Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Tatlım seni o kadar iyi anlıyorum ki birde bende 4 gün öncesi kadar göğüslerimde yaralar vardı emziremiyordum oturdum ağladım tüm gün boyunca çocuk orda ağlıyo benim elimden bişey gelmiyo iyice depresyona bağlamıştım biri selam verse ağlıyordum ama baktım olmıcak bari biraz oluruna bıraktım herşeyi tam anlamıyla düzelmedi ama yavrum sancı çekerken elini tutup sakinleştirmeye çalışıyorum biraz sanki o da rahatlıyo...

Oh Ohh afiyet olsun demirime
Bizde idare ediyoruz canım ya ben anneliği öğreniyorum benim oğlanda bu dünyada yaşamayı; yuvarlanıp gidiyoruzz işte arada bir çıldırsamda geri toparlıyorum

bende 8 gun kanama oldım ve sonda dan dolayı herhalde çiş yaparken canım cok yanıyorr

Son düzenleme:
kızlar ya biz 21 günlük olduk hergün yıkamaya çalışıyorum bebeğimi sıcak olduğu için ama akşamdan beri bıraz burnumuz tıkalı ve hafif hafif öksürüyor sanki yani anlayamadım öksürükmü boğazında bişey varmış gibi tıksırıyor hasta olmuyordur inşallah doğduğundan beri rahattık gece sadece 3 sefer uyanıyor emiyor yatıyordu 2 gecedir uykususuz ve gaz sancısına benziyor ben hergün kimyonlu karışımda içiyordum bide çörek otu yağı almıştım ondan içiyordum gazı yok diye kesmişdim ya gerçekten etki ediyormuştu ben ilk kızımda 1 sene uyumadım kaka problemi vardı yapamazdı eşim fredinin korkulu rüyası geri döndü başladık uykusuz gecelere diyor allahım herşey düzene girsin

merhaba güzel annelerrr.. hamileyken hala inanamıyodum karnımda bi bebegn olduguna, şimdi kucağımda cok şükür, ancak şimdi anlayabildim annelik nasıl bişeymiş..

sıcaklardan ne yapacağımı ben de sasırmış durumdayım, evmiz cok rüzgarlı, sürekli esiyo, camlar kapılar çarpıyo aynı anda acık oldugunda.
ya camı kapatıp kapıyı acıyorum ya kapıyı kapatıp camı cereyan yapmasın diye, ama tek camı acsam bile çok esiyo korkuyorum, bu havada rüzgar dokunur mu sizce?

oğluma sadece badi giydiriyorum, bi de ayaklarına çorap, ellerine patik. her kafadan bi ses cıkıyo napcamı sasırıyorm.
kız dermiş ki beni kora gömün, erkek dermiş ki beni karra gömün diyo büyük teyzeleri halaları, çorap giydirme diyolar ama korkuyorm üşütür sancılanır diye yavrum..

çok zor bi ilk hafta atlattık, eşimin tarafında adetmiş, hemen ziyarete gidilirmiş lohusa, sabahtan akşama kadar misafrlermiz vardı sürekli ilk hafta. zaten emziremiyorm sütüm gelmiyo, heryer kalabalık, gelen giden, gelen gitmiyo daha dogrusu, kabul gününe gelmiş gbi oturuyolar bütün gün. çaylar pastalar börekler.. herkesn keyfi yernde karınlarını doyuruyolar ama benm oglum aç, ne biçim sinirlerm bozuluyo.. kimsenn oglumu düşündüğü yok, aç kalmış yavrum, herkes misafirleri doyurmanın derdinde.. neyseki atlattık o günleri yavrum da emiyo şimdi, gerçi göğüs koruyucu kullanıyoruz drek emmiyo ama olsun, karnı doysun da yavrumun, buna da şükür..

rezeneyi bebeğne mi veriyosun, sen mi içiyosn? doktorlar anne sütnden basa bişi vermeyn diyolar ama dokunmaz mı acaba?

kimyonu ben de duymuştum, her yemekten sonra cay kasının ucu ile anne bi parça kimyonu su ile yutarsa ii geliyomuş gaza diye.

cnm anne sütü bebegn kabız olmasını engelliyo, mama kabız yapabiliy diye biliyorm ben de. mamadan olabilir.

ben de geçen altını açtım, sadece çiş yapmıştı , acaba kaka da yapar mıydı diye düşünürken, gazla beraber bi fırlattı kakasını, bütün üstüm basım bastan asagı kaka oldu, biraz da ishal gbi bizim oğlan ayptır soylemesi

sadece üstüm basım olsa yine ii, bütün parkeler yerlere de sıcramış, ay gülmekten öldüm sinirlerm bozuldu resmen

biz 13 günlük olduk hala göbeğimiz düşmedi
doktor amcamız da göbeği düşmeden yıkamayın dedi, yavrucumu yıkayamıyorz bu sıcaklarda malesef

merhaba anneler benim kızım 37 günlük bizimde gazımız çok ben acı elma yağını topuğuna ve karnına masaj yaparak sürüyorum 5 dakikada pıtır pıtır döktürüyor kızım bide metsil damla iyi geldi bize .bende kimyonlu rezene çayı içiyorum. ne yapsakta tamamen geçiremeyiz fakat rahatlamasına yardımcı oluruz . Alah hepimize sabır bebişlerimizede sağlık versin........

mrb anneler biz de cuma günü oğlumuza kavuştuk.. göğüs uçlarım çok dışarda olmadığı için emzirmekte çok zorlanıyorum

Oh be sonunda kakamizi yaptık, evde olay oldu bizim oğlan kabiz mi diye, ilk gunlerki gibi sulu değil ama katida diil çok şükür, kanli vs gelcek diye çok korkmuştum ama ii çok şükür :) tabi bu arada biz bi acil servise taşındık bizimki ıkınıyo ıkınıyo çok agliyo kaka yapamiyo diye ama yavrum kabizdan değil acindan agliyodu da kocamla kv ye laf geciremiyordum
diyorum çocuk aç sutum yetmiyo, mamaya alismasin dayan verme, hem mama kabiz yapiyo diyorlar, bebek bu sefer hem aç hem aglamaktan uykusuz kaliyo. Tüm gün kaka yapmadı diye kabiz bu çocuk kabiz diye dövünüp durdu kaygana. Kocamda alıp bizi acile götürdü. Dr önce seni emsin sonra yetmediyse kalanı mamayla doysun dedi. Dahada kaka yapmazsa fitil verdi, onu kullan dedi. Sonra eve geldiğimiz de nolsun beğenirsiniz, benim kaygana kabiz olayına ne gerek vardı dr a götürmeye, olur öyle her çocukta boşa telaş yaptınız dedi. Iki gündür kabiiiz diye ortalığı geren kendi değilmiş gibi. Mama olayinada vercen mama tabi, kimi çocuk hiç anne sutu ememiyo mama yiyo, demesin mi zor tuttum kendi mi! işin kötüsü bi ay belki daha fazla daha tutmam gerekecek kendimi! elinden geldiğince yemek, ütü vs yapiyo sağolsun ama kafa bi yerden sonra kaldirmiyo, ogluylada gecimsizlikleri başladı, önceki gelişinde yaptığı gibi bak valla kalkar giderim demelere başladı. Gerçi oncedende diyip üstüne bikac hafta daha kaliyodu, maksat kapris olsun işte

Son düzenleme:
Amaaannn Mahvoldum bugun... 40 i da birbirinden uykusuz 40 dertli gece gecirecegiz sanirim. Sonra gitgide azaliyor sanirim bu huzursuzluklarri( yani umarim). Sabaha kadar uykusunun arasinda mizir mizir sizlandi bizimki. Aglama desen degil ruya miydi diyorum ama ne uzun ruya... Buyuk ihtimal sutum yetmedi mamayi dayasam uyur misil misil sabaha kadar. İnat ettim.

Bende oğlumu hergün yıkıyorum göbeği düşmeden oncede yıkıyordum 7. Gunde düştü erkek bebisler sıcağı sevmio hele bide İzmir in sıcağı benim oğlan klimaya bile alıştı arada bizimde burnumuz tikanio burun aspiratoru ile temizliyorum hergün banyodan sonra arada bizde hapsiriyoruz ama normal bence gazımız ilk zamanlar yoktu yeni yeni başladı rezene cayı iciyorum arada oglusada veriyorum 2 cay kasigi bende gaza ve uykusuzluğuna tam bı çözüm bulamadım daha hergün değişik bişeyler deniyoruz :))

Allah kolaylık versin tatlım öyle walar hergün bişeyler çıkıyor
Ya tatlım sende de kabizlik var mı benim durum feci 2 gündür kayısı boşadı iciyorum oglum ishal oldu bende tık bile yok şaşırdım ne yapacagimi

Ben yatağımda oturmuş oğlumu emzirmeye çalışırken kv min yatağımın bi ucuna oturup izlemesinden NEFRET EDIYORUUUUUUUM
gece aglamasina kalkiyo geliyo ben emzirirken izliyo, sonra yetmeyince mama yapmaya gittiğimde bebeği salliyo, sonra mamayı yedirirkende izliyo. ne meme meraklısıymış, ilk günden belliydi, ben süt sağmaya çalışıyorum o gelip gelip bakiyo alış alış daha çok gorcez diyordu.

mama veren arkadaslar, siz mama hazirlarken bebek aglamiyomu, ben hazirlarken napcami şaşırıyorum, kv olmayınca nasıl oyaliycam bebeği emzikde ağzında durmuyo oğlumun, bazen aliyo bazen hiç almiyo emzigi:44:

Bende kabizlik yok canım ama eski kuvvetime dönemedim uyanınca ayaklarım agrio hemen kalkamiorum yataktan bide belim çok agirio ağır kaldıramıyorum ya kilodan oldu ben fazla kilo vermedim 83 kıloyum yada epiduralden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…