Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Tabi herkesin goz temasi uzunlugu farkli oluyo eskiden beri otizmi bilmeden once konusurduk kardeslerimle uzun bakamadigimizi uzun bakandan da rahatsiz oluruz.. Benm bi komsum var o kadar uzun kuruyo ki artik cekse diyorum icinden ayip olur diye cekemiyorum ara ara kisa kisa kaciripta bakiyom ya :) annemde der hic yakindan bakmazdiniz diye otizmi hic bilmez ole bi hastaliktan su an bile haberi yok biz bunun farkindaydik zaten karakterimiz cekingen yapili insanlariz
O zaman takacak birsey yok cok sukur kizin cok iyi durumda nette 2 bucuk yasinda hayali arkadas normal diyor 6 yasina kaar bu durum devam edebilirmis bunuda kafana takma kizinin gelisimi onde bile

O zaman takacak birsey yok cok sukur kizin cok iyi durumda nette 2 bucuk yasinda hayali arkadas normal diyor 6 yasina kaar bu durum devam edebilirmis bunuda kafana takma kizinin gelisimi onde bile
Hayali davranmalari bi ara cok azaldiydi bitti gibiydi ama su an az az arada yapiyo oyle.. Ya bide sey senin oglunda mesela bi resim goruyo parkta atiyorum kaplumbaga resmi koymuslar parka gidip gidip ona bakip utanir gibi yada dikkatini cekmeye calisiyo gibi yapiyo.. Canli zannediyo heralde bazi resimlere oyle davraniyo.. Animizle alakali bi durummi acaba mesela sandalyeye carpinca gidip sandalyeye vurur ya cocuklar canliyla nesneleri ayirt edemiyo heralde daha

Hayali davranmalari bi ara cok azaldiydi bitti gibiydi ama su an az az arada yapiyo oyle.. Ya bide sey senin oglunda mesela bi resim goruyo parkta atiyorum kaplumbaga resmi koymuslar parka gidip gidip ona bakip utanir gibi yada dikkatini cekmeye calisiyo gibi yapiyo.. Canli zannediyo heralde bazi resimlere oyle davraniyo.. Animizle alakali bi durummi acaba mesela sandalyeye carpinca gidip sandalyeye vurur ya cocuklar canliyla nesneleri ayirt edemiyo heralde daha
Bide bugun hastanedeydik orda amcayla teyzemiz vardi baya laf attiklarinda faln bakti.. Cani isteyince hic laf atmasanda bakan bi cocuk laf at sabaha kadar cani istemeyince hic bakmiyo.. Ama bu hafta acayip iyi goz temasi..

Canfeb Canfeb Canim benim bi arkadasin kizi var 14 aylik yirumuyodu gecen ay devamli insanlara bakardi goz temasi falan cok iyiydi yurumeye baslamis bi aydir devamli etraf karistrma kosma ziplama derdinde.. Cocuklar yurumeye baslayinca oyle oturup bakmayi birakiyo hele hareketli cocujlar.. Cunku benim kizimin GOZ TEMASİ hep vardi bebeklikten beri ama hareketlenmeye baslayinca azalmisti su an iyi demek istedifim o arkadasin kizi bile degismis senin oglunda belki oyledir

Canfeb Canfeb Canim benim bi arkadasin kizi var 14 aylik yirumuyodu gecen ay devamli insanlara bakardi goz temasi falan cok iyiydi yurumeye baslamis bi aydir devamli etraf karistrma kosma ziplama derdinde.. Cocuklar yurumeye baslayinca oyle oturup bakmayi birakiyo hele hareketli cocujlar.. Cunku benim kizimin GOZ TEMASİ hep vardi bebeklikten beri ama hareketlenmeye baslayinca azalmisti su an iyi demek istedifim o arkadasin kizi bile degismis senin oglunda belki oyledir
Seymik canim benim oglum anne araba al diyor ya bunu iki kere tekrar ediyor normalmi acaba

Inşallah canım eşim kızdı bana gecengun bidaha ağzından otizm lafı duymiycam diye ptesi çocuk Dr randevu aldık genel kontrol için bakalım ben söylemeden Dr bişey farkedicekmi

Canim ekolali ole bisey degil ikide der ucte der ara ara cocuklar takintuli konusma olmazki o.. Bu arada kaplumbaga ornegi verdim ya oglunda yapiyomu ole bisey gordunmu
Yok ekolali yapiyor onu biliyorum da.hani mesela anne su ver diyor ya iki defa anne su ver diyor ya da anne kalk diyorya anne kalk anne kalk boyle kaplumbaga ormegi ne

Oğlumun göz teması giderek artıyor sanki bugün arkadaşın kızını Yalamak istedi önceden yanına yaklasmazdi 17 aylık o Yalamak derken bizimki hala her bulduğunu ağzına atiyo aynada kendini goruncede ağzını yapıştırıyor aynaya kıza da kendini görünce yaptığı gibi yaptı :)

Oğlumun göz teması giderek artıyor sanki bugün arkadaşın kızını Yalamak istedi önceden yanına yaklasmazdi 17 aylık o Yalamak derken bizimki hala her bulduğunu ağzına atiyo aynada kendini goruncede ağzını yapıştırıyor aynaya kıza da kendini görünce yaptığı gibi yaptı :)
O ayda bebekler baska bir bebek gorunce cansiz oldugunu dusunurlermis

Canim 3 yasa kadar onlar normal hatta gec konussn cocuklara gore daha da gec olabilir

Canim keske psikiyatriste goturup rahatlayabilsen
Ahh keşke geceleri sürekli burda otizm sayfalarını annelerin yaşadıkları zorlukları okuyup agliyorum bende onlar kadar güçlü durabilecekmiyim diye düşünüyorum beynim hep bunda parka gidiyoruz her çocuğu oğlum gibi inceliyorum farklı bişey yapiyomu göz teması varmı falan

Ahh keşke geceleri sürekli burda otizm sayfalarını annelerin yaşadıkları zorlukları okuyup agliyorum bende onlar kadar güçlü durabilecekmiyim diye düşünüyorum beynim hep bunda parka gidiyoruz her çocuğu oğlum gibi inceliyorum farklı bişey yapiyomu göz teması varmı falan
Gizli gotur ben gizli goturdum bu ne ya surekli otizmmi diye cildiriyorsun

Canim srn anlayamiyonmu gozunun icine 1-2 saniyeli bakmasi onemli olan

X