Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
O tekrarlayici bi hareket degil takinti olabilir ama su var takinti dedigin devamli olur heran yapmaj ister. Benim kizin donen seylere ilgisi normal cocuklar kadardi bu ara araba tekeri ceviriyo suruyoda ama ole devamli cevirmiyo. Bide bu dondurme isi k.k okudugum kadariyla eline her gecen nesneyi ceviriyolar bi saate yakin faln. Benim kizinki 2 dk yi gecmez sıkilgan zaten cok..
O tekrarlayici bi hareket degil takinti olabilir ama su var takinti dedigin devamli olur heran yapmaj ister. Benim kizin donen seylere ilgisi normal cocuklar kadardi bu ara araba tekeri ceviriyo suruyoda ama ole devamli cevirmiyo. Bide bu dondurme isi k.k okudugum kadariyla eline her gecen nesneyi ceviriyolar bi saate yakin faln. Benim kizinki 2 dk yi gecmez sıkilgan zaten cok..
Aynen benim oglumda oyle cekmece acip kapatiyor ama surekli surekli degil bi kere kucukken araba aldigimizda tekerini butun gun cikarttirip taktirmisti ama doktor buna cocuk merak edebilir ama baktin takintiya donusuyor yaptirma dedi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Araba tekeri cevirmesi mi ayni kizim gibimi oglunun
Araba tekeri cevirmesi mi ayni kizim gibimi oglunun
Evet
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim takinti onemli bi rahatszlik ama illa otizm de olmuyo hem cocuklar bazi zamnkar cekmece acip kapamayi isik acip kapamayi sever dr dedigi gibi takintiligordugun davranislarda baska oyunlarla dikkatini cek benm kizimda cekmece bosaltir hala arada 2 bucuk yasinda ama yapiyo
Canim takinti onemli bi rahatszlik ama illa otizm de olmuyo hem cocuklar bazi zamnkar cekmece acip kapamayi isik acip kapamayi sever dr dedigi gibi takintiligordugun davranislarda baska oyunlarla dikkatini cek benm kizimda cekmece bosaltir hala arada 2 bucuk yasinda ama yapiyo
Ya evet isik acip kapatan bir suru cocuk ben otizm oldugunu dusunmuyorum zaten sizin cocuklarinizinda otizm olmadigina eminim ama benim oglumun bana cekmesini de hic istemiyorum cunku ben bu hayattan tad alamiyorum hep kafama biseyleri takmakla geciyor hayatim ben alistim isyanda etmiyorum bugunume cok sukur ama benim cocuklarim benim gibi olmasin diye her gun dua ediyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
hangi insan takmiyoki biseyleri kafaya illa ufak tefek takintilarida olabilir coxuklarinda bizim yokmu var dilimin ucunu yillardir dibine degdirirum :) @ablamda agziyla yildiz yapar devamli onemli olan hayatini etkilemesine izin vermemek hic dert etme oglunda kaygi bozuklugu olcak diye bisey yok ins cok rahat dusunen birisi olur cocuklarmz
hangi insan takmiyoki biseyleri kafaya illa ufak tefek takintilarida olabilir coxuklarinda bizim yokmu var dilimin ucunu yillardir dibine degdirirum :) @ablamda agziyla yildiz yapar devamli onemli olan hayatini etkilemesine izin vermemek hic dert etme oglunda kaygi bozuklugu olcak diye bisey yok ins cok rahat dusunen birisi olur cocuklarmz
Insallah canim
Kizlar nasil gidiyor gelisme varmi ardanin kelime sayisi baya artti ve daha guzel cikartiyor kelimeleri ve herseyi ben yapacam modunda bise yaparken hemen ben ben diyor elini kendine tutarak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ooo masallah senin oglun cok iyi canim otizmin hic bi cesiti yok gibi.. Bizde bugun avmye gittik hic oynamadi ya cocuklarla bitane kucuk cocugada tokat atti balonunu aldi diye.. Szde arkanizdan aglama varmi benim kiz benim arkamdanda agliyoda ama babasi gitcek diye akli cikiyo cok Gormuyo heralde ondan yapiyo ev ici iletisimi cok iyi. Avmdeki parkta oynanadi cocukkarla ama bi babanesine bi babasina bi bana devamli biseyler gosterip ne ne diye sorup durdu en azindan bu iyi.
Ooo masallah senin oglun cok iyi canim otizmin hic bi cesiti yok gibi.. Bizde bugun avmye gittik hic oynamadi ya cocuklarla bitane kucuk cocugada tokat atti balonunu aldi diye.. Szde arkanizdan aglama varmi benim kiz benim arkamdanda agliyoda ama babasi gitcek diye akli cikiyo cok Gormuyo heralde ondan yapiyo ev ici iletisimi cok iyi. Avmdeki parkta oynanadi cocukkarla ama bi babanesine bi babasina bi bana devamli biseyler gosterip ne ne diye sorup durdu en azindan bu iyi.
Cok cok iyi masallah bizde de bazi nesnelere takinti var mesela caydanlik surekli yaninda olacak onunla oynayacak ve yatagindaki pelus oyuncagida surumeye basladi ama dikkatini dagitip kaldiriyorum o zaman unutuyor ya bazen cok iyi diyorum seviniyorum bazen buse var ama anlamdiramiyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Ne varki canim onlarda bisey yok bende istiyorum aslinda bi oyuncagiyla yatsin. Hep arabayla oynuyo bu ara. Kendin bilirsin ama pelus bi oyuncakla bag kurmasida guzel. Benm kiz arada opuyo bebeklerini o kadar.. Az once bi karton bulmus ikiye katlamis bak kelebek diyo bu hayali oyina Girermi canim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim ben yanlis anlamisim pelus ayi olayini cok takinti gibi yaparsa mudahele edersin ama belki caydanligi ayiyi yerde surundurmesini seviyodur belki bence az oynasin hemen mudahelr etmekte yanlis bence.. Nette okumustum dikaat eksikligi ayri dikkat dagunikligi ayri diye.. Dikkat daginikligi cocuk biseyle mesgul olurken araya devamli baska uyaranlar sokmakla olur yaziyodu. Bazen biraz kendi hallerinde oynmasi sevdigi oyuncaklarla izin vermeli takinti olur diye korkma hemen canim
Canim ben yanlis anlamisim pelus ayi olayini cok takinti gibi yaparsa mudahele edersin ama belki caydanligi ayiyi yerde surundurmesini seviyodur belki bence az oynasin hemen mudahelr etmekte yanlis bence.. Nette okumustum dikaat eksikligi ayri dikkat dagunikligi ayri diye.. Dikkat daginikligi cocuk biseyle mesgul olurken araya devamli baska uyaranlar sokmakla olur yaziyodu. Bazen biraz kendi hallerinde oynmasi sevdigi oyuncaklarla izin vermeli takinti olur diye korkma hemen canim
Insallah takinti degildir ya disari cikarken falan aklina dusmuyor eger bunu yatagina koyarsan sana tv acarim diyorum mesela hemen yatagina atiyor pelus kurbagayada fu diyor aklina gelince bazn anne fu diye istiyor.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Degildir canim endise etme.. Bu arada nuturiada esram uyesini okudumda 3 tane farkli dr otizm demis biride prof hatta.. Su hale bakarmisin kiz 3 yasinda konusmaya baslamis sakir sakir. Dr larda anlayamiyo bazen gercekten cok yanlis tani konuluyi
Degildir canim endise etme.. Bu arada nuturiada esram uyesini okudumda 3 tane farkli dr otizm demis biride prof hatta.. Su hale bakarmisin kiz 3 yasinda konusmaya baslamis sakir sakir. Dr larda anlayamiyo bazen gercekten cok yanlis tani konuluyi
aynen hatta artik sus diyorlarmis:)) Her cocuga otizm diyorlar iste kendilerini riske atmamak icin.bence ilk belirti bebekken anne kucagina almak istediginde bebek kolunu uzatir ya onu yapmamasi ilk belirti ikinciside isaret parmagi kullanimi.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Canim evet onlar onemli belirti ama biriyle tanistim oglu 4 yasinda atipikmis 2 yasindan beri kullanir diyo isaret parmagini ama anne baba bile demiyomus goz temasi bi ara hic yokmustu bi ara varmis galba goz temasi kendi aleminde olmasi devamli bide devqmli bisey donduruyomus elinde hic araba surmez devamli teker cevirir diyo
Canim evet onlar onemli belirti ama biriyle tanistim oglu 4 yasinda atipikmis 2 yasindan beri kullanir diyo isaret parmagini ama anne baba bile demiyomus goz temasi bi ara hic yokmustu bi ara varmis galba goz temasi kendi aleminde olmasi devamli bide devqmli bisey donduruyomus elinde hic araba surmez devamli teker cevirir diyo
Ama gec kullanmis bazen cocuklarda uyaran eksikligine bagli isaret parmak kullanimi gec olabiliyor ama normal ilgi gormus bir bebek en gec 18 ayina kadar isaret parmagini kullanmaya baslamali.
Ne varki canim onlarda bisey yok bende istiyorum aslinda bi oyuncagiyla yatsin. Hep arabayla oynuyo bu ara. Kendin bilirsin ama pelus bi oyuncakla bag kurmasida guzel. Benm kiz arada opuyo bebeklerini o kadar.. Az once bi karton bulmus ikiye katlamis bak kelebek diyo bu hayali oyina Girermi canim
Soruna cevap vermemisim k bakma evet o sekilde yapmasi hayali oyun mesela arda da annemgildeki radyoyu araba yerine koyuyor bu da iyi birsey
Merhaba kizlar ara ara girip çıkıyorum bu ara çok gezmeye gittim dinlenmeye bile vaktim olmuyor kizim cok seviyor gezmeyi kizim artik 4 lü kelimeler kullaniyor hemde cok rahat bir şekilde bugun misafirlerim vardi ondan 1 yas büyük bir kiz vardi adi yaren ben cis yaptırdım kizims o kızda bende yapcam dedi tmam dedim o cis yaparken anne yaren cis yapiyo dedi hemde ben soyletmeden söyledi bir ara anne suus bebegim uyuyor diyor yani baya konusuyor bir de artik cocuklarin isimlerine söylüyor onlarla kavga ettiklerini söylüyor eve geldikten sonra snne ayşe bebek vermedi diyor üzülerek kiskanciz babasını kıskanıyor benden hay yarabbim her kiz cocugu gibi babaya düşkünlük artıyor her gecen gün bu ara cok telefon istiyor telefonu versene babacim diyor ck komik oluyor cadı sen ben zamirlerini kullanmaya basladi ama karistiriyor daha 10 gundur falan kullanıyor ben düzeltiyorum bu aralar çok ilgi çekmeye çalışıyor anne elim acidi diyip öptürüyor elini bebeğinin ayağını bilerek çıkarıp anne bebek bozuldu diyor artik ayakkabıliga git terliklerini giy dedigimde anlıyor ve yapıyor bu 2 li yonerge sanırım ve bu aylarda 2 li komut anlaması normal galiba bu arada hic anne baba demiyor annecim
Babacım diyor o kadar tatlı oluyir ki neyse uzun yazdim esenkikle kalın