Aynen çek. O Afrikadaki çocuklar ve bilmediğimiz o kadar çok aç insan varken ben her akşam soframa nasıl şükrediyorum anlatamam.
bunula ilgili bi çok hadis var biliyormusun abla....
kötü yolda olan bi kadın susayan bi köpek görüyor kap olamadığı için ayakkabısını çıkarıp su doldurup köpeğe ayakkabısıyla su veriyor...ve kadın cennetlik oluyor sanırım sonunda...düşün yani nekadr sevap demekki
bunula ilgili bi çok hadis var biliyormusun abla....
kötü yolda olan bi kadın susayan bi köpek görüyor kap olamadığı için ayakkabısını çıkarıp su doldurup köpeğe ayakkabısıyla su veriyor...ve kadın cennetlik oluyor sanırım sonunda...düşün yani nekadr sevap demekki
Sen neden hocalara taktın ki? Bırak konuşsunlar, sen çok iyi biliyorsan kendin araştır doğruyu kendin yaşa bakarsın bir iki insana da faydan olur. Takma başkasını.
Bir rehbere ihtiyacın varsa o hoca şunu demiş bu bunu demiş diye neden canını sıkıyorsun ki Kuran var. Meallerine, tefsirlerine aç bak.
Aslında okumak istesen, o kadar çok şey var ki faizmiş, dedikoduymuş, merkeze inmek önemli zaten su üstünde kalmak değil. Farklılaşmak önemli, doğru besini bulmak önemli. Bir sürü kaynak var o konularda aç bak.
Dini kanalları da eleştiriyorum. Geçen akşam birine rastladım adı lazım değil, konu ahiret. Bir sürü hadis veriyor. Allahım nasıl zan altında kalıyorlar. Hadisler Hz Muhammedin vefatından 200 yıl sonra derlendi.
Hadisleri dikkate almıyorum ben çok güvendiğim yerler dışında.
Sen belli başlı yerlere saplanmışsın dönüp duruyorsun.
Neye inanıyorsun tam olarak?
neye inandıgım önemli degil. bir tanesi yazmış ya ''onu da yapın bunu da yapın. illa birini kötülemeniz gerekmiyor'' diye. benim söylemek istedigim de bu, kötülenmesi gerekenler kötülenmelidir.
dine göre önemli olanlar şirk, faiz, namaz, hak yemek, harama helal dememek, dedikodu, iftira, gıybet..... falan filan. ama oruçluyken yüzülür mü ya da başörtüsü hangi modaya uygun olarak takılmalı sakal kaç cm olmalı gibi gereksiz konular yüzünden asıl önemi olanlar unutuluyor unutturuluyor. hatta gereksiz, alakasız ayrıntılara takılmak bile Kuran'da kötüleniyor.
hocaları, hadisleri, tefsirleri bir kenara bırakın ve oturup Kuran'ı kendiniz okusanız bile sakin kafayla, bu ayrıntılara hiç girmezsiniz. kitabın ne anlatmak istedigi anlaşılır. çogu kişinin okudugunu zannetmiyorum, ben okudum hem de kaç defa... hatim indirmekten bahsetmiyorum tabi ki anlamından bahsediyorum.
Misk kesinlikle doğru..
Çok basit şeyler var yapabileceğimiz ama yapmadığımız
Gülümsemek doğal sadaka mesela. Ne kadar kolay aslında. İnsanları kırmamak..
Aşağıdaki yazıya bir bakın hele:
Hz. İbrahim, Kâbenin inşasını tamamladığı zaman, Kâbenin
duvarına yaslanıp, Kâbeyi kendisi yaptığından dolayı gururlandı. O an
Allahtan vahiy geldi: Ya İbrahim, sanki bir gönül mü yaptın da
seviniyorsun? Bir gönül yıkmak, Kâbeyi 70 defa yıkmak gibidir. Demek
ki; bırak bir insanı öldürmeyi, bir gönülü yıkmak bile, bir insanı katletmek
gibidir. Dünya malı dediğin her şey, taş-toprak-suyun birleşip
şekillenmiş hali değil mi? Böyle kıymetsiz şeyler için kalp kırmaya değer
mi?
Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa dımı...
Orucluyken denizemi girilirmis yaa ister iatemez agiza buruna su girer yani gecenlerdede bi hoca adetliyken oruc tutulur diyodu onada cok sasirdim herkez bir sey soylyor ..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Emin değilim ama benim bildiğim, regl döneminde oruç tutulabilir. Sonuçta regl zamanı kadın halsiz olduğu için ve bazılarının çok yoğun geçtiği için kolaylık verilmiştir. Yoksa kadının haram olması diye bir şey yoktur. Sonuçta o da Allahtan gelme. Ama dediğim gibi siz yine bildiklerinizden şaşmayın ben de tutmuyorum o dönemde.
Ben tutulmaz diye biliyorum
Tutsan da fark etmiyo oruçlu sayılmıyosun onun yerine kaza orucu tutman gerekir diye duydum
Kesinlikle……
Ben babamın vefatından sonra paraladığım çaycının gönlünü aldım. Hak helalliği diledim.
Valla çok kızıyordum kadına.. inşallah olmaz bir daha.
nekadar çok şey şey kullanmışım
Aslında tutulabilir savı da mantıklı. Hani İslam kolaylıklar dini ya kadına kolaylık sağlamış zorlanmasın diye..
Ama ben de dediğin gibi risk etmiyorum tutmuyorum o dönemde..
Sen söylemeyene kadar fark etmemiştim valla.
Demek bazen üstüne yatmak lazım bazı şeylerin. Milletin gözünü açmamak lazım.
Kesinlikle
Ben babamın vefatından sonra paraladığım çaycının gönlünü aldım. Hak helalliği diledim.
Valla çok kızıyordum kadına.. inşallah olmaz bir daha.
şükürle ilgili yazayım alakasız ama oğlumla eşim gezmeden geldi burnu kan içinde alnı şişmiş ama ayakta banaa bakıyo kapıyı açtım..allaha şükür ettim kötü bir şey olmadı diye...
Bunu yapmak ta herkesin harcı değildir
Tebrik ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?