Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Yabancilarla nasil iletisimi yada ev ici hetkesle iyimi.. Ben cok hakim degilim otizme ama bi yazi okumustum hafif bi otizm olmasi icin goz temasi olur ama aile ici iletisim sadece bi kisiye duskunluk olurmus biri yazmisti goz temasi var ama babasina bile gitmiyor ilgilenmiyor diye.. Biraz karisik yazdim gibi ama

Yok karışık değil, ne demek istediğinizi aniadım. 24 saat zaten benim peşimde, hep ilgi alaka istiyor. Babasıyla da öyle. Yaşıtlarıyla da eğer kendisi gibi oynayan (hoplamalı,zıplamalı, koşan..) olursa o da güle oynaya katılır onlara. Genel anlamda sosyal olduğunu düşünüyorum. En çok beni rahatlatan yönü o zaten. Yabancılarla da işine gelirse veya o an birşeyle ilgilenmiyorsa gülücük falan atar onlara..

Ooo daha nolsun iyi iste oglunuz.. Konusma icin bolbol konudmak lazimmis yoruluncaya kadar konusun.. Benimde eksigim bu bende fazla konusmuyorum aslinda ogrenmesi icin devamli bikmadan konusmak lazim 3-4 ay bi ugrasin konusmasi icin.. He bide bi dr a sorun en once

Doktora (normal çocuk dr),psikolog bir de logopede gittik. Birşey demediler. 3 yaşından önce diyemiyorlarmış zaten. Kreşten, birbirlerinden bilgiler falan alıp takip edeceklermiş. Burada süreç biraz ağır işliyor. Bende hep ilgilenip, konuşmaya çalışıyorum ama yetersiz kalıyorum diye tederginim biraz, baba da işten güçten varla yok arası gibi, tüm iletişimi benimle.. biz annelerin işi çok zor..

S seymikkkkk kafam cok bozuk arda bazn cekmece acip kapatiyor ama cok uzun surmuyor bazende supurgeyi acip kapatiyor ama eskisi kdar ilgisi yok 14 aylikken faln annemgilin supurgesinin motorunu bozmustu 1 saat acip kapatmisti ya acaba bir sorun varmi konusmada gayet guzel ilerliyor hayir kelimesinide kullaniyor bir soru sorma baslamadi daha

Bence psikiyatriste yinede goturun kafaniz rahatlar

Bence psikiyatriste yinede goturun kafaniz rahatlar
Merhaba kestanesekeriiim. Biz yurtdışındayız, bursdaki sıkıntı o işte. İstediğin zaman istediğin doktora götüremiyorsun. Basamak basamak gidiyorsun. Onlar seni yönlendiriyor. Şimdilik bekliyoruz bakalım. Kendi çabamla birşeyler yapıyorum. Bir de iki dil sorunu oluyor tabi, o da başlıbaşına bir handikap zaten. Okuduğum kadarıyla sizin çocığunuzun gelişimi gayet normal bence, içiniz rahat olsun..

Ya cocucgum atipikmi diye koni acan bir konu var orda bu hareketleri yazinca cocuguna yaygin gelisimsel bozukluk konulan bir anne bir uzmana gotur bu hateketler gecmiyor deyince icime bir kurt dustu ben ikinci bebegi dusunurken oglumu dusunmeye basladm simdi ama o kadinin oglunda konusma geriligi varmis

Hangi konu canim senin oglun cokkuvuk seni beni ogrendi hayiri biliyo benim kizim buyuk olmasin ragmen onlar yok dahaa

O tarz açma kapatma işlerini her çocuk yapıyor bence. Özellikle ev aletleri falan. Benim yeğenim de öyle şeyleri seviyor, normal gelişimli bir çocuk. Bir de çocuklarda bazı dönemler "ben bu işi yapabiliyorum" (açma, kapama vs) gibi özgüven gelişebiliyormuş. Tabi yine de aşırı takıntı olup olmamasuna dikkat etmek gerekiyor. Rahat olmak lazım biraz, yoksa her harekete bir kulp tskıyoruz. Bende öyleyim maalesef, zaman her şeyi gösterecek..

Aynenn dogru soyluyosun onemli olan takinti olmamasi

Kizlar peki cocuklarinizda bidu bidi diye ses cikarma varmi arda bidi bidi diyor kendi kendinw sinir oluyorum bu normalmi acaba

Ben bu ara hic iyi degilimde yine yoksa oglum bazn oyle kelimeler soyluyor sasip kaliyorum dun anne sessiz ol dedi mesela
canim sen istersen arastorma otizmi kafana takiyosun cok fazla kac dr gittin yok dedi ne guzsl cumleler kuruyo benim kizda yok oyle cumleler eger cocugun sezerse kaygili baktigini yazik olur evladina cunku kac dr iyi dedi ogluna

canim sen istersen arastorma otizmi kafana takiyosun cok fazla kac dr gittin yok dedi ne guzsl cumleler kuruyo benim kizda yok oyle cumleler eger cocugun sezerse kaygili baktigini yazik olur evladina cunku kac dr iyi dedi ogluna
Aynen su hareketlerde bitseydi simdide disini gicirdatiyor sinir oluyorum

Aynen su hareketlerde bitseydi simdide disini gicirdatiyor sinir oluyorum
Nasil ogreniyo bu cocuklar konusmayi ya benmi ogretemiyorum anne sessiz ol gibi bi cumle kursa ne kadar sevinirim.. Var tabi kizimin cumleleri ama ole degil malesef kardesim uyumustu teyze uyuyo gibi daha cok bzm cumleler anne ac cumlesidd aktif bu ara ne bilim boyle boyle ezber cumleler ama kelimeleri degistrebiliyo ezber olarak ogreniyo mesela teyze uyuyoru ben soylediysem babanesi uyurken babane uyuyo diye degistriyo.. Boyle boyle daha cok..

Canim bi anda konusacak uzme kendini mesela arda da daha babanne diyemiyor ba diyor babanneside cok uzuluyor ananneyi once soyledi babanneyi soylemiyor diye

Canim bi anda konusacak uzme kendini mesela arda da daha babanne diyemiyor ba diyor babanneside cok uzuluyor ananneyi once soyledi babanneyi soylemiyor diye
Cumle kuruyor oglun masallah daha nolsun :)) insallah bende umutluyum bi iki aya sokulur konusmasi baya konusuyo hani geri degil ama ileride degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…