- Konu Sahibi seymikkkkk
Bu arada S seymikkkkk arda sicak soguk buyuk kucuk kavramini biliyor kiz erkek ayrimini da yapabiliyor bugun 5 kelimeyle cumle kurdu.ama bu ne sorusu hala yok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim otistik degil gibi sen muhakkak sor dr a hareketli cocuklar cok sikilgan oluyo ve algilarida gec aciliyoBabasıyla arası iyi, hep onada sırnaşır oynası diye. Oyun oynamasında sıkıntı yok, saklambaç, cee, kovalamaca, hoplama zıplama favorisi,, çok aşırı meraklı, birşey yspın, hemen gelir ya elini atar, ya dahil olur. Meraklı, hareketli ve çabuk sıkılgan bir yapısı olduğu için algı tam gelişmemiş diye düşünüyorum. Nasıl açılır ki algı, nette araştırdım pek bilgi bulamadım. Yurtdışında prosedür biraz farklı işliyor, doktora gittik ama "daha küçük gözlemleyelim" dediler, logoped de daha tam olarak konulmaya hazır değil dedi, motorik olarak. Bişeylete geç kalmamak için kendi çabamla birşeyler yapıyorum..
Ooo canim daha nolsun sen hic endise etme oglanida bunaltma cok iyi masallah cokBu arada S seymikkkkk arda sicak soguk buyuk kucuk kavramini biliyor kiz erkek ayrimini da yapabiliyor bugun 5 kelimeyle cumle kurdu.ama bu ne sorusu hala yok
Canim kac kere diyo ki.. Bi de istiyo ya cocuklar sabirsiz olur istedigi biseyde degilde normal cumlelerde atiyorum bak araba bunu devamli derse ekolali olur ekolali dedigin sey devamli soylemesi ayni cumleleri biri yazmisti en az 30-40 kere soyluyo diyeS seymikkkkk kelime tekrarlari normalmi acaba yani anne sut ver diyor ya ben tamm diyene kadar anne sut ver diyor
Yok oyle degil sanki ben anlamiyormusum gibi anne sut ver diyor sonra bi daha anne sut ver diyor ben tm oglum deyince susuyorCanim kac kere diyo ki.. Bi de istiyo ya cocuklar sabirsiz olur istedigi biseyde degilde normal cumlelerde atiyorum bak araba bunu devamli derse ekolali olur ekolali dedigin sey devamli soylemesi ayni cumleleri biri yazmisti en az 30-40 kere soyluyo diye
canim bunun neresi ekolali. Yapmiyoki zatenYok oyle degil sanki ben anlamiyormusum gibi anne sut ver diyor sonra bi daha anne sut ver diyor ben tm oglum deyince susuyor
Yok ekolali yapmiyor cok sukur sadece oyle soyledigi cumleyi olana kadar tekrar etmesi normal mi acaba bunu ogrenmek istedim.bu arada ogrenmek icin bizim kelimelerimizi tekrar ediyor bu da normal.canim bunun neresi ekolali. Yapmiyoki zaten
Ne bilim internette 25 26 27 aylarda yazinca tedirgin oldum bir an.Yok maalesef yapamıyor, daha tam kendini ifade edemediği için o aşamaya geçemedik daha. Bi tek kırmızı ve maviyi tanıyor sanırım, bi oyuncağı var orda aynı renk koyması lazım, sadece bu iki rengi koyabiliyor. Bir de daha tam anlamıyor her şeyi sanırım ondan sıkıntı var. Yavaş yavaş anlaması gelişiyor, kısa komutlaro yapıyor sadece. En büyük sıkıntısı konsantre olamaması, yoksa öğrenecek her şeyi. Konuşma içinde motorik olarak tam gelişmemiş. Ama o kategorize işleri 3 yaşa doğru daha iyi gelişiyor diye biliyorum. Valla her şeyi kafaya takıyoruz ne olacsk bilmiyorum
Canim her cocugun karakteri farkli bunubtakma bence bak ben iki yasindaki cocuklara soru sordugumda cevap vermiyorlar demekki normalmisBenim kizin ogrenmesinde sikinti yok ki asosyalligi can sikici 10 gundur misafir bol gelince baya goz temasi kuruyo yabancilarlada ama sole bi civul civil sosyal degil mesafeli ne yazikki
Peki katagorize edememesi problemmi yesil toplari kamyona sari toplari kovaya dedimde yapamamisti@Kestanesekeriiim bence cok normal, benim kizim su an 3,5 yasinda. 6 ay öncesinde böyle birden herseyi iki üc kere söylemeye basladi. Istedigi seyleride aynen senin oglun gibi tamam diyene kadar tekrarliyordu. Simdi gecti, hic öyle yapmiyor
Ya cok hareketli oldugu icin nasil cekingen bu oluyo aslinda bazen arkama saklaniyo hafiften utaniyo aslinda ben biliyorum da acaba oluyorum utandigi icinde yokmus gibi davraniyo dedigim gibi bazen mecbur gorunce hafiften arkama saklaniyo.. Esimin yasli amcasi geldi gormediydi daha once ona kopegini verip oynatmasini istiyo cok guluyoVallahi bence normal, zamanla ögreniyorlar. Hem asosyal diyorsun ama herkese fazla yaklasmadindan iyi bence. Benim kizim bazen birileri , cok tatlisin‘ diye sevdiklerinde hic yabancilik cekmeden gidiyor yanlarina.
Belki kisilik olarak kizin daha sakin cekingen bir cocuk. Takma bu kadar kafana.
Ben bu yasimda bile kalabaliktan sIkIlIyorum
Silerse de yasakCanım o yasak sanırım sil.istersen
Mune demezsek bisey olmaz insallah :)))Canım o yasak sanırım sil.istersen
Ne yasak canim numara istemrkmi bilmiyodum benSilerse de yasak