- 19 Ocak 2012
- 28.691
- 7.344
- 198
- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
not: sevgili weiss, yorumlarını çok sevdiğim halde kaynak gösterme olayını biraz abartmadın mı? yani bu bir tarih kitabı değil, mealini yaptığın kitap Kuran-ı Kerim..
Office cim;
Kuran-i Kerimi okuyup yorumlamaya calismaktan korkmamak gerek.
Asil onu okuyup, onun üzerinde düsünüp, kafa yormamaktan korkalim.
17 yildir tefsir arastirmasi yapiyorum, üstelik sadece Türk tefsircilerde degil.
Misirli, Iranli, Türk bircok alimin tevsirlerini okudum.
Kuran nin mealini ise sayisiz kez okudum.
Hatta daha iyi anlamak icin arapca kelime köklerini ögrendim.
Bunlari neden söylüyorum?
Ben bunlari biliyorum demek icin degil.
Söyledigim seyler kimse icin baglayici olamaz ama ben bunlari söylerken emin olarak söylüyorum.
Herseyin en dogrusunu Rabbim bilir.
Bize Kuran da her konuda ( dedigim gibi kapi calma adabina kadar) ögütler veren rabbimin,yapildigi takdirde haram olacak bir konuda yol göstermeyecegine inanmiyorum.
Elbette ki bizi önce Kuran sonrada siyer baglar.
Peygamber efendimizinde " adetli kadinin oruc tutmasi haramdir" diye sahih bir hadisi yoktur.
Bunun haram oldugunu bildiren ne bir ayet nede bir hadis vardir. (sahih olmadigi konusunda görüs ayriligi olan hadisleri konusmuyorum)
Ama rabbimin acik ayeti var.
Bakara suresi.
" oruc sizden öncekilere farz kilindigi gibi sizede farz kilindi... tutmaya gücü olmayanlar (sifasiz hasta olanlar ve cok yaslilar) icin fidye gerekir..... icinizden hasta ve yolculukta olanlar tutamadigi günler sayisinca kaza etsin"
Orucun kimlere farz oldugu, kimlere bazi günlerde tutmama izni verildigi apacik belirtilmistir.
Ayrica Allah icin yapilan ibadet ister susarak yapilsin, ister yemek yemeyerek aynidir.
Office cim;
Misirli, Iranli, Türk bircok alimin tevsirlerini okudum.
Kuran nin mealini ise sayisiz kez okudum.
Hatta daha iyi anlamak icin arapca kelime köklerini ögrendim.
weiss'im mesajını okudum okudum.. gerçekten kaynak göstererek yorum da yazacaktım.. ama "susma" orucuyla ramazan orucunu aynı düşündüğünü görünce "ne yazayım ki şimdi" diye düşündüm.. inan bana weiss, eğer susma orucu ile ramazan orucu aynı olsaydı rabbim bize 1 ay boyunca "susma" emri verirdi.. o zaman sorardık; neye göre susma? hiç mi konuşmama- gıybet mi etmeme? sonra şunu sorardık; gıybet ama neye göre? bilirsin, iş fıkıh olunca soru bol olur :)
orucun, namazın ve haccın kuralları belli sevgili weiss.. o aynı, bu aynı değil inan bana.. ha bunu neye dayanarak yazıyorum biliyor musun? ben 50 senedir fıkıh, tefsir, akait ilmi üzerine ihtisas yapan (halen aktif olarak öğrenime devam eden) ve sayısız öğrencileri olan bir babanın imam hatip eğitimi almış kızıyım.. bunu şunun için söylüyorum: bana öğretilen ilk şey; bir konuda ehil olmadan fetva veremeyeceğim yönündeydi.. şimdi sana sormak istiyorum, 17 yıllık bir araştırmacı olarak kendini "fetva ehli" olarak görebiliyor musun?
Oruc tutmak icn gusul abdestne ihtiyaç yoktur arkadaslar bnde regl iken oruc tutmak icine sinmeyenlerdenim.ama orucun gusul abdestiyle ilgisi yok
Orucu abdestle mi tutuyoruz ki adet döneminde abdest bozulunca oruç da bozulsun?
Oruç yeme içme halinden belirtilen vakitler arasında uzak durmak değil mi? (ve cinsel ilişkiden)
Konuyu açan arkadaşım alıp eline Kuran okudun mu sen hiç? Okumadıysan lütfen oku.
Office cim;
Hani Rabbimin Kuran da " Allah in onlara haram kilmadigini, Allah adina haram kildilar" diyor ya, iste bende kesin emir olmadigini bellirmek istedim..
Bunun icin cabaladim.
Tabiki herkes istedigi gibi inanir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?