-
- Konu Sahibi seymikkkkk
Sizin adiniza cok sevindim mehmet arda da cok guzel konusuyor tek sorun arabalara asiri merakli acaba bu takintimi diye dusunmuyor degilim.bide anne bak teker donuyor diye gisteriyor sinirimi bozuyor bu durumCok sukur canm benim kiz baya baya duzeldi. Tv kapattiktan sonra yeniden dogmus gibi. Goz temasi artti sohbet ediyoruz. İsmiyle cagrildiginda direk bakiyor. Cok suku4 canm. Ogretmeni bile bir haftada farketti cok sukur
Cok sagol canm. Erkek cocuklari cok sever arabalari.takinti d3gildir canmSizin adiniza cok sevindim mehmet arda da cok guzel konusuyor tek sorun arabalara asiri merakli acaba bu takintimi diye dusunmuyor degilim.bide anne bak teker donuyor diye gisteriyor sinirimi bozuyor bu durum
Insallah degildir.onun disinda oglum cok guzel konusuyor artikCok sagol canm. Erkek cocuklari cok sever arabalari.takinti d3gildir canm
Sevgili kestanesekeriiim, erkek cocuklarinda normal bu, meraklidirlar.Insallah degildir.onun disinda oglum cok guzel konusuyor artik
Peki donen nesnelere olan duskunlugumuz nerde pervane gorse soyler anne bak donuyor diyeSevgili kestanesekeriiim, erkek cocuklarinda normal bu, meraklidirlar.
Benim oglum sadece arabalari siralar veya bütün parcalarini ayirir tekrar takar.
Normal sekilde oynayamaz.
Oglum saatlerce ugrasmiyor.cok tesekkur ederim icim rahatladi zaten cok guzel konusuyor soru da soruyor artikFarkedip söylemesi güzel.
Ben kendi oglumdan yola cikip misaller veriyorum, her cocukta , degisik olabilir.
Benim oglum camasir makinesinin önünde bitene kadar bekleyebiliyordu, veya dönen biseyi biraktirana kadar cok cabaliyorduk. Yani asiri sekilde düskündü
Hani bunun bide atipik yani cok hafif olan versiyonu varya o yuzden korktum.Çok güzel iste, icini ferah tut.
Senin cogunun otizm ile alakasi olmadigini düsünüyorum. Normal oyun kuramiyor, senelerdir özel terapiyle yenice ilerliyor.
Evet seymigin uyeligini acmadilarBu arada seymikkkk hala cezali mi?
Insallah iyi gececek oglunuzun zeka sorunu oldugunu sanmiyorumOglusuma zeka testi yapiliyor, insallah iyi gecer.
Merhaba.Merhaba benim oğlum 24 aylık şu an, 2 ay kadar önce çok fazla tv ye maruz kaldı adına eğer bir şeye çok fazla odaklanmamışsa dönüp bakıyordu seslendiğimizde, göz teması çok azdı, ancak 2 ay tv yi kapattık hiçbir şekilde açmadık şu an göz teması baya arttı ve adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor, ufak tefek komutları anlıyor kapıyı kapat, ışığı kapat gibi. Ancak bunlar dışında oğlumuz söylediklerimizi anlamıyor sanki algısı kapalı gibi yaşıtlarıyla kıyasladığımda bariz bir fark var. İşaret parmağını çok az kullanıyor, çok az kelimesi var 10 kelime kadar . Takıntılı bir hareketi yok. Söylediğm gibi adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor başka odadaysa çağırdığımızda koşa koşa geliyor. Biraz dört duvar arasında büyüdü eşim de ben de çalışıyoruz ve kışın da fazla çıkaramadık dışarılara oynayabileceği bi çocuk da yok etrafında ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Aacaba uyaran eksikliği olabilir mi? 2 farklı psikiyatrist ve 1 psikolog gördü oğlumuzu Psikiyatristler atipik otizm olabilir dediler tam teşhis koymadılar. Ancak yaklaşık 1.5 aydır her hafta 1 saat oğlumuz bir psikologtan terapi aldı bu psikolog kesinlikle otistik değil bu çocuk diyor , kime inacağımı şaşırdım psikiyatristler daha işlerinin ehli ancak bu psikolog da oğlumuzu onlardan daha çok gördü ve daha iyi tanıyor dolayısıyla ve bir de özel eğitim merkezlerinde de çalışmış daha önce. Peki oğlumun algısı neden kapalı neden söylediklerimizi anlamıyor, kreşe göndersek düzelir mi özel eğitime başlayın demişti psikiyatristin biri ne yapacağımızı biz de şaşırdık, çok üzülüyorum...
Bizim hikayemiz coook uzun ama en sonunu yazmak istiyorum.Merhaba benim oğlum 24 aylık şu an, 2 ay kadar önce çok fazla tv ye maruz kaldı adına eğer bir şeye çok fazla odaklanmamışsa dönüp bakıyordu seslendiğimizde, göz teması çok azdı, ancak 2 ay tv yi kapattık hiçbir şekilde açmadık şu an göz teması baya arttı ve adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor, ufak tefek komutları anlıyor kapıyı kapat, ışığı kapat gibi. Ancak bunlar dışında oğlumuz söylediklerimizi anlamıyor sanki algısı kapalı gibi yaşıtlarıyla kıyasladığımda bariz bir fark var. İşaret parmağını çok az kullanıyor, çok az kelimesi var 10 kelime kadar . Takıntılı bir hareketi yok. Söylediğm gibi adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor başka odadaysa çağırdığımızda koşa koşa geliyor. Biraz dört duvar arasında büyüdü eşim de ben de çalışıyoruz ve kışın da fazla çıkaramadık dışarılara oynayabileceği bi çocuk da yok etrafında ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Aacaba uyaran eksikliği olabilir mi? 2 farklı psikiyatrist ve 1 psikolog gördü oğlumuzu Psikiyatristler atipik otizm olabilir dediler tam teşhis koymadılar. Ancak yaklaşık 1.5 aydır her hafta 1 saat oğlumuz bir psikologtan terapi aldı bu psikolog kesinlikle otistik değil bu çocuk diyor , kime inacağımı şaşırdım psikiyatristler daha işlerinin ehli ancak bu psikolog da oğlumuzu onlardan daha çok gördü ve daha iyi tanıyor dolayısıyla ve bir de özel eğitim merkezlerinde de çalışmış daha önce. Peki oğlumun algısı neden kapalı neden söylediklerimizi anlamıyor, kreşe göndersek düzelir mi özel eğitime başlayın demişti psikiyatristin biri ne yapacağımızı biz de şaşırdık, çok üzülüyorum...
Ben özel eğitim öğretmeniyim. Belirttiğiniz durum atipik otizm gerçekten benziyor. Atipik otizmde çocuğa ne otizmli diyebiliyoruz ne de otizmli değil. Yani arada kalmış bir çocuk eğer desteklenir ise olumlu gelişir ihmal edilirse otizme döner...Size tavsiyem bir kreşe yazdırmanız ve evde bol bol kitap okuma rutinleri oluşturmanız. Bir kitap belirleyin birlikte o seçsin. O kitabı her gün mesela akşam okuyun resimlerini inceleyin. O da incelesin vs. 1 ay boyunca aynı kitaba çalışın. resimler sorun 'bu ne?' cevap vermesi için fırsat verin. resimdeki kedi mesela kedi demek zorunda değil. resme bakarak ses çıkarması bile ilk etapta iyidir. ses çıkardı mesela evet kedi deyin ve resmi tekrar gösterin. bir süre sonra soruları kendi soracaktır...Merhaba benim oğlum 24 aylık şu an, 2 ay kadar önce çok fazla tv ye maruz kaldı adına eğer bir şeye çok fazla odaklanmamışsa dönüp bakıyordu seslendiğimizde, göz teması çok azdı, ancak 2 ay tv yi kapattık hiçbir şekilde açmadık şu an göz teması baya arttı ve adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor, ufak tefek komutları anlıyor kapıyı kapat, ışığı kapat gibi. Ancak bunlar dışında oğlumuz söylediklerimizi anlamıyor sanki algısı kapalı gibi yaşıtlarıyla kıyasladığımda bariz bir fark var. İşaret parmağını çok az kullanıyor, çok az kelimesi var 10 kelime kadar . Takıntılı bir hareketi yok. Söylediğm gibi adına her zaman tepki veriyor dönüp bakıyor başka odadaysa çağırdığımızda koşa koşa geliyor. Biraz dört duvar arasında büyüdü eşim de ben de çalışıyoruz ve kışın da fazla çıkaramadık dışarılara oynayabileceği bi çocuk da yok etrafında ailelerimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. Aacaba uyaran eksikliği olabilir mi? 2 farklı psikiyatrist ve 1 psikolog gördü oğlumuzu Psikiyatristler atipik otizm olabilir dediler tam teşhis koymadılar. Ancak yaklaşık 1.5 aydır her hafta 1 saat oğlumuz bir psikologtan terapi aldı bu psikolog kesinlikle otistik değil bu çocuk diyor , kime inacağımı şaşırdım psikiyatristler daha işlerinin ehli ancak bu psikolog da oğlumuzu onlardan daha çok gördü ve daha iyi tanıyor dolayısıyla ve bir de özel eğitim merkezlerinde de çalışmış daha önce. Peki oğlumun algısı neden kapalı neden söylediklerimizi anlamıyor, kreşe göndersek düzelir mi özel eğitime başlayın demişti psikiyatristin biri ne yapacağımızı biz de şaşırdık, çok üzülüyorum...
Merhaba atipik otizmde konusma gecikiyor degilmiBen özel eğitim öğretmeniyim. Belirttiğiniz durum atipik otizm gerçekten benziyor. Atipik otizmde çocuğa ne otizmli diyebiliyoruz ne de otizmli değil. Yani arada kalmış bir çocuk eğer desteklenir ise olumlu gelişir ihmal edilirse otizme döner...Size tavsiyem bir kreşe yazdırmanız ve evde bol bol kitap okuma rutinleri oluşturmanız. Bir kitap belirleyin birlikte o seçsin. O kitabı her gün mesela akşam okuyun resimlerini inceleyin. O da incelesin vs. 1 ay boyunca aynı kitaba çalışın. resimler sorun 'bu ne?' cevap vermesi için fırsat verin. resimdeki kedi mesela kedi demek zorunda değil. resme bakarak ses çıkarması bile ilk etapta iyidir. ses çıkardı mesela evet kedi deyin ve resmi tekrar gösterin. bir süre sonra soruları kendi soracaktır...
Bana oyle demisti.Merhaba atipik otizmde konusma gecikiyor degilmi