Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Cok sukur canm benim kiz baya baya duzeldi. Tv kapattiktan sonra yeniden dogmus gibi. Goz temasi artti sohbet ediyoruz. İsmiyle cagrildiginda direk bakiyor. Cok suku4 canm. Ogretmeni bile bir haftada farketti cok sukur
Sizin adiniza cok sevindim mehmet arda da cok guzel konusuyor tek sorun arabalara asiri merakli acaba bu takintimi diye dusunmuyor degilim.bide anne bak teker donuyor diye gisteriyor sinirimi bozuyor bu durum

Sizin adiniza cok sevindim mehmet arda da cok guzel konusuyor tek sorun arabalara asiri merakli acaba bu takintimi diye dusunmuyor degilim.bide anne bak teker donuyor diye gisteriyor sinirimi bozuyor bu durum
Cok sagol canm. Erkek cocuklari cok sever arabalari.takinti d3gildir canm

Sevgili kestanesekeriiim, erkek cocuklarinda normal bu, meraklidirlar.
Benim oglum sadece arabalari siralar veya bütün parcalarini ayirir tekrar takar.
Normal sekilde oynayamaz.
Peki donen nesnelere olan duskunlugumuz nerde pervane gorse soyler anne bak donuyor diye

Farkedip söylemesi güzel.
Ben kendi oglumdan yola cikip misaller veriyorum, her cocukta , degisik olabilir.
Benim oglum camasir makinesinin önünde bitene kadar bekleyebiliyordu, veya dönen biseyi biraktirana kadar cok cabaliyorduk. Yani asiri sekilde düskündü

Oglum saatlerce ugrasmiyor.cok tesekkur ederim icim rahatladi zaten cok guzel konusuyor soru da soruyor artik

Çok güzel iste, icini ferah tut.
Senin cogunun otizm ile alakasi olmadigini düsünüyorum. Normal oyun kuramiyor, senelerdir özel terapiyle yenice ilerliyor.

Yukarida yazdigim son cümle benim oglum icindi.
Atipik otizm de yine sosyal iletisimde asiri derecede sIkIntili oluyorlar, yüz ifadelerinde zorlaniyorlar

Merhaba benim oğlum 24 aylık şu an, 2 ay kadar önce çok fazla tv ye maruz kaldı adına eğer bir şeye çok fazla odaklanmamışsa dönüp bakıyordu seslendiğimizde, göz teması çok azdı, ancak 2 ay tv yi kapattık hiçbir şekilde açmadık şu an göz teması baya arttı ve adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor, ufak tefek komutları anlıyor kapıyı kapat, ışığı kapat gibi. Ancak bunlar dışında oğlumuz söylediklerimizi anlamıyor sanki algısı kapalı gibi yaşıtlarıyla kıyasladığımda bariz bir fark var. İşaret parmağını çok az kullanıyor, çok az kelimesi var 10 kelime kadar . Takıntılı bir hareketi yok. Söylediğm gibi adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor başka odadaysa çağırdığımızda koşa koşa geliyor. Biraz dört duvar arasında büyüdü eşim de ben de çalışıyoruz ve kışın da fazla çıkaramadık dışarılara oynayabileceği bi çocuk da yok etrafında ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Aacaba uyaran eksikliği olabilir mi? 2 farklı psikiyatrist ve 1 psikolog gördü oğlumuzu Psikiyatristler atipik otizm olabilir dediler tam teşhis koymadılar. Ancak yaklaşık 1.5 aydır her hafta 1 saat oğlumuz bir psikologtan terapi aldı bu psikolog kesinlikle otistik değil bu çocuk diyor , kime inacağımı şaşırdım psikiyatristler daha işlerinin ehli ancak bu psikolog da oğlumuzu onlardan daha çok gördü ve daha iyi tanıyor dolayısıyla ve bir de özel eğitim merkezlerinde de çalışmış daha önce. Peki oğlumun algısı neden kapalı neden söylediklerimizi anlamıyor, kreşe göndersek düzelir mi özel eğitime başlayın demişti psikiyatristin biri ne yapacağımızı biz de şaşırdık, çok üzülüyorum...

Merhaba.
Hangi sehirdesiniz siz?

Bizim hikayemiz coook uzun ama en sonunu yazmak istiyorum.
2 yasinda kizim.
Dogustan Hipotroidi hastasi.
Buna bagli olarak gelişimi 6 ay geriden geliyordu.
Hic kelimesi olmadigi ve gelişiminin yavasladigini düşündüğüm icin tekrar psikiyatre görürdüm. Denver testi istedi.
Konusamadigi icin 13 aylik gibi cikiyor kaba motor iyi, incede cok sikinti yok.

Uzun lafin kisasi rapor cikartalim ozel egitime baslanilsin denildi, biz rapor cikartmadan basladik ozel egitime.
Birebir egitim alıyor haftada 2 ile basladik, adapte olunca 3 ve daha da adapte olursa haftada 4 saate kadar cikaracagiz egitim suresini.

Atipik otizmden oldum olasi supelendim cunku gelisim geriligi ile aTipik cok benziyor birbirine.

Okulun psikologu ve kizimin ogretmeni ortak gorus olarak atipik belirtileri gozlemliyorum tanı koyma yetkim yok. Erken egitime baslasiginiz için belirtiler silinebilir dediler. Daha cok konustuk .
en kisa hali bu.

Ben özel eğitim öğretmeniyim. Belirttiğiniz durum atipik otizm gerçekten benziyor. Atipik otizmde çocuğa ne otizmli diyebiliyoruz ne de otizmli değil. Yani arada kalmış bir çocuk eğer desteklenir ise olumlu gelişir ihmal edilirse otizme döner...Size tavsiyem bir kreşe yazdırmanız ve evde bol bol kitap okuma rutinleri oluşturmanız. Bir kitap belirleyin birlikte o seçsin. O kitabı her gün mesela akşam okuyun resimlerini inceleyin. O da incelesin vs. 1 ay boyunca aynı kitaba çalışın. resimler sorun 'bu ne?' cevap vermesi için fırsat verin. resimdeki kedi mesela kedi demek zorunda değil. resme bakarak ses çıkarması bile ilk etapta iyidir. ses çıkardı mesela evet kedi deyin ve resmi tekrar gösterin. bir süre sonra soruları kendi soracaktır...

Merhaba atipik otizmde konusma gecikiyor degilmi

Merhaba atipik otizmde konusma gecikiyor degilmi
Bana oyle demisti.
Konusmama/konusma gecikmesi.
Esyalari yerlere atmak
Oyun oynarken dikkat dağınıklığı
Sabit oturamama,
Otuncaklarini arkasina dogru "firlatmak"
Goz temasini uzun tutmamasi(goz temasi var normalde)
Her isaret edilen yere bakmamasi(isaret ettigim yerlere bi bakar bi bakmaz)

Biz gelisim geriligi olarak görürken
Gecen hafta carsamba gunu okulun psikologu, bu hafta sali da bireysel ogretmeni atipik bulgulari olarak bunları saydi( kizimin yaptıkları bunlar cunku)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…