Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Tabi en guzeli ilgilenmek.. Ama beyin gelisimine illa katkisi vardir ama bi hastalogi falan yoksa da ailesi gibi oluyo beyin gelisimi Genetik yani. Annem der sizi ders hic calistrmazdik okula gitmefen okumayi soktuniz derdi ablam simdi disardan okuyyarak ogretmen oldu.. Kardesim 27 yasinda hafiz oldu cok kisa bi surede hafiz olmasi icin gec dediler sonucta ezber icin daha kucuk olmak lazim ama kardesimde kisa surede oldu.. Anlicagin hem ilgi sart ama birazda genetikde oluyo

Tabi oylede bende bunu haberlerde duydum netten de bak aradaki farki goreceksin demekki annen birz ulgili olsaydi dahi olacaktiniz:))

Ben degil de kardeslerim olabilirlermis :)) gercekten ablam bi baska ya herkes bilir bizim cevrede zeki oldugunu ogluda kac bin kisilik okulda kac senedir okul 1.cisi tabi ilgilenmk het yonden iyi aradaki bagdan tut ta okul hayatinda normal hayatinda herseyde faydasi olur

Yanlis yazmisim nerdeyse bin ogrenciye yakin bi okul

Masallah darisi bizim cocuklarimiza bizim aileninde kotu cocugu hep ben oldum yani dersler anlaminda falan kardeslerim super masallah biri istanbulda mimarlik okuyor digeride lisede hedefi tip ben bir tuhafim kime cektiysem matematige falan kafam hic basmaz oglum dayisina ceksin diye cok dua ettim insallah ona ceker :))

Aynen canim birazda genetik iste bu zeka.. Benim kizimda teyzeleeine ceker insallah :)) ozellille ablama.. Bende sen gibiyim canim gic bisey olamadim olmam gibi de tembelim biraz :)) ablam kendi cabasiyla hic bi hocadan ders almadan ogrermn oldu tabiki doguya cikinca vazgecti gurbet zor diye.. Ama ins cocuklarimiz senle bana cekmez diyelim o zamn ::))

Babasi kartondan bebekler yapmis anne baba seyma diye bugun anne olani almis bak anne parka gidiyo diyo :)) buarada biz avm ye gidiyorz bu ara bi tane kadin var oglu acayip hiperaktif oda getiriyo heralde hergun ne zamn gitsek orda.. O mesele degikde bnim kizarabalari cok seviyo onun ogluninkini almak istiyo bende iletisime gecsin diye gotrmuyorum oyuncak.. Bide bana demezmi yarin bol bol getiririm cok oyuncagi yok galba diye sinir oldum catlicaktim. Hanimefendi dedim getirmiyorum cunki cocuklarla oynasin diye diyorum inadina cok daha fazla getiriyo sinir etti bana patlicam bi gun ona ama sqbir sinirlerimi ziplatti ya

Esinde cok ilgili ne guzel benim esimde cok ilgileniyor.eger bazi gunler o bakmasa ne yapardim bilmiyorum evin islerine hic yetisemezdim sanirim.bu arada baska yere gotrme sansin varmi mesela marasta cocuklara cok guzel eglence merkezi acilmis bidahaki gittigimde ardayi oraya goturcm bizim bulundugumuz ilcede ne avm var ne baska bise köy gibi bi yer carsisi kucucuk komsu falan var da cok gorusemiyorum zaten beni bunaltan da burda cevremin olmamasi bekarliktan aliskinim arkadaslarimla gorusmeye beraber gezmeye falan evde hic oturmazdim birden boyle bir yere gelince bunalima girdim.surekli marasa gidesim geliyor ama artik alismaliyim evime

Canim bize soylemiyorlar ama biz cok yakinlarindan duyuyoruz babaannesinden duyuyoruz annesi babasi falan birsey demiyorlar hic

Arkadaşlar merhaba,otizmle ilgili araştırma yapmaya başladım oğlum 29 aylık ve cümlesi yok kelimeleri var sadece.
24 aylıkken götürmüştüm devlete psikiyatra dr. gözlemledi problem görmediğini söyledi başka bir bölüme daha gönderdi.Orda da oğluma bazı komutlar söylendi söylenenlerin hepsini yaptı.(çöp verdi çöpe at diye kule dizdirdi bebeğin organlarını sordu ismiyle seslendi bay bay yaptılar vs..) 30 aylıkken tekrar gelin dedi kontrol ve konuşmayla ilgili.o zamana göre kelime sayıları arttı cümle yok anne gel var sadece .
Göz teması var ismine seslenince bakıyor mimikleri çok var ,konuşmasa bile işaretlerle anlatıyor vs..çok uzatmıyım.
Şöyle ki birkaç aydır oğlum tırnak kenarlarındaki derileri kopartıyor özellikle başparmak ta.Kulak elleme huyu var uyurken vs. sütten kesince başladı.İlk girdiği ortamda çekingendir sonra açılıyor.koşmalı oyunları çok seviyor. zıplamayı seviyor dans etmeyi sever şarkılarda.Uykuya geçerken ışığın açık olmasını istiyor.uyuyunca kapatıyorum.oyun grubuna başladık anneli oturarak kumla vs.oyunlar oluyor istemiyor .çamur var elini sokmuyor.geçen hiçbirini oynamadı sürekli diğer çocuklara baktı napıyolar diye onların oyuncaklarını almak istedi aynısı kendinde var. İsteyemiyor kendi , benim elimi onlara uzatıyor almam için.öğretmeni müdahale etti ne istediğini sordu neyse gösterdi falan.(Başka ortamda da Onun oyuncağını alınca çocuklar geri isteyemiyo benim almamı istiyor.)gitmek istedi sürekli.masadaki oyunla değil diğer dolaptaki oyuncaklarla ilgileniyor.Yani herkes oturup oynarken oğlumun öyle yapması anormal göründü bana. Orda bahçede de oyuncaklar var mutfak eşy.ve dozer kepçe var onlarla oynamak istedi bu sefer gitmiyo onların başından.Bir de kendi evde hareketli ama yaşıtlarıyla bir araya gelince oyun grubunda onlar hareketliyse benim oğlan durup onlara bakıyor.çekiniyor.ona çarpmasınlar diye uzak duruyor.Birde kendini sevdirmez ,kendi sevdiklerine içinden gelince gidip sarılır.Otizm teşhisi koymak zor diye biliyorum.Başka bir uzmana götürmek istiyorum.sizce bunlar otizm belirtisi mi.çok uzun oldu kusura bakmayın.

Merhaba daha cok cekingen gibi duruyor hani otizm degil gibi bide cocuk tabiki oyuncaklarla oynayacak bu gayet normal benim oglumda oyuncaklari gorurse kimseyi tanimaz.zaten bu yasta cocuklarla oynama beklenmiyor bide daha kucuk belki bianda konusacak konusmasina takilmayin bence

Konuşma haricinde oyun grubunda diğer çocuklar gibi oynamıyor gitmek yada bahçedeki diğer oyuncaklarla oynamak istiyor.Tırnak kenarındaki etleri koparması var.Evet çekingen.Oyuncağını geri isteyemiyor belki konuşmadığı içindir.Birde kendine has fikri yok oyunlarda.saklambaçta aynı yere ya da benim saklandığım yerlere gidiyor.Yani bir de yaşıtları konuşurken geri kalmasına da üzülüyorum.Bi problem var gibi ama otizm değil belki de

Otizm degil ama dehb olabilir doktor dehbli cocuklarda insanlarla ilgilenmeyebilir dedi

Bide sen zeka geriliginden mi supheleniyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…