klavyenizde bir sorun mu var, yoksa kasten mi bu şekilde yazıyorsunuz, çok zor anlaşılıyor çünkü haberiniz olsun.
önce şu baba çalışır anne ilk öğretmendir cinsel ayrımcılığını bir geçelim. bir çocuğun sağlıklı büyümesi için anne ve baba figürüne ihtiyacı vardır. bir kız eş seçimlerini babasına bakarak yapar, erkek seçimleri babasıyla olan ilişkisi ölçüsünde belirlenir, bir oğlan çocuğunun ilk rol modeli baba (ya da baba yoksa ailede baba yerine koyduğu biridir.) o yüzden hem baba hem de anne ikisi birden öğretmendir bu anlamda.
elbette babanın da annenin de ölümü çocuk için boşluğu doldurulmaz. elbette anne sevgisinin yeri başkadır ama baba sevgisini de babasız büyümüş birine sormak lazımdır, baba da anne de elzemdir.
ama sağlıklı yetiştirmek için doğru örnekler gerekir ve dışarıda çalışıp eve para getirip sonra oturup kumandayı alıp çocuğu iplemeyen, ya da tek ilgisi "ne yaptın lan/kız bugün okulda" olan baba, baba değildir, kusura bakmayın o olsa olsa sperm bağışçısı bir para getirendir. babalık öyle olmaz.
benim babam günde 10-12 saat çalışıyordu ama her akşam bana ayıracak bir vakti vardı, ben epilepsi hastasıydım, annem gece uyurken babam başımda nöbet tutarmış kriz geçirirsem diye. yani çocukla oynayacak baba, konuşacak, kızı varsa "prensesim" diye kollarında dolaştıracak, kızı babanın parmaklarına oje sürecek, beraber çay saati yapacaklar, annesinin ona aldığı şapkayı babasının kafasına takacak, banyoya girmek istemeyecek gelecek babası ikna edecek, babasıyla boğuşacak onu "mafedicek, yenicek, birinci olacak". oğlan babasıyla kovboyculuk oynayacak, baba hasta olacak oğlan tedavi edecek, pelüş hayvanlarla avcılık oynayacaklar, yemek yemek istemeyecek babası ikna edecek. anne işten geç geldiğinde baba çocuklara yemek pişirecek, onları yedirecek, yıkayacak yatıracak.
atla deve değil bunlar, kadınların milyonlarca kez yaptığı şeyler.
erkekler de en az bizler kadar zekidir, hiçbiri gerizekalı değil inanın, sadece tembelliğe alışmışlar.
baba çocuğun hayatında olacak. yoksa zihnen sorunlu çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz, KK gibi yerlerde okumaya devam edeceğiz "sevgilim bana okuma dedi" diye açılan sırf kadın olduğu için eğitimsiz ve işsiz kalması gerektiğine inan erkekleri.
bizden geçtim, kendi kızlarınız ve torunlarınız için oğullarınızı düzgün yetiştirin ki iyi baba olabilsinler. yumurta kırıp makarna yapmak, tavada tavuk döndürmek, omlet yapmak, mısır gevreğinin üzerine süt dökmek zor şeyler değil. hiçbir şey öğretemiyorsanız eve bir hayvan alın ve sorumluluğunu ona verin, bakın nasıl da güzel baba oluyor.