Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Suan cok mutluyum kayinbabama yemek hazirladim ardayada hadi dedeni cagir dedim iceri gitti dede mamma hazir dedi havalara uctum mutluluktan:)))Allahim cok sukur

Ooo masallah kuzuya.. Artik sen hic takma kafana masallah benim kizdan iyi konusmasi.. Benim kizda bu aksam yesil ucak var diye 3 kelimelik cumle kurdu bakalim insallah daha iyi olcaklar

Kizlar bize o teyze geldi yine kizim yine cok guzrl goz temasi iletisim kurdu ya cok mitluyum masayi kaldirdi tabaklari gotrdu alkisladikca iyce hosuna gitti :)) teyze telefonu bsna ver diyor kizimda bijim bijim diyo.. Babanrsinden abdest almayi ogrenmis teyze namaz kiliyo kizim bi guluyo gorseniz..evde goren kesinlikle biseyi yok der ama yabancilar niye boyle der.. Teyzeyle iletisim kurmasi seyi gostetiyo aslinda yabani oldugunu ve tanidikca iletisim kurabilcegini gostetiyo ev ici zaten iyi.. Yalniz buyumeyle bagli yabaniligi galba.. Lar ler ekini kullanmaya basladi cevizler boncukkar faln diye bakalim insaallah bigun muhabbet ederiz.. Bisey sorcam teyze napiyo kizim dedim Allah diyo dedi namaz kilarken bu soru cevap olurmu

Benim oglumda bi yarim saat alistiktan sonra iletisim kuruyor yoksa arda da kurmuyor ilk basta mesela doktorun sordugu sorulara cevap vermedi ben biliyorumki bi yarim saat alismasi gerekiyor

Senin oglun bence yabani degil canim benim kiz ole degil biey sormustum teyze namazkilarken napiyo dedim Allah diyo dedi. Bu soru cevap olurmu babanesi kilarkende Allah diyom diye ogretmis

İste babanesi ogrenmiis bi cumle.. Ezber yani ama yerinde kullaniyo.. Tabi kendi cumleleride var ikili cumleler baya artti bi ara bu kimin bobusu (ayakkabisi) baba bobu anne bobu anne dustu mama bitti vs vs baya iyi bu ara ins 3-4 kelimeliklerde baslar yakinda arada nadirde olsa kuruyo bazen 3 kelikelik

Ezber degil cocuk namaz kilmayi Allah yapiyor olarak degerlendirmistir benim oglumda namaz kilan birisini gorse ne yapiyor diye sordugumuzda Allah diyor oyle ogrendi cunku.bizim de ucluler artti cok sukur bugun baba araba al dedi

Senin oglunun konusmasi iyi masallah.. Benim kizdan.. Ama su var bizim ailede hep gec jonusma var inanin ben 3 yasinda anne baba der diye dusunuyodum ama sukur ki kizim baya konusuyo ben 4 e yakin konusmusum kardesleeimde ole ben daha cok davranis olarak degerlendiriyorum yoksa kizimon konusmasi beklentimden iyi sayilir

Olmasi gereken gibi kesinlikle geri degil

Bizim cocuklar ins otizm degiller galba.. Goz temaslari takinti tekrarlayici hareketleri yok dondurme cevirme dizme yok ee konusmalarida var yaslarina gore otizm birazda bunlardan belli olur hep kendi dunyalarinda degiller ne bilim iyilee ins dahada iyi olurlar

İlk sayfada kizimin goz temasi iyi degil yazmisim ama o kadarda kotu degil hele bu ara baya artirdi masallah hep vardi bebekliginden beri biraxda nette okuyunca herseyi kizimda var gibi geliyor

İlk sayfada kizimin goz temasi iyi degil yazmisim ama o kadarda kotu degil hele bu ara baya artirdi masallah hep vardi bebekliginden beri biraxda nette okuyunca herseyi kizimda var gibi geliyor
Ayni benim gibisin nete yazinca bi sorun varmis gibi hissediyorsun.hemen panik oluyoruz oysa diger cocuklarinda degisik hareketleri var isimlerine bazen bakmiyorlar ama otizm degiller internet cok korkutuyor

Kizlar ardanin dil gelisimi cok guzel gidiyor masallah ama halasina gitti ben yoktum yaninda halasigilden gelince sacma sapan yurumeye basladi boyle kalcasini kivirarak tuhaf tuhaf kosuyor cok simarmis gibi .bide birz once sakizi dustu anne bak kakiz(sakiz) düş dedi bu 4 lu kelimemi oluyor

Tabi ki 4 lü cümle canim kizim 30 aylik aralarınsa 6 ay var bak dil gelisimi kızımla ayni oğlunun benim kizim senin oğlunun zamanindayken daha yeni anne diyordu kopege pek diyordu bu yaşlardayken anne al anne dur anne bak vb.gibi seyi söylese bile cok normalbl karşılanıyor 1 yasta 1 kelime 2 yasta 2 li cümle 3 yasta 3 kelimelik cumleler boyle gidiyor

Yavrularımızin hic biri otizim degil uzman değilim tabi ki eğtim de almadim ama nette okuduğum kadariyla otizim çocuklar 5 yasina kadar konuşamıyorlar insanlar la iletisim yok duygulari algilayamiyorlar kızmayı gülmeyi aglamayi aglayan birini görünce teselli etmeye çalışmazlarmış mesela a tipik cok karisik onu bilmiyorum belirtiler cok karisik ama az da olsa göz temasi varsa dediklerinizi anliyorsa en basitinden bardagi ver dediğinizde bardagi bakıp anlayıp getirmesi lazim dil gelisimi yaşına göre ise tekrarlayici hareketleri yoksa anne baba baskalariyla iletisimi guzelse otizim den bahdedilmez bence

Kızim beni her gün biraz daha umutlandırıyor agliyorm aglama anne diyip öpüyor kafasina sapka takınca anne komik oldum diyip gülüyor her istediğini ifade ediyor bir kac gündür annecim telefonunu versene diyor kızdığımda sebeklik yapıp kizmami engelliyor dün hic tanımadığı birisine bebegini ve ayısını gösterdi bak bebek bak ayi diye cok sevindim istemedigi birseye istemiyorum diyor tuvaletini söylüyor bugun anne kulagim acidi dedi küçük bebek geldi bize aaa yaşasın zeynep geldi dedi eee daha napsın cocuk bir takla atmadığı kaldi velhasıl ben artik eminim kizimda birsey olmadığına sizde takmayın artik burada konuşalım ama ozelden numara atıp waatsaptan grup kurup konuşalım siteye girmeye bile gerek duymuyorum artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…