- 17 Mart 2012
- 6.065
- 1.893
- 448
- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
Önemli olan niyettir bence ama çok istiyorsanız tutun sonradan yine tutarsınız :SYarın çok tutmak istiyorum, ,içim tutarsam rahat edecek ama Allah katında kabul olmaz mı ki..
Öncelikle iyi geceler herkese, bugün reglimin 3. günü ve yarın 4. günü olucak bitmedi ama hafifledi , yarın oruc tutmak istiyorum , bu durumda tutabilir miyim ? 3. gunu geçtikten sonra tutulabiliyomuş diye duymuştum ama ne kadar doğrudur bilemem
Her zamanki düzenin nasıldır?
Kaç günde biter genelde bilirsin.
Hiç 3 günde bittiği oldu mu?
Olduysa abdestini al niyetlen devam ederse orucun bozulur zaten.
Ama Hiç 3 gün sürmedi en az 4 gün sürüyorsa bekle..
Borç olur tutarsın sonra inşallah.
Ben de böyle biliyorum :)
Öncelikle iyi geceler herkese, bugün reglimin 3. günü ve yarın 4. günü olucak bitmedi ama hafifledi , yarın oruc tutmak istiyorum , bu durumda tutabilir miyim ? 3. gunu geçtikten sonra tutulabiliyomuş diye duymuştum ama ne kadar doğrudur bilemem
Canım bu tür konularda herkes(hocalar) birşeyler söylüyor bizde inanıyoruz.Ama kadın adetli iken namaz kılamaz oruç tutamaz.
Ve adetli iken kılamadığı namazlarını kaza etmek zorunda değildir.Oruçlarını kaza eder.
Buna göre senin adetin normalde 5 gün sürüyorsa ve ağrı kesicileri adetin kesilsin diye içiyorsan yanlış yapıyorsun.Adet Allah'ın kadına verdiği dinlenme zamanı bir nevi (çok kişi şikayetçi olsada)hediyedir.(Keşke bende 8-9 gün olsam)
Sırf oruç tutmak için ilaç kullanıyorsan sağlığına zarar verdiğin için günaha giriyorsun demektir.
Adetin normalde 5 gün sürüyorsa bundan önce oruç tutman doğru değil.Ama 3 gün sürüyor ve sen 3.gün sonunda abdestini alıyorsan orucuna niyet edebilirsin.Bazı hanımların 10-12 gün sürüyor alimler genelde 10 günü baz alıp sonrasını özür olarak saymışlar orucu namazı ifşa edebileceğimizi belirtmişlerdir.
Buna göre sen 5 gün sonunda oruca niyet edebilirsin.Bundan öncesi doğru değil oruç tutmak için.
Dinimizde " adetliyken oruc tutulmaz" diye bir emir yoktur.
Adetliyken namaz kilinmaz.
Kuranda " sana kadinlarin adetinden soruyorlar, deki o kadinlar icin bir ezadir" ayeti vardir.
eza kelimesi hastalik kelimesine yakin oldugu icin, alimler " icinizden hasta, yasli, yolculukta ... olanlar oruc tutmasin" ayetine dayanarak " adetli kadin hasta sayilir ve oruc tutmak zorunlulugu yoktur" demistir.
Ama siz tutmak istiyorsaniz tutarsiniz, adetli olmaniz oruca engel degildir ve tuttugunuz oruc kabul olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?