• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

On parmak klavye kullanmak isteyenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ögrenmek istiyorum.... bugün calisicam.hatta basladim bile diyebilirim .tesekkürler canim

iki haftada harfleri öğrenirseniz gerisi pratik bakın burada bol bol pratik yapabilirsiniz.

evet 2.gün sss sss sss sss bu şekilde lll lll lll lll ve bu şekilde yarım saat yazın s sol elin yüzük parmağı l ise sağ elin yüzük parmağı . daha sonra as asa ak kas kal las kal al sal sak aka asalak bu şekilde heceler türetin ve bol bol yazın. yarım saat mesela .böylece bir önceki günün harflerini de tekrar etmiş olucaksınız.ve her gün daha fazla kelime yazıyor olacaksınız.

ticaret lisesine gitmistim orada ögrendin inanilmaz zevkli bisey zavsiye ederim herkese

aslında kişisel gelişime yazıcaktım ama pek alakalı bulmadım bakınca. inşallah yeri burasıdır.klavyeyi on parmak ve bakmadan kullanmak isteyen arkadaşlara yöntemini anlatmak istiyorum.çünkü ben bir zamanlar öğrenmeyi çok istiyor ve yöntemini bilmiyordum .

Sılacığım zorlu bir yola başkoymuşsun, sana kolay gelsin canım...

h014.gif
[

yetimkız ben de kursuna gitmiştim günde üç dersti .üç saat aralarla beraber tabi.ikibuçuk ay sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam. 7 yılı geçti çünkü.yeni evliydim o zaman.daktilo kursuydu ve f klavye öğrendik tabi.geçen yıl bilg alınca aynı yöntemi q klavye olarak çalıştım.çok daha kısa sürede oldu eşimle ailemle falan yazışınca pratik yapmış oldum.çok zevkli gerçekten.

Benim klavyem de q klavye, ama ben yazarken ayarlardan f klavyeye geçiş yapıyorum... Bakmadan yazabiliyorum. Yani klavye q ama harflerin yerleşimi f klavye gibi.. Nasıl olsa parmaklarım harflerin nerede olduğunu biliyor.. :) F klavye bilenlere tavsiye ederim...

Bir de öğrendikten sonra, ömür boyu unutulmayacak bir şey. Yıllarca kullanmasanız bile, yarım saat bocalayıp, sonra aynı ilk öğrendiğiniz zamanki hıza kavuşuyorsunuz.

Sana kolay gelsin Sıla.. Gerçekten buradan anlatmak kolay değil...

Öğrenmeye çalışan bütün arkadaşlara da Başarılar....

Benim klavyem de q klavye, ama ben yazarken ayarlardan f klavyeye geçiş yapıyorum... Bakmadan yazabiliyorum. Yani klavye q ama harflerin yerleşimi f klavye gibi.. Nasıl olsa parmaklarım harflerin nerede olduğunu biliyor.. :) F klavye bilenlere tavsiye ederim...

Bir de öğrendikten sonra, ömür boyu unutulmayacak bir şey. Yıllarca kullanmasanız bile, yarım saat bocalayıp, sonra aynı ilk öğrendiğiniz zamanki hıza kavuşuyorsunuz.

Sana kolay gelsin Sıla.. Gerçekten buradan anlatmak kolay değil...

Öğrenmeye çalışan bütün arkadaşlara da Başarılar....

evet canım q klavye f ye çevriliyor. eğer o klavyeyi tek başına kullanıyorsanız iyi çözüm . saol canım tekniği anlamak yeterli bence ben olsamda olmasamda yapabilir herkes benim 1.amacım bu işin nasıl öğrenildiğini anlatmak merak edenlere.

her gün iki harf öğrenmeye çalışın.
sol elinizin serçe parmağını küçük parmağını yani a harfine koyun yüzük parmağınızda s harfine gelecek işaret parmağıda f harfinde olacak .g ve h harfini boşta bırakacak şekilde sağ elinizi de işaret parmağınız j harfine gelecek şekilde koyuyorsunuz.

benim parmaklarım kısa galiba serçe parmağımı a harfine koyunca yüzük parmağım s harfine ulaşamıyor on parmak yazamıcammı bn yani??:sm_confused::sm_confused:

Canım ben yaklaşık 8 senedir 10 parmak klavye kullanıyorum inan bana hiç zor değil ve çok zevkli

sezen benim de bir parmağım kısa doğuştan ilk daktilo kursuna gittiğimde ki daktilonun tuşuna basınca çok aşağı gider tuş zordur.parmak kısa aşağı inmiyor. bir de o tak tak harfleri vuran şey var ya o birbirine karışırdı o harfe basamayınca.elimle düzeltip yazmaya devam ederdim. sinir olurdum gözlerim yaşarırdı birkaç gün sonra alıştım en hızlı ve doğru metni yazmıştım bir keresinde yılma yani. değişik açılarda dene bakalım olması lazım.

benim parmaklarım kısa galiba serçe parmağımı a harfine koyunca yüzük parmağım s harfine ulaşamıyor on parmak yazamıcammı bn yani??:sm_confused::sm_confused:
küçük parmağını hatta elini yanlara yatır biraz o zaman canım tam dik tutmada sol elini sola doğru sağ elini de sağa doğru yatır yani.ellerin tam dik açıyla durmak zorunda değil . hatta avuç içiyle bilek arası olan yer varya elimizde ben onuda dayıyorum masaya bazen yoruluyor eller yani. bak küçük bir çocuğum var onda denedim koyabildi . sen de kendine göre dene ellerin nasıl rahatsa yaparsın. demiştim benim bir parmağı kısa hepsi yerinde dururken o bir alt sıradaki harfte duruyor. alt sıradaki duran parmağı ortadakine heleki üstte ki harfe olaştırmak zor olsada yapabiliyorum.
yaparsın bence

küçük parmağını hatta elini yanlara yatır biraz o zaman canım tam dik tutmada sol elini sola doğru sağ elini de sağa doğru yatır yani.ellerin tam dik açıyla durmak zorunda değil . hatta avuç içiyle bilek arası olan yer varya elimizde ben onuda dayıyorum masaya bazen yoruluyor eller yani. bak küçük bir çocuğum var onda denedim koyabildi . sen de kendine göre dene ellerin nasıl rahatsa yaparsın. demiştim benim bir parmağı kısa hepsi yerinde dururken o bir alt sıradaki harfte duruyor. alt sıradaki duran parmağı ortadakine heleki üstte ki harfe olaştırmak zor olsada yapabiliyorum.
yaparsın bence

sılacığım 2 saatliğine çarşıdaydım cevabını görmedim,ilgilendiğin içinde çok sağol uğraşıcağım çok öptüm.yerimsenibenyerimseniben

Teşekkürler sıla böyle bir çalışma başlattıgın için.
ben hıslı yasıyorum ama 10 parmak degildi şimdi zorlanıyorum biras ama dogrusunu ögrenmek sayende tabi çok güsel bi duygu.

Back