Önce anne mi çocuk mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne araması? Asla bir kereden fazla aramam başta eşime saygimdan bunaltmam çünkü eşime guveniyorum iyi bakacağına eminim emin olmasam gondermem. Yalnız konumu çok farklı yerlere çekiyorsunuz, elinize ne geçiyor böyle olunca?
Biliyormusun bende flörtümle ilgili soru sordugum icin Anneligimden vurulup durunca böyle hissettim.
İnanın değil, bir aylıkken boğuldu gerçekten birden bire uykusunda 112 yi aradım nasil bir travmaydi anlatamam. Altı aylık olana kadar çok dikkat etmeliyim.
Valla cok basit bir kesik gerekli olan. Neden bukadar abartiliyor anlamiyorum

Bence senin travman var konu sahibi..yoksa cocugunla kurdugun iliski saglikli degil asla.. ilk dogdugu zamanlar cocuk nefes aliyor mu acaba diye kontrol etmeyen anne yoktur bence.. bu icgudusel birsey zaten. Zamanla azaliyor bu durumlar…seninki bir olaya bagli gelisen birsey. Zamanla saglikli
Dusunmeye baslarsin insallah

Cocugum gecen hafta hastanede yatti daha oncesinde ameliyat oldu.. cocugumla kaldim 1 gece.. oncesinde gece 3 lere kadar acile goturdum basinda bekledim.. yani o an sen bi acilar icinde kivran ben kocamin koynundan cikmam demedim. Yani sapla samani karistiriyorsun sen gibi geliyor bana.. bi aciliyet durumu vardir.. birde rutin olarak olmasi gerekenler.

Mutlu anne mutlu cocuklardir, baska birsey degil. Oncelikler degisebilir zaman zaman ama sadece anne olup kendimizi ihmal etmemiz uzun vaadede mutluluk getirmez.

Sevgili Mune Mune konumu kapatabilir misin? Konuma, sadece konuma yorum yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Farklı fikirleri okumak güzeldi.

konunuz kapanmadan bir bakis acisi daha sunayim.

sizin anneniz sizin icin neyi ister, bir de olaya oyle bakin.
cocugunuz icin gece gunduz sacinizi supurge etmenizi mi ister, yoksa biraz da babasi baksin benim kizimin da dinlenmeye ihtiyaci var mi der.

bakin o da anne :KK66: ama o da cocugunu dusunur, torununu ne kadar severse sevsin.

siz de arada birisi olarak dengeyi kurun bence.
Once ben deyin, once cocuk deyin, once koca deyin.
konular degisir, oncelikler degisir, onemli olan mutlu olun bir birey olarak, yaptiginiz secimlerin yukunu kimseye yuklemeyin. kendi cocugunuzu uzmeyin evet ama anne babanizi da uzmeyin, onlara cocuklarinin saclarinin supurge yapilmis halini yasatmayin devamli suretle.

Dil bağı bu derece zarar verecek durumdaysa kesiliyor. Çok abartmışsınız bence. Kızım 1 aylıkken bizim hafif vardı ama doktor hiç bir sorun çıkartmaz dediği için kestirmedim. Durum bu kadar ileriyse emzirmenize de mani oluyordur ? Ondan hiç bahsetmemişsiniz.
Arkadaş grubumuzda sizin gibi evladına fazlaca ‘takmış’ bir arkadaşım var. Hepimizin bebesini yere koyarız oynar ya da bakar. Kızım 8,5 aylık ve biz 4 aylıktan beri görüşüyoruz. O arkadaşımızın kızı oynamak , karışmak istiyor ama arkadaşım sürekli kızına karışıyor. Bebekle yerde oturan tek anne. Bebeği ağlamasa bile sürekli ya gözleriyle taciz ediyor bebeğini ya da saçma sapan uyarıyor. En son geçen gün beni arayıp , çok bunaldım dedi. Atla arabaya gel dedim . Benim bebeğim arka koltukta tek sıkılıyor dedi. Benim kızım da ilk bebek koltuğunda ağlıyordu ama alıştı. Bence bu tarz anneler , çocuklarını ilerisi için çok özgüvensiz yetiştiriyor.
Böyleyseniz dışarıdan çok değişik gözüküyorsunuzdur bilin istedim.

Bu yorumu daha önce yaptılar.
Madem o konuya ithafen yazdınız ben de eksik kalmayayim , kendi adıma libidosu zaten düşük bir insan olarak bosansam da flört mlort aramam.

Daha genç ve cinsel ihtiyacı yüksek biri olsaydım evet fazla risk almadan flört de ederdim, cima da eylerdim ...ikimiz de bekarsak hiç de gocunmazdim, vicdanen gayet de rahat olurdum ama çocuğumun haberi bile olmazdı.

Çünkü bu ülkede babası dışında 18- 20 yaşına gelene kadar , nikahlı veya nikahsız, çocuğumla aynı çatı altına sokacak, benim referansimla iletişimine izin verecek kadar guvenebilecegim bir adam var olduğunu zannetmiyorum. Varsa da ilgilenmiyorum.

Son düzenleme:
Diğer konuda biraz baktım "Dünya çok pis bi yer" filan demişsiniz, anne olarak elbette evlatlarımızı koruyacağız elimizden geldiğince ancak siz bu konularda ne kadar sıkarsanız, ne kadar yasaklar ne kadar evhamlanırsanız o kadar da elinizde patlar.

Evlatlarınız daha küçük aslında konuyla çok da alakadar şeyler değil anlatacaklarım ama anlatasım var:

Annem (Ciddiyim) görüp görebileceğiniz en kontrolcü, en evhamlı anneydi. Genç kızlığından beri günlük gazetesini okuyan, ülkedeki olaylara ayık bir insandır da kendisi. Bilir insanların nasıl pislik olabileceğini. Yaşıtları anneler, taa onun devrinde "Ay küçücük çocuğa kimin nefsi kabarır ayol saçmalamayın" diye cahilliğin mutluluğuyla gezerken, benim annemin zihninde vaktinde okuduğu haberlerden neler dönermiş neler. Hatta kömürlükte tecavüze uğrayarak ölü bulunan 6-7 yaşlarındaki kız çocuğunun haberini sanki bugün okumuşçasına tüm detayları ile hala daha hafızasında saklıyor. Öyle etkilenmiş, öyle dolmuş. Ve beni yetiştirirken tüm bu korkularla nefes aldırmadı bana.

Ama ilginçtir ki o korudukça, o yasakladıkça, o peşime takıldıkça (Arkadaşlarım arasında annemin lakabı dedektifti, takip ederdi beni ve bana belli etmediğini zannederdi. Ama fark etmiştim, çocuklar anlıyorlar gerçekten) ben daha aşırılaştım.

Annemin derin uyku anlarında evden arabanın anahtarını alıp kaç gecenin körü dışarılarda direksiyon başında fink attım sayamam. Lise 1 öğrencisi iken bakın. Arabada, gece, ailemin uykuda olduğu saatlerde sokaklarda hız denemeleri yapardım.
Annemlerin tek güvendiği arkadaşıma gidiyorum deyip her şeyi ayarlayıp sokaklarda çok tehlikeli çevrelere girdim, yanımda uyuşturucu alış-verişleri yapıldı, yanımda ne pazarlıklar yapıldığını gördüm. Çok insan tanıdım, girmediğim delik kalmadı.

Üni. çağımda; internetten denk gele tanıştığım birinin evine tek başıma kimseye haber vermeden çıktım gittim. Çocuk satanist miydi neydi bilmem, klozetinin üstünde pentagram çizili zeminde mumlara kadar gördüm. Bakın bunları yaşadım, şaka yapmıyorum. :) Annemin ruhu duymadı. Çünkü ona çizdiğim, anlattığım farklı bir hayat vardı. Şanslıydım ki tüm bu girdiğim uç çevrelerden kılımın ucuna zarar gelmeden çıktım, hala daha derim "Verilmiş sadakam varmış" ama herkes ben kadar şanslı olamaz.

Bunlar, annemin korkarak getirdiği tüm yasaklamalara tepki olarak yaşandı, o zamanlar farkında değildim ama sonradan anladım. Annem ne kadar korktuysa, ne kadar sıktıysa, ne kadar yasakladıysa, ne kadar "Dünya pislik dolu, kızım şöyle yapma, kızım açık içecek verirlerse alma, kapalı da alma şırınga ile kutuların açma halkasının oradan içine sıkıyorlarmış ilaç, kızım bak şöyle düşünürler herkes sen gibi iyi olmaz" vs vs dediyse de durduramadı ve aksine merakım körüklendi onun bu korkusunu gördükçe.

Yanisi her şeyin ortası iyidir. Siz korumacılığı abartmayın. Her şey bizim kontrolümüzde, elimizde değil.

Biraz okudum sizin konuyu da ama çok bağdaştıramadım.
Sonucunda siz ayrılmış bekar kadınsınız, konu sahibi evli.
Ama şu var, hayatını böyle çocuklarına adayan kadınlar herkesten de aynı şeyi bekliyorlar.
İstiyorlar ki herkesle sadece çocuk konuşulsun en iyisi benim bebem denilsin falan.

Ben çok sıkılıyorum bu kadar çocuk odaklı yaşamdan.
Emin ol millette böyle kadınlardan sıkılıyor :KK70: bir arkadaşım da böyle . Üst yorumda yazdım bak. Geçen diğer bi arkadaşımız off görmemişin bebeği olmuş yaw dedi 😂 o da evet görmedim var mı falan dedi 😂 neye gülüyorum bilmiyorum :KK70: ama o an aşırı güldüm.

Bence senin travman var konu sahibi..yoksa cocugunla kurdugun iliski saglikli degil asla.. ilk dogdugu zamanlar cocuk nefes aliyor mu acaba diye kontrol etmeyen anne yoktur bence.. bu icgudusel birsey zaten. Zamanla azaliyor bu durumlar…seninki bir olaya bagli gelisen birsey. Zamanla saglikli
Dusunmeye baslarsin insallah

Cocugum gecen hafta hastanede yatti daha oncesinde ameliyat oldu.. cocugumla kaldim 1 gece.. oncesinde gece 3 lere kadar acile goturdum basinda bekledim.. yani o an sen bi acilar icinde kivran ben kocamin koynundan cikmam demedim. Yani sapla samani karistiriyorsun sen gibi geliyor bana.. bi aciliyet durumu vardir.. birde rutin olarak olmasi gerekenler.

Mutlu anne mutlu cocuklardir, baska birsey degil. Oncelikler degisebilir zaman zaman ama sadece anne olup kendimizi ihmal etmemiz uzun vaadede mutluluk getirmez.
İlk kez seninle aynı düşüncedeyim şuan şoka girdim 🤯

Sevgili Mune Mune kırıcı olmak ve kırılmak istemiyorum birazdan unutulacak bir konu için. Konumu kapatır mısın? Hala güzel güzel yazan arkadaşlar mahcubum cevap veremedigim için lütfen kusuruma bakmayın. Belki başka sefere tartışırız bu konuları. Öpüyorum sevgiler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X