Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Bana oyle demisti.
Konusmama/konusma gecikmesi.
Esyalari yerlere atmak
Oyun oynarken dikkat dağınıklığı
Sabit oturamama,
Otuncaklarini arkasina dogru "firlatmak"
Goz temasini uzun tutmamasi(goz temasi var normalde)
Her isaret edilen yere bakmamasi(isaret ettigim yerlere bi bakar bi bakmaz)

Biz gelisim geriligi olarak görürken
Gecen hafta carsamba gunu okulun psikologu, bu hafta sali da bireysel ogretmeni atipik bulgulari olarak bunları saydi( kizimin yaptıkları bunlar cunku)
Bizde sadece isaret edilen yere bazen bakip bazen bakmamak var onun disinda dil gelisimi cok iyi yani soruda soruyor yabancilardan utaniyor sadece alisinca aciliyor ama.bide bubyas cocuklarin dikkati iyi degildirki zaten 10 dakika falan

Bide bu otizmin en buyuk nedrni nr anilcik babanin genleri daha cok etkili demisti sizler ne dusunuyorsunuz ben ikinci bebegi istiyorum tabi simdi degil cunku okbden dolayi tedavi goruyorum tedavim bittikten sonra istiyorum ama cesaret edemiyorum

Bide bu otizmin en buyuk nedrni nr anilcik babanin genleri daha cok etkili demisti sizler ne dusunuyorsunuz ben ikinci bebegi istiyorum tabi simdi degil cunku okbden dolayi tedavi goruyorum tedavim bittikten sonra istiyorum ama cesaret edemiyorum
Ben hamileyim.
Atipik oldugunu kesin olmamakla beraber suphesini bile duydugumda ne yapacağım ben dedim. Dr lar kardes iyi gelir dediler hep. 37 yasindayim. Yasim ileri olmasa 4 yasinda düşünürdüm ama psikiyatr eger yardımcı olacal biri varsa erteleme demisti. Ama ben atipik şüphesi oldugunu ogrenmemistim o zamanlar. Hamile kalmam ve ogrenmem ayni aya denk geldi.
(Atipik suphesini bilseydim hamile kalmazdim, simdi düşünüyorum neler bekliyor bizi diye)
Otizmi annenin karnindayken anneyle alakasi varmis direk. Youtube da bi dr u izlemistim. O anlatiyordu, genlerle alakali degil anneyle baglantili demisti. Eger buyursam o videoyu buraya kopyalarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hamileyim.
Atipik oldugunu kesin olmamakla beraber suphesini bile duydugumda ne yapacağım ben dedim. Dr lar kardes iyi gelir dediler hep. 37 yasindayim. Yasim ileri olmasa 4 yasinda düşünürdüm ama psikiyatr eger yardımcı olacal biri varsa erteleme demisti. Ama ben atipik şüphesi oldugunu ogrenmemistim o zamanlar. Hamile kalmam ve ogrenmem ayni aya denk geldi.
Otizmi annenin karnindayken anneyle alakasi varmis direk. Youtube da bi dr u izlemistim. O anlatiyordu, genlerle alakali degil anneyle baglantili demisti. Eger buyursam o videoyu buraya kopyalarım.
Anneyle nasil baglantiliymis acaba.

Misal annenin dis dolgusu metalse
(Bende var metal dolgu)
O dolgu bende 3 tane var ben yandim o zaman.ben agir metallerle ilgili olduguna cok inanmiyorum.cunku ben termik santralin oldugu bi ilcede yasiyorum burdaki cocuklar cin gibi masallah.bu arada iki dis doktoruna sordum zararlimi kesinlikle degil dediler

O dolgu bende 3 tane var ben yandim o zaman.ben agir metallerle ilgili olduguna cok inanmiyorum.cunku ben termik santralin oldugu bi ilcede yasiyorum burdaki cocuklar cin gibi masallah.bu arada iki dis doktoruna sordum zararlimi kesinlikle degil dediler
Ya aslinda birinin evet dedigini biri hayir diyor.10 aydir o kadar cok arastiriyorum ki. Neler ogrendim,öğreniyorum da. Metabolizma dr u hasan onal a da goturdum kizimi, temiz cikti tahlilleri. Genetik tarama yapildi temiz cikti.

Ya aslinda birinin evet dedigini biri hayir diyor.10 aydir o kadar cok arastiriyorum ki. Neler ogrendim,öğreniyorum da. Metabolizma dr u hasan onal a da goturdum kizimi, temiz cikti tahlilleri. Genetik tarama yapildi temiz cikti.
Aynen 1 yildir bende arsatiriyorum ve isin icinden cikamiyorum.benim oglumda otizm yok muhtamelen ama omrumden omur gitti o supheyle yasadim konusmaya baslayinca kurban kestirdim o kadar diyeyim size.hani agir metaller sebepse oncesinde vucuduma detoks yapayim diyorum bentonit kilide aldim ama daha baslamadim kullanmaya

Aynen 1 yildir bende arsatiriyorum ve isin icinden cikamiyorum.benim oglumda otizm yok muhtamelen ama omrumden omur gitti o supheyle yasadim konusmaya baslayinca kurban kestirdim o kadar diyeyim size.hani agir metaller sebepse oncesinde vucuduma detoks yapayim diyorum bentonit kilide aldim ama daha baslamadim kullanmaya
Kac aylik oglunuz.
Benim kizim bi konussa,daha iyi anlayacağım ben :KK43: size ne mutlu o halde sevindim.
Biz daha yeni yuzlesiyoruz. Atipik miyiz değil miyiz neyiz ne olacağız ne yapacagiz diye diye düşünüyorum 2 haftadir

Kac aylik oglunuz.
Benim kizim bi konussa,daha iyi anlayacağım ben :KK43: size ne mutlu o halde sevindim.
Biz daha yeni yuzlesiyoruz. Atipik miyiz değil miyiz neyiz ne olacağız ne yapacagiz diye diye düşünüyorum 2 haftadir
Oglum 31 aylik konusmada hic gecikme yasamadi.sadece bazen gozunu yana kaydiriyordu ama bunu normal cocuklarda yapiyor.bide yabancilardan utandigi icin cevap vermiyor bazen yuzlerinede bakmiyordu ama artik bakiyor alisinca cevap veriyor.ben bundan dolayi suphelendim bide ben okb hastasiyim o yuzden benim evhamlarimdi sanirim 3 kere psikiyatriye goturdum normal dediler otizmi unut dediler.bu arada Rabbim yardimciniz olsun su guzel gunun suyu hurmetine insallah hafif birseydir atlatirsiniz.

@Kestanesekeriiim canim benim ikinci kiz sapasaglam sükür, korkup evham yapma!!
Senin oglunun biseycigi yok.
Vallahi ben yurt disinda yasiyorum, buradaki doktorlar, terapistler vesaire ve benim 4 yildir arastirmalarimdaki sonuc, genetik. Atipik de olsa otizm! Ilgi ve egitimle sadece otizme dayanik davranis bozukluklari gideriliyor.
Ben buna inaniyorum.

Yani konusma gecikmesi yoksa otizmden soz edilemez oylemi bunlari oglum icin soruyorum benim oglumun dil gelisimi cok iyi sadce yabancilara cok acik degil
yo konuşma geriliği olmayabilir ama sosyal becerilerde olabilir vs. yani bi inceleme kriteri var. DSM 5 kriterleri deniyor. o kriterlere göre çocuklara tanı konuyor. geniş bir yelpaze...

K karabatak icinizi ferah tutun, insallah degildir.
öyle olsa bile daha kötü hastaliklar var dünyada. Tanri insana güc veriyor, biraz afalladiktan sonra insan gücleniyor.

Otizm hem genetik hem çevresel faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan bir durum. Yani genetik kodunda otizm bulunmayan bir çocuğun annesinin komple ağzı metal olsun o çocuk otizm olmaz... genetik kodunda otizm olan bir çocukta çevresel koşullar otizm tetikleyecek şekilde gelişirse otizm ortaya çıkıyor. Bu genetik kalp hastalığı gibi düşünün...genetik kodunuzda varsa çevresel faktörler (beslenme, hareketsiz yaşam,sigara kullanımı vs) ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Ha benim ailemde hiç otizm yok bende de yoktur o zaman diye bir kaidede yok çünkü hangi genin hangi koşullarda mutasyon yapacağını da bilinemiyor. Son 30 senedir yapılan bütün araştırmalar 13 genin otizme sebep olabileceğini ortaya koymuş. yani 13 tane gen var ve bunlardan herhangi biri mutasyon yaparsa otizme sebep olabilir deniyor. otizmliler üzerindeki gen araştırmaları diyor bunu.... ayrıca beyin kimyaları bağırsak floraları vs de farklı... yapacak bir şey de yok. ilaç yok tedavi yok. Eğitim...tek çare erken yaşta eğitim.....

Anilcik merhaba
Merak ettim de oğlun neden sorusunu ve bu de demek sorusunu soruyor mu ? Soruyorsa
Ne zaman başladı.

Otizm hem genetik hem çevresel faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan bir durum. Yani genetik kodunda otizm bulunmayan bir çocuğun annesinin komple ağzı metal olsun o çocuk otizm olmaz... genetik kodunda otizm olan bir çocukta çevresel koşullar otizm tetikleyecek şekilde gelişirse otizm ortaya çıkıyor. Bu genetik kalp hastalığı gibi düşünün...genetik kodunuzda varsa çevresel faktörler (beslenme, hareketsiz yaşam,sigara kullanımı vs) ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Ha benim ailemde hiç otizm yok bende de yoktur o zaman diye bir kaidede yok çünkü hangi genin hangi koşullarda mutasyon yapacağını da bilinemiyor. Son 30 senedir yapılan bütün araştırmalar 13 genin otizme sebep olabileceğini ortaya koymuş. yani 13 tane gen var ve bunlardan herhangi biri mutasyon yaparsa otizme sebep olabilir deniyor. otizmliler üzerindeki gen araştırmaları diyor bunu.... ayrıca beyin kimyaları bağırsak floraları vs de farklı... yapacak bir şey de yok. ilaç yok tedavi yok. Eğitim...tek çare erken yaşta eğitim.....
:KK43:
Birgun tedavisi de mümkün olur insallah :KK43:

Cok degisik bir durum ben arastiriyorum bi turlu isin icinden cikamadim mesela bir ailenin otizmli cocugu varsa digerlerinde olmayabiliyor yada cocuklari saglikli bir ailenin otizmli cocugu olabiliyor cok farkli birsey.bu arada benim oglum asagi komsumun ogluyla oynuyor.sadece yabancilardan cok utaniyor sonradan aciliyor.birde kafami karistiran ben bir komsuma bir olay anlatirken tekrar ediyor o kisiye anlatiyor gibi yapiyor baska bisey yok

X