Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Evet butun cocuklarda gatip hareketler var ama otizm degiller

Bide soyle bisey var kizim insanlara bakmayinca tuhaf diye adlandiriliyo hayatinda yabancilara yer yok zaten bu daa disardan tuhaf olarak goruluyo.. Eger goz temasi kurarsa bu cocukta ne varki diyolar bi sikinti yok diyolar. Galba su. Bazen yapip bazen yapmamasi herseyi uyaran eksikligi galba mehmet kucukgoz muydu soyadi tam hatirlayamadim ama onun yazisini okudum sadece dil konusunda uyaran eksikligine cok uymuyo

Canım herşeyi kafana niye takıyorsun bak çocukların yanina gitmis oynamis bu da bir iletisim bicimi degil mi benim komşunun oglu var 1.5 yasinda bilincli anne baba demiyor digil digil birşeyler soyluyor kizildiginu biliuor ona gore tepki verip ağlıyor annesine işaret paemagiyla birseyler göstermiyor ama insanların yuzune bakıp konuşuyormuş gibi yapiyor hatirliuorum da kizim da o yaşlarda öyleydi kizildiginu bilirdi aglardi yani her cocuguj gelisimi ayni olmuyor ben cok farkli görmüştüm kizimi demek ki farklı degilmis 5 yegenim var ablamlar var cocuklari var büyüdü ama hic kızımı farkli gördüklerini soylememislerdi sadece konusmuyor daha diyorlardı baska faklılık göstermiyor demislerdi yani bütün cocuklar farkli hepsi aynı anda konusup davranacaklar diye birsey yok

Tabi canim kesinlikle oyle brnim kizim kizinca anlar dudaklarini buker hemen babanesine sikayet eder bak anne kijdi diye.. Ya bunlar normalde kizim cok ilgi isteyen bi cocuk olmadi hic he iletisim him yok gibi biseyde yok. Her cocuk farklidir diyorum dr sordugumda araba fabrikasimi bu hercocuk ayni olcak diye bisry yok demisti. Galba ben civil civil cocuklari cok seviyorum kizimdanda onu bekliyorum onun icinde boyle kafaya takiyorum.. Uyaran eksiklogindeki gibi kizimdaki goz temasi isine gelince yada kizarsam yada guzel bi oyunda otizmde hic goz temasi olmaz demisti son gittigim psikolog bazen devamli bakar kisa sureli bszen bak desemde bakmaz sevmiyo hic goze bakmiyo.. Kendi isteklrrinde gayet goz temasi kuruyo bide parmagimla gozume bak deyincede bakiyo 2 saniyeli falan. Bazen 5-10 saniye baktigida oluyo tabi

Komut almasi baya iyi herseyi adiyla bilir nerdeyse butun esyalari bazen yapmadigida oluyo ama anladigini bilirim git bezini getir derim getirim babana mama ver derim anlar komut qlmasi iyi yani algisi acik bazen yapmiyo ama algisunin acik olduguna eminim he gerci bazi yasitlari herseyi biliyo anliyo ama kizimda yavas yavas cok koti degil algisi

Canim bide onceleri senin kizindda goz temasi iyi degildi galba o zamn demiyorlaiydi gerci o zamnda memlekette degildin heralde. Bence senin kizindaki uyaran eksikligi gibi biseymisti cunku memleketine gidince iyice duzlmis masallah.

Canim bide onceleri senin kizindda goz temasi iyi degildi galba o zamn demiyorlaiydi gerci o zamnda memlekette degildin heralde. Bence senin kizindaki uyaran eksikligi gibi biseymisti cunku memleketine gidince iyice duzlmis masallah.
Evet canim ya bebekken bakardı ya cunki hic bakmasa farkina varirdim ben bebekken cok guzel taklit yapardı ne olduysa 18 ile 22. Ay arasinda oldu ama simdi maasallahi var cok guzel bakıyor konusmaya basladigindan beri bazen dudaklarima bakıyor nasil konusuyor diye haha ama bildigi kelimeleri konusurmen 10 sn baktigi oluyor mesela markete gidiyoruz ben birsey diyorum kafasini kaldirip yuzume bakıyor benim minik balim maasallah ekolalisi de azalmaya basladi cok sukur bu günlerimize

Ohh ne guzel masallah darisi kizima insallah. Kizimda yolda elimden tutrkn yuzume bakiyo ara ara cok hosuma gidiyo anne deyip ins guzel gunler goruruz

Kizlar arda ben diyor artik babasi hadi bu kaseyi anneye gotur dedi bana verdi kim verdi dedim ben dedi.ama sacma sapan hareketleri de var mesela karsi komsuma gittik birz komsumun kizi dustu arda da kendini yere atti agliyor gibi yapti bi de kiza bir defa kiza vurdu durduk yere

Dahs kucuk yasta masallah ogrendi senin oglunda bisey olmadigi cok belli.. Cocuk canim onlar yapar herseyi bence sacmada bi hareket degil. Bizde bugun avm ye gittik harika kanatlarin gosterisine kizim nerdeyse hic ilgilenmedi hic bi cocukla ama onlar hoplarken oda hopladi.. Son zamnda bu kiz geldi yasiti sayilir o donerken dustu kizimda donerken dustu iki dakka orda kiz naparsa onu yapti kizda kizim naparsa onu yapti orda hemen iki dakkacik. Bide arabasiyla giderken kizim arada anne baba deyip bize gulumsuyo sanki kendi kendine iletisim baslatiyo gibi.. Bide bi cocuk carpti abi carpti diyo.. Cumleler az da olsa tektukte olsa basladi gibi

Masallah ya bence sizin cocuklarinizinda hic birseyi yok insallah hersey yolunda artik sohbet edebiliyoruz diye mesaj atariz buraya daha guzel seyler paylasiriz

O nurturia daki esram uyesininde goz temasi isine geldiginde iyimisti galba ilk msjlarindan birinde yazmis goz temasi var ama heranda bakmiyor sevdigi seylerde varmisti galba benim kiz gibi

O nurturia daki esram uyesininde goz temasi isine geldiginde iyimisti galba ilk msjlarindan birinde yazmis goz temasi var ama heranda bakmiyor sevdigi seylerde varmisti galba benim kiz gibi
Canim mesela arda da anne araba al diyorya bazen yuzume bakmadan diyor ben buna hic takilmadim simdiye kadar.senin kizinda mi oyle yapiyor

Canim oyle bisey degil benim kastettigim bak detince bakar kisa sureli normalde hic bakmaz gibi ama arada da anne deyip cagirip bakar gider ayaklarimda sallarken guzel kuruyo baya yada kizdigimda bana kizma der gibi bakiyo istedigi zamnda bakiyo ama egilip baksan bakmaz yakindan goz temasi aza yakin yani kisaca guzel degil goz temasi isine geldiginde bazende devamli batigida iluyo kisa kisa kendiliginden oyle iste

Mesela ilgisini biseyler cektiginde anne diyerek bakmiyormu yani bence sana oyle geliyordur

Mesela ilgisini biseyler cektiginde anne diyerek bakmiyormu yani bence sana oyle geliyordur
Benimki bugun cocuklarla oynadi onlar birsey oynuyorlardı oda gitti yanlarına oturdu onlar gibi oynadi ayse bak bebek varmis dedi dedi cocuga o kadar sevindim ki bu kelimelerin hepsini video sitesindeki çizgi-film den öğreniyor kizlar bakin o cok faydalı kizim 1 aydir izliyor oradan bir cok kelime ogrendi

Masallah ne guzel bu zor gunler gececek gibi bence cocuklarimizda gelisim geriligi yok sadece bizler birz evhamliyiz.bende gunde 1 tane trt cocuktan bir cizgi film izletiyorum

Kizlar siz cocuklarinizla evde neler yapiyorsunuz ben hic ilgilenmez oldum bana tavsiye edebileceginiz etkinlikler varmi

Ben eskiden beri nerdeyse hic etkinlik yapmiyorum benim buyuk hatam bu. Ama muzik acip oynuyoruz babasi fakan oynayammi diyo elimizden tutup babasiyka benle bu ara bunu yapiyoruz

Ben eskiden beri nerdeyse hic etkinlik yapmiyorum benim buyuk hatam bu. Ama muzik acip oynuyoruz babasi fakan oynayammi diyo elimizden tutup babasiyka benle bu ara bunu yapiyoruz
Ben onceden cok oynardim yakalamac falan arabalariyla oynatirdim parkta cocuk gibi onun arkasindan bende kayardim cunku parkimizda hic cocuk yok hamur yaptim onunla ilgilnmemisti.ama sıkıldim artik ilgilenmez oldum kendi haline biraktim ama boyle olmaz oynamam lazim eskisi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…