• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortada bir sorun var mı yoksa sorun benim kafamda mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mutlumutluoglu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2021
13
-4
1
31
Kizlar ben eşimin sorumsuzlugu ve maddi sebeplerden dolayı kaynanamla beraber yaşamayı kabul ettim. Kaynanam eğer beraber yasarsak, Almanya'dan kardeşlerinin her yıl gönderdiği 30-40 bin civari parayı bize vereceğini söyledi ve gerçekten de sözünü ilk sene tuttu yani. O parayı bize verdi zaten ben biraz da onun için kabul ettim burda beraber yaşamayı çünkü geleceğimize yatırım yapmak için güzel bir fırsat. 1 yıllık evliliğimin yarısı kirada ve başka şehirde, hemen hemen yarısı da kaynanamın evinde geçti. Benim sorunum ise huzurlu ve mutlu hissedememek. En güzel anlarda bile içimi bişey kemiriyor AMA NEDENNN neden huzursuzum neden mutsuzum inanın bilmiyorum. Eşimin annesi sabah kahvaltımizi hazırlar, ben yemek yaptıysam o gider bulaşık yikar, bana bı iş buyurdugunu benden bı iş beklediğini görmedim ben canım isterse yapıyorum yani. Laf sokması desen yok ben konuşursam konuşur güncel konuları, ben susarsam susar. Benim sinirlenmemden veya oğlunu bırakıp gitmemden çekinir hatta şu an bunu yazmak için diğer odaya geçtim, moralim bozuk zannetmiş gitmiş çay demlemis. Her neyse eşime gelirsek, cinsel anlamda neredeyse her gün isteyen, yatak odasında sevgi gösterisine boğup insan içinde soğuk davranan, maaşını elime veren ama elimden de binbir bahaneyle bı güzel alan, sorumsuz ama bana değer veren, yüzüm asılırsa hemen noldu noldu diye peşinde kıvranan biri. Meselab bazen eski konular açılıyor hemen benden yana olur asla annesinin yanında olmaz, ben annesine ne dersem diyim asla "o benim annem laflarını dikkat et" demez yani bu kadar her şeye eyvallah çekmesi ikiyüzlü olduğuna işaret gibi geliyor bana. Hatta evet yani bence ikiyüzlü bana bişey diyemiyor ama içten içe annesinden yana oluyordu eskiden . Mesela geçen gün annesi benim yaptığım böreğin aynısını yapmış, ben mi daha güzel yapmıştım annen mi diye sordum, direkt sen dedi ama yalan yani. Sırf benden yana gibi görünmek için sallıyor ve bu beni rahatsız ediyor. Bide kendi evimizde yaşarken bulaşık, temizlik yemek vs beraber yapardık annesinin evine geldiğimizden beri yerden bir iğne kaldırmıyor. Ben mesela bı tabak yemek koyar mısın diyorum o da hemen annesine uzatıyor tabağı ve anne bi tabak yemek koysana diyor. İkimizi ilgilendiren bir karar alacağımizda hemen anında annesinin gözüne bakıyor ona göre cevap veriyor o an eşimden resmen soğuyorum. Hepimiz çalışan insanlariz ve yemeği bazen annesi bazen ben yapıyorum ama her akşam eve geldiğinde ANNEE COK AÇIKTIM YEMEKTE NE VAR diyor. Sanki evli değil de hala annesinin bekar oğlu gibi davranıyor deli oluyorum. Yani kizlar genel olarak durum bu aslında evliliğimde elle tutulur gözle görülür bir sorun yok gibi ama ben neden kendimi evli gibi hissedemiyor, tam olarak eşimi,annesini veya bu evi benimseyemiyor neden içten içe huzursuz mutsuz hissediyorum bilmiyorum. Daha önce eşimle ben başka şehirde yaşadıgimizda, orda da durum aynıydı evli gibi hissedemiyordum. Eşimi seviyorum, ondan ayrılmak istemiyorum aslında ama dediğim gibi içimde ve kafamda tam olarak oturmayan bişey var. Lütfen olaylara benim bakamadigim bir açıdan bakıp iyiyse iyi kötüyse kötü yanlarını söyler misiniz farklı bakış açılarını ihtiyacım var. Neden mutsuzum sizce benim göremediğim ne var? Okuyan veya yorum yapacak arkadaşlar, şimdiden çok teşekkür ederim

Kendi eviniz gibi hissetmiyorsunuz orası ayrı da kv de ile yaşamadan önce de böyle diyorsunuz,sorun o zaman eşinizle aranızdaki iletişimde ben olsam yine de para biriktirirdim ev almak için çünkü kv de hayatınızı zorlaştırmıyor etliye sütlüye karışmıyor ama tabi yine de zordur beraber yaşamak ama en azından ev peşinatı toplayana kadar devam edin

Eşinizle ikinizde çalışıyorsunuz ama geleceğe yatırım için kayınvalide ile anlaşmalı olarak beraber yaşıyorsunuz. Kadından para alıyorsunuz resmen.
Evliligin yarısı kirada geçti demişsiniz sanki sokakta kalmış gibi.

Kayınvalidenizden aldığınız paralara sarılıp uyuyun, mutlu olursunuz belki.

Eğer ikiniz çalışarak ev alabilecek gücü hiç bir zaman toplayamayacaksaniz ve ev almadan da huzura kavuşmayiz diyorsaniz mutlu olmak zorundasınız. Bu seferde kalsaydik paramız olacaktı diye kendinizi heba edersiniz. Kayınvalideniz ne güzel kendi halinde bir insanmış size de destek oluyor mis gibi eşinizin ara aara yaptığı şeylere bu kadar büyütüp takilmak saçma. Bana yilda 100 bin geleceğini de bilsem aynı eve çıkmazdim ama insan evinin huzurunu annesinin evinde bile bulamıyor evlendikten sonra

Eşinizle ikinizde çalışıyorsunuz ama geleceğe yatırım için kayınvalide ile anlaşmalı olarak beraber yaşıyorsunuz. Kadından para alıyorsunuz resmen.

2 kişinin çalışmasıyla bu devirde nasıl ev alınır, mecbur gelecek için veya çocuk olduğunda sıkıntı çekmemek için bazı şeylere katlandim. Ayrıca bunu kv kendisi teklif etti yani sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım

2 kişinin çalışmasıyla bu devirde nasıl ev alınır, mecbur gelecek için veya çocuk olduğunda sıkıntı çekmemek için bazı şeylere katlandim. Ayrıca bu tekyani sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım
Eğer ikiniz çalışarak ev alabilecek gücü hiç bir zaman toplayamayacaksaniz ve ev almadan da huzura kavuşmayiz diyorsaniz mutlu olmak zorundasınız. Bu seferde kalsaydik paramız olacaktı diye kendinizi heba edersiniz. Kayınvalideniz ne güzel kendi halinde bir insanmış size de destek oluyor mis gibi eşinizin ara aara yaptığı şeylere bu kadar büyütüp takilmak saçma. Bana yilda 100 bin geleceğini de bilsem aynı eve çıkmazdim ama insan evinin huzurunu annesinin evinde bile bulamıyor evlendikten sonra
Çok haklısın ben de bunu çok zor kabul ettim ama günümüz Türkiyesinde ikimizin maaşıyla bırak ev almayı, çocuk olursa onun için hazırlık yapmak bile zor yanı. O yüzden kabul ettim. Evet kv kendi halinde biri sanırım ben kendime sorun arayan şükür etmeyi bilmeyen biriyim

2 kişinin çalışmasıyla bu devirde nasıl ev alınır, mecbur gelecek için veya çocuk olduğunda sıkıntı çekmemek için bazı şeylere katlandim. Ayrıca bunu kv kendisi teklif etti yani sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım
Beni neden rahatsız etsin ki?

Rahatsız olan, mutsuz olan sizsiniz.

Ev ev üstüne olunca, evli gibi hissedeceğinizi mi düşündünüz gerçekten? Eşiniz az da olsa var olan sorumluluk duygusunu kaybetmiş annesinin dizinin dibine dönünce.

Sizi mutlu edecek bir tek kayınvalidenizin vaadi olan paralar kalıyor. Onlarla avunun diyorum bende.

siz şikayet etmişsiniz melek gibi kadını.konu neden açtınız memnunsanız?

Katlanmaya devam o zaman. Kaynana evinde kalmaya devam edip, eşinizin evlilikten bişey anlayacağını beklemeyin, hatta ilerde ev alsanız da gitmek istemeyecek gibime geliyor, iyi böyle anne kanadı altında.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back