Otelde beraber kalma prosedürü hk

60li 70 li yillarda zina sayiliyordu kanunda vardi. O yuzden nisanlisiyla kalan hanimlar bile kotu muamele goruyordu ama su andaki kanunda evlilik disi birliktelik suc degil o yuzden iciniz rahat olsun. Ayrica otellerdeki o taramalar daha cok aranan kisiler ve asker kacaklari icin yapiliyor. Kimse kalkip Hilton a baskin yapmaz.
o sinekmi arımı içimi bi tuhaf etti:KK70::KK70:

Gittiğiniz şehre ve otele göre değişiyor. İnternetten yorumlarını bulmaya çalışın en kötü arayıp rezervasyon yaptırma ayağına sorun. Rezervasyon yapılmasına rağmen farklı oda tutmak zorunda kalan bir çifti okumuştum Trabzonda karşılaşmışlardı.

1774 sayili Kimlik Bildirme Kanunu'nun 2. maddesi der ki

“Otel, motel, han, pansiyon, bekâr odaları, günübirlik kiralanan evler, kamp, kamping, tatil köyü ve benzeri her türlü, özel veya resmî konaklama yerleri ile özel sağlık müesseseleri, dinlenme ve huzur evleri, dinî ve hayır kurumlarının sosyal tesislerinin sorumlu işleticileri, bu yerlerde ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş - ayrılış kayıtlarını, örneğine ve usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak, genel kolluk örgütlerinin her an incelemelerine hazır bulundurmak, Devlet İstatistik Enstitüsüne, talebi halinde vermek zorundadırlar.”

alakasız ama Müslüm Gürses ve Muhterem Nur bunun için evlenmişler biliomusunuz, turnelerde aynı odada kalamıyolarmış anadoluda.

Bence kalmayı planladiginiz otele göre degisiriyor.
Bize soran da olmuştu sormayan da.
Plan yapmadan önce arardım ben olsam.

Eğer muhafazakar bir otelse kesin soruluyordur. Hani alkolsüz, aile otelleri oluyor ya.

Onun dışında kim ne yapsın evlilik cüzdanını. Benimki nerde onu bile bilmiyorum. Evli olmama rağmen gittiğim otelde cüzdan sorsalar orada kalmam. Tercih meselesi :)

türkiyede 20 den fazla şehirde sevgilimle beraber kaldım otelde hiçbir şey soran olmadı. aralarında ultra lüks olanlar da vardı son anda tek boş bulduğumuz sokak arası oteller de vardı. bir kez birisi yeltenecek gibi oldu "yeenim siz evli misiniz" diyerek, sevgilimin "değiliz, sorun mu var?" demesi üzerine "yuuoo" dedi adam. soracak olursa da alttan almazsınız mecburen o geri basıyor yazılı bir kuralı yoksa.

Hanımlar merhaba,

Birkaç hafta sonra erkek bir arkadaşımla beraber başka bir şehre gezmeye gideceğiz. Aynı odada kalmayı planlıyoruz ama evli olmayan bir kadın ve erkeğin aynı odada kalmasında otellerde sorun çıkabilir mi? Daha önce evlilik cüzdanı olmadan falan kalınmadığını okumuştum ama halen bu uygulama yürürlükte mi? Gerçi düşününce millet sevgilisiyle tatillere gidiyor, öyle olsa gidemezdi ama ne bileyim her şey olabilir :deli:

Yani öyle resepsiyonun dünyadan haberinin olmadığı veya her şeye göz yumduğu ara sokak otellerinden bahsetmiyorum, üç yıldız dört yıldız büyük otellerden bahsediyorum.

Otelleri arayıp da sorabilirim tabii ama genelgeçer bir uygulama varsa tek tek aramak istemiyorum, ona göre otel bakarım diye düşündüm.

Teşekkürler şimdiden.
merhaba canım , merak etme sorun çıkmıyor. bizde şehir içi ve dışı bir çok kez otelde kaldık. hatta bazı oteller rezervasyon yapanın kimliği ile işlem yapıyo.

X