- Konu Sahibi seymikkkkk
Televizyon izliyormu çocuğunuzMaalesef hiç konuşamıyor daha. Mama, baba gibi kelimeleri var ama bilşnçsiz söylüyor. Ağzı dolu, akşama kadar sesi çıkar, şarkı tonunda dinlediği çocuk şarkıları mırıldar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Televizyon izliyormu çocuğunuzMaalesef hiç konuşamıyor daha. Mama, baba gibi kelimeleri var ama bilşnçsiz söylüyor. Ağzı dolu, akşama kadar sesi çıkar, şarkı tonunda dinlediği çocuk şarkıları mırıldar.
Canim senin oglun dikkatini ceken biseyi gosterirmi bak diye ya da bu ne diye sorarmiK KelebeklerinVadisi canim otizmdeki en büyük eksiklerden biri isaret parmagini kullanmamak, istedigi seyi gösterememesi cocugun.
Mesela benim oglum bisey istediginde benim elimi alir götürürdü . Senin cocugun gösteriyor, ama kendini anlatamiyor galiba.
Bisey istediginde hemen anlama, ne istiyorsun diye sor.sonra istedigi seyi sor, mesela: kitabimi istiyosun? Diye.. oda tekrarlamasini, söylemesini ögrensin.
Bir cocuk bir kelimeyi ancak 500 defa duyduktan sonra beynine kaydedermis.
Sevgili anilcik teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için. Bizim evde biraz da iletişimsizlik sorunu vardı, onun etkisininde olduğunu düşünüyorum. İşaret parmağı çok aktif, bana bir şeylerde getirip gösterir.. sürekli bizimle iletişimde. Yalnız kalmayı sevmez. Ama işte iyi anlamaması indanın kafasını karıştırıyor. Dediğiniz yöntemi bazen deniyorum ama işte anne yüreği çok ağlayınca pes ediyorum. Zorlayacağım artık başka çare yokK KelebeklerinVadisi canim otizmdeki en büyük eksiklerden biri isaret parmagini kullanmamak, istedigi seyi gösterememesi cocugun.
Mesela benim oglum bisey istediginde benim elimi alir götürürdü . Senin cocugun gösteriyor, ama kendini anlatamiyor galiba.
Bisey istediginde hemen anlama, ne istiyorsun diye sor.sonra istedigi seyi sor, mesela: kitabimi istiyosun? Diye.. oda tekrarlamasini, söylemesini ögrensin.
Bir cocuk bir kelimeyi ancak 500 defa duyduktan sonra beynine kaydedermis.
Sizin kızınız kaç yaşında şeymikk@Kestanesekeriiim canim ya ben su soru cevap isini bi anlayamadim bazi seyleri cevaplayamaiyo bilmedigi yada daha once ogrenmedigi seyleri cevapladiklari napiyon deyince oynuyom mama yiyom ne yiyon kizim muz baban napito kizim uyuyo bise kim geldi teyzw amca sadece botle basit seylere cevap verebiliyo
Normal canim daha cok kucuk benim oglana bu ne diye soruyorum bilmese bile cevap veriyor o yuzden mi bu ne diye sormuyor acaba yani herseyi biliyorum havasinda cok istiyorum bu ne diye sormasini bi kac defa nerde diye sordu ama bu ne diye sormuyor canim sıkıliyor.bugun bi arkadasa oyuncagi arkadasa gosterdi bak icinde isik var dedi yami arkadasimla iletisim kurdu once utandi sonra acildi@Kestanesekeriiim canim ya ben su soru cevap isini bi anlayamadim bazi seyleri cevaplayamaiyo bilmedigi yada daha once ogrenmedigi seyleri cevapladiklari napiyon deyince oynuyom mama yiyom ne yiyon kizim muz baban napito kizim uyuyo bise kim geldi teyzw amca sadece botle basit seylere cevap verebiliyo
2 bucuk yasindaSizin kızınız kaç yaşında şeymikk
Canim daha kucuk sorar konusuyo ki oglun zaten.. Seyi anlamadim bende kizima neyi sorsam cevap verir atiyorum kalem cay kahve bardak catal vs bu var ama ben daha cok boyle naptin kizim deyince anlatsin istiyorum ama daha yapamiyo o kadar anca napiton deyince biseyler diyo nereye giditoz faln deyince vs vs bu kadar sadeceNormal canim daha cok kucuk benim oglana bu ne diye soruyorum bilmese bile cevap veriyor o yuzden mi bu ne diye sormuyor acaba yani herseyi biliyorum havasinda cok istiyorum bu ne diye sormasini bi kac defa nerde diye sordu ama bu ne diye sormuyor canim sıkıliyor.bugun bi arkadasa oyuncagi arkadasa gosterdi bak icinde isik var dedi yami arkadasimla iletisim kurdu once utandi sonra acildi
Bu normal bence daha kucuk onlari da ogrenecek sakin ol artik.bu arada arda renkleri ogrendi kategorize etmeyi de cozdu cok sukur :) ama ilgimi ceken bisey oldu o gittigimiz arkadasin 1 yasindaki bebeginden korktu sankiCanim daha kucuk sorar konusuyo ki oglun zaten.. Seyi anlamadim bende kizima neyi sorsam cevap verir atiyorum kalem cay kahve bardak catal vs bu var ama ben daha cok boyle naptin kizim deyince anlatsin istiyorum ama daha yapamiyo o kadar anca napiton deyince biseyler diyo nereye giditoz faln deyince vs vs bu kadar sadece
Hayir hic yapmazCanim senin oglun dikkatini ceken biseyi gosterirmi bak diye ya da bu ne diye sorarmi
Önceleri biraz izliyordu ve çok yoğunlaşıyordu. Ordaki hareketleri falan ezberlemiş öncesinden yapıyordu. Bu şüphelerimden sonra izletmemeye çalışıyorum.Televizyon izliyormu çocuğunuz
Ya ben anlayamadim bu isi inanin genelde goz temasi varsa drlar cok ilgilenmiyo degildir diye.. Ama sizin oglunuzda var goz temasi galba iletisime gecmiyo oglunuz dogrumu anlamisim.. Bende burda tikaniyorum iste benim kiz iletisime cok duskun bi cocuk degil ama istedigi zaman iletisime geciyo mesela yazmisyim gecn aksam babasi ve benle yukari asagi kutu kutu pense oynadik ama kisa sureli birakiyo az zamna gecince..kendisi oynuyo baya bi sonra bana gelip iletiaime gecip gidiyo atiyorum bisey soruyo bak elimde kurabiye var gibisinden faln filann iste bi cikamadim isin icindenHayir hic yapmaz
Umarım güzel geçerSelam ben geldim bizde bugün Dr gittik çocuk gelişime yonlendirdi o da 1 ay sonraya randevu verdi denwer testi yapacak çalışın biraz dedi hakkımızda hayırlısı
Nelere bakacaklarmis biraz detay verebilirmisnÇok saolun inşallah ama testte nelere bakicagini söyledi Dr benim oğlum onların çoğunu yapamaz 1 ayda ogrenemez yani
Benim goturdugum psokiyatrist denver testi pek guvenilir degil cocuk o an iyi olmayabilir falan dedi. Ya da yabanci ortam oldugu icin yapmayabilir dediYa ögrenirse? Bende senin gibi yapamaz diyordum, birde bakiyordum yapiyor. Güven cocuguna! Yapamazsada ona göre yardimci oluyorlar.