Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ben hala anne olduguma inanamiyorum:) bakip bakip bu benim mi diyorum. Sizde de oluyormu?
ilk çocukta bu dediğin çok oluyor. 2. çocukta durum daha farklı ya da benim depresif halimden bir türlü tadını çıkaramıyorum, bilmiyorum. Allahım yardım et..

canım Allah yardımcın olsun. sancısı mı vardı bebişin, niye uyumadı? süt bol miktarda gelmeye başladı mı? bizim de ilk 3 gün durum çok vahimdi. ne zaman süt bollaştı o zaman çocuk da uzun uyumaya başladı.

eşim yine geç gelecekmiş, şimdi mesaj attı. "hiç gelme, işyerinde yat" diye yazmak geldi içimden. bunaldım kızlar ya... bir eş bu kadar mı yardımcı olmaz..

Çak sağol fame...

Zamanla artacak diyorlar ama valla bizim 12. Gun. Artiyor evet ama cok yavas artiyor. O zamana kadar bebek biberonun rahatligina alisip memeyi birakacak diye korkuyorum

Ben humana still tea içiyorum faydası oldu gibi. Kuru incir yiyorum birde bolca su. Bunları bir dene istersen

Sorma gerçekten ben mi lohusayım onlar mı anlamadım gitti. Görümcem şehri gezmeye çıkıyor ben de çocuğa bakıp hem de yemek yapıyorum. Gelip yemeğini yiyor falan. Ama senin işin daha zor. 2 çocuk olunca büyükle de ilgilenmen gerek sana daha çok destek vermeleri gerek sonuçta. Benim ilk bebeğim ben de anneliğe alışma sıkıntısı yaşıyorum. İnsana bazen hayatı bir daha hiç eski düzenine dönemeyecek gibi geliyor. Hayırlısıyla bebişler biraz büyüseydi...

cnm kakasını yapamadı...
süt ten olduğunu sanmıyorum çünkü memeyi ağzına bile almıyorduki...
bu kimyon demleme işini deniyeceğim bu gecede olursa ...
gerçi ben bi çay kaşığı ancak içebilirim ama deniyeceğim...
eşim yine geç gelecekmiş, şimdi mesaj attı. "hiç gelme, işyerinde yat" diye yazmak geldi içimden. bunaldım kızlar ya... bir eş bu kadar mı yardımcı olmaz..

cnm işi varsa ne yapsın adam...
valla bizimkinin işide beden yorgunluğu çok olan bi iş...
orucu naıl tutcam diyip düşünüyor...
bana bebek konusunda şu ana kadar en ufak bi yardımı olmadı desem yeri...
ama çok yorgun geliyor eve ,ben hiç değilse evdeyim...
" işim bitmese ,uyumasam bile dışarının sıcağını çekmmiyorum "diyorum kendi kendime...
bide şimdi sahur hazırlamak varki ALLAH yardımcımız olsun...
eşim akşam iftar için çok uğraşma desede gece sahur için böyle söyleyemiyor ,sabah işe gideceğinden sanırım...

Valla yapmadigim kalmadi desem yeridir canim. Humana iciyorum. Aktardan yaptirdigim karisimi iciyorum. Malt icecegi aldim( tadi cok fena) iciyorum. Bulgur yiyorum. Hosaf iciyorum. Bol su iciyorum. Hurma, incir, badem yiyorum. Daha ne kaldi sen soyle? Bir gunde bunlarin hepsini yememe rsgmen birde mama takviyesi yapiyorum:)) bugun de sut ve ayrana yogunlastim bakalim. Offfff of!! Ne zaman duzene bincek anlamadim ki?

canım, şu lohusalık döneminde ondan biraz anlayış beklerdim ama eşim kendi rutinini hiç bozmuyor. en azından hafifletebileceği işlerden feragat edebilirdi. bütün fedakarlıkları anneler yapıyor. annemi bir kez daha anladım. ben sahur hazırlamadım. gece bir gün bana yardım mı etti eşim? kendisi su falan içip tuttu sanırım.

canım süt işi biraz da psikolojik. umudunu hiç yitirme. eninde sonunda gelecek allahın izniyle.

cnm sorma ya gece kalktım saat 2 de bebeği emzirdim yerine koydum koşa koşa kızartma sofra hazıtrladım bi taraftanda bebek ağlıyo neyse bi şekilde hazırladım eşimi kaldırdım o sahurunu yapıp yattı ben hala bebekle uğraşıyorum derken kaçta yattım bilmiyorum...
sabah bi kalktım oğlumla eşime açtığım yatak(bebek oğlumu ve eşimi uyandırmasın diye oturma odasına yatak açıyorum) mutfakda masa bulaşıklar,askıda çamaşırlar ,bebek yıkancak ve benim belim bu işlerin tamamı bitmediği halde şimdiden kopuyo...
sinirimden ağlıycam bide beyefendi üstünden çıkardıklarını yerine koyma zahmetine bile girmiyo....
acımasam ne sahur ne iftar vermiycem ama kıyamıyorum işte...

cnm bunları yapp gelmiyosa süt aklıma dün drun verdiği kağıtta yazan şey geldi...
mama takviyesi alan bebekler anne sütünü gerektiği kadar çekmediğinden süt azalırmış...
hatta sütün kalitesi düşermiş...
dr.özgür nihat bilgin...
acaba i iki gün sade süt vermeyimi denesen belki sütün artr yada bi dra başvur...
benimde sütüm fena deiğil ama bebek emmiyo...
bazen güzel güzel aranıyo veriyorum memeyi bi bakmışsın istemiyo.

anne olmak ne kadar zormuş emzirme olayını 3 gündür hallettim memeden emiyor biberonla vermiyorum mamada vermiyorum ama bittim ben göğüslerim mahvoldu daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum çok acıyor göğüslerim bebeğim emerken dişlerimi sıkıyorum dün sağ göğsümden emzirirken kanamaya başladı sağ taraf iptal oldu düzelene kadar soldan vereceğim.Emzirmek benim için işkenceye döndü emzirme zamanı gelince sinirlerim bozuluyor ama en sağlıklısı anne sütü oğlumu mahrum bırakmak istemiyorum.

Moralini bozma, sütünün çoğalacağını düşün ve uykuna dikkat etmeye çalış. Dinlenmekte iyi gelir. Benim oğlumun da poposu kızarmış sanki biraz, desitin krem alacağım. Başka önerisi olan var mı? Bu arada oğlumun gazına ne yapsam boş dün gece hiç uyumadı gazdan. Doktorum humananın rezene çayından bebeğe verme sen kendin iç dedi ama biraz versem mi acaba?

cnm valla 4 yaşında bi oğlum var benim...
ondadda gazdan çok çektim neler denemedim en son sab damla kullandım memnundum ama türkiyede kullanımı yasakmış yeni öğrendim şimdi ne yapacağım hiç bilmiyorum...

Basta inat ettim ilk 3 gun vermedim mama. Cocuk 300 gr zayifladi sarilik olmus yeterince beslenemedigi icin. Birde o kadar guclu cekiyorki tum sut kanallarini hissediyorum. Ama neden olmuyor sut onu anlamadim? Dun denemek icin sagayim dedim ne kadar sut cikiyor diye. 60 cc cikti cok sevindim normalde 30 cc ancak cikiyordu. Ama benim sipa yinede doymuyor. Birde celimsiz ki beklemezsin doymamasini.

Basta inat ettim ilk 3 gun vermedim mama. Cocuk 300 gr zayifladi sarilik olmus yeterince beslenemedigi icin. Birde o kadar guclu cekiyorki tum sut kanallarini hissediyorum. Ama neden olmuyor sut onu anlamadim? Dun denemek icin sagayim dedim ne kadar sut cikiyor diye. 60 cc cikti cok sevindim normalde 30 cc ancak cikiyordu. Ama benim sipa yinede doymuyor. Birde celimsiz ki beklemezsin doymamasini.

Siz ne guzel bebislere kavustunuz bizler beklemeye devam ediyoruz.
Normal dogum yapan arkaadaslara bir sorum olcak, ishal olmak doguma bir belirtimidir acaba

Siz ne guzel bebislere kavustunuz bizler beklemeye devam ediyoruz.
Normal dogum yapan arkaadaslara bir sorum olcak, ishal olmak doguma bir belirtimidir acaba

canım benim son ayımda zaten ishal durumum vardı doğuma giderkende aynıydı inşallah sizlerde sağlıkla kucağınıza alacaksınız yavrularınızı sonrasıda ayrı bir koşturmaca süt derdi göğüs yaraları gaz sancıları uykusuz gecelerle boğuşup dururuz artık

bu arada kimyonu denedim pek faydası olmadı gibi...

Aynen tatlım bende faydasını görmedim ama içmeye devam ediyorum belki bir iki günden gösterir etkisini inşallah

bu anlattıklarıını 3 gün öncesine kadar yaşıyordum çok şükür şimdilik göğüslerimde fazla bir acı kalmadı ama çok dua ettim bir gün boyunca oturdum ağladım hiç emziremedim o gün pompayla verdim sütü ertesi gün daha iyiydi göğüslerim Rabbim haykırışlarımı duydu mucizesini ve şifasını verdi inşallah başta sen olmak üzere bu sorunu yaşayan bütün arkadaşlarada şifa olsun Yüce Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…