Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Bir de yasak degil sanirim cunku onceden de papatya demisti numaralarimizi verin grup kuralm diye banlanmamisti

Arkadaşlar size sorum olacaktı sizin çocuğunuz başka çocuklarla oynuyor mu
Merhaba tam foruma bakıyordum, sizin mesajla aynı ana denk geldi. Benim oğlumdaki şikayetlerimden birisidir o durum. Bizlerle çok güzel oynar, hiç yalnız takılıp oynamak istemez ama velhasıl yaşıtlarıyla durumu o kadar iyi değil. Sevdiği tarzda oyun olursa (hoplamalı, zıplamalı, koşmaca vs. ) güle oynaya oynar onlarla, tabi kısa süreli, daha sonra kendisi oynar. Bildiğim kadarıyla 3-4 yaşından sonra oyun kurup oynuyorlar. Sizin çocuğunuzun durumu nasıl, kaç yaşında?

Whatsapp grubundan ziyade burada bilgi paylaşımında olmamız daha iyi sanırım. Çünkü birçok anne burayı takip ediyordur ve ara ara gelip yazanları da oluyor. Grupla sınırlı diyalogumuz olur ama burda sanki daha çak bilgilenme sağlıyoruz. Hem diğer yazamayan anneler de bilgileniyordur. Tabi benim fikrim bu, yoksa gruba da katılırım bir sakıncası yok benim için.

Benim kızım 27 aylık fakat kendi yaşındaki çocuklarla fazla oynamıyor. Televizyona çok baktığı için gelişim geriligi varmış söylediklerimi fazla anlamıyor. Televizyonu kapatalı değişiklik oldu fakat yinede otizm olmasından korkuyorum. Ben yurtdışında kalıyorum Türkiyede doktora götürdük doktor otizm başlangıcı olabilir yada televizyon dan olabilir dedi. Burdaki doktor da televizyon dan olmuş dedi inanın ne yapacagım bilmiyorum burda terapiye başlaması lazım fakat işlemleri burda uzun sürdüğü için daha terapiye başlayamadık.Sizler hiç otizm li çocuk gördünüz mü

Goz temasi ve ev ici iletisimi nasil bide takinti ve tekrarlayici hareketi varmi

Göz teması kuruyor bizimle ve başkalarıyla devamlı bizimle oynamak istiyor yanlız oynamak istemiyor yazı tahtası var onu çok seviyor devamlı karalamak istiyor bize de resimler çizdiriyor çok meraklı herşeyin ismini soruyor fakat konuşması fazla yok onun için eliyle gösteriyor bu ne diye kelimeleri tam anlamlı söyleyemiyor

Pardon nasıl yani fazla anlayamadım biraz daha yazarmısınız lütfen size zahmet olmazsa anılcık

Son düzenleme:
Bu ne diye soruyorsa uzulecek bir durum yok bu ne diyorsa korkmayin

Durumumuz birbirine çok benziyor. Benşm oğlumda 28 aylık, konuşma daha yok bizde. Hareketlerle, parmakla, bağıra çağıra, hecelerle.. isteklerini ifade ediyor. Her istediğini anlıyorum. Ses taklitleri, şarkı..taklitleri var. 5 dakika boş bırakmaz bizi, sürekli ilgi alaka ve sıkıştığı bir durumla ilgili yardım ister hep. Beni tam anlamadığını düşünüyorum, ya da dil iöin daha hazır değil. Genel olarak sosyal sayılır. Bizde yurtdışundayız, yakip ediliyor şu an, burda işler ağır ilerliyor, çocuğumun birşeyi var mı acaba, ya da geç mi kalıyoruz sıkıntısındayım. Sevgili A Anilcik sen tecrübeli ve bilgi sahibi bir annesin, sizin yorumunuzu da almak isterim.

Sizin çocuğunuza teşhis kondu mu

Sizin çocuğunuza teşhis kondu mu
Teşhis konulmadı hiç. Daha doğru dürüst tam yetkili doktora yönlendirmediler bizi. Normal çocuk doktoru ve psikolog gördü sadece, onlarda takip edelim dediler. En son logopede gittik, o da "konuşmaya daha hazır değil, 3-3,5 yaşından sonrakilerle konuşma terapisi yapıyorum" dedi. Ne bileyim insanın kafası allak bullak oluyor. Allah yardımcımız olsun..

Sizin oğlunuz hiç mi konuşamıyor anne, baba,,dede, hala vesaire kelimeler gibi

K KelebeklerinVadisi canim otizmdeki en büyük eksiklerden biri isaret parmagini kullanmamak, istedigi seyi gösterememesi cocugun.
Mesela benim oglum bisey istediginde benim elimi alir götürürdü . Senin cocugun gösteriyor, ama kendini anlatamiyor galiba.
Bisey istediginde hemen anlama, ne istiyorsun diye sor.sonra istedigi seyi sor, mesela: kitabimi istiyosun? Diye.. oda tekrarlamasini, söylemesini ögrensin.
Bir cocuk bir kelimeyi ancak 500 defa duyduktan sonra beynine kaydedermis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…