Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Ne üzücü ki, burada ilerleyen yıllarda pek çok konunuzu okuma ihtimalimizin çok yüksek olduğunu, çünkü düzeltirim, önlem alırım, eşimi eğitirim, yapamazlar, ama o beni seviyor, ele güne karşı bu saatten sonra ayrılınır mı, daha iyisi mi var, yok yok ben dik dururum, nişanlıma tek tek anlattım anladı, bu konuda rest çektik tamam dediler v.s, v.s.. gerekçelerle, bu yaşanana rağmen yine de evlenme ihtimalinizin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Oturduğum yerde tüylerim ürperdi yaşıyor olduğunuz ve yaşamaya davet edildiğiniz hayatlar arasındaki farkı görünce. Umarım siz de istisnalardan olursunuz, siz de görmeyi başarırsınız, durumun ciddiyetinin farkında olursunuz. Gerçekten en çok buna üzülüyorum, göre göre gidiliyor. Kandırılma yok, kimse bir şey saklamıyor. Allah önüne çıkarıyor insanların, haşa, neredeyse gözlerine sokuluyor, ama yine de gidiliyor... Yaşım annenizden bile büyüktür muhtemelen, kız evlat annnesiyim size evladım gibi öğüt vermek isterim, bilin ki, kendi ana-baba evinizde konuşmak gibi olmayacak, dedikleri gibi yaşayacaksınız, yaşamazsanız mutsuz edecekler. Öyle yaşarsanız da siz mutsuz olacaksınız. Ve en kötüsü, 5-10 yıl sonra bir gün kendinizi alışmış bulacaksınız, yadırgamıyor olacaksınız. Gördüğünü öğrenen bir kız evlat yetiştirecek olma ihtimaliniz de cabası. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlı olanı bulmanızı sağlasın.

Herşey ortada kesinlikle ya nişanlınla konuş senin yanında ve arkanda olsun ayak uydurursun bariz benim başım ağrımasın annem baskın sende onu idare et ne isterse yap demek yada bu şartlarda evlenmeyeceğini net bi şekilde belirt nişanlın şimdi yerse yapıyo ayak uydur vs diyerek evliliği oldu bittiye getirecek sonrada ne hayallerle severek evlendiğin eşin celladın evinde mezarın olacak bende aynı apartmanda oturuyorum 9 yıllık evliyim eşim bi kürdan meselesi için bile hep benim yanımda oldu ailesine karşı gerektiğinde çok sert tepkisni gösterdi onlara o yüzden bile eşimi sevmezler çok benden yana olduğu için çok şükür o yüzde. Katlanabiliyorum aynı yerde oturmaya ona rağmen keşke ayrı uzak olsaydım derim her zaman. Şanslısın yolun başında işin kokusu çıkmış lütfen kendine bu kötülüğü yapma he birde herşeyi halletsen nişanlın senden yana dursada hep aynı yerde oturmayacağını da net bi şekilde belirt bu şartlarda evlilik olur gibisnden allah yardımcın olsun

bunlar gelin değil hizmetçi alıyo bildiğin...
ama bir konuda şanslısın. o da daha evlenmeden açık açık kendilerini belli etmeleri..
bu sayede ayrılabilirsin. ciddiyim ayrıl bence. bunlarla bir ömür geçmez.
ne güzel annen de arkandaymış, ayrıl gitsin..

kaçarak uzaklaşmaktan başka şansınız yok gelin değil hizmetçi arıyorlar, nişanlında seni koruyacak kafada değil ezilirsin sonra kucağında çocukla dönersin baba evine, nişan atmakmı, kucağında çocukla ortada kalmakmı sen karar ver. 3 yıllık evliyim kimse benden böyle bir istekte bulunamaz bulunmaya kalksada ağzının payını alır, tabi bunda eşimin tavrıda önemli benim karım hizmetçi değil der kestirip atar.

Allahın sevdiği kulusun kaç kurtar kendini böyle yobaz insanlardan evlendikten sonra ayrılacağına şimdi kurtul yoksa çok başın ağrır.sakin deme evlenince düzelir. Yol yakınken uzak dur

İnsan mutlu olmak için evlenir.
Sorun yaşayacağın, mutsuz olacağın baştan belliyse evlenmenin mantığı ne?

Kadin kendine gelin degil tam zamanli hizmetci ariyor. Nisanlin da ayak uydurursun canim nolcak diyor. Evet disardan soylemesi kolay, madem o kadar kolaysa kendisi gelsin senin babanin hizmetini gorsun. Bu erkeklerin buyuk cogunlugu bir su bardagini surdan suraya kaldirmadiklari icin ev isini kolay zannediyorlar. Halbuki dunyadaki en zor is ev kadinlarinin isi. Silersin supurursun, derlersin toparlarsin ertesi sabah bir kalkarsin hoooop ayni. Yaptigin is de gorulmez, butun gun evde naptin ki deyiverirler.

Bence sorunları şimdiden çözmeye çalışın ve tavrinizi koyun eğer şimdiden çözülmüyorsa evlenmeyin çünkü ileride daha büyük sorunlar yaşarsınız belli ki kayınvalideniz dediğini yaptırmaya çalışacak ki ailenizin yanında çekinmeden de söylemiş

Ne güzelmiş, öyle bir gelin varsa biz de alalım eve.
Boğaz tokluğuna çalışacak, erken kalkıp temizlik , yemek yapacak vs vs
Hayır hizmetçi tutsam o para ister , izin ister.
Gelin olunca böyle hakları da yok valla süper kıyak işmiş.

Bugune kadar kinadigim ataerkil düşünceyle karsi kariya kaldim ve isin stresiyle, şaşkınlığıyla burda paylaşmak istedim. Tüm gün temizlik yap yemek yap cocuk bak aksam kocan gelsin onu da memnun et sabah ise gitsin ayni geçsin günler... Seviyorum diye kimseye köle olacak değilim. Kandım, inandim, boyle olmaz sandimla hayatimi gecirecek olsaydim 2 sene once tekliflerini kabul eder o eve giderdim. Hala kiraya cikcam oyle evlencem beklerim diye direniyorum. Yorumlariniz icin tesekkur ederim hepsini tek tek okudum ve daha emin oldum kendimden. Yol yakınken konusup dönmek en iyisi..

Anlaşsanız bile öylesine verilmiş sözler olacak bunlar bunu unutma.
Zihniyet bu yani, değiştiremezsiniz.
Evlenirsiniz bugün istemez ama yarın başlar aynı teraneler.

Nişanlın şimdiden ayak uydurursun demiş, evlenince önce gidiver yapıver der, sonra gideceksin yapacaksın olur. Kaçarak uzaklaş. Kadın seni oğluna eş değil kendine hizmetçi diye almak istiyor galiba.

Bir de kadin annenize acik acik soylemis ya resmen senin kizi kendime hizmetci aliyorum demis. Ne cesaret bu ya.. evimin isi gorulsun, affedersin geceleri oglumun gonlunu de hos etsin. Sordun mu baska bir emri var miymis valide sultanin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…