Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydın. Biz de bile hala ufak kazalar oluyor. Tabi bu kazalar nedense hep babamız bakarken oluyor.
Bugün dersim 10'da başlıyor. Çok mutluyum.
Ne güzell , yat dünlen bari dicem ama pek sanmıyorum:) siz ne kadar oldu canım eğitime başlayalı?

günaydın topikcanlar.. istanbulda harika bi güneş parlıyor..
baharla insanın psikolojisi de düzeliyor, başka bi sebep yokken havaya çiçeğe böceğe seviniyor, mutlu oluyor insan.
sanırım bugün o moddayım

evi toparladım, ajdanın eski şarkılarını dinlerken yemek yapıyorum.
akşama ispir'in meyvesi; kuru fasulye var

işim bitince spor duş ve biraz direksiyon.
ay gece bi rüya gördüm. töbe Allahım!
yolda yürürken topiğe mesaj yazıyorum gönderiyorum. o an telefonum çalıyor
ekranda 'ocak anneleri' yazıyor. açıyorum, telefonun diğer ucunda annem!
'gız gızım, sende hiç ahıl yoh mi? herşeylerini internetlere yazirsin.
ya bi tanıyan olursa, hiç korhmir misin, sersem?!. ' diyerekten güzel bi fırçaladı beni
ay ne korktum ya, uyandığımda rüyaymış diye rahatladım valla

daha yeni başladın be bacım. senin sınıfa öğrencilerin sana alışması, düzenin oturması için zaman gerek.

anneciğin iş yavaşlatma yapıyor demek

kv ler neyse de insan annesiyle bile problem yaşıyor işte bak. sen 2 küsür senedir iyi idare ettin.
şurda 3 yaşına ne kaldı

Eaglecım nice mutlu yıllara canikommmmmmmmm <3 <3

Sayın muhtarım size de teşekkür ediyorum böyle şeyleri hatırlattığınız için :) <3 <3
ne demek efenim, vazifemiz
iyi düşünmüşsün bacım. annen, sen, küçük kardeş ve en çok da arya için iyi olacak.

sağlığı için bi tehlike yoksa düşme, yaralanma gibi, çoğu şeye izin veriyoruz zaten.

ancak var olan kuralları da savsaklıyorlar. mesela çocuk oturarak yemek yiyor.
ama babaanne nene o oyun oynasın, biz peşinden koşar yediririz modunda.
ben telefon vermeyin, çikolatayı abartmayın diyorum. peşime ağzına çikolatalar eline telefonlar.
her istediğini yapma sevgi gösterisi. geçen yine telefon istiyor babasından (benden talep bile etmiyor,
ama babasına yapışıyor resmen) eşim de hayır olmaz demiyor da, bak annen kızıyor diyo
kv aynı şekilde, yapardım ama bak annen geliyor, şimdi kızacak diyor.
neden ben kötü polis oluyorum beaaah!!

bi köftesever olarak kimyonu da severim. bu arada geçen gün yaptığım köfte, şimdiye kadar yaptığım
en güzel köfte oldu. senin cevabını görmeden yaptım, ölçüsünden çok daha az süt koymuştum
ve pamuk helvanın tavsiyesiyle karbonat ekledim. bir kaşık da zeytinyağı ekledim içine, yumuşacık sulu oldu
bi de cahidenin sayfasından biraz püf noktası ve yorum okudum. ben daha önceleri yaptığımda birkaç yoğurup
şekil veriyordum. cahide en az 10 dk kuvvetli yoğun hatta. biraz yoğurun yarım saat bekleyin malzeme özdeşleşsin
sonra yine yoğurun ve şekil verin diyor. çok teşekkür ederim bacılar, valla sizden ne çok şey öğrendim ben yaaaa

Malarna sosu da fesleğenli ve kremalı çok güzel oluyo ama tabi çok kalorili ben genelde başamel veya graten yapıyorum.
ooof makarna!!! her türlü gideri var bacım, hepiciğini yirim!
Köri aslında benim damak tadıma uygun bir baharat da değil. Eşim seviyor da hep dışarda yer, bide ben yapayım diye sormuştum. Çemenimsi bir tadı hatırlatıyor bana
ben çemeni de severiiiim!!
bi gün tavukla denicem bakalım öyle nasıl oluyor..

yavrum şu bulantılar, halsizlikler hormonal dengesizlikler bi geçsin, durulsun
ikinci trimester de özüne dönersin sen..
hem bu dönem herkesin kıymetini anlaması açısından bi fırsat, bi de böyle düşün

Altardan alıyorum ben herbişiyi canım.

Aman yapabildiğin kadar yap zaten yorma kendini. Çok isterse gidip anasının evinde de yiyebilir
ama ne?!
oooh, analı kızlı neler yapmışsınız neler..
hadi geçmiş olsun, tuvalet eğitimini de atlattın bacım.

Günaydın. Biz de bile hala ufak kazalar oluyor. Tabi bu kazalar nedense hep babamız bakarken oluyor.
Bugün dersim 10'da başlıyor. Çok mutluyum.
anne gibi kim olabilir yaa?
ben yediğine içtiğine zaten hakimim bir de tuvalet düzenini biliyorum.
yani günde kaç kere tuvalete çıkar, mesanesi ne zaman dolar..
farkında olmadan bunları düşünüp
uzun zaman tuvalete çıkmadığında hadi gel tuvalete diyorum, bıdı bıdı ediyor oyunu bırakmak istemiyor
ama klozete oturunca şırıl şırıl dereler akıyor. o kadar çişi nasıl tutuyor yauv!
Bu ara bende çok merak ediyorum valla. Ne istediğimi bende bilmiyorum amaa.
en yakın arkadaşım kız istiyordu, eşi de öyle. benim içime erkek doğuyordu.
dün aradı erkekmiş hayırlısı olsun. seninki de kızmış gibi geliyor, ne zaman belli olacak acaba?

Son düzenleme:
ÇOCUĞUNUZ SİZE VURUYORSA

Çocuğunuz Size vurduğunda ve canınızı acıttığında, sakin kalabilmek çok ama çok zor. Acı hemen beyne ulaşıyor ve "kaç ya da savaş" tepkisini tetikliyor, sizi cevap vermeye itiyor. Aman dikkat! Anne babalığın bu çıkmaz sokak yoluna sapmayın. Peki ne yapacaksınız?

O an HİÇ BİR ŞEY YAPMAYIN.

Derin bir nefes alın ve şöyle diyin: "Offf çok acıdı! Şu anda kendimle ilgilenmem lazım. Sakinleşince seninle konuşacağım. O zamana kadar sakin ve uslu olmanı istiyorum." Beş dakikalığına banyoya girin ve kapıyı kapatın. Kapatınca korkacak yaştaysa, aralık bırakın. Deriin derin nefes alıp verin. 5 dakika kadar içeride kalın. Sakinleştikten sonra dışarı çıkın ve dizlerinizin üzerine, onun seviyesine inin ve şöyle diyin: "Bu gerçekten canımı yaktı. Kızgın olduğunu biliyorum. Ama bana vurmana izin vermeyeceğim. Hiç bir canlıya vurulmaz." Sonra onunla konuşun. Duygularını kabul edin. Kızmasının normal olduğunu da. Karşılıklı olarak yatıştığınızda, sarılın, öpün. Ve "Gerçekten kızdığını anlıyorum. Öfkelenmek çok normal. Ama bu vurmak için asla bahane olamaz.

etkili olur mu dersiniz? bi denicem

Bizde bu sıralar saç çekme var. Durup dururken gelip saçımıza yapışıyor. Önceleri kuzu kuzu anlatıyordum. Hiç etkili olmuyor. İki dakika sonra aynısını yapıyordu. O çekince ben de onunkini çekmeye başladım. Etkili oldu sanırım. Benimkini çekmeyi bıraktı.tekrar başlarsa bu yöntemi deneyeyim.

Günaydınlar herkeseeeeeeee :) haftanın son günü hayırlı ve uğurlu olsun, nöbetim olaysız geçsin inşallahhhhhhh :)

Dün gece bugün için çorba ve yemek yaptım. Balkona koydum soğusunlar diye. Ama ben sızınca dolaba alınmadılar az önceye kadar. Bozulmamışlardır dimiiiii??? ay valla yorgunluğuma yanarım

İş yavaşlatma eylemine ne kadar güldüm yaaa:) valla kadın şu sıralar heptdn isyan edecek, gidip gelip çatıyorum. Allah sonumuzu hayretsin

E
E bacım balkon soğuk değil mi ki? Bizimki cam balkon ama yinede buz gb, dolap yerine bazen orayı bile kullanıyorum. Bence bozulmamıştır ya, taze yemek hemen bozulmaz gb geldi.

Nöbetin kolayca geçsin canımmm, günaydınnn)

Ay ben bunu yaparsam hadi bi daha yapalım diye başlar benimki, resmen pekiştirmiş olurum gb geldi

Nfk cım bir dahaki dr ziyeretimde cinsiyeti az çok belli olur gb geliyor, arya da 12. Haftada belli olmuştu, bunu da merakla bekliyorum:) nisan sonuna doğru gideceğim dr a aksilik olmazssa inşallah.

Birazdan ailecek kalkıp çıkacağız evden, eşimi işe bırakıp annem ve aryayla annrmin eve geceriz. Bugün orda kalacaklar, akşama kızı alıp annemi haftadonu dinlenmesine bırakacağız. Ay bunları yaparken ben yoruldum bile

Aryammm balkon normalde soğuk olur ama dün nedense buz modunda değldi sabah sanki bişi yokmuş gibi geldi bana ama bilemiyorum da tabi. Neyse artık yaşayıp görücez. Sana da kolay gelsin canım.

Gunaydin Hayirli cumalar

Pempis bencede bozulmamistir yaz havasi degil sonucta

Aryam insallah gonlune gore olur cinsiyet

Nfk ohh ne guzel gezmelere gidilmis

Bizdede bu sabah 7 kisilik bir misafir vardi kahvaltiya geldiler z once gittiler simdi beni ev toplama ve aksam yemegi bekliyor
melisa ile de ilgilenemedim iki kez kacirdi altina birazdan bime gitmeti dusunuyorum uykunseti gelmis guzelse almayi dusunuyoryum sonra melisaya banyo uyku sonra aksam yemegi bugun yorucu olacak hadi bismillah

Tembel hatunlar, kalktık eşimi okuluna bırakıp kahvaltıya gittik anne kız torun. Sonrasında yöresel ürünler fuarı varmış oraya gittik. Trabzon tereyağ, çekme peyniri ve tulumu aldık, muğladan siyah ve yeşil zeytin ve ezine peyniri aldık. Ayvalığın da nar ekşisini alıp çıkıverdik. İyi oldu

canlarım, cumanız mübarek olsun..
herkes iyidir inş. biraz ev toparlamaya giriştim, topiğe uğrayamadım.

pembişim, hava ne kadar sıcak olursa olsun, gece soğuk oluyor.
hem akşam yapmışsın yemeği hava sıcak bile olsa bir gün kadar dayanır sanıyorum.
bazen ben akşam geç saatte yemek yapınca biz akşam yatarken yemek sıcak oluyor.
sabaha kadar öylece ocağın üstünde kalıyor. sabah ya da öğleye doğru koyuyorum dolaba.

çok güzel güneşliydi hava şimdi bi yağmur bastırdı ki, gök yarıldı sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…