Selam papatya 1993. Teşekkür ederim, içimize su serptin. Hem pozitif olman, hem de kızındaki gelişmeler çok sevindirdi beni. Ben daha önce oğlumla ilgili biraz bilgi yazmıştım. Sağolsun bir iki arkadaş yorum yaptı ama sizin gibi tecrübeli annelerin yorumları da çok önemli. Eninde sonunda konuşacağını biliyorum, bu konuda sıkıntılı değilim ama benim oğlumda tedirgin olduğum en önemli durumlar; "komut" ver, bak, gel gibi kısa komutları o an meşgul değilse anlıyor. Hayır kelimesine çok kızıyor, ne zaman hayır dersek "gözleri doluyor ağlıyor hemen. Gece gündüz konuşuyorum onunla, bazen beni hiç mi anlamıyor diye düşünüyorum. Farkındalığı ve algısı tam oturmamış sanırım. Aşırı meraklı ve hareketli, her şeyle oynamak ve ilgilenmek istiyor. İnsanlarla da eğer sevdiği oyun, ortam olursa ilgilenir. Bazen eğilip onların gözlerine bakar ve "dee" (cee gibi) der. Yurtdışında işler biraz yavaş ilerliyor, bi şey var mı yok mu düşüncesi yoruyor insanı. Ana en çok içimi rahatlatan kısmı sosyak olması. Hiç kendi kendine kalmak istemiyor, hep ilgilenelim onunla oynayalım istiyor. Bu mesajı bile zar zor yazdım, "gel oyna benimle" der gibi, umarım hepimiz ve çocuklarımız içşn her şey yoluna girer...