- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
Pardon da , ben orucun ne olup olmadığını veya orucun abdeste bağlı bir ibadet olup olmadığını sorgulamadım, ben neyin ne olduğunu biliyorum.
Ben sadece adet halindeyken oruç tutabilir miyim diye sormuştum. Nasıl da sorumu okumadan konumu saptırmışsınız tebrik ederim.
Bu konunun burada acilmasi sacma olmus cunku biri evet tutabilirsin der, biri de hayir tutamazsin der. Herkesin dogrusu kendine. Dini konular tartismaya acik konular degildir hele ki sanaldan , o yuzden bosu bosuna birbirinizi yemeyin.
Neyin ne olduğunu bildiğiniz gerçekten çok belli.
Bakın burada bu tartışma ortamını oluşturan ben değilim, saçma olmuş gibi bir tabir kullanmamalısınız bence gayet de mantıklıydı bu konuyu açmam. Çoğunluk tutamazsın dedi, benim de içime sinmedi tutmadım. Bitti. Daha ne tartışılıyor anlamış değilim.
Madem cevabinizi aldiniz konunuzu kapattirsaydiniz.Acik olan her konu tartisilabilir.
Arkadaşım o nasıl laftır öyle herkesin inancı kendine ama ışığımız Kuran ise buna göre cinsel ilişkiden sonra nasıl abdest almadan oruç tutulur.İnsan oruçlu iken eşine sarılır öper ama bundan haz duyup kişiler cinsel birlikteliğe hazır hale geldiğinde bile oruç bozulur.
Regl olan bir kadın oruç tutamaz namaz kılamaz.Ama sıkıntıları büyükse ve dua etmeye ihtiyacı varsa yani zaruri durumda Kurandan dualar okuyarak sıkıntılarını giderebilir.Bunun dışında cünüp iken,adetli iken ne oruç nede namaz olmaz.İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.Ki cünüp olarak gezen insanın ne kadar büyük günah sahibi olduğunu bilmeyenlerdensiniz sanırım.Kadın eşi ile birlikte olurken ve küçük bebeği ağlıyorsa zor durumda ise göğsünü yıkayıp evladını emzirebilir bunun dışında insan cinsel ilişkiden sonra bebeğini bile emziremez.Lütfen bu konularda biraz daha hassas olun.Çünkü o zaman melekler yanınızda olmaz ve şeytan sizinle beraberdir.
ben ve bir çok arkadaşım regl dönemimizde orucumuzu tutuyoruz
bu sadece bir ruhsat bu dönemde kendini kötü hisseden tutmayabilir
öeneğin bu ramazan 3 gün ruhsatımı kullandım çok sancım vardı tutmadım ama diğer günlerimi tuttum
haramdır demeyin lütfen ben çok araştırdım tutulmaz diye bir hadis yoktur...
Bilmeden konusmayn lutfen nihat hatipogluda tvde bunun yanitini benm verdgm gibi verdi hanimefendi.dini konuda cok okuma yaparm merakm var siz neye dayanarak bnu soyluyorsnz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?