Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Evet ikili komut bu aylarda anlamasi gerek.arda da ikili komutlarimi anlamiyor sadece bir kere sehpanin ustunden arbayi al yere koy dedim anlamadi panik yaptim ve cocugun ustunde baski kurdum 3 kere tekrar edince anladi ama kalemi sehpanin ustunden al kitapliga koy dedigimde bir kerede yapti.bu arada sizin adiniza cok mutlu oldum gelismeler cok guzel insallah tamamen konusuyor haberlerinizi duyariz :)

Kizlar ardayi yarin doktora giturecem bu kez devlet hastanesine goturcem akliniza takilanlari soyleyin sorayim

Psikiyatriyemi gitcen canim benim kizi sor bi eger sorabikirsen devlet hastanelerinde pek konustrmuyolar ama ne icin gitcenki canim sen aklina takilan ne

papatya1993 masallah canim kizin almis goturmis masallah konusmayi.. Sana seyi sorcam yasit ya kizlarimiz.. Szinkide hala arkanizdan agliyomu ya benm kiz babasini Gideck zannettiginde bile qgliyo isten gelince babasinin montunu cikar cikar diyo gitcek korkusuna benm arkamdanda agliyoda alisti biraz gunde bi saat babanesine Biraktigm icin alisti

Benim oglumda agliyor

Psikiyatriyemi gitcen canim benim kizi sor bi eger sorabikirsen devlet hastanelerinde pek konustrmuyolar ama ne icin gitcenki canim sen aklina takilan ne
Kontrol oyle her cocugun 6 ayda bir gitmesi gerek zaten esimin haberi yok ama randevu sistemine kayitli onu gorur diye odum kopuyor ama ne yapayim icim rahatlar bu boyle olmaz ezber konusmalar ve bu caydanlik tasimasini soracam.ilkkez devlete goturecem firsat verirse sorarim

Aglamaz mi çıldırıyor biz bir yere gideceğimiz zaman babannesi kal kizim benimle diyor hayir istemiyorum diyor cok ağlıyor farketmeden kaçarsam ağlamıyor ama farkettigi anda annecik nerdesin babacim nerdesin diye bizi arıyormuş

Canim ezbere konuşmayı sor 2 li yonergeleri anlamasi bu yasta normal mi de bir de ekolaliyi sorar misin benim icin ne zaman biter diye cok sey söyledim galiba ayni yasta ya kızlarımız o yuzden rahatca sorabikirsin diye düşündüm

Evet sorarim bizde ekolali yok ama olursa normalmi derim sorarim

Aynen benim oglumda farketmeden gidersem aglamiyor ama birz zaman gecine oda oda beni ariyormus annem oyle demisti yani

Aynen farketmezse cok aglamiyor ama bi fark etsin tamm. Anne gel baba gel diye kapiya gidiyomus.. Bazi otizm testlerinde bakiliyomus buna onun icin sordum

Merhaba kızlar maşallah gelişimlerinin çok güzel darısı bize bizde tekli kelime çok 5 gündür gördüklerini ne diyor bu soru sormak oluyor herhalde oyuncak masanın üstünde aslan resmi gördü aslan dedi zebrayada ne dedi bu nasıl iş anlamadım sizce tanimiz yanlışını eğitmenler yok diyor ama tanimiz var sizlerden fikir istiyorum 8aydir eğitim alıyoruz onaltı ayligiz .haftalık 3 saat

D Dilekyldz Yanlis tani cok oluyo canim sen bi baska psikiyatriye de git hatta iki farkli dr a git oglun otistik olsa onlari yapamaz tabi sen sor drlara. Nurturiada esram diye uyeye 3 dr otizm demis biride prof hatta. Ne ozel egitim nede krese gitmeden baslamis konusmaya 2 ay ozel egitim almis sadece memnun kalmamais goz temasi varsa korkma bence 3-4 aydada duzeldiyse goz temasi uyaran eksikligide olabiliyor.. Tabi sor dr ama baska drlara yanlis tani cok oluyo

Ne diye soru sormasi otizm olmadiginin kaniti bence siz bir doktora daha goturun

3 tane psikiyatrise gittik biri prof birisi uyaran gibi dedi silik gibi dendi prof 1 yada en fazla 2 yılda toparlar diyor tanıya takilmayin diyor nasıl takmiyalim Aralık'ta kontrolumuz var sabırsızlık la bekliyoruz 2 doktorla kontrollerinin var Ankara'da gaziye gidiyoruz göz teması herkesle kuruyor ismine hemen döner işaret parmağını ondokuzaylik kullandı bilinçli kelime çok hayvan taklidimiz var bu nasıl otizim anlamadım çorabını getir deyince odadan alıp gelir oyuncaklarını getirir tek sıkıntımız ince motoru zayıf torunum ben anneannesiyim inşallah bu kontrolden çok umutluyum hayırlısi insallah

Biliyorum anannesi oldugunuzu sizi otizm sayfasindan hatirliyorum.iki ay sonra gittiginizde uyaran eksikligi diyecekler eminim birde streotipik hareketler varmi hayali oyun oynuyormu

Mesela kumandayı alıp dutt diye araba gibi sürüyor tekrarlayici hareket yok arada bir gözünü kaydırıyor oda normal gibi geldi eğitmenlerden diyor tekrarlayici hareketleri yok diyorlar etrafında da oyun amaçlı dönüyor müzik esliginde

Cok guzel benim oglumda gozunu kaydiriyordu bi muzurluk yapacaginda cok sukur gecti ee sorun olarak gordukleri sey ne o zamn bir de torununuz kac aylik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…