• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ön yargılı mıyım? tamam mı devam mı?

Bulaşıkları yıkadınız diye teşekkür etmemesi çok kaba. Hatta “niye yaptın, ben yapardım” demesi lazımdı. Çünkü bu onun görevi. Orası onun evi, üstelik kirletenler onun arkadaşı, üstelik siz ilk kez gitmişsiniz. Karısı olunca ev işinden muaf olduğunu düşünenler var da, bunu kız arkadaşı olunca yapanı ilk kez duydum. Çok çok kaba bir davranış.

Şu kül tablasını döksene ne demek ya? Bunu nasıl bir ortamda söyledi? Siz zaten mutfağa doğru gidecektiniz de onun üzerine mi söyledi?
Hayir normal otururken soyledi. Gurultu kalabaligi vardi ama o anda dedi. Ben de dogum gunu arti arkadaslari var diye kuzu kuzu gittim bosalttim.

Onuda yazmistim. Adamda asiri derece bir asaglik kompleksi var. Zaten ondan dolayi konu sahibine demist kültabagi bosalt diye. Herkesin önünde "i'm the maaaan" demek için.

Ayni sekilde evi göstermis konu sahibine "burda su var, surda bunlar temizleniyor" gibi sekilde. Yani konu sahibinden is bekliyor.

Dedim ya, ben olsam ayrilirdim fakat konu sahibi etraftan korkuyor ve ayrilmiyor. Umarim fazla üzülmez.
Kavga cikarmaya calisiyorum ama olmuyor. Kavga edecegimi fark edince susuyor ben sakinlesince dönüyor. Kendimi su an mutlu hissetmiyorum zaten. Bir anda iliskinin icinde buldum bi anda ev temizledim falan ne oldugunu cozemiyorum. Bir yandan zaman vermem gerekir mi diyorum hislerimi anlamam acisindan, bir yandan da su anki stresim baya zarar veriyor bana.

Şeyi de dusunuyorum, insanlar en fazla kiza bak hemen ayrildi iliski yurutemiyor der. Zaten öyle capkin bir tip degilim yalnizken de unuturlar.
HA bir yandan da onu kirmaktan korkuyorum. Cok guvenerek hareket etti benimle, her planina dahil etti. Bu kez onun da hayal kirikligi olacagim.

“Şu kül tablasını döksene” lafını siz otururken söylediyse, ben olsam ayrılırdım. O ortamda da ona cevaben “bana mı dedin” derdim, evet deyince de “aaa evet kül tablası dolmuş döksene canım” derdim.

Böyle bir şeyi nasıl söyler? Ne münasebet? Onun evi, hizmet edilenler onun arkadaşları, ilk kez gittiğiniz ev ve siz otururken kalkıp hizmet etmenizi istiyor. Siz de bunun üzerine hala evi temizlediğinize göre sizde de var bir ataerkillik.
Bilmem evi o halde birakmak istemedim belki bende de vardir ataerkillik dogru fakat bir tesekkur bekledim. Cozecegim bir sekilde.

Ne hissettigim uzerinde dusunemedim desem... bir bulustum, sevgili oldum. Ona da dedim bugun, hizli gitmiyor muyuz diye. Hic hizli degil ben seni bir senedir bekliyorum diyor. Hicbir seyi cozemiyorum isin garip tarafi uzerimde asiri bir mutsuzluk var. Oyle bos bos oturdum gunboyu. Hissizlestim.
İnsan yeni bir ilişkiye başlayınca ayakları yerden kesilmeli. Tamam liseli değilsiniz ileriyi de düşünmeniz gerek ama içinizin kıpır kıpır olması lazım. İçinize sinmeyen şeyler var çok belli bence zorlamayın bu işi.

Bence cok abartiyorsunuz ortada cok buyuk bir sey yokki. Benim esimde hicbirseye elini surmezdi bekar evinde kalmis yillarca ordada yapmazdi kadin gorevidir muhabbeti hic olmadi ama evlendik zamanla bana yardim etmeye herseyide yapmaya basladi bu değişebilir burdaki insanlar bence cok abartiyor bu sebepten ayrilinmaz bence. Anneaine giderken pantolon giy demesi gereksiz ama bence abartilacak bisey degil artilari eksikerinden coksa biraz daha zaman verin bece

Kavga cikarmaya calisiyorum ama olmuyor. Kavga edecegimi fark edince susuyor ben sakinlesince dönüyor. Kendimi su an mutlu hissetmiyorum zaten. Bir anda iliskinin icinde buldum bi anda ev temizledim falan ne oldugunu cozemiyorum. Bir yandan zaman vermem gerekir mi diyorum hislerimi anlamam acisindan, bir yandan da su anki stresim baya zarar veriyor bana.

Şeyi de dusunuyorum, insanlar en fazla kiza bak hemen ayrildi iliski yurutemiyor der. Zaten öyle capkin bir tip degilim yalnizken de unuturlar.
HA bir yandan da onu kirmaktan korkuyorum. Cok guvenerek hareket etti benimle, her planina dahil etti. Bu kez onun da hayal kirikligi olacagim.
bu kadar stres yapacak ne var. kafanızdaki soru işaretini tam anlayamadım. daha yeni başlamışsınız zamana bırakın.

bu kadar stres yapacak ne var. kafanızdaki soru işaretini tam anlayamadım. daha yeni başlamışsınız zamana bırakın.
Ya garip bir ruh halindeyim sanki bitirmem gerekiyor da mecburen duruyorum gibi davraniyorum. İlk gunden resmilesmesi, ben daha hazir degilken bu hiz sanirim urkuttu beni. Bunaliyor gibiyim boyle her an. Yanindayken mutluyum aslinda ama ne hissettigimi bile kestiremez oldum. Asik miyim, kendimi begendirmeye mi calisiyorum, benden vazgecsin diye mi ugrasiyorum kestiremedim.

Tek avuntum su, haftasonu bir haftalik bir goreve gidecek, daha rAhat dusunebilirim diyorum o uzaktayken.

İnsan yeni bir ilişkiye başlayınca ayakları yerden kesilmeli. Tamam liseli değilsiniz ileriyi de düşünmeniz gerek ama içinizin kıpır kıpır olması lazım. İçinize sinmeyen şeyler var çok belli bence zorlamayın bu işi.
Bana da bu kadar heyecansizlik garip geldi. İlk bulusmada heyecanliydim ozunde ama sonra korku vs agir basti.

Ya garip bir ruh halindeyim sanki bitirmem gerekiyor da mecburen duruyorum gibi davraniyorum. İlk gunden resmilesmesi, ben daha hazir degilken bu hiz sanirim urkuttu beni. Bunaliyor gibiyim boyle her an. Yanindayken mutluyum aslinda ama ne hissettigimi bile kestiremez oldum. Asik miyim, kendimi begendirmeye mi calisiyorum, benden vazgecsin diye mi ugrasiyorum kestiremedim.

Tek avuntum su, haftasonu bir haftalik bir goreve gidecek, daha rAhat dusunebilirim diyorum o uzaktayken.
bence düşünmeyin. düşünerek bir sonuca varamazsınız sadece yaşayın. bazı ilişkiler hızlı ilerler bazıları daha yavaş. evlilik nişan gibi şeyler konuştunuz mu tarih zaman konusunda yani

Bence cok abartiyorsunuz ortada cok buyuk bir sey yokki. Benim esimde hicbirseye elini surmezdi bekar evinde kalmis yillarca ordada yapmazdi kadin gorevidir muhabbeti hic olmadi ama evlendik zamanla bana yardim etmeye herseyide yapmaya basladi bu değişebilir burdaki insanlar bence cok abartiyor bu sebepten ayrilinmaz bence. Anneaine giderken pantolon giy demesi gereksiz ama bence abartilacak bisey degil artilari eksikerinden coksa biraz daha zaman verin bece
Evet aslında büyütülecek şeyler değil ama konuyu açan hanım efendi huzursuz yani bu ufak şeyl
Bana da bu kadar heyecansizlik garip geldi. İlk bulusmada heyecanliydim ozunde ama sonra korku vs agir basti.
Herkes yazmış bunlar ufak şeyler takılmayın diye. Zaten mesele de o. Bu aşk evlilik işleri olmayacaksa insana ufacık şeyler bile batıyor.

Ne hissettigim uzerinde dusunemedim desem... bir bulustum, sevgili oldum. Ona da dedim bugun, hizli gitmiyor muyuz diye. Hic hizli degil ben seni bir senedir bekliyorum diyor. Hicbir seyi cozemiyorum isin garip tarafi uzerimde asiri bir mutsuzluk var. Oyle bos bos oturdum gunboyu. Hissizlestim.

heyecan yaratması gereken dönemler diye dusunuyorum ama..

evet çok erken o yüzden hızlı gidiyoruz diye düşünmeyin aslında anlattığınız 1-2 konu hariç normal gidiyor. hayırlısı neyse o olsun.

Lütfen kendinize dikkat edin. Akıllı bir kadınsınız belli ki. Sadece bu durumla daha önce karşılaşmamışsınız, nasıl tepki vereceğinizi bilememişsiniz. Şimdi ise geri nasıl döneceğinizi bilmiyorsunuz. Karşınızda baskın karakterli bir adam var, etkisi altında kalıyor olabilirsiniz. ''Yoo hızlı gitmiyoruz diyor'', sizin ne hissettiğiniz umrunda değil, ona göre sorun yoksa her şey yolunda. Sizi bir eşya girip görüp beğenmişi tutup vitrinden almış gibi duruyor. Hiç sağlıklı değil bu durum. Karşındakinin sende gönlü olduğundan emin olmadan, onun hislerini önemsemeden nasıl yürür ki bir ilişki? Bence pasif bir dille konuşmayı bırakın, net olun ve geri adım atmayın. ''Biraz hızlı gitmiyor muyuz sence de'' demek yerine ''hızlı gidiyoruz, senden emin değilim, ilişkimiz hakkında düşünmek istiyorum'' diyin.

Lütfen kendinize dikkat edin. Akıllı bir kadınsınız belli ki. Sadece bu durumla daha önce karşılaşmamışsınız, nasıl tepki vereceğinizi bilememişsiniz. Şimdi ise geri nasıl döneceğinizi bilmiyorsunuz. Karşınızda baskın karakterli bir adam var, etkisi altında kalıyor olabilirsiniz. ''Yoo hızlı gitmiyoruz diyor'', sizin ne hissettiğiniz umrunda değil, ona göre sorun yoksa her şey yolunda. Sizi bir eşya girip görüp beğenmişi tutup vitrinden almış gibi duruyor. Hiç sağlıklı değil bu durum. Karşındakinin sende gönlü olduğundan emin olmadan, onun hislerini önemsemeden nasıl yürür ki bir ilişki? Bence pasif bir dille konuşmayı bırakın, net olun ve geri adım atmayın. ''Biraz hızlı gitmiyor muyuz sence de'' demek yerine ''hızlı gidiyoruz, senden emin değilim, ilişkimiz hakkında düşünmek istiyorum'' diyin.
Ah aslinda hislerimi aciga cikarmissiniz. Ben dediginiz gibi oyle vitrinden secildim. Ben zaten bir senedir senden hoslaniyorum nesi hizli vs diyor. E ama ben bir senedir sana o gozle bakmadim ki. Su an kiz arkadasiyim resmiyette, ama beni mutlu etmek icin cok hamlesi oldugunu ya da heyecanli oldugunu hissetmiyorum. İliskimiz ‘yarin napsak? İs icin antalyaya gidiyorum izin al sen de gel’ seklinde hala hizli gidiyor ama duygusal anlamda ne kadar tatmin oldugumdan emin degilim. Yaninda olmamdan mutlu oluyor, ben yanindayken arkadaslarina foto atiyor (sirf ilk bulusmada yapmadi, sonrasinda da birkac kez yapti) ailesine bahsediyor resim gosteriyor vs ama sadece yanindayim ozunde. Yani bana ‘sana asigim’ demedi mesela hic. Sanki yaninda durmam yetecek ya da kiz arkadasi olarak var olmam yetiyor. Henuz tam bir doyuma ulasmadan iliskimde, bu denli iliski denmesi de beni huzursuz ediyor. Yarin bulusacagiz buradaki tavsiyeleri hep kullanacagim. Olmuyorsa da kisa keserim ona ayip olacak ama boyle de bana ayip.

Eşim ataerkil bir aileden geliyor, kayinvalidem suyunu bile ayağına getiren bir kadınmış. Ama şimdi evdeki herşeyde yardım eder, çocukların herşeyiyle ilgilenir ki ben çalışmıyorum 3-4 yıldır. Yani aile ataerkil diye eş her daim öyle kalacak diye birşey yok.

Rahatsız olduğunuz şeyleri konuşabilmeniz lazım, kül tablası örneğindeki gibi. Yeni bir ilişki için fazla rahat bir davranış gibi geldi bana. Uzun süreli bir ilişki yada evlilikte karşılıklı bir tavır olduğunda sorun olmaz ama şuan için erken.

En çok takıldığım konu, önceki kız arkadaşıyla yeğenine söylediği söz yüzünden ayrılması olurdu benim sanırım. Böyle bir konudan ayrılık yaşayan insan, ailesine olması gerekenden fazla değer veriyor demektir ki bu olasi bir evlilikte,ciddi sorun oluşturabilir.

Rahatsız olduğunuz şeyleri açık açık söyleyip biraz daha zaman tanıyın tanımak için.

Ah aslinda hislerimi aciga cikarmissiniz. Ben dediginiz gibi oyle vitrinden secildim. Ben zaten bir senedir senden hoslaniyorum nesi hizli vs diyor. E ama ben bir senedir sana o gozle bakmadim ki. Su an kiz arkadasiyim resmiyette, ama beni mutlu etmek icin cok hamlesi oldugunu ya da heyecanli oldugunu hissetmiyorum. İliskimiz ‘yarin napsak? İs icin antalyaya gidiyorum izin al sen de gel’ seklinde hala hizli gidiyor ama duygusal anlamda ne kadar tatmin oldugumdan emin degilim. Yaninda olmamdan mutlu oluyor, ben yanindayken arkadaslarina foto atiyor (sirf ilk bulusmada yapmadi, sonrasinda da birkac kez yapti) ailesine bahsediyor resim gosteriyor vs ama sadece yanindayim ozunde. Yani bana ‘sana asigim’ demedi mesela hic. Sanki yaninda durmam yetecek ya da kiz arkadasi olarak var olmam yetiyor. Henuz tam bir doyuma ulasmadan iliskimde, bu denli iliski denmesi de beni huzursuz ediyor. Yarin bulusacagiz buradaki tavsiyeleri hep kullanacagim. Olmuyorsa da kisa keserim ona ayip olacak ama boyle de bana ayip.
Burada bence önemli mevzu şu: kendisi bir yıldır bekliyormuş okey, sen istediği sevdiği kadınsın, belki onun için doğru kişisin. Ama o senin için öyle mi??? Çoğumuz bir erkek tarafından beğenilmenin sevilmenin mutluluğuyla onun laflarına kanıp karar veriyoruz. Oysa ki seçen taraf olmalıyız. İnşallah anlatabilmişimdir

İsleri goreviniz gormesi dışinda ,bana cok da falsolu gelmedi.Anneleri cok hizmet ediyorduysa,yanlis ama aliskanlik olmus olabilir.Bir de anneyle tanismaya ve gece dogumgünü kutlamasina ayni kiyafet pek giyilmez.Siz de bunu soyleseydiniz ona.

Aklı başında bir kadına benziyorsunuz.
Bir kadının şort giymesi ayrı, kayınvalideyle tanışmaya şort giyerek gitmesi ayrı bir mesele.
Her şey bir yana, ne kadar şık olursa olsun ciddiyetsiz bir kıyafet şort.
Daha önce bir üye nişanlısının ailesiyle pikniğe şort giyerek gitti diye burda yerden yere vurulmuştu, şimdi size aman dikkat kıyafete karıştırma diyor aynı kişiler.
Kıyafete karışmakla bu olay çok farklı bence.
Diğer konularda ise siz bilirsiniz :)

Aklı başında bir kadına benziyorsunuz.
Bir kadının şort giymesi ayrı, kayınvalideyle tanışmaya şort giyerek gitmesi ayrı bir mesele.
Her şey bir yana, ne kadar şık olursa olsun ciddiyetsiz bir kıyafet şort.
Daha önce bir üye nişanlısının ailesiyle pikniğe şort giyerek gitti diye burda yerden yere vurulmuştu, şimdi size aman dikkat kıyafete karıştırma diyor aynı kişiler.
Kıyafete karışmakla bu olay çok farklı bence.
Diğer konularda ise siz bilirsiniz :)
zaten tabiki anneye oyle gitmezdim. Normal bulusmalara da oyle gitmiyorum ki. Dogum gunu diye seksi olsun istedim o kadar. Hani o laf benim ayarlayamayacagimdan soylenmedi sanirim ama ne mantikla dedi bilmiyorum

Back