4. Ay ATAĞI MI?

PeraPalace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2022
555
298
53
34
Merhaba hanımlar. 3 ay 15 günlük erkek bebeğim. Son bir haftadır tüm düzeni alt üst,hepten değişti. Geceleri saat başı uyanmaya,hatta yarım saatte bir uyanmaya başladı. Bazen emiyor,bazen de emmeden kucağımda uyumak istiyor. Gündüz uykuları Max yarım saatten günde 3 kez uyuyor. Uyanık olduğu vakitlerde devamlı kucağımda ve ayakta gezdirmemi istiyor. Hem emmek istiyor hem de memeyi ağzına almak istemiyor,ayakta emziriyorum sadece bu şekilde memeyi alıyor. Herhangi bir ağrısı sızısı yok,ama gün içinde mıkır mıkır beni asla oturtmuyor. Acaba 4. Ay atağını erken yaşıyor olabilir miyiz diye düşünüyorum. Benzer durumları yaşayanların tecrübesinden faydalanmak isterim.

Muhtemelen evet 4. ay atağı.
Gündüz uykuları bozulmuştu benim kızımın bir de kucak istiyordu. Kucak sorununu ana kucağıyla evde gittiğim her odaya götürerek çözdüm. Gündüz uykularını ise saldım kendi kendine düzelmesini bekledim. 6 aylık oldu gündüz uykuları da düzeldi.

Merhaba hanımlar. 3 ay 15 günlük erkek bebeğim. Son bir haftadır tüm düzeni alt üst,hepten değişti. Geceleri saat başı uyanmaya,hatta yarım saatte bir uyanmaya başladı. Bazen emiyor,bazen de emmeden kucağımda uyumak istiyor. Gündüz uykuları Max yarım saatten günde 3 kez uyuyor. Uyanık olduğu vakitlerde devamlı kucağımda ve ayakta gezdirmemi istiyor. Hem emmek istiyor hem de memeyi ağzına almak istemiyor,ayakta emziriyorum sadece bu şekilde memeyi alıyor. Herhangi bir ağrısı sızısı yok,ama gün içinde mıkır mıkır beni asla oturtmuyor. Acaba 4. Ay atağını erken yaşıyor olabilir miyiz diye düşünüyorum. Benzer durumları yaşayanların tecrübesinden faydalanmak isterim.
Hiç oturtmuyordu beni oturduğum an mızıklanıyordu birtek emerken rahatım oturuyordum derken 3. Ay Aynı dediklerinizi yaşadım . Emerken de ayakta gezinerek şarkılar söyleyerek emiyordu oturduğumda almıyordu memeyi 1 ay kadar sürdü geçiyor. Merak etmeyin.

4. Ay uyku regresyonu yani bebeğiniz artık yeni doğan dönemi uykusu değil yetişkin uykusu döngüsüne geçiyor ve bu geçişte bebişler gerçekten çok zorlanıyorlar ben çözümü bebeğimi kolumun altında sıkıca sararak uyutmakta bulmuştum biliyorum bebek ile uyumak tehlikeli fakat bebeğim kendini çok iyi kurtarabiliyordu benim uykumda kuş uykusu gibiydi yinede tavsiye etmem tabiki, bu dönemi atlattıktan sonra geceleri uyku süresinin arttığını ve uyansa bile bir iki pış pışlama ile rahatlıkla uykuya geri döndüğünü görüceksiniz :)

Back
X