Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Su köriyi hic tatmadim. :eek:
Dışarda yemeğe çıkınca da simdi yeni bi sey, riske girmeyeyim diye cesaret edemedim.

O kadar yazdım boşa gitti iyi mii???

Pembişim seneye doğuracağım evdeyim inşallah:) seminer dönemi+1 hafta var onu da babanne-ananne hallederiz inşallah diye düşünüyorum. Birde anaokuluna göndermeyi düşünüyorum 3 yaş grubuna, yarım gün. Çünkü biz yetmiyoruz artık arkadaş istiyor, gitsin yarım gün sosyalleşsin diyorum. Çocuk gelişim uzmanımız nfk hatun ne der bu konuda bilmiyorum tabi. Biz bebekle eve kapanınca o da garibim havası değişsin biraz.

Bakıcı olayına gelinceee; sizin evdeki bakıcı karakteri bizim evde benim sanırım bacım:) eşim ve annem sürekli kıza bağırıp çağırıyor, adım atsa şunu yapma bunu yapma diyorlar. Ben zaten bu duruma kılım! Bi rahat bırakın çocuğu ya, çocuk yani bu. zoruma gidiyor, babası da olsa, ananesi de olsa kızan...

Ama bi noktada yine de bakacak biri gerekecek. Bari şimdiden annenin gönlünü yap :D

Otorite benim derken biçok şeye de izin veren benim. Onlar sürekli dur modundalar ve çok yorum yapıyolar. Eşim baya azalttı bu durumu onu uyarınca ama bakıcımızda bi değişiklik yok malesef. Vitrindeki birşeye bakmak isteyebilir ve gösterilir ama parça pincik ettirilmez. Yada duvardaki çerçeve aynı şekilde.

Kızlarrr!!! Bişi sorcam evde tavuk göğüs ve mantar var. Sote yapıcam körili falan ama güzel bi tarifi olan var mı? Birde farklı bir makarna sosu olan varsa alabilirim:KK66:

Klasik olarak soğanı kavuruyorum, tavukları ekliyorum, suyunu salıp çekince tuz, kara biber, pul biber, kekik ve kimyon ekliyorum ve az da su. Pişmeye yakın mantarları da ekliyorum çünkü mantarların ölümü anca beş dakika :D

Dışarda yemeğe çıkınca da simdi yeni bi sey, riske girmeyeyim diye cesaret edemedim.

Kimyon seviyosan köriyi de seversin bence. Tavuk dünyası diye bi yer var ya biçok avmde ordaki körili güzel mesela ;)

O kadar yazdım boşa gitti iyi mii???

Pembişim seneye doğuracağım evdeyim inşallah:) seminer dönemi+1 hafta var onu da babanne-ananne hallederiz inşallah diye düşünüyorum. Birde anaokuluna göndermeyi düşünüyorum 3 yaş grubuna, yarım gün. Çünkü biz yetmiyoruz artık arkadaş istiyor, gitsin yarım gün sosyalleşsin diyorum. Çocuk gelişim uzmanımız nfk hatun ne der bu konuda bilmiyorum tabi. Biz bebekle eve kapanınca o da garibim havası değişsin biraz.

Bakıcı olayına gelinceee; sizin evdeki bakıcı karakteri bizim evde benim sanırım bacım:) eşim ve annem sürekli kıza bağırıp çağırıyor, adım atsa şunu yapma bunu yapma diyorlar. Ben zaten bu duruma kılım! Bi rahat bırakın çocuğu ya, çocuk yani bu. zoruma gidiyor, babası da olsa, ananesi de olsa kızan...
Bizde de eşim daha otoriter. Ona göre ben hiç kızmıyorum. Onun için de beni daha çok seviyormuş.:KK47:

Kızlarrr!!! Bişi sorcam evde tavuk göğüs ve mantar var. Sote yapıcam körili falan ama güzel bi tarifi olan var mı? Birde farklı bir makarna sosu olan varsa alabilirim:KK66:
Bu konuda pembişe başvurun.:KK25:

Köri aslında benim damak tadıma uygun bir baharat da değil. Eşim seviyor da hep dışarda yer, bide ben yapayım diye sormuştum. Çemenimsi bir tadı hatırlatıyor bana:(

Kremalı fesleğenliyi nasıl yapıyordun canım? Tabi bu mevsimde bulmam zor olur fesleğeni ama.
Kuru fesleğen kullanacaksın canım benim. Soğanı biraz yağda soteleyip tuz, fesleğen ve pul biber ekliyosun. 1 dakka kadar bekleyip istediğin miktarda krema döküyosun karışıma ve 4-5 dakika kaynatıyosun.

Ama bi noktada yine de bakacak biri gerekecek. Bari şimdiden annenin gönlünü yap :KK70:

Otorite benim derken biçok şeye de izin veren benim. Onlar sürekli dur modundalar ve çok yorum yapıyolar. Eşim baya azalttı bu durumu onu uyarınca ama bakıcımızda bi değişiklik yok malesef. Vitrindeki birşeye bakmak isteyebilir ve gösterilir ama parça pincik ettirilmez. Yada duvardaki çerçeve aynı şekilde.

Klasik olarak soğanı kavuruyorum, tavukları ekliyorum, suyunu salıp çekince tuz, kara biber, pul biber, kekik ve kimyon ekliyorum ve az da su. Pişmeye yakın mantarları da ekliyorum çünkü mantarların ölümü anca beş dakika :KK70:

Kimyon seviyosan köriyi de seversin bence. Tavuk dünyası diye bi yer var ya biçok avmde ordaki körili güzel mesela :KK66:
Eşimin dışarda yedikleri böyle kremalı bi götüntüsü vardı, aslında sadece körili o tarif var sanıyordum canım. Onu bulmaya çalışıyordum. Ama tabi hem okul hem nöbetten sonra eve geldiğimde ağlayacaktım nerdeyse. Belime bir ağrı girdi ki sorma. Makarnayı haşlayıp salçalayabildim sadece. Gönül neler istiyor da elden bişi gelmiyor:(

Kuru fesleğen kullanacaksın canım benim. Soğanı biraz yağda soteleyip tuz, fesleğen ve pul biber ekliyosun. 1 dakka kadar bekleyip istediğin miktarda krema döküyosun karışıma ve 4-5 dakika kaynatıyosun.
Bunu deneyeyim, canım sağol;) kuru fesleğen ben hiç denk gelmedim desem? Normal baharat reyonunda mı oluyor?

selam hanımlar güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...bu kuzular bir üfletmediler pastamı kendi doğumgünleri diye zıp zıp ettiler...
aryam valla bende şaşırmıştım hatunlara bak ne soslar yapıyolar ben pişmiş domatesten bile zor sos yapıyorum çoğu zaman yağsız yiyoruz:) derken sen de salçalı yapmışsın içime su serpildi;)
pembiş sen yemek işiyle uğraşmalısın matematik ölçülerde sınırlı kalsın boşver...herşey çok lezzetli senin menülerde...makarnalar bile beşamelli filan...
sayın muhtarım saygılar sunarım topikten güzel dilekler için..
herkese selam öpüldünüz...

selam hanımlar güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...bu kuzular bir üfletmediler pastamı kendi doğumgünleri diye zıp zıp ettiler...
aryam valla bende şaşırmıştım hatunlara bak ne soslar yapıyolar ben pişmiş domatesten bile zor sos yapıyorum çoğu zaman yağsız yiyoruz:) derken sen de salçalı yapmışsın içime su serpildi:KK66:
pembiş sen yemek işiyle uğraşmalısın matematik ölçülerde sınırlı kalsın boşver...herşey çok lezzetli senin menülerde...makarnalar bile beşamelli filan...
Canım o senin teveccühün utandırma lütfen. Sadece ben yapı olarak değişiklik seven bi tip olunca böyle oluyo. Yaşasın ikizler burcu :D

Kurban olurum ben o doğum günü sever bebelereee <3 :) biz canımız sıkıldıkça meyvelere bile saplayıp mum üfleyen bir şahsiyet olduğumuz için çok normal geliyor bu durum :)

Eşimin dışarda yedikleri böyle kremalı bi götüntüsü vardı, aslında sadece körili o tarif var sanıyordum canım. Onu bulmaya çalışıyordum. Ama tabi hem okul hem nöbetten sonra eve geldiğimde ağlayacaktım nerdeyse. Belime bir ağrı girdi ki sorma. Makarnayı haşlayıp salçalayabildim sadece. Gönül neler istiyor da elden bişi gelmiyor:KK43:
Hiç kendini.
Bu arada senin bebişin cinsiyetini çok merak ediyorum.

Gunaydin

Eagle dogum gunun kutlu olsun canim

Aryam sen yapabildigin kadar yap esin sukretsin bence
3 yas bencede uygun yarim gun sende o arada hem kendibe vakit ayirirsin bebegi uyutup

Pempis valla senin tariflerine hayranim

Dun hava cok guzeldi melisa ile disari ciktik kuafor park yemek cok iyiydi cikarken bez bagladim tabi ama ilk gune nazaran daha iyi gidiyor tabiki kaciriyoruz ama ogrenecek insallah

Gunaydin

3 yas bencede uygun yarim gun sende o arada hem kendibe vakit ayirirsin bebegi uyutup

Dun hava cok guzeldi melisa ile disari ciktik kuafor park yemek cok iyiydi cikarken bez bagladim tabi ama ilk gune nazaran daha iyi gidiyor tabiki kaciriyoruz ama ogrenecek insallah
Günaydın. Biz de bile hala ufak kazalar oluyor. Tabi bu kazalar nedense hep babamız bakarken oluyor.o_O:63:
Bugün dersim 10'da başlıyor. Çok mutluyum.

aryam valla bende şaşırmıştım hatunlara bak ne soslar yapıyolar ben pişmiş domatesten bile zor sos yapıyorum çoğu zaman yağsız yiyoruz:) derken sen de salçalı yapmışsın içime su serpildi:KK66:
yok canım merak etme bende sendenimmm;)) becerikli hatunların hali başka tabi.

Gunaydin

Ohh anne kız keyif yapmışsınız ne güzel olmuş;)

Back
X