Önce anne mi çocuk mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu söyledikleriniz zaten cocuk istismarina girer
Elbette.
Demek istedigim cocuga/cocuklara psikolojik bedensel herhangi bir zararin gelmesinin onlenmesi
Gerek anne tarafindan gerek flort ettigi kisi tarafindan
Flort ettigim kisiyi hic eve sokmadim dense bile ornegin annenin florte kizip cocuklari ihmal ederek depresyona girmesi ya da cok ofkeli cok tahammulsuz olmasi da zarardir
Ya da florte/flort etmeye cok odaklanmasi da zarardir
Ben cok uc ornekler vererek zararin tek olmadiginin anlasilmasini saglamaya calistim sadece.

Sevgili @Mune kırıcı olmak ve kırılmak istemiyorum birazdan unutulacak bir konu için. Konumu kapatır mısın? Hala güzel güzel yazan arkadaşlar mahcubum cevap veremedigim için lütfen kusuruma bakmayın. Belki başka sefere tartışırız bu konuları. Öpüyorum sevgiler.
Cevap ver o zaman canisi seni tutanmi var?

Yalnız burada tuhaf bir durum var.

Diyelim ki bebekte dil bağı yüzünden devamlı gözlem altında tutulması gerekiyor o zaman hiç uyumuyor musunuz? Ev işleri hiç yapılmıyor mu?

Uyku gece en az 4 saat (akıl sağlığınız için olanı söylüyorum yoksa 8), ona vakit var çamaşıra ütüye vakit var cinselliğe neden yok? Niye listenin en altında? Doğum sonrası isteğiniz azalmış olabilir mi?

Bence anne mi bebek mi demek yerine bu açıdan bir düşünmek lazım.

Bir de bebeğin başında beklemek yerine bir monitör takıp nefes alıp azaldığında alarm çalması daha makul değil mi? Sonuçta illa ki banyoya tuvalete yemeğe gidiliyordur?

bağımlı birey yetiştirip sonra bizim başımıza koca diye gönderiyorlar. Ellerini çocuklarının üzerinden hiç çekmedikleri için ne birey olmalarına, ne koca olmalarına ne de baba olmalarına izin veriyorlar
Calci burada sadece erkeklere değil kadınlara da aynını yapıyorlar.
Anneleri sürekli kızım benle ilgilenmeli sendromu yaşatıyorlar.
Valla bana beğenmedim atabilirler ama önce ben mutlu olmalıyım ki , evladımı edeyim. Ben böyle annelere sinir oluyorum.

Evet hanımlar, bu konuda fikirlerinizi çok merak ediyorum. Ben, önce çocuklarım diyen bir anneyim. Kendimden önce çocuklar diyorum. Bunun yanlış olduğunu yazan, önce kendimiz diyen anneler, hanımlar görüyorum ve onları da anlamak istiyorum.

Önce çocuklarım derken, her şeyimi onlara göre ayarlamaktan bahsediyorum azıcık bir ihmal olacaksa kendi keyfimden, isteklerimden odun vermeyi tercih eden bir anneyim. Benim annelik tanımim bu. Bu beni mutsuz etmiyor aksine çocuklarım mutlu olunca daha da mutlu oluyorum.

Üç aylık bir bebeğim var mesela, cinsellik evet gerekli evet evliliği ayakta tutan şeylerden belki de en önde geleni ama bebeğimde dil bagi var mesela. Boğulma tehlikesi büyük dedi doktor. Sabaha kadar başındayım ve kocamla cinsellik yaşamam lazım gibi bir düşünce aklımın ucundan bile geçmiyor. Şimdi ben iyi anne kötü bir eş miyim? Kötü essem böyle bir konu için sonsuzkere olurum o ayrı ama bilmiyorum ya. Önce bizciler ve önce cocuklarimcilar siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eşim bu durumumdan şikayet etmeye başladı, onu da ekleyeyim. Neymiş, hamileliğin son aylarından beri bekliyormuş. Ee kafam cocugumdayken nasıl olacak böyle?

Dert değil belki ama farklı bakış açılarını anlama açısından bence faydalı bir konu olacak. Sevgili @Mune reytingi yüksek bir topikte acmak istedim konuyu umarım hata yapmamisimdir.

ÖNEMLİ; Diğer konularla alakası yok konumun. Bu konu beni buraya üye olduğumdan beri düşündüren bir konu çünkü anne çocuk boşanma evlilik konularında hep bir taraf önce çocuk diğer taraf önce anne diyor. İki tarafın düşüncelerini merak ediyorum. Ben neredeyim bulmak istiyorum bir yandan da.

Önemli; çok bilen birkaç arkadaş bağımlı birey yetisdigimizi söylemiş, hayır öyle bir şey yok. Desem de kendileri çok bildikleri için burada yazmaya devam edecekler. Diğer arkadaşlarıma, konuma fesatlık karistirmadan direkt cevap veren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız hanımlar.
Ben cocuguna hastalik derecesinde bagli olan annelerin bunu cocuguna olan sevgiden degil egosundan oldugunu dusunuyorum. yani cocuk da Annenin egosunun parcasi.
ayrica esin yeri farkli cocugun farkli.

Emin ol millette böyle kadınlardan sıkılıyor :KK70: bir arkadaşım da böyle . Üst yorumda yazdım bak. Geçen diğer bi arkadaşımız off görmemişin bebeği olmuş yaw dedi 😂 o da evet görmedim var mı falan dedi 😂 neye gülüyorum bilmiyorum :KK70: ama o an aşırı güldüm.

İşte benim görümce öyle.
Ayda yılda bir toplanırız.
Sofra kurarız bu hep çocuğuyla ilgilenir.
Çocuğu yatırır, sürekli gider gelir.
Onun sohbetini yapar.
Denize falan gideriz suya girmez çocuğunun başında durur.
Şimdi sürekli benim çocuğumla kıyaslıyor.

Aramak bile gelmiyor içimden. :kusmuk:

Evdeyim çalışmıyorum. Gözüm hep üstünde diyelim.
ama bu imkansız ki kadınınsesi, en büyüğü 12 yaşında olan üç çocukla gorece olarak tecrübeli bir anne sayilabilirim. 7 24 bebeğin başında olmak biyolojik olarak da mümkün değil ki. hadi yemeği minimum temizlik işlerini gectim, belki evde sürekli yardimciniz vardir. insan olarak uyuyacağız, banyo yapacağız, tuvalet ihtiyacımız var vs vs. eşinizi ihmali geçtim, anlattığınız şekilde surekli gözünüz üstündeyse 4.5 yaşındaki çocuğunuzu ihmal ediyorsunuz demektir. bir şekilde o bebek yalnız kalacaktır. 3 aylik bebekle süper hiper cinsellik aklınıza gelmeyebilir bunun suçunu bebeğe atmaya gerek yok, 1.5ay kanaması süren lohusa var sonuçta, bilmem kaç dikisle doğumdan çıkan var.

konunun geneline yorumum ise ilerde saçımı süpürge ettim diye kafasına kakmayacaksaniz nasil mutluysaniz öyle annelik yapın, herkesin de kendi tarzında annelik yapmasına saygı gösterin. hepimizi ayrı insanlarız, bu ayrı insanların oluşturduğu aileler de apayrı sonucta, herkes kendi dinamiklerine göre hareket ediyor

Mükemmel anneyseniz bebeğinizin dil bağını doktor onayıyla kestirin. Bebeğim prematüreydi ayrıca kalp hastalığı var ve doğumundan 6. ayına kadar kustu pek çok kez boğulma tehlikesi atlattı eğer öyle bir durum varsa öncelikle beslenmesine sonrasında gaz çıkarmasına ve başının yüksekte olmasına dikkat edin. Kamera kullanın ayrıca bu kadar basit. Uyurken izleyin her şeyin bir çaresi var. Bu kadar abartmaya gerek yok tedbirinizi alın yeter

İşte benim görümce öyle.
Ayda yılda bir toplanırız.
Sofra kurarız bu hep çocuğuyla ilgilenir.
Çocuğu yatırır, sürekli gider gelir.
Onun sohbetini yapar.
Denize falan gideriz suya girmez çocuğunun başında durur.
Şimdi sürekli benim çocuğumla kıyaslıyor.

Aramak bile gelmiyor içimden. :kusmuk:
Doğurdun mu sennn ?????

Ay öyle tiplere hep şey diyorum bebenin zekası çok ileridr tıpkı annesi gibi, benim ki çok zeki değil diyorum😂 inan anlıyorlar.
Ben öyle bebek manyakları ile görüşmüşyorum. Çok boş geliyorlar.

Henüz anne değilim ancak şunu yazmak isterim. Siz çocuğunuzla ilgilenirken daha çok mutlu oluyorsanız bu sizi mutlu ediyorsa bunu yapın. Mesela bende kendimden ödün verdiğimi sanan insanlar varken evde yoğurt mayalamaktan bazen oturup ekmek yapmaktan mutluluk duyuyorum. Terapi gibi açıyorum Avrupa yakasını yapıyorum. Kendimden ödün vermiyorum mutlu olduğum bir şeyi yapıyorum. Çocuğumla olmak mutlu edecekse onu yapardım. Ha bir gün çocuğum olursa kendimi veya eşimi geri plana atar mıyım sanmıyorum. Çünkü yaşadığımız cinsellik veya eşimle olan başbaşa zamanlarımız beni motive ediyor.

Calci burada sadece erkeklere değil kadınlara da aynını yapıyorlar.
Anneleri sürekli kızım benle ilgilenmeli sendromu yaşatıyorlar.
Valla bana beğenmedim atabilirler ama önce ben mutlu olmalıyım ki , evladımı edeyim. Ben böyle annelere sinir oluyorum.
Aynen öyle. ama bunu söyleyince kabul de etmiyorlar. Yani çocuğu bu kadar bağımlı yaşamak hiç doğru değil ki? İyilik yapıyorum sanarken aslında en büyük kötülüğü yapıyor çocuğuna

Doğurdun mu sennn ?????

Ay öyle tiplere hep şey diyorum bebenin zekası çok ileridr tıpkı annesi gibi, benim ki çok zeki değil diyorum😂 inan anlıyorlar.
Ben öyle bebek manyakları ile görüşmüşyorum. Çok boş geliyorlar.

Yok daha 20.haftadayım ama konuşurken hep diyor benim bebeğim de böyleydi.
Ona böyle yaptık zart zurt.
Dünyadaki tek bebek onun bebeği. :stop::stop:

Bir tek o doğurdu lütfen :ukala::ukala::ukala:

Mükemmel anneyseniz bebeğinizin dil bağını doktor onayıyla kestirin. Bebeğim prematüreydi ayrıca kalp hastalığı var ve doğumundan 6. ayına kadar kustu pek çok kez boğulma tehlikesi atlattı eğer öyle bir durum varsa öncelikle beslenmesine sonrasında gaz çıkarmasına ve başının yüksekte olmasına dikkat edin. Kamera kullanın ayrıca bu kadar basit. Uyurken izleyin her şeyin bir çaresi var. Bu kadar abartmaya gerek yok tedbirinizi alın yeter
Bunları o da biliyor. Ama abartıp, sonra da cefakar anneyi oynayacak. Amaç kesinlikle o. Dil bağı 2 dakikalık bir işlem. Ama sorun kıyamadım der. Hemen hemen her bebek boğulma tehlikesi atlatır. Benim kız da ilk zamanlar atlatmıştı. Bunların hepsi aşırı doğal şeyler.

Yok daha 20.haftadayım ama konuşurken hep diyor benim bebeğim de böyleydi.
Ona böyle yaptık zart zurt.
Dünyadaki tek bebek onun bebeği. :stop::stop:

Bir tek o doğurdu lütfen :ukala::ukala::ukala:
Oha doğmayan bebek 😬
Ay lohusalıkta yanına sakın alma o kadını. Seni deli eder. Gerekirse kocanla aranı boz ama alma.

Bebek reflusuyle birleşince ne yazık ki olabiliyormuş. Hatta bir aylıkken uykusunda boguluyordu hemen 112 yi aradık vs. Bir daha olmasından çok korkuyorum.

Ben sizi anladım.
1 aylıkken böyle bir olay olunca ciddi bir duygusal travma yaşamış olabilirsiniz.

Bu korkuyu yenmek için de aşırı kontrol yapıyor olabilirsiniz.

En temizi çocuk doktorunuza danışın ve teknolojiyi kullanın. En basiti eşinizle cinsellik yaşarken bebek nefes alıyor mu diye korkmazsınız.

3 aylık bebeğim var önce ben. Önce ben ki o mutlu olsun.
Örneğin, gece ille de kokumu alsın bağ kuralım emsin diye uykusuz kaldığım gecenin gününde ona faydam olmuyor.
Ama gece 3 saat annem veya eşim bakıp mama veriyorsa ben enerjik oluyorum. Yürüyüşe gidiyoru, oyun oynuyoruz, kitap okuyorum, egzersiz yaptırıyorum. Gelişimine daha iyi destek oluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X