Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Evet kabul ediyorum bende takıntı oldu herkes aynı şeyi söylüyor. Yanlız göz teması da tek başına belirti kriter değil ben bu yaşımda insanların gözüne bakarak konuşamam mesela.

Takma canim cok kucuk oglun daha birden baslar insallah . benim demek istedigimde bu goz temasi illa guzel olmali deniliyo ama yokmu boyle insanlar var sende oyleymissin bende oyleyim goz temasini hic uzun tutamam he hic iletisim olmaz neysede cekingenlik gibi gayet normal olabilir.

Kizlar size bisey sorcam otizmin bisuru belirtisi var ama uzmanlar bile bazen yanlis teshis koyuyolar size gore otizm olmasi icin en onemli belirti ne size gore ama yanlis anlasilmasin. Bana gore isaret ettigi yone bakmamasi yani parmagina bile bakip bulmaya calismamasi buda bana gore tabi

Bana gore isaret patmagini kullanmamasi

Katiliyorum.isarete bakmamasi anne babaya düşkün olmamasi hep tek bir kenarda saatlerce oyalanmasi bence bunlar tipik otizim ama a tipik cok karisik uyaran eksigiyle cok karistiriyor uzmanlar

K.klubunde cok otizmle ilgili biseyler okudum ama bi tek mondi diye bi uye yazmis cok onceleri o kisi cok guzel anlatmis otizmi.. Birine cevap verirken

Kizlar kizim kitapta biresim goruyo mesela bu aksam bi esek resmi var ona bakip bakip kosmaya basliyo saga sola bazen insan goruncede yapiyo oyle ve o zamn iletisimi kopariyo nerdeyse duymuyo bizi.. Delalet yapinca daha cok yapiyo uykusu cok vardi yada kalabalikta kendini oyalama metodu gibi ama acayip sacma gorunuyo biri gorse bu tuhaf derler smdi anlatinca ne varki bunda gibi ama degil.. Bu huyunu biraktramiyorum benleyken kolay kolay yapmaz babasi genelde sinirli ama kizina cok duskun babasi varken daha cok kendi aleminde cok seviyo babasini ama benle babanesiyle kurdugu kadar goz temasi kurmuyo aksam bi saat anca goruyo babasini oyun oynuyo babasiyla ama gozune cok bakamiyo hic degil ama cokta asla degil. 4 gun izinliydi esim o 4 gun hic birakmadi babasini.. Kiz cocuklari babalarini az gordugunde tepkili olabilirlermis ama tepkilo degil odasina giderken babasindan kaciyorz cunku babasini almadan gitmez babasi gidince cok aglar ama cekiniyo sanki birazda babasindan az gordugu icin olabilirmi

Canim o kosma durumu benim oglumda da vardi karsi komsunun kizini cagirmistim arda ordan oraya kosup delirmis gibi davraniyordu ben videoya kaydettim doktora gosterdim doktor burda bise yokki cocuk oynuyor dedi acaba benim goturdugum doktor fazlami iyimser yada ben takintiliyim bunu biliyor o yuzden hep benim kuruntummu saniyor anlamadim.bu gittigimde tip fakultesine goturecem ama

Bi kere mi yapti seninki daha cok misafir gelince simarir ya cocuklar oyle bisey gbi

Bi kere mi yapti seninki daha cok misafir gelince simarir ya cocuklar oyle bisey gbi
Bi donem yapti o sekilde.mesela biz yazin esimin arkadasi ve hanimiyla tatile gittik onlarin 2 bucuk yasinda cocuklarida simarinca ayaklarini ziplar gibi hizli hizli hareket ettirdi ama cocuk baya baya konusuyordu da yani normal bi cocuk annesigil de simardi dediler gectiler.mesela benim kardesimde kucukken biri onu sevince diliyle cenesinin oldugu kismi sisir tuhaf biseyler yapardi ama suan hersey yolunda cok iyi bi okula gidiyor arkadas cevresi de cok

Ya canim onlar olur simarinca benim kizda yapiyo o degil sanki kendini kaybediyo.. Smdi biraz sacma bisey anlatcam ama duygu durumlari tuhaf olabiliyor. Sen anlat karadeniz dizisinde cilvelesme sahneleri oluyo ben kendi kendime utaniyorum bi an utanirkn kizim gibi yaptigimi fark ettim yani utanmk degilde utanip sıkılmak derler ya oyle bisrydi aha dedim brnde boleyim :)))) ayy kendime suan gulesim geldi ne anlatiyorum yaa

:))) Allah seni nasil ornek verdin oyle cocuk senden ogrenmistir o zaman:)) ama benim oglumda deli gibi kosturup durdu ve ismine de bakmamisti normalde mutlaka cevap verir ama sanki cildirmis gibiydi

Aynen canim o zamn iketisimi kesiyor kizimda oyle bi biraksa su hareketini insan icinde yapiyo bazen bu niye boyle napiyo diyolar off of insallah unutur ya otizmmi bilmemde var bisey dikkat daginikligi var gibi benim hocamda kucukken bna demisti sende dikkat daginikligi var diye.. Bu dikkat daginikloigi genetikmi acaba

Bende de dehb vardi bence cunku okuma yazmayi cok zor ogrenmisim annem anlatir durur bide hic duzgun defter tutamazdim genetik tabiki sorarlarsa cocuk iste simariyor de

Dun o krese bi daha gittim 1 saatligine serbest oyun saatine gitsin diye konuscaktim neyse idareci yokmus beklerken cocuklarin yanina cikardim kizi bastan biraz cekindi kucagimda fln durdu sinra cocuklarin yanina gitti oyuncaklarla oynuyolaarmisti zaten bi yarim saat durduk idareci gelmedi ciktik. Orda cocuklari farkettim hepsi degisik seyler yapabiliyo tmm bende bikiyorum cocuklar illa degisik seyler yaprlar galba cocuk gormuyorum ben 6 senedir nrdeyse yakindan biri kanat cirpar gibi yapti bayada yaptu biri hic kalkmiyo en tuhafida bi kiz vardi dikdik bakip tuhafti yani.. Yani kisaca cocuklar degisik seyler yapabiliyo ins kiziminkode ole biseydir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…