Arkadaşlar merhaba,otizmle ilgili araştırma yapmaya başladım oğlum 29 aylık ve cümlesi yok kelimeleri var sadece.
24 aylıkken götürmüştüm devlete psikiyatra dr. gözlemledi problem görmediğini söyledi başka bir bölüme daha gönderdi.Orda da oğluma bazı komutlar söylendi söylenenlerin hepsini yaptı.(çöp verdi çöpe at diye kule dizdirdi bebeğin organlarını sordu ismiyle seslendi bay bay yaptılar vs..) 30 aylıkken tekrar gelin dedi kontrol ve konuşmayla ilgili.o zamana göre kelime sayıları arttı cümle yok anne gel var sadece .
Göz teması var ismine seslenince bakıyor mimikleri çok var ,konuşmasa bile işaretlerle anlatıyor vs..çok uzatmıyım.
Şöyle ki birkaç aydır oğlum tırnak kenarlarındaki derileri kopartıyor özellikle başparmak ta.Kulak elleme huyu var uyurken vs. sütten kesince başladı.İlk girdiği ortamda çekingendir sonra açılıyor.koşmalı oyunları çok seviyor. zıplamayı seviyor dans etmeyi sever şarkılarda.Uykuya geçerken ışığın açık olmasını istiyor.uyuyunca kapatıyorum.oyun grubuna başladık anneli oturarak kumla vs.oyunlar oluyor istemiyor .çamur var elini sokmuyor.geçen hiçbirini oynamadı sürekli diğer çocuklara baktı napıyolar diye onların oyuncaklarını almak istedi aynısı kendinde var. İsteyemiyor kendi , benim elimi onlara uzatıyor almam için.öğretmeni müdahale etti ne istediğini sordu neyse gösterdi falan.(Başka ortamda da Onun oyuncağını alınca çocuklar geri isteyemiyo benim almamı istiyor.)gitmek istedi sürekli.masadaki oyunla değil diğer dolaptaki oyuncaklarla ilgileniyor.Yani herkes oturup oynarken oğlumun öyle yapması anormal göründü bana. Orda bahçede de oyuncaklar var mutfak eşy.ve dozer kepçe var onlarla oynamak istedi bu sefer gitmiyo onların başından.Bir de kendi evde hareketli ama yaşıtlarıyla bir araya gelince oyun grubunda onlar hareketliyse benim oğlan durup onlara bakıyor.çekiniyor.ona çarpmasınlar diye uzak duruyor.Birde kendini sevdirmez ,kendi sevdiklerine içinden gelince gidip sarılır.Otizm teşhisi koymak zor diye biliyorum.Başka bir uzmana götürmek istiyorum.sizce bunlar otizm belirtisi mi.çok uzun oldu kusura bakmayın.