Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Guzel olur da tek otizm olup olmama konusunda degil ayni korkular ayni panikler depresyon halleri gozumde buyuyor da buyuyor:)) cok istiyorum ama bi yandan

Belki o son cocukta baba yasi yuzunden olabilir.ayy su esim keske 32 falan olsaydi bide sigara kullaniyor hava kirliliginin dibindeyiz turkiyede 7 sirda bulundugumuz yer termik santral var cunku :)))

Belki o son cocukta baba yasi yuzunden olabilir.ayy su esim keske 32 falan olsaydi bide sigara kullaniyor hava kirliliginin dibindeyiz turkiyede 7 sirda bulundugumuz yer termik santral var cunku :)))
Dur bi cevaplamaya tikladim bakalim nolcak :)) canim boyle ne arastirip duruyon 35 yasinda baba olan yokmu cok hatta.. Takilma boyle seylere tabiki saglikli beslenmk onemli ama sigara icenlerin cocugu otizmli olcak diye bisey mi var boyle seylere takilma canim istiyosanz hic dusunme yasin kucuk daha hem esinin yasi daha fazla ilerlemeden.. Tabi ben boyle konusuyorum da esinle karar ver tabi kii :)))

Esimde istiyor ama o da benden korkuyor yine kaygilanirim diye ona cok hissetirmedigim halde boyle hissettirseydim hic istemezdi :))cevre baskisida var hani ikinci diye bide senin tanidigininda benim gibi tuhaf takintisi varmis ya onun cocuklari varmi:))

Tuhaf takintisi olan neydiki canim ablamimi diyosun agziyla yildiz yaptigini demistim.. Anlamadim canim ya

Insallah canım benim kiz 2 aydir 3 lu cümleler kuruyor surekli konus bikmadan usanmadan surekli konus o kada5 faydasi oluyor ki

Canim 2.cocuk neden istemiyorsun oğlunda hicbirsey yok ki bak benim bir tanidigim var buyuk kizi 4.Sinifa gidiyor normal okula 1.sinifta kaldi yine öğretmenler geciriyorlarmis konusmayi 4 5 yasinda sökmüş bir tane daha kızı oldu o 3.5 yasinda o normal onds sikinti yok bu büyüğü gecen aylarda doktora goturmusler orta derecede otizim demisler ama ozel egitime göndermiyorlar yanlis bilmiyorsam bize birseyi var demiyorlar normalmis gibi konusuyorlar ama cocuk belli dışarıdan kalabalik arasins karisinca ellerini sallamasi kendi etrafinda dönmesi varmis kayinvalidem söyledi ben gormedim ama kiz kardesi cok normal o da 3 yasinda konuştu ama su anda cok guzel konusuyor

Benim ki de bugun babannesigillere her zaman gormedigimiz akrabalar geldi kizim el kremi bulmus anne ac surelim dedi tamam dedim actim bir tane abla vardi 35 yaslarinda hadi bana da yanaklarima da sür dedi kuzum sürdü iki yüzlerine de teyze guzel oldu dedi cadi cok sevdi onu onunla konustu sordugu sorulara cevap verdi cok mutlu oldum normalde de insanlarla iletisimi guzeldir ama onu ayri bi4 sevdi cok sicak kanli maasallah odaya girince anne bak teyze gelmis dedi şu aralar cok 4lü cümle kuruyor ama cok konusuyor hic susmuyor telefonumu istiyor vermiyorum cok inatci surekli istiyorum diyor şu telefon işini nasil cozucem bilemiyorum alana kadar susmuyor vermezsem agliyor

Benim tuhaf takintilarim var kendimden suphe ediyorum mesela yastigimi koklamadan uyuyamiyorum ya da saclarimi koklarim oglum kucagimdaysa onu bir tuhafim yani :)) ama ikinci cocugu yapacm cesaret edebilirsem cunku gercekten cok istiyorum Allah kismet ederse tabi saglikli sihhatli olsun insallah

Belli bir saat ver telefonunu her gun o kadar sure alsin bunu kural olarak belirle belki ise yarar almadan once de sure bitince verecegine dair soz verdir ben oyle yapiyorum mesela tv ac diyor bi tane izleyeceksin sonra kapatacaz tamammi diyorum soz mu diyorum o da söz diyor:) anlamini bilmiyor bence ama soylettiriyorum yine de o sekilde ogrenor diye :)

papatya1993 senin kiz kadar ilerlermi bilmiyorum ama biraz daha konusmaya baslar gibi.. Telefon istemeyrn cocukmu varmis :)) hepsi oyleler canim bizimki alo diyo tele kalin bisekilde ayoo vee diye devamli nerdeyse :))

Canim orta derece otizm demisler yazmisin onu kimden duydunuz ki madem soylemiyolar.. Sey icin soruyorum bazen cocuklar cok degisik hareketler yapabiliyo ablamin oglu yapar arada hatta amq acayip zeki okul birincisi cok guzel muhabbet edebilirsin ifade eder kendini.. Hani belki birazdaha bekliceklerdir buyumesini

Demekki cocukda baska problemlerde var ki otizm demisler

Belkide canim.. Sen naptin nasil gelismeler
Evdeyiz ardanin cenesi durmuyor bi kac defa dortlu kelimeler duydum ama suan yok 1 aya normal konusacak gibi hissediyorum eve gelince hic ilgilenesim gelmiyor nedense orda kuzenleri falan var onlarla oynuyor ediyor bana da iyi geliyor.siz cocuklarinizla surekli ilgileniyormusunuz

Ben cok az hic oturup oynamam nerdeyse bu kotu brnce ilgilenmek lazim ama ben niyeyse cok ilgilenimiyorum

Ben cok az hic oturup oynamam nerdeyse bu kotu brnce ilgilenmek lazim ama ben niyeyse cok ilgilenimiyorum
Sıkılıyorsun degilmi bende cok sıkılıyorum yinede gunde 1 saat ayirmaya calisiyorum 3 yasina kadar ilgiyle buyuyen bebegin beyni ilgisiz buyuyenden 3 kat daha fazla gelisiyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…