- 16 Aralık 2018
- 34
- 7
-
- Konu Sahibi seymikkkkk
Doğru dürüst komut almaması, beni anlamıyor gibi oluşu, dışarıda başına buyruk hareket etmesi gibi durumları beni endişelendiriyor. Elimden geldiğince ilgi alakaya devam ediyorum. Hayırlısı bakalım, inşallah hepimizin umutları gerçekleşir...Canim beni hic yanlis anlama ama bu kadar sosyal bi cocuktan otizmden niye suphelendin ki masallah.. Belki senin anlattiklarindan ben su fikre vardim hiperaktifmi acaba diye aklima grldi.. En zoru beklemesi ama bakalim ne dicek drlar ama goz temasindan tut sosyallikte var hic bence sen cok uzme kendini
Kimse atipik demez cunku cocuklar girdikleri ortami ilk yabancilar normal olan bu gittigim doktorda oyle dedi yabanci bir ortamda oldugunu biliyor dediZaten napiyosa net yapiyo kac dr a sordum biseyi yok dedi tabi hala psikyatriye gitmedim ayri.. Benim kizima bazi drlar atipik diyebilir buna eminim ama ben yanlis teshis koyulsun hic istemiyorum.. Zaten tum marazlari yabanci ortamlarda cikiyo.. Bilmiyorum hayali oyun oynuyan komut alan adina bizden biri seslenince bakan cok oyuna dalmadiysa kelimesi cok olan goz temasi isine geldiginde iyi olan bi kizim var bu sebebten yanlis tani konulsun istemiyorum.. Cok duyduk burada da heryerde de yanlis tanilari.. Kleopat yazmisti elma dediginde elma getiriyosa hic korkma diye hakli da beni anlamasa endiselenirdim. Tabi kizim bazi yasitlari gibi herseyi anlamiyo ama geri de degil. Git yataktan yastigini getir uyutim diyorum gidip getiriyo bez getir diyorum getiriyo isaret parmagi kullaniyo ilgisini ceken seyleri gosteriyo elindeki nesneyi gosteriyodu bu ara pek yapmiyo ama ucak gordugunde bana donup isaret parmagiyla bak ucak diyebiliyo.. Soguk bi cocuk bazilari gibi sicakkanli degil ama bence humanist te bi cocuk. Cani istediginde keyfi istediginde yapan bi cocuk he hic anlamaz yapmaz derim anlamiyo ama anladigi seyleri cok eminim iyi biliyorum.. @papatya1993 ins senin kizin gibi guzelce konusur dedigim gibi baya cevap veriyo az once napiyon kizim dedim bebek dedi kalem vardi elinde biz oyle ogrettik kalemi her aldigimizda gel bebek yapalim diye simdi napiyon kizim dedigimde bunu anlamasi guzel.. İste siz dusunun bi dr gitsem dedigim gibi atipik denilebilir sadece yabancilarla isi yok benle iletisim kurmuyo diyebilir.. Yabanilik diye bi terim yok nerdeyse drlarda.. Herkesin karakteri farkli kiziminkide.. He ne ne diye devamli soramsi zaten en guzeli bozuk plak gibi soruyo ne ne diye ama ekolali degil cunku baska hic bi kelimeyi o kadar sik kullanmiyo cok ogrenmek istiyo cunku ogrendiginide kullaniyo bi bakmisin.. Ayy cok uzun oldu ama ben bu supheden nefret ediyorum artik
Oyle bisey degil kizimda ki utanir gibi degikde gormuyo gibi davraniyo bazi kisilerdende utaniyor belli oluyo. Aslinda utangac ama hareketli oldugu icin de duramadigi icin utanmiyo zannedersin.. Aslinda gelen biri olunca hoplayip zipliyo bi nevi kendini gosteriyo gibi ama takdigi yanlis :)) bilemiyorum ya galba gercekten zor alisiyo ama alisiyo cok gorunce yine teyze vardi az once bastan pek bisey yapmadi ama sonradam goz temasi kurmaya basladi. Bu arada kakasi gelince soyliyo kaka diye mirildaniyo cisinin farkinda degil dun ilk defa denedim hep altina yapti ama ben hic denemedim tam anlamiyla nisani bekliyorum cunku yapar gibi ogrenir gibi insaallahKimse atipik demez cunku cocuklar girdikleri ortami ilk yabancilar normal olan bu gittigim doktorda oyle dedi yabanci bir ortamda oldugunu biliyor dedi
İnsallah canim oglan cocuklari biraz daha oyle oluyo.. Asiri hareketli diyosun ondanfa kaynaklanabilir.. Algisi az gec acilcaktir hani hic bisey ogrenmediyse bilemm bay bay gibi opucuk gibi.. Ama hareketli cocuga bisey ogretmesi zor oturmuyolar ki ondan da olabilirDoğru dürüst komut almaması, beni anlamıyor gibi oluşu, dışarıda başına buyruk hareket etmesi gibi durumları beni endişelendiriyor. Elimden geldiğince ilgi alakaya devam ediyorum. Hayırlısı bakalım, inşallah hepimizin umutları gerçekleşir...
Bence doktora goturursen icin rahatlayacak cunku kizinin otizmle alakasi yok belki dehb vardirOyle bisey degil kizimda ki utanir gibi degikde gormuyo gibi davraniyo bazi kisilerdende utaniyor belli oluyo. Aslinda utangac ama hareketli oldugu icin de duramadigi icin utanmiyo zannedersin.. Aslinda gelen biri olunca hoplayip zipliyo bi nevi kendini gosteriyo gibi ama takdigi yanlis :)) bilemiyorum ya galba gercekten zor alisiyo ama alisiyo cok gorunce yine teyze vardi az once bastan pek bisey yapmadi ama sonradam goz temasi kurmaya basladi. Bu arada kakasi gelince soyliyo kaka diye mirildaniyo cisinin farkinda degil dun ilk defa denedim hep altina yapti ama ben hic denemedim tam anlamiyla nisani bekliyorum cunku yapar gibi ogrenir gibi insaallah
Kizimda dikkat daginikligi var zaten bende ve ablamdada var ama dehp yok bence cunku sevdigi bi etkinligin basinda 15 dk oturabiliyor cok hareketli ama sevdigi seylerle ilgilenebiliyor baya bu dehp de gorunmuyo.. Kizimin uyaran eksikligine uyuyo istedigi zamn goz temasi kurmasi faln nette okuyunca kizim birebir ayni sadece konusmasi belki cok uymuyo buda hafif uyaran eksikligi olabilirki oylede zaten cok yalniz buyuyo cocuk gormuyo.. Konusmasi baya iyi cunku bugunlerde korktumu ogrendi bazen huseside korktum diyo ama bazemde korktum deyip yanima pisiyo.. Goz temasi isine gelince uzun da tutabiliyo mesela kizdigimizda dibimize girip uzun uzun bakiyo aslinda yakindan kurmaz pek goz temasi ama kizinca bana kizma bak ben uzuluyorum gibisinden yapiyo tepkisinide.. He bide sey mesela babasiyla ikimiz oturdugumuzda kucak kucak kos oynarken asla birimize gelmiyo ortamiza geliyo adil davraniyo gibi yada uzulmeyelim diyemi bilmiyorum ama bunu akil edebiliyoBence doktora goturursen icin rahatlayacak cunku kizinin otizmle alakasi yok belki dehb vardir
Atipik bile degil atipik konussa bile duygulari anlamiyor kizdiginizi da anlamaz otizm olsa ozellikle sadce yuz ifadenizden kizdiginizi anlamasi otizmden uzaklastiriyorKizimda dikkat daginikligi var zaten bende ve ablamdada var ama dehp yok bence cunku sevdigi bi etkinligin basinda 15 dk oturabiliyor cok hareketli ama sevdigi seylerle ilgilenebiliyor baya bu dehp de gorunmuyo.. Kizimin uyaran eksikligine uyuyo istedigi zamn goz temasi kurmasi faln nette okuyunca kizim birebir ayni sadece konusmasi belki cok uymuyo buda hafif uyaran eksikligi olabilirki oylede zaten cok yalniz buyuyo cocuk gormuyo.. Konusmasi baya iyi cunku bugunlerde korktumu ogrendi bazen huseside korktum diyo ama bazemde korktum deyip yanima pisiyo.. Goz temasi isine gelince uzun da tutabiliyo mesela kizdigimizda dibimize girip uzun uzun bakiyo aslinda yakindan kurmaz pek goz temasi ama kizinca bana kizma bak ben uzuluyorum gibisinden yapiyo tepkisinide.. He bide sey mesela babasiyla ikimiz oturdugumuzda kucak kucak kos oynarken asla birimize gelmiyo ortamiza geliyo adil davraniyo gibi yada uzulmeyelim diyemi bilmiyorum ama bunu akil edebiliyo
Otizmden suphelenmiyorum da canim bizimko uyaran eksikligi gibi ama o bile hafif uyaran eksikligi gibi.. Bi de duruveannesi esram uyesinin kizlarida uyaran eksikligi kizlar uyaran eksikligini kapatabiliyor. Erkek cocuklari biraz daha zor.. Simdi sadece ev oturmalarinda geri ev kizim icin kendi oyun oynayacagi bi yer gibi.. Daha once disarida cok bugz ederdi alir giderdi basini sevmezdi kalabaligi faln disariya cok cikarinca kurallara alisti simdi elimden tutmam icin uzatiyo otobuste faln guzelce duruyo yani alisti disari.. Ya ben diyorum hadi gelenimiz gidenimiz yok hicmi disari cikarmamisim 1 bucuk yasina kadar disarida resmi yok cocugun. Esimin yanlis tutumu yuzunden yok hasta olur faln filan gec biraktik sosyal hayata kizimi.. Neyse dedigim gibi bu yaz cok gezdigimiz icin disariya iyice alisti kalabaliga kurallara faln cokta seviyo hergun cikmak icin can atiyoAtipik bile degil atipik konussa bile duygulari anlamiyor kizdiginizi da anlamaz otizm olsa ozellikle sadce yuz ifadenizden kizdiginizi anlamasi otizmden uzaklastiriyor
Maşallah seymikkkk senin kızının dırumu çok iyi. Kestaneşekeriimin dediği gibi duyguları anlaması çok güzel birşey. Onu biraz geç sosyal ortamlara çıkarmışsınız, tek sıkıntısı bu bence. Çocuklar hep dışarıyı, oyunu ve değişikliği severler, bu da gelişimlerine katkı sağlıyor. Kızın için herşey gayet yolunda ilerliyor. Bu yeniyıl hepimizin ve çocuklarımızın yılı olsun...Kaslarimi cattigimda anlar hemen eger cok uzatirsam kas catmasini dudak buzer aglar.. Gulme konusunda biraz yapisi olara soguk cocuklar olur ya oyle. Ole gulec bi cocuk degil ama bazen beraber gulebiliyoruz ikimiz
Aynen canim o sebebten muhtemelen.. Yazmistim okuyabildinmi bilmiyorym ama kizimin ikizi vardi onu kaybedince kizima daha titiz davrandik boyle oldu bu sefer de.. Basina buyruk disarida yazmissin benm kizda oyleydi ben baskiladim canim bildigin baskiladim ciddi ciddi kizdim da korkmya basladi kimine cok yanlis gelebilir bu ama simdi kizim da rahat disarida. Biz bu devirin annrleri cok fazla simartiyoruz cunku babasi ozellikle.. Simdi beni finliyo babasini yine dinlemiyo asla bi otorite saglayamiyo babasinin hayir demesi bile komik.. :) biiyorm dedigim gibi yanlistr kimine gore ama bende kizim da rahatiz disari daMaşallah seymikkkk senin kızının dırumu çok iyi. Kestaneşekeriimin dediği gibi duyguları anlaması çok güzel birşey. Onu biraz geç sosyal ortamlara çıkarmışsınız, tek sıkıntısı bu bence. Çocuklar hep dışarıyı, oyunu ve değişikliği severler, bu da gelişimlerine katkı sağlıyor. Kızın için herşey gayet yolunda ilerliyor. Bu yeniyıl hepimizin ve çocuklarımızın yılı olsun...
Anne baba da mı takıntı hastalığı varsa çocuk otizimli oluyormuşEvet canim ben bunu baris korkmaz diye bi doktora sordum o da kastettigimiz bu yaslar degil dedi takinti hastaligi sebep olabilirmi dedim biraz baglantili dedi.engel olmak ocin bise yapabilirmiyim dedim prenetal bir tanisi yok ancak cocuk genetik uzmanligina bir danisin dedi
Evet annede varsada yani doktor evet risk var ama anne yada baba takinti hastasi cocuk otizm olacak diye bisey yok bu risk cok dusuk dedi ilk hayir okbli annenin cocugu okb olur dedi sonra ben peki otizmden suphelendiginiz cocugun ailesine ailede psikiyatrik rahatsizlik var diye neden soruyorsunuz deyince bu sekilde soyledi evet bu risk var ama cok dusuk dediAnne baba da mı takıntı hastalığı varsa çocuk otizimli oluyormuş
Bence de canim ya etrafina bak otizmlilere genelde kardeslerin biri otizmli oluyo azzya diye bi uyenin ikizi nin biri otizm biri degil mesela bence sen yap ikinciyi artik mujdeyi de ver bize :)) bu aksam bize 20li yaslarda amcalra geldi kizimin gerck amcalari degil ama amca diyo :) baya ara ara goz temasu kurdu biraz simardi ilk geldiklerinde sonra oynamaya basladi kendisi. Olsun bu bile guzel ilk tepkileri guzeldi :)Evet annede varsada yani doktor evet risk var ama anne yada baba takinti hastasi cocuk otizm olacak diye bisey yok bu risk cok dusuk dedi ilk hayir okbli annenin cocugu okb olur dedi sonra ben peki otizmden suphelendiginiz cocugun ailesine ailede psikiyatrik rahatsizlik var diye neden soruyorsunuz deyince bu sekilde soyledi evet bu risk var ama cok dusuk dedi
Once bir metabolizmama baktirmam gerek oglumda da bagirsaklarimla ilgili sorun yasiyordum hala yasiyorum kilolu degilim zayifim ama sorun yasiyorum o zamanlar bilincli degildim ama suan bilincliyim o yuzden once bu sorunu duzeltmeliyim tedbirini al takdiri Allaha birak demisler :)Bence de canim ya etrafina bak otizmlilere genelde kardeslerin biri otizmli oluyo azzya diye bi uyenin ikizi nin biri otizm biri degil mesela bence sen yap ikinciyi artik mujdeyi de ver bize :)) bu aksam bize 20li yaslarda amcalra geldi kizimin gerck amcalari degil ama amca diyo :) baya ara ara goz temasu kurdu biraz simardi ilk geldiklerinde sonra oynamaya basladi kendisi. Olsun bu bile guzel ilk tepkileri guzeldi :)
Aynen canim. Asaglikli otizme cok odaklaniyosun kac cesit hastalik var otizmden kat kat zor olanlarida var bildigin gibi. Tabi sen tedbirini al ama hic biseyin garanti olmadiginida unutma.. Hem tedbir hem de duayla saglikli bi cocugun olur ins :))Once bir metabolizmama baktirmam gerek oglumda da bagirsaklarimla ilgili sorun yasiyordum hala yasiyorum kilolu degilim zayifim ama sorun yasiyorum o zamanlar bilincli degildim ama suan bilincliyim o yuzden once bu sorunu duzeltmeliyim tedbirini al takdiri Allaha birak demisler :)
Tabi canim garanti cocuk yok cok zor olan hastaliklarda var ama ben saglikli bir bbebegim olsun cok istiyorum tabi hayirlisini versin Rabbim benim takinti hastasi olmam beni uzuyor birz hani Allaha isyan degl ben alistim hastaligima ama benim cocuklarim benim yuzumden bir sorun yasamasinlar.su durumda bile bile hamile olmayi goze alamiyorum cunku hamilelikte metabolizma sorunlari iki katina cikiyor yasadigimiz ilce turkiyede hava kirliliginde 7. Siradaymis dogalgaz bu yil geldi termik santralde var dusun yani o yuzden dikkat etmekte de fayda varAynen canim. Asaglikli otizme cok odaklaniyosun kac cesit hastalik var otizmden kat kat zor olanlarida var bildigin gibi. Tabi sen tedbirini al ama hic biseyin garanti olmadiginida unutma.. Hem tedbir hem de duayla saglikli bi cocugun olur ins :))
Dedigim gibi tedbirini al sen yine de oglun otizm faln da degil masallah yeni olcak bebeginde saglikli bivir bicir bi evladin olsun:))Tabi canim garanti cocuk yok cok zor olan hastaliklarda var ama ben saglikli bir bbebegim olsun cok istiyorum tabi hayirlisini versin Rabbim benim takinti hastasi olmam beni uzuyor birz hani Allaha isyan degl ben alistim hastaligima ama benim cocuklarim benim yuzumden bir sorun yasamasinlar.su durumda bile bile hamile olmayi goze alamiyorum cunku hamilelikte metabolizma sorunlari iki katina cikiyor yasadigimiz ilce turkiyede hava kirliliginde 7. Siradaymis dogalgaz bu yil geldi termik santralde var dusun yani o yuzden dikkat etmekte de fayda var