Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Canim peki oynayalim demiyomu oglun. Her insanin yalniz kalmaya ihtiyaci var bence tabi devmli olursa kotude aradada yaalniz oynamasini da ogrenmesi guzel bisey belli bi yastan sonrada onu soruyo drlar herzamn degil tabiki ama sevdigi bi oyuncagiyla bazen oynasin kendisi bence

Benm kizim cok oynamaz cocuklarla ama hareketli ziplamali bi oyun olsun yada yakalamac gibi hemen dahil olur hangi coxuk olursa olsun. Baska zamnlar nerdeyse hic oynamz tabi kaydiraktan faln kayar cocuklarla da iletisim pek olmuyo bu yaslarda zaten yastlarida oyle bugun yine avm ye gittik cok guzel oynadi masallah kucuk park vardi avmde hele orda baya guzel oynadi

Bizi hic rahat birakmiyorki surekli iletisim halinde yani araba surse anne araba çür diye soyler yani anne araba suruyorum demek istiyor bazen sirf inadimiza hareket ediyor bizi sinirlendirmek icin

Napiyo canim inat ettigi ne masallah senin oglunda Hic busey yok takma kafana

Hayirli kandiller arkadaslar dua eder dua beklerim bu gece sizden. 3 gun avmye gittik pespese otobusle falan kizim bugun iletisimi cok gucluydu bizle cok guzsl oynadi bi teyzw geldi yanina gitti falan. Goz temasinida cok guzel kurdu masallah galba kizimdaki uyaran eksikligi gubi bisey adinida igrettim simdi soyluyo sorunca. Az ince bi tane misafirimiz geldi erkek abi abi diye gosterdi ama cok zipladi hopladi bu biraz moralimi bozdu ama simardi gibi neyse yinede bugun guzeldi. Bugece butun k.k icin dua ettim kuntay a kleopat sismaniye duruveaansene sunaya ve hepsine insallah hepimizun cocugu yetr artk ben otizmli degilim der :)) herkesi seviyorum burda halimizden anliyoruz keske hep beraber gorussek hic yadrgamayiz birbirimizi rahat rahat cay icsek :) bu arada k.k niyeyse en sevdigim uye kleopat :))

Cok sevindim senin adina bnce uyaran eksikligide degil cunku konusmada olmuyor uyaran eksikliginde

Bilmiyorum canim bisey var ama ne bilmiyorum galba yalniz yasamaktan kaynakli.. Konusmasi cok ileri degil ki zaten. Hernesnenin adini biliyo rahat 300 yakin kwlimesi var ama cumle az daha anne gel anne dustu baba kizdi vs boyle biraz biraz iste net degil daha.. 29 aylik icin cok kotu degil ama iyide degil. He bi de sorucevap su sekikde var biraz zaten ne ne diye devamli soruyo baban nerde yok babanen nerde burda adin ne yasin kac bunlari cevapliyor ama mama yicenmi deyince evet hayir demiyo mama yicekse yiyir yemicekse reddetiyo ama papatyanin kizida daha yeni evet demwye baslamis galba onun kizinin konusmasi daha iyi. Neyse konusmayla su an icin pek zorum yok davranis uzerine daha cok insallah kandil hurmetine hepimiznki iyi olur

Hayırlı kandiler canim allah dualarımızı kabul etsin insallah hepimizin yavrusuna şafi ile şifa versin canım evet hayir kullanmaya gelince kizim tam olarak surekli soylemiyor sanirim bu birazda bizim elimizde niye cunki kizim birsey istediginde istemiyorum diyor bu aralar hemde cok istedigi birseyi de istiyorum diyor ben genelde hayir yapilmaz diyorum.o da bugun babannesi gel gidelim dedi hayir istemiyorum dedi geldin mi dediginde evet geldim diyor ama surekli degil kendi istedigi araliklarla yani surekli olan birsey degil tam anlamiyla hayir evet cevabi daha alamıyorum ama ben evet hayira cok takılmıyorum benim kizimda ustune surekli durdugum sey sorulara dogru yanitlar vermesi acaba dogru mu söylüyor yoksa ezbere mi diye arada bazen ezbere cevap verebiliyor ama yuzde 90 dogru cevaplar veriyor o yuzden icim rahat kizimin dikkat ceken bir hareketi var baba parmak nerdesin şarkısını cok seviyor genelde eline birsey geçirip o sarkiyi söyleyebiliyor videodaki gibi yapmaya çalışıyor sanırım ama ben mudehale etme gereği duyuyorum ve engelliyorum belki da karakterdir bilemiyorum ama baska dikkat çeken hic birseyi yok bende öyleyimdir mesela yeni sarki cikti ve ben onu cok sevdim ust ustune surekli bikana kadar dinlerim veya yeni küpe aldim mesela bikana kadar her gün takarim bu bende karakter mesela belki bana cekti bilemiyorum ama kizim konusma konuşunda 1 ayda cok ilerledi artik cok rahat 3 lü kelimeleri var ve bazen 3 lü kelimeler söylüyor genelde iletisimi o başlatıyor mesela anne bak patates yiyorum diyor patates mis anne eline saglik diyor genelde yemek yediğinde her yedigini benim yaptigimi sanıyor ve bana eline saglik diyor kizim teyze yapmış ona eline saglik de diyince diyor bizde böyleyiz işte bebeğine hadi artik uyu diye talimat veriyor benim ona yaptığım gibi bu aralar bebeklere yemek yapmalara sardik allah hastalikarini bize göstermesin yavrularimizin

Amin canim senin kizinin konusmasi daha iyi evet hayira zamani var demmki kizlarimizin. Bizimkode altini degistirim diyorm degistirmiyorm teledonu ver diyorum vermiyorum diyor ama tam bilincli degil yani soyle ne dersem yapmiyorum tarzinda cevap veriyor bazen mesela disari cikalim diyorum cok cani istesede cikmiyom diyo galba cevap verme hazirligi deneme gibi bisey ogrenmeye calisiyo gibi

tabi ki canim benim kizim gecen ay 2kelimeli cümleleri bile çok sık kullanmıyordu simdi bülbül gibi ama farkettim ki ben onunla ne kadar cok konuşursam onun benden duyduğu kelimeleri bi o kadar da cok kullanıyor
Anlamiyor gibi görünse de anlıyorlar aslinda bu aralar kavga edeb birini görünce kimi cok seviyorsa koruma davranışında bulunuyor bi o kadar da rahatsix olup ağlıyor vurulmaz diye bugün kahvakti da cay döktü ustune benim kızacağımi zannetti ve aglamakli sekikde annecim cay döküldü dedi ben birsey olmaz kizim yikarim diye güldüm o da gülümsedi artik tamamen duyguların bilincinde ben dun cok hastaydım aglamakli sekilde hasta oldum kizim dedim anne hasta oldun sen dedi öptü beni canım kuzum sanirim otizim yelpazesinden uzaklastik belki de hic değildik cunki martta 1 yıl olacak psikiyatriste gotureli bir daha da götürmedim ama ilerleme olmasaydi mutlaka götürürdum anneler hisseder demisti bir uye simdi adini hatırlayamadım evet ben ters giden bir şeyler hissetmiştim ama yaklasik 1 aydir artik o endişeyi hissetmiyorum vir anda uçup gidiverdi sanki rahatladim hafifledim rabbim güzel allahim kimseyi evladiyla sınamasın anladım ki su fani dunyada en değerli varlığımız evladımız evlatlarimiz ❤

Amin canim insallah hepimizin duasi bu. İnsallah benim kizimda bi aya ilerletir baya yine buna sukur

Bence otizm yok yoktuda zaten uyaran eksikligiydi buyuk bir ihtimal buraya hersey yolunda yazacagimiz gunleri heyecanla bekliyorum cocuklarimiz normal konusuyor diye yazariz insallah

Kizlar napiyosunuz gelismeler nasil aksamesimin amcasi geldi kizim hic gitmedi yanina farkindaydi bastan cok utandi sonradada hic iletisme gecmedi iyi seykerde oldu tabi babanesine disardan gelunce montunu gosterek cikarammi dedi. Hadi cocuklarla oyna dedim oynamiyom dedi aslinda bunauzuluyoum ama oyle demesi hosuma gitti ev ici bu ara cok guzel letisimi bu cocuk niye yabani ya ama insan bikmiyoki hic alismadi insani cok nadir misafrimz geliyo bilemiyorum. Bizde boyleydi bugun sizlerdr nasildi

Bizde de ayni sadece kulagini biliyordu ama diyemiyordu artik kula diyor baska bise yok bide bentonit kiliyle ilgili bilgi sahibi olan varmi ben ikinci cocugu dusunuyorum ya bentonit kiliyle detoks yapmak istiyorum.siz bu kille ilgili biseyler biliyormusunuz

Ben hic duymadim canim neymiski o hamileykenmi kullancan Bide oglun diger organlarin adinibilmiyomu gerci kucuk daha senin oglun benim kizda o zamn yeni baslamiati organlarinij adini soylemeye

Ben hic duymadim canim neymiski o hamileykenmi kullancan Bide oglun diger organlarin adinibilmiyomu gerci kucuk daha senin oglun benim kizda o zamn yeni baslamiati organlarinij adini soylemeye
canim ben 4 ay sonra dusunuyorum gebeligi bu 4 ay vucuduma detoks yapmayi dusunuyorum ve beslenme seklimi duzeltmeliyim hep cips kola cikolatayla gecirilmis bi omrum var cok korkuyorum ama cok da istiyorum baba yasi da onemliymis benim esim36 yasinda o yuzden de tereddutluyum.bi de Benim oglum 15 ayliktan beri kulak goz burun gobek pipi :) el ayak agiz hepsini gosteriyor kol bacak hepsini biliyor.bu arada senin kizinda gayet cool geldi bana anormal gormedim o yaslardaki kizlar zaten yaklasmazlar heleki buyuk adamlardan cekinirler :)))

Kizlar bu tekrar hareketler ardada var mesela cekmece acip kapatma ya da bi nesneyi aliyorya geri koyuyor geri eline aliyor bir tuhaflik varda ben cozemiyorun onun disinda normal ilerliyor

İnanirmisin bende hep kola sigarayla omrum geciyo cok tuketiyorum. Kil isini sor bi drlara bakalim neymis iyi biseyse denersin canim. Oglunada masallah canim benim kizda nerdeyse butun uzuvlarini biliyo cok sukur bu ne kizim agiz bu ne goz vs bunlari hep bilir cevap verir ne diye sordugumda.. Goz kulak kas dis vs vs hepsini soyleyebiliyo suan. Bu bentonit kili kadinlar klubunde sanki biri yazmis diye hatirliyorum sen deyince..

Evet bi uye yazdi ona mesaj attim cevap vermedi diger takintilarla ilgili ne diyorsun eskisi kadar degil ama var mesela bezini degistirirken cekmeceyi acip kapatti onun disinda oyle surekli cekmeceye gitmiyor bulasik makinasina da yapiyor ama araba gibi hinn hinn diye sesler cikariyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…