• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Nisanlini al karşına konuş ben bunları yaparım bunları yapamam benim yanımda olacaksan evlenelim yoksa sen annenlere hizmetçilik edecek başkasını bul de dön kardeşim. Adamı sinir hastasi eder böyleleri. Böyle bir evlilik yapmaktansa hiç evlenmemek en iyisi

Bugune kadar kinadigim ataerkil düşünceyle karsi kariya kaldim ve isin stresiyle, şaşkınlığıyla burda paylaşmak istedim. Tüm gün temizlik yap yemek yap cocuk bak aksam kocan gelsin onu da memnun et sabah ise gitsin ayni geçsin günler... Seviyorum diye kimseye köle olacak değilim. Kandım, inandim, boyle olmaz sandimla hayatimi gecirecek olsaydim 2 sene once tekliflerini kabul eder o eve giderdim. Hala kiraya cikcam oyle evlencem beklerim diye direniyorum. Yorumlariniz icin tesekkur ederim hepsini tek tek okudum ve daha emin oldum kendimden. Yol yakınken konusup dönmek en iyisi..
Aynen gerçekten çok şanslısın ve bu şansını çok iyi kullan ve bitir

tanıdığım bir aile kayınvalideniz gibi. Evin kızları durur, misafirle oturur, gelin işlerini, temizliğini, ütülerini yapar, evin kızlarının ütülerini yapar. Yardımcı alacak güçleri var rahat rahat ama gelinin görevi bu onlara göre.

sizin gibi modern yetişmiş bir ailenin kızını istediler. Oğlanla kız birbirini çok seviyordu, yıllardır beraberlerde. Kayınpeder şartlarını saydı. Kızın annesi kabul etmedi. Onlar da gelinlik yapmayacak diye kızı istemedi. sonu ayrılık oldu Çok sevmelerine rağmen.

iki taraf için de için de iyisi oldu diye düşünüyorum. Kız Hala bilmiyor Belki ama ben onun neler yaşayacağını biliyorum, kurtuldu haberi yok.

Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
Artık nisanlin olmamali ben kendi evimin işini yapamam nasil yapacağım ama mecburum diye düşünüyorum erken kalkıp anasının evini mi temizleyeceğiz adami da istemem anasını da bedava hizmetçi ne kadar güzel bravo

Kaynana sorun değil burada biliyor musun. Nişanlının tavrı tek başına feci zaten. O arkanda dursaydı yine belki ama erkekler evlendikten sonra daha aileci oluyorken nişanlın annesinin direkt erkek versiyonu olacak.

Evlenirsen boşanırsın, buraya yazıyorum.

Burada en büyük problem nişanlın. Oğlunun tepki veremeyeceğini biliyorki size gelip çemkiriyor. Annenin ellerinden öperim çok taktir ettim duruşu, tavrı çok güzel. Zaten senin arkanda dik durduğu için ikramlık hazırlarken gelip neden burada bu konular konuşuluyor diye çemkirmişler demekki sen yalnız kaldığında her istediklerini yaptırabileceklerini düşünüyorlar. Bence sen nişanlına niye anlattılar diye söylenceğine,nasıl beni kendi hizmetçileri gb görürler diye dert et. Aynı senin gb bir aile ortamında büyüdüm. Sana değer verilen, saygı duyulan bir ortamdan nasıl sana değer vermeyen, seni hizmetçileri gb gören bir ortama kendinizi layık görüyorsunuz anlamam. Kendi kıymetinizi bilin. Başkalarının evinde iş yapacağınıza oturun o zaman annenize yapın daha iyi.

Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?

Bence ayrılmak olmalı çünkü hizmetçi alıyorlar

Eve bedavadan hizmetçi almaya çalışıyorlar hatta izin günlerini de kendi belirleyecek izin alacakmışsın ondan bir yere giderken😂😂

Gerçek yüzlerini göstermiş nişanlın da annesi de.Bunun üzerine hala evlenirsen hepsini kabul etmiş olursun.Kaç kurtar kendini köprüden önce son çıkış yoksa altı ay sonra konu açacaksın çok mutsuzum diye

:duduk: ki sizin kv kartlarını gayet açık oynamış. Bu iş olmaz yapılarını beklentileriniz farklı.
Gece hiç uyumusan bile o sabah eşin işe giderken seni bırakmasını, temizlik yapmanı, kahvaltıyı hazırlayıp kaldırmanı, öğlen misafir ağırlamanı yada çanta gibi birlikte gitmeni, akşama da eşin gelip akşam yemeği çayı birlikte halledip gece 12 de eve gitmeni bekleyecek. Her seferinde de burada kalsanız diyecek.eşin de e sen bu eve geldin tabi uyum sağlayacaksın annem aksini mi söyledi sana diyecek. Hazır mısın bunlara?

K.v. denin söylemleri ve beklentileri mi , nişanlının tavrı mı , eltinin mutfakta seni şıkıştırmalarımı hayır neresinden tutsan elden kalan cinsten durum. Hayır eltiye de ayar oldum , sanane yani , kocanla evlendikten sonra çözeceğin problemleri(!) burada açmak nedir ne demek ya , eee o zaman madem öyle benim kocamla evlendikten sonra çözeceğim bir problemse (!) bu , siz neden açıyorsunuz. Siz bilirsiniz fakat evlenseniz dahi ,bu düşünceyi taşıyanlara (eş , elti , kv) çok uzun süre tolere gösterebileceğinizi düşünmeyin.

Annene bağıran birinin oğluyla evlenme. Bu kadar diyprım. Dünya bir yana anne bir yana olmalı. Lütfen kendine yazık etme.

Kv gelin mi alıyor, hizmetçi mi? Nişanlınızın tepkisi nasıl oldu? Eğer annesini falan tutuyorsa çok zor yürür bu iş. Hep yıpranır, yorulursunuz. Buda değmez böyle insanlara. Dediğiniz gibi şimdiden böyleyseler evlenince nasıl olur? Hayatınızı yakmayın, iyi düşünün iyi karar verin. İnsanların ne söyleyeceği değil sizin hayatınız önemli.

Back