• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Bugune kadar kinadigim ataerkil düşünceyle karsi kariya kaldim ve isin stresiyle, şaşkınlığıyla burda paylaşmak istedim. Tüm gün temizlik yap yemek yap cocuk bak aksam kocan gelsin onu da memnun et sabah ise gitsin ayni geçsin günler... Seviyorum diye kimseye köle olacak değilim. Kandım, inandim, boyle olmaz sandimla hayatimi gecirecek olsaydim 2 sene once tekliflerini kabul eder o eve giderdim. Hala kiraya cikcam oyle evlencem beklerim diye direniyorum. Yorumlariniz icin tesekkur ederim hepsini tek tek okudum ve daha emin oldum kendimden. Yol yakınken konusup dönmek en iyisi..
Kimse mutsuz olmak icin yuva kurmaz ama böyle biriyle çok zor cahile hiçbirşey anlatamazsın sen tavır koydansa esin sana destek vermeyecek gelsin huzursuz günler geceler hayatını alt üst etme sakın ama aynı bina değil de başka binada oturursan mesafe olur zaten ister istemez Rabbim yardımcın olsun

Nişanliniz sizinle konuştuğu zaman direkt ben annemle konuştum sen kimsenin hizmetini görmeyeceksin sana kimse karışmayacak deseydi kv boşverin derdim ama adam ayak uydurursun demiş allah bilir annesinede sen sıkma canını kraliçe anam tabiki yapacak demiştir ne güzel dünya o kadın geliyor sizin annenize gözünün nurunu hizmetçi olarak kullanacağını söylüyor sizin anneniz öz be öz kızını savununca da ağlayacak gibi mı olmuş dua etsin anneniz saçını başını yolup
eline vermemis ayrılın diyemem ama evlenince sizi az çok neler bekliyor bilebiliyorum

Kaldı mı bu zihniyet ya? Ayak uydurmak demek itaat et demek erkek dilinde herhalde. Bu olayın hemen üstüne atın nişanı, o nişanlınıza da bir tokat olsun.

Belki nisanın uzaması sana bir işaret. Ben böyle insanlarla muhatap olmak istemem. Kaldıki nişanlın senin tarafını tutacak gibi durmuyor. Eltiye de tabi ortak köle lazım. Şu anda hepsin ona yaptırıyordur çünkü. Bizim burda bir çift var. Herkes vay kayınvalidesi ile ne güzel anlaşıyor geziyor diyor, ama kızı buna zorladiklarindan haberi yok milletin. Aile apartmaninda oturuyor özel hayatları nerdeyse yok. Kayınvalide hereye karışıyor, çocuklarına da. Böyle yaşamak istemiyorsan kaç.

Bence nişanlın da aynı kafada zaten hatta şaşırmıştır bile öbür gelin böyle değildi bombeli niye böyle biri falan diye. Kafasından hemen alışır, o da ayak uydurur diye yapmış senaryoyu. Ayrıl kurtul bunlardan komple. Gelin sabah 8de gelsin iş yapsın, yemek yapsın, yemeği yesin, uyumaya eve gitsin, torun versin.. Hayatın bu olur.

Ek not: O kadın kayınvalideniz değil henüz çok şükür. Ama kendini şimdiden çok belli etmiş. Kızlarını da başkalara hizmetçi olarak vermiş mi merak ettim

Bu arada ben nisanliyken ne benden böyle bir beklenti vardı yani bana söylenmedi nede ben bunu yababilirimin sinyalini verdim sonra evlendik hamileydim bir gün eşim annesinin yanından geldi sürat aşık çok geçmeden çıkardı baklayı ya işte gelinler kvye temizlik yaparmış sen yapmıyormuşsun dedi dedim niye beraber yasiyoruzda haberim mı yok herkes kendi işini kendi görsün kendi evimi temizliyorum ya daha ne istiyorsun dedim hem ana senin sen ne güne duruyorsun git temizle dedim ama ondan önce benimle beraber yasadigin bu evde her işi benimle yaptıktan sonra bu evide temizlersin gidersin annenede yaparsın sonrada dedim bana gelip annenin agziyla bir daha konuşma dedim yok işte annem bir şey demedi bugün öyle konuşuluyordu duydum tabi dedim erkekler oturup bunu konuşuyorsunuz tesadüf bugünde annenin yanından geliyorsun yani uzattım demem o ki evlenmeden önce ne böyle beklenti olduğu söylendi nede öyle bir izlenim vermedim sizdeyse kartlar açık çok iyi dusunun

Nişanlınız annesinin garip beklentilerini duyduğunda, öğlene kadar uyumanızın kimseyi ilgilendirmeyeceğini, hizmetçi değil eşi olacağınızı, kimsenin işini yapmak zorunda olmadığınızı annesine bildirmeli ve yaşananlar için annesi adına sizden özür dilemeliydi. Belki o zaman bir şans verin diyebilirdim size.

Bunu yapmak yerine size yansıtmış, yetmemiş ayak uydurmanızı beklediğini söylemiş.

Bu evliliğin yürüme ihtimali yok. Ayrılmaktan başka çözüm aramayın bence. Bu kadar net söylüyorum.

Vallahi ben evlensem eşimden kendi evim de is bölümü beklerim, sonuçta o ev de ben tek yaşamayıp tek basima kirletmeyeceksem elini de tasin altına koymak zorunda.
Bak mesela tek yasayan kuzenimin evine geldim baska sehire 2 aydir yiyip icip yatıyoruz 3 gun de bir de is bölümü yapip tem8zlik yapıyoruz. Bir de aksi gibi hastayım 3 gündür bebek gibi bakıyor kuzenim masallh. Kayin ailen o talepleri söylediği gibi 6 k artı sigorta yaparsanız dusunurum bu dediginizi diyebilirdim ben olsam. Vallahi 1 yıl da 10 yıl yaş alirsin bir de bebek olursa incw hastalığa tutunursun bu aile de. Nisanlininzihniyeti de les bu arada. Sana da söz de verse evlenme bu hanzoyla. Bir cacık olmaz bundan. Bunlar ailecek kadını mal olarak gören zihniyetten. Senin ailen seni bu zihniyete hizmetçi ol diye el bebek gül bebek büyütmedi
Bu dünyaya da bir kere daha gelmiyceksin. Eğer evlilik gerçekleşirse sana 1 yıl bile vermiyorum yangın var diye kaçarsın. O yüzden hayatını yakma.

Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
Ayrılın.
Sonra çok pişman olursunuz.
Her ne kadar sadece bir kişiyle evleniliyor olsa da tüm sülale dahil oluyor evliliklere.
Ailenizin yanında size emir verecek, baskı kuracak kadar pervasız insanlar evlenince hayatınızı mahveder.
Boşanmak daha zor gelir size.

boşanma konusu açmak istemıyorsan düşünme bile.

peki nişanlanana kadar hiç ailesiyle tanışmadınız mı? ondan önce sorun çıkmadı mı?

Yüzlerini şimdiden göstermeleri iyi olmuş bence. Ayrıl yada ayrılma demek bana düşmez lakin anlaşabileceğinizi zannetmiyorum.

Ayrılırsanız yeni tanışacağınız kişilerinde böyle olma ihtimali yüksek malum ataerkil bir toplumda yaşıyoruz.
Ayrılmazsanız bu insanlarla ömür geçer mi(nişanlınız da dahil) bence bunlara bir cevap bulmalısınız. Sonra net bir karar vermelisiniz. Şahsen ben yapamazdım çok değil 6 ay kadar önce benim kv bir olay çıkardı tutamadım kendimi dayadım döşedim oğlunun yanında oğluda annesinin suçlu benim haklı olduğumu bildiği için tek laf edemedi. Ayrılmayacaksanız geri durmayın dik durun ve lafınızı verin geçin.

Nişanlıyken ayak uydur diyen evlenince yapacaksın diyecek.
O kadın kim oluyor ya senin annene öyle konuşuyor veremedin dimi ağzının payını? Yüzüğü anasının eline verip gönderemedin anakuzusu oğlunun yanına. Umarım ders olur da evlenmezsin yol yakınken dönersin. 10 sayfa yorum var herkes aynı şeyi yazmış bile bile evlenirsen pes derim.

Nişanlınıza teklif sunun haftada 1 gün o gidip sizin annenizin evini temizleyecek, sizde onun annesinin evini.
Valla eşimin ailesine gittiğimizde temizliğe yardım ediyoruz, uzak olduğu için uzun kalınca kim olsa yardım eder zaten. Ama eşimin annemin evinde temizliğe yardım etmişliği daha çoktur. Böyle şeyler doğal geliştiği zaman hiç sorun etmez kimse. Ama bu tavır iticiden öte, tam cıngar çıkarmalık.

Back