Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Bide sen zeka geriliginden mi supheleniyorsun
insanlarla ilgileniyor iletişimi var.Maşallah zekası da iyi. Daha küçüklüğünden beri bazı yakınlarımız zeki diye bahsederler.Ne konuştuğumuzu falan anlıyor biri dışarı çıkacaksa falan hemen anlar ilgi alanı dışarsı ve araba :) Algılarının açık olduğunu söylerler hep .

30 aylik cocuktan bahsediyosunuz endiseniz bana bos gibi geldi. Bide masada etkinlik yapmaya aliskin degilse ondan da olabilor benim kiz nerdeyse ilgilenmiyo bile cocuklatla.. Ne guzel izliyomus 30 aylik cocugun ne fikri olabilirki rahat ol bence goz temasi adina bakma isaret etmr kelime var.. Bence siz biz gibi olmayin gerci otizm suphesi bi girdimi tamm emin olsanda yok illa suphe devam ediyo

Etrafta çok etkiliyor,ailem kendi çevresinde oğlumla aynı yaşta olanların konuştuğunu tekerleme bile söylediklerini oynadıklarını oyunu geliştirdiklerini, sohbet ettiklerini ,bilmiş bilmiş konuşmalarını görünce telaşlandırdılar beni de.

Hep etraf bu hale getiriyor zaten bizi aamadiklari sey her cocugun gelisimi farkli oglum suan 25 aylik yemek hazir olunca dedesine dede mamma hazir dedi adama diyorki bu cocugun konusmasi gecikti oglum konusacak baska seyler cikartacaklar ben de kaygi bozuklugu var dusun dur boylemi soylemi diye biktim artk benim dustugum hatalara sizler dusmeyin zekasinda da sorun gormuyorsaniz cocugunuzda otizm yok bence burdan paylasip birbirimize destek olalim siz etrafa bakmamaya calisin 3 yasina kadar doktorlar normal buluyor surekli ilgilenin kitaplar alin beraber resimlerine bakarak okuyun ona sorular yoneltin etrafa kulaklarinizi tikamaya calisin

Bi de oglan cocugu kizimla yasit sayilirlar. Kizlar daha erken konusur ama bizim kiz daha yeni yeni cumle kurmaya basladi onlatda basit cumle.. Bosverin siz oyle diyenleri takip edin tabi ama supheylede yasamayin bence oglunuzun durumi cok iyi

Suan sinir krizi geciriyorum kisafirlikteyim arda ayni hareketi yuz kere yapiyor mutfaga kosuyor ziplayarak geliyor geri gidiyor ayni hareketi yine defalarca yapti agladi aglayacam

Slm kızlar...5 yaşında yeğenim var daha önce doktora götürdü ailesi gelişim geriliği var dedi şimdi haftada 2 gün rehabilitasyon merkezine gidiyor ordaki öğretmeni ise otizmden şüphelenmiş açıkçası benim de okuduğum kadarıyla bu tarz şüphelerim var.. Akıcı konuşamıyor, küçükken seslendiğimizde bakmıyordu,bebekken parmakları üzerinde yürüdüğünü hatırlıyorum ben.. Siz ne düşünüyorsunuz öyleyse ne yapılabilir tecrübeli annelerden yardım istiyorum..

Otizm sayfasinda duruveannesi adinda bir doktor var o aba egtimini oneriyor bir arastirin isterseniz

Canim gecmis olsun otizm sayfasinda daha tecrubeliler var yardim edecek.. Bence oraya sor onlar yol gosterir

Canim simarmistr bizimkide misafir gelince baska bi boyuta geciyo
dikkatini dagitmayi basardim ama cok sinirlendim yani icimden dovmek bile gecti Allahim benim psikolojim alt ust oldu artik boyle hissetigim icinde cok pismanim bi konussa tam anlamiyla kurtulurdum.bu arada dikkatini dagittiktan sonra cocuklarla oynamaya basladi beraber araba ucurdular

Tabi canim nolcak ki arada her cocuk yapar oyle.. Hem oglun kucuk hep kendisi oynasa bile korkulcak yasta degil daha

Benim kiziminda teyzeleri geldi ve 5 yasinda yegenim goz temasi baya kurdu.. Yani guzel iletisim kurdu ama soguk bi cocuk hala.. Yinede iyi yegenime abla diyo beraber durdular oynamadilar ama kizim gerci oyun kurmak icin kucuk paralel oyundu bence cunku yegenm yanindan kalktigi an aba aba diye pesinden gitti hep.. İki gun oldu geleli.. Daha once Tanidigi icinmi yoksa kan bagi oldugu icunmi bilmm ama baya gecti iletisime cok olmamakla beraber iyiydi

Kizlar benim oglumda ekopraksimi var ya mesela ben tezgaha dayaniyorum kendi de benim gibi dayaniyor cildircam ya takmiyordum taki otizm sayfasindaki anneler yazana kadar.mesela bi ara ben konusurken el hareketimi ve konusmami soylemeye calisiyordu ben taklit yapiyor diyordum.kafayi yicem sizde boyle bi durum varmi gerci bu ara yapmiyor ama

Canim ordaki bahseden kopyalama gibi bisey bilgim yok bu konuyla ilgili ama cok asiri olursa her hareketini yaptigindan bahsesiyo.. Senin oglunun ki taklit gibi

Cildircam artik sol kolum agriyor sikintidan onun disinda gelisimi iyi gidiyor dun arkadaslar geldi kizina aysegul deyip durdu

Kestanesekeriim benim oglumda taklit yapiyor ama herseyi degil babasi bana kizdiginda ayni sekilde el kol hareketlerini kendi kendine mirildanarak taklit eder babasini cok seviyor ben hep diyorum seni örnek aliyor cünkü herseyini yapmiyor babasi sadece böyle yap derse oyun oynarlarsa yapiyor beni pek sallamiyor hatta yaptirmaya calisiyorum yapmiyor bide cizgi filmde gördügü herseyi taklit ediyor gün icinde beni taklit etmiyor ben bunu kafama takmiyordum daha dogrusu bunun belirti oldugunu bilmiyordum zaten internete bakarsaniz 2 yastan itibaren taklit yetenegi basliyor bence sorun yapma herseyi etse haklisin bahsettigin hastalik bence sesleri bile taklit ediyorlar papagan gibi ama konusamiyorlar yani biraz arastirinca karsima cikti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…