Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Canim srn anlayamiyonmu gozunun icine 1-2 saniyeli bakmasi onemli olan
Bi anı bi anı nı tutmuyo ama bakiyo arada gözümün içine özellikle gülerken yemek yerken boğazına düşkün biraz :)çok güzel ce e oynarız ozamanda bakar bide bugün arabayi normal sürmeye çalıştı biraz sonra tekere geçti gene aldım elinden ben karşısına geçip arabalara yol yapip suruyorum bayadir öğrendi sanki

Canim tekerle oynamasini takma oynamayan cocuk yok ilgisini ceken oyuncagi sana getirse anne bak dercesine o zaman rahatla

Yapamam eşim gündüz hep evde 18 aya kadar devam ederse ozaman ikna edicem inşallah bide patronuyla konuşmuş geçen soyledimmi size hatırlamıyorum konusu açılmış isyerindeki pc den bizimki otizm arastirinca görmüş patron hayırdır falan demiş o da benim dediklerimi anlatmış patronunda oğlu 17 aylikmis onun da eşi benim gibiymis çocuk adına bakmiyomus takıntısı evdeki sehpayi sürekli ters cevirirmis duzeltsinler istemezmis tek kelime yok bizimki gene bağırıyor onlarda o bile yokmuş pisikiyatra goturmusler 2 yaşına kadar normal demiş

Canim tekerle oynamasini takma oynamayan cocuk yok ilgisini ceken oyuncagi sana getirse anne bak dercesine o zaman rahatla
Benimki bi de memeye çok düşkün oldu tv kapattık kapatalı bide kendisi açmayı öğrendi belki ondan bilmiyorum oynamak için yanına oturuyorum hemen ustumu açmaya calisiyo koltuktaykende sürekli geliyo yanıma açmaya ugrasiyo

Ay bak oyuncak getirmiyor ama şimdi aklıma geldi bazen emzigini benim ağzıma vermek istiyo ben takmış gibi yapınca hoşuna gidiyor sürekli geri alıp bana takmaya calisiyo oyun yapiyo

Ay bak oyuncak getirmiyor ama şimdi aklıma geldi bazen emzigini benim ağzıma vermek istiyo ben takmış gibi yapınca hoşuna gidiyor sürekli geri alıp bana takmaya calisiyo oyun yapiyo
Canim mesela guzel birsy yapinca size gostermeye calisiyormu onemli olan bu

Merhaba güzel anneler, umarım sizler ve çocuklarınız iyilerdir. Takip etmeye çalıştım ama pek yazmaya fırsat bulamadım.. Oğlumla ilgili daha önce biraz bilgi yazmıştım. 28 aylık şu an, konuşma daha yok ama ağzı dolu, sürekli bir şeyler mırıldar, şarkı tonunda vs, çıkardığımız sesleri ve kelimeleri tekrat etmeye çalışıyor, konuşacak ama biraz geç olacak sanırım. Danki tam algısı tam açılmamış gibi... Bunlar bir şekilde düzelir diye umuyorum ama kafamı karıştıran başka bir durumu var, yaşıtlarıyla çok ilgili değşl gibi, kendisi gibi oynayan olursa (hoplamalı, zıplamalı..) biraz güle oynaya katılır onlara ama sonra çabuk sıkulıp kendi oyununa döner. Genel oşarak çabuk sıkılan bir çocuk. Bir şeyle oynar, hemen başka bir şeyle oynamaya başlar, yoğunlaşamıyor tam, bi de hep benimle oynamak istşyor, ne ysparsam yapayım hemen gelip dshil oluyor, tabiri caizse nefes aldırmıyor bana..hepimize kolaylıklar diliyorum..

3 yasina kadar yasitlariyla oynayamaz paralel oynar yani ayni ortamda bulunurlar ama birlikte oyun kuramazlar.bu arada benim oglum da 27 aylik konusma guzel ama kafama takilan bisey var kategorize yapamiyor mesela sari toplari kovaya yesil toplari kamyona koyalim deyince karistirabiliyor sizin oglunuz yapabiliyor mu merak ettim

Yok maalesef yapamıyor, daha tam kendini ifade edemediği için o aşamaya geçemedik daha. Bi tek kırmızı ve maviyi tanıyor sanırım, bi oyuncağı var orda aynı renk koyması lazım, sadece bu iki rengi koyabiliyor. Bir de daha tam anlamıyor her şeyi sanırım ondan sıkıntı var. Yavaş yavaş anlaması gelişiyor, kısa komutlaro yapıyor sadece. En büyük sıkıntısı konsantre olamaması, yoksa öğrenecek her şeyi. Konuşma içinde motorik olarak tam gelişmemiş. Ama o kategorize işleri 3 yaşa doğru daha iyi gelişiyor diye biliyorum. Valla her şeyi kafaya takıyoruz ne olacsk bilmiyorum

Canim onun icin kucukler daha benim kixda yapamazdr bilmiyorum denrmrdim ama.. K KelebeklerinVadisi Sikinti neydi ki benim kizimda oyle hoplamali ziplamali oyinlarda dahil oluyo.. Ben kadir tugcuya sormustm mesela avmye gidiyoruz bize biseyler gosteriyo babasi babanesi bana diye cocuklarla oynamiyo diye.. Yapisi oledir diyo.. Aslinda isin asli evde ki insanlarla iletisimi iyi olmasi otizm riskini azaltiyo yabancilarla iletisime gecmemesi bu yaslarda bazi cekingrn yapili cocuklarda olmuyo..zaten farkedersiniz 2-3 yas civari cocuklar genelde yalniz oynuyo annesiyle iletisimde oluyolar.. Bazilari cok sosyal oluyo yani yapiylada alakali cocugun.. Goz temasi iyi ev ici iletisimi iyiyse pekte korkulcak biseyi yok.. İnanin hepsi aymi su an tepemde yaziyorum.. Ya benim kizim guzel oynuyo kendisi.. Eskiden daha cok oynardi kendisi ama simdi biraz bana sariyo kis malum parka cikilmiyo napsinlar

@Kestanesekeriiim Simdi bende catalla kasik verdim catallar kasaya kasiklar sepete dedim ama parmagimla gosterdim bastan ara sira karistrsada mantigini anladi hatta akil oyunu yapiyo catali kasaya koyacak gibi yapip bana bakiyo husesi yapiyo sonra kasaya koydu ara arada karistrdi ben digeri dedim.. İki catalin basini birlestirdi saplari iki uca dogru gelcek sekilde bak kus dedi bi de sembolik oyun sikistrdi araya :)

S seymikkkkk oğlumla ilgili şüphelerim vardı, bazı şeyler için ( konuşma, anlama ve algılama)belki daha hazır değil diye düşünüyorum ama kafama takılan işin sosyal tarafı. Gözlemliyorum bu aralar yaşıtlarıyla çok fazla oynamıyor, zaten oynasa da sıkılıp hemen başka birşeye geçiyor. Gerçi kestaneşekeriim'in dediği gibi ancak 3 yaşından sonra beraber oynarlar diye düşünüyorum. Evde iletişimi, göz teması bizimle çok iyi. Tek başına fazla takılmaz, Bağıra, çağıra, ağlaya sızlaya hep yanına çağırır beni.

Babasıyla arası iyi, hep onada sırnaşır oynası diye. Oyun oynamasında sıkıntı yok, saklambaç, cee, kovalamaca, hoplama zıplama favorisi,, çok aşırı meraklı, birşey yspın, hemen gelir ya elini atar, ya dahil olur. Meraklı, hareketli ve çabuk sıkılgan bir yapısı olduğu için algı tam gelişmemiş diye düşünüyorum. Nasıl açılır ki algı, nette araştırdım pek bilgi bulamadım. Yurtdışında prosedür biraz farklı işliyor, doktora gittik ama "daha küçük gözlemleyelim" dediler, logoped de daha tam olarak konulmaya hazır değil dedi, motorik olarak. Bişeylete geç kalmamak için kendi çabamla birşeyler yapıyorum..

Aynen arda da yanlis koyacagi zaman gozume bakti o zaman normal karistirmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…