Oruç tutmak istiyorum ?

Bu konunun burada acilmasi sacma olmus cunku biri evet tutabilirsin der, biri de hayir tutamazsin der. Herkesin dogrusu kendine. Dini konular tartismaya acik konular degildir hele ki sanaldan , o yuzden bosu bosuna birbirinizi yemeyin. :6:

Pardon da , ben orucun ne olup olmadığını veya orucun abdeste bağlı bir ibadet olup olmadığını sorgulamadım, ben neyin ne olduğunu biliyorum.

Ben sadece adet halindeyken oruç tutabilir miyim diye sormuştum. Nasıl da sorumu okumadan konumu saptırmışsınız tebrik ederim.

Neyin ne olduğunu bildiğiniz gerçekten çok belli.

Bu konunun burada acilmasi sacma olmus cunku biri evet tutabilirsin der, biri de hayir tutamazsin der. Herkesin dogrusu kendine. Dini konular tartismaya acik konular degildir hele ki sanaldan , o yuzden bosu bosuna birbirinizi yemeyin. :6:

Bakın burada bu tartışma ortamını oluşturan ben değilim, saçma olmuş gibi bir tabir kullanmamalısınız bence gayet de mantıklıydı bu konuyu açmam. Çoğunluk tutamazsın dedi, benim de içime sinmedi tutmadım. Bitti. Daha ne tartışılıyor anlamış değilim.

işte dini konular bu yüzden yasak. her zaman tartışma çıkabiliyor.
konu sahibi yöneticilerden kapanmasını rica etseniz iyi olur konunun. çünkü buradan okuyup regliyken oruç tutmaya kalkışanlar olabilir.

Merhaba
Ağız dolusu kusunca bile oruç bozuluyorken
Vücuttan adet kanı akarken hiç bi şekilde oruç tutulamaz
Adet bitiminde gusül abdesti aldıktan sonra oruç tutmaya devam edebilirsiniz
Tutamadığınız bu 4 günü de daha sonra kaza edebilirsiniz.

3.gününden sonra değil 10 günden sonrası özür sayılır, 10 günü aşan hallerde tutulabilir sadece.
Hayırlı geceler:3:

Neyin ne olduğunu bildiğiniz gerçekten çok belli.

Bakın ben din hocası uzman falan değilim. Orucun nasıl tutulduğunu biliyorum, yemek-içmekten ve cinsel ilişkiden uzak durularak yapılan bir ibadet olduğunu gayet iyi biliyorum. Benimle dalga mı geçiyorsunuz ?

Benim daha yaşım 19 tabii ki İslam dinini en ince ayrıntılarına kadar bilmiyorum. 3.günden sonra tutulabilir diye duymuştum, değilmiş. Ben de buradaki ablalarımdan yardım almak istedim. Ama maalesef ki sizin gibi insanlara muhalefet olup polemik yaratmaya çalışanlar eksik olmuyor sağolun. Siz insanları Kur'an'ı okumadı,bilmiyor diye yargılayamazsınız. Haddiniz değil. Ben de buraya eksik olan bilgimi öğrenmek için konu açtım. Bilmediğim için yargılamanız gerçekten çok ama çok yanlış.

Son düzenleme:
Bakın burada bu tartışma ortamını oluşturan ben değilim, saçma olmuş gibi bir tabir kullanmamalısınız bence gayet de mantıklıydı bu konuyu açmam. Çoğunluk tutamazsın dedi, benim de içime sinmedi tutmadım. Bitti. Daha ne tartışılıyor anlamış değilim.

Madem cevabinizi aldiniz konunuzu kapattirsaydiniz. :50: Acik olan her konu tartisilabilir.

Bir arkadaş yazmış yukarıda konunun kapanmasını rica edebilirsiniz diye, haklısınız , zaten ben tutmadım orucumu, bu konu benim için bitmiştir, lütfen daha fazla da tartışılmasın. Yöneticilerden rica ediyorum,konumu kilitleyebilirsiniz.

Madem cevabinizi aldiniz konunuzu kapattirsaydiniz. :50: Acik olan her konu tartisilabilir.

Bakın benim amacım burada dini konuları tartışmak değildi, konu amacından saptı. O yüzden öyle yazdım. Yukarıya mesaj bıraktım zaten konum kapatılabilir diye. İyi geceler.

Son düzenleme:
canım adetliyken oruç tutarsın tutmasına ama boşuna tutmuş olursun aç ve susuz durmaktan başka bişi olmaz.çünkü adetin bitmeden orucun şartları yerine gelmemiş olur...hükğm olarak adet en az 3 en fazla 10 gündür. ama daha bitmemiş zaten adetin ramazandan sonra kazasını yapıcaksın çaresi yok :) Rabbim senin isteğini biliyor mükafatını werir merak etme ...

Kesinlikle haram.olmaz cok gunah.bazilari malesef araya fitne salib insanlari yollarindan sasirtiyor.bunun bedeli cok agir.Rabbimizin bize haram buyurdugu seyi bir nasil helal deriz.lutfen dogru yola donun.insanlari yolundan saptirmayin.bunun yukunun tasiyamassiniz..

adetliyken oruç tutulur.diyanete göre davranırsak,diyanet diyorki oruçluyken rüyasında boy abdesti bozulan erkeğin orucu bozulmaz tutmaya devam etsin.sadece bir sonraki namaz vaktini kaçırmamak için boy abdesti alsın diyor.oruçlu bir insan kendi isteği dışında cinsel bi takım düşünceler içerisine girdiği halde boy abdesti bozulmuyorsa neden Allah tarafından hiç bir eylemimiz yokken bizim orucumuz bozuluyo?konu kapanmadan ben de arada kaynıyım dedim

ben ve bir çok arkadaşım regl dönemimizde orucumuzu tutuyoruz
bu sadece bir ruhsat bu dönemde kendini kötü hisseden tutmayabilir
öeneğin bu ramazan 3 gün ruhsatımı kullandım çok sancım vardı tutmadım ama diğer günlerimi tuttum
haramdır demeyin lütfen ben çok araştırdım tutulmaz diye bir hadis yoktur...

Arkadaşlar soru bir ilahiyatçı olarak dikkatimi çekti ve dehşetle ilk bi kaç sayfayı okudum. Şu kur'an-ı kerim i yorumlayan arkadaşları da tebrik ediyorum helal olsun ki 9 senelik arapça eğitimim 7 senelik tefsir eğitimim ve 5 senelik hadis usülü eğitimimle benim yapamadığımı yapabiliyorlar !

(O peygamberleri) Açık mûcizeler ile ve kitaplar ile (gönderdik) ve sana da Kur'an'ı indirdik ki, kendilerine indirilmiş oldukları(emir ve nehyi) nâsa açıkça anlatasın ve gerek ki onlar da tefekkür edeler(NAHL SURESİ 44.AYET) bu ayeti de bi tefsir edin bakalım...

Herkes kuranın ahkam ayetlerini tefsir edip anlayamaz.işte bu yüzden tefsir kitapları vardır.Bakın her ayetten bahsetmiyorum burda.
Gelelim konumuzaa biz dinin hükümlerini sadece kurandan öğrenip uygulasaydık namaz kılabilir miydik ?Hangi surenin hangi ayetinde namaın şekli ve rekatı belirtilmiş ??? Peygaberimiz kuranın canlı örneği ,yaşayan kur'an ı kerimdi. bu yüzden sahabe her anlamda onu örnek alıp uygulamışlardır.Hanımların özel sorularını peygamberimiz cevaplardı ancak utanan kadınlar hz.aişeye sorardı işte bu yüzden hayız lohusalık cinsellik gibi konularla ilgili hadislerin çoğunu rivayet eden hz.aişe r.anha (Allah ondan razı olsun)dır.

Kadınlar adet(regl) günlerinde oruç tutmazlar ve bu asla ruhsat değildir bu bir müsaade değil emirdir ve uygulama budur.bunun üstüne laf söylemek hadis i şerifi inkar olur Allah muhafaza. Ve yalvarırım mesele dine gelince herkes ahkam kesmesin...

Adetli iken oruç tutulur diyen arkadaşlarımın mezheplerini merak ettim açıkçası.Çünkü namaz oruç ve abdesti bozan haller mezheplere göre değişebiliyor.
Fakat Hanefi mezhebine göre kesinlikle adetli iken oruç tutulamaz namaz kılınamaz kuran okunup camiye gidilip eş ile cinsi münasebette bulunulamaz.
Konuyu tartışmaya götüren arkadaşlar lütfen bu tür şeyleri kavga ederek çözmeye çalışırsak bir sonuca varamayız.Her ne olursa olsun İslami konularda ışığınız Kuran sahih hadisler ve sahih sahabiler olsun.
İslamı karıştırmak biizm içimize nifak sokmak isteyen bir çok gurup ve internet siteleri yalan yanlış yayın yapmaktalar.Bu yüzden en güzeli hadisler ve Kurandır.Efendimizden bu zamana nakledilmiş hadislerle yolunuza devam etmeniz en doğrusu.

Arkadaşım o nasıl laftır öyle herkesin inancı kendine ama ışığımız Kuran ise buna göre cinsel ilişkiden sonra nasıl abdest almadan oruç tutulur.İnsan oruçlu iken eşine sarılır öper ama bundan haz duyup kişiler cinsel birlikteliğe hazır hale geldiğinde bile oruç bozulur.
Regl olan bir kadın oruç tutamaz namaz kılamaz.Ama sıkıntıları büyükse ve dua etmeye ihtiyacı varsa yani zaruri durumda Kurandan dualar okuyarak sıkıntılarını giderebilir.Bunun dışında cünüp iken,adetli iken ne oruç nede namaz olmaz.İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.Ki cünüp olarak gezen insanın ne kadar büyük günah sahibi olduğunu bilmeyenlerdensiniz sanırım.Kadın eşi ile birlikte olurken ve küçük bebeği ağlıyorsa zor durumda ise göğsünü yıkayıp evladını emzirebilir bunun dışında insan cinsel ilişkiden sonra bebeğini bile emziremez.Lütfen bu konularda biraz daha hassas olun.Çünkü o zaman melekler yanınızda olmaz ve şeytan sizinle beraberdir.

Bilmeden konusmayn lutfen nihat hatipogluda tvde bunun yanitini benm verdgm gibi verdi hanimefendi.dini konuda cok okuma yaparm merakm var siz neye dayanarak bnu soyluyorsnz?

ben ve bir çok arkadaşım regl dönemimizde orucumuzu tutuyoruz
bu sadece bir ruhsat bu dönemde kendini kötü hisseden tutmayabilir
öeneğin bu ramazan 3 gün ruhsatımı kullandım çok sancım vardı tutmadım ama diğer günlerimi tuttum
haramdır demeyin lütfen ben çok araştırdım tutulmaz diye bir hadis yoktur...

Arkadaşım ruhsat farklı,farz farklı şeylerdir.Monna arkadaşımız çok güzel açıklamış.Kadına verilen bir müsadedir adet dönemi.Bu zamanlarda kadın dinlenmeye geçer.
Yani illa açıkça yazıdıracaksınız.Nice erkekler var her gece her gece cinsellik isteyen.Cenabı Allah bu zamanları önceden bildiğinden kadına regl dönemini bir nevi dinlenme zamanı olarak vermiştir.Ki kadın orucunu namazını bırakıp diğer işleri ile ,meşgul olsun ve eşi ona yaklaşmasında dinlensin diye.
Bu yüzden hala adetli iken oruç tutulur namaz kılınız diyenler lütfen Kuranı okuyun ama anlayarak.Hadisler ışığında ilerleyin ve ben Müslümanım demek işte böyle (basit)her Müslümanın bilmesi öğrenmesi gereken konularda yetmiyor.VESSELAM.

Bakin su an ilmihalden yaziyorm hz peygamberin esi ile iliskisinden dolayi cunup olarak imsak vaktine girdiğini ve oruca başladığını, sonra gusul ettiğine dair rivayetler vardir buhari savm 22, 25muslim, siyam 75 80 yani imsaktan önce cunup olan birisinin o haliyle oruca baslamasi orucunu bozmaz. Kaynak islam ilmihali marmara unv ilahiyat fakuktesi yayinlari.

Bu konuda nihat Hatipoğlu hoca da tvde cunupluk hali namaza engel oldgu icin tabiki oyle gezmek doğru degildir ama orucu bozmaz dedi
Ayrica ben kimse cunupken oyle gezsin demedm carpitmayin

Bilmeden konusmayn lutfen nihat hatipogluda tvde bunun yanitini benm verdgm gibi verdi hanimefendi.dini konuda cok okuma yaparm merakm var siz neye dayanarak bnu soyluyorsnz?

Sui zanda bulunmayın Nihat Hatipoğlu hoca kesinlikle adetli iken oruç tutulur cinsel ilişkiden sonra nasıl gusül abdesti alınmadan oruç tutulur dedi diyebilirsiniz.Böyle bir videosu yada yazısı varsa lütfen payklaşın görelim.Araştırma yapıyorsunuz ama boşuna bence.Şu an videosunu dinliyorum.Buyrun linkide aşağıda..Allahınızı severseniz bana öyle bir kaynak gösterin.Ya cünüp gezen kimseye lanet eden bir din varken siz nasıl bilmiş konuşursunuz.Ki bunu asla Nihat Hatipoğlu söylemiş değildir.Siz yanlış biliyor ve insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.Konu mezheplere girecek bazı mezheplere göre bu gusül farklıdır lütfen karıştırmayın.
Bak arkadaşım Nihat hatipoğlu hoca cunüp iken ağda yapılmasının bile mekruh olduğunu belirtirken siz nasıl hocanın vebaline giripte o söyledi diyebilirsiniz.:20::20:

Nihat Hatipoglu-Cunupken tuylerin alinmasi / [url]www.namaz.gen.tr - YouTube[/url]

Back
X