• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ön lisans kpss Lütfen yardım

irmaa

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2013
71
1
6
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bana lütfen yardım edin bu yıl kpss sınavına gireceğim ama hiçbir bilgim yok evde hazırlanmaya çalışacağım.dış ticaret mezunuyum(2yıllık) hangi bölümden giriyorum dersler neler konular neler ne olur yardımcı olun bilgi alabileceğim kimse yok :43:

Merhaba arkadaşlar bana lütfen yardım edin bu yıl kpss sınavına gireceğim ama hiçbir bilgim yok evde hazırlanmaya çalışacağım.dış ticaret mezunuyum(2yıllık) hangi bölümden giriyorum dersler neler konular neler ne olur yardımcı olun bilgi alabileceğim kimse yok :43:

Genel Yetenek

Sözel Bölüm
-Sözel akıl yürütme becerisi,muhakeme,dilbilgisi,yazım kuralları (%50)

Sayısal Bölüm
-Sayısal ve mantıksal akıl yürütme

-Eski matematik konularının tümü (%50)

Genel Kültür

Tarih (%45)
-Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletleri %5
-Osmanlı Devleti %15
-Atatürk İlke ve İnkılapları %20
-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi %5

Coğrafya (%30)
-Fiziki özellikler %12
-Beşeri özellikler %5
-Ekonomik özellikler %13

Vatandaşlık/Anayasa (%15)

-Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku %5
-Anayasa %5
-İdare %5

Güncel Bilgiler (%5)
-Türkiye ve Dünya ile ilgili genel,kültürel,güncel,sosyoekonomik konular

bölümdaşız. hangi üniversite? :8:

türkçe, mat, tarih, coğrafya ve yurttaşlık dersleri var canım.

bu arada maalesef bölüm atamaları yok denecek düzeyde. 3001 genel memuriyet için hazırlanıyorum ben

Son düzenleme:
Genel Yetenek

Sözel Bölüm
-Sözel akıl yürütme becerisi,muhakeme,dilbilgisi,yazım kuralları (%50)

Sayısal Bölüm
-Sayısal ve mantıksal akıl yürütme

-Eski matematik konularının tümü (%50)

Genel Kültür

Tarih (%45)
-Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletleri %5
-Osmanlı Devleti %15
-Atatürk İlke ve İnkılapları %20
-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi %5

Coğrafya (%30)
-Fiziki özellikler %12
-Beşeri özellikler %5
-Ekonomik özellikler %13

Vatandaşlık/Anayasa (%15)

-Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku %5
-Anayasa %5
-İdare %5

Güncel Bilgiler (%5)
-Türkiye ve Dünya ile ilgili genel,kültürel,güncel,sosyoekonomik konular

sayısal ve mantıksal akıl yürütme yeni mi eklendi bir forumda da öyle bir şey okumuştum .Bir de link atmak yasak mı bilmediğim için lik atmıyorum ama şöyle sorim bu söylediklerinizi kapsayan bir yayın varmı tavsiye edebileceğiniz. İhtiyaç yayınlarının 2014 konu anlatımlı seti var kitaplar şu şekilde

Sayfa sayıları ;

Türkçe 208 Sayfa
Matematik & Geometri 560 Sayfa
Tarih 390 Sayfa
Coğrafya 224 Sayfa
Vatandaşlık 176 Sayfa bunu alsam nasıl olur :) veya tavsiye edebilecceğiniz başka varsa bu arada çok teşekkür ederim :)

bu arada maalesef bölüm atamaları yok denecek düzeyde. 3001 genel memuriyet için hazırlanıyorum ben

Selçuk üniversitesi canım :) senin hangi üniversite ? sen şimdi bana 3001 genel memuriyet için hazırlanıyorum diyorsun ama ben bu söylediğinden birşey anlamadım canım :D henüz okadar çözemedim kpss işini :)

Selçuk üniversitesi canım :) senin hangi üniversite ? sen şimdi bana 3001 genel memuriyet için hazırlanıyorum diyorsun ama ben bu söylediğinden birşey anlamadım canım :D henüz okadar çözemedim kpss işini :)

genel memuriyet işte onun kadro koduna 3001 deniyor. bende süleyman amcadan mezunum canım :)
genelden kasıt, bilgisayar işletmenliği sertifikası olanlar bilgisayar kadrolarına alınabiliyor sertfika + herhangi önlisans mezunu olarak..

Son düzenleme:

bende 3001 den gircem :31: çalışmalar ne alemde?

bende 3001 den gircem :31: çalışmalar ne alemde?

nasıl bir çalışma yöntemi uyguluyorsun canım ben bir de ingilizce kursuna gidiyorum ikisi çok zorluyo bir düzen oturtamadım

ben konuları aralıkta bitirdim sonra soru çözdüm bir süre şimdide tekrar başa aldım tekrar yapıyorum
az da olsa çalışmak gerek sonrası geliyor Allahın izniyle

Aynen Hazalım aynen, cidden çok bunaldım ve umutlu değilim.. :20::20:

evet canım yaa bende
ilk zamanlar hırslıydım ama son zamanlarda iyiyce bunaldım bi diyorum artık gelsin şu sınav bide diyorum gelse ne olacak ki aslında burda birbirimize destek olabiliriz motive edebiliriz hedef falan koyabiliriz :44:

arkadaşlarımdan girecek olanların hiçbiri çalışmıyo eylülde diye bende zar zor çalışıyorum ama boşlamak istemiyorum

evet canım yaa bende
ilk zamanlar hırslıydım ama son zamanlarda iyiyce bunaldım bi diyorum artık gelsin şu sınav bide diyorum gelse ne olacak ki aslında burda birbirimize destek olabiliriz motive edebiliriz hedef falan koyabiliriz :44:

arkadaşlarımdan girecek olanların hiçbiri çalışmıyo eylülde diye bende zar zor çalışıyorum ama boşlamak istemiyorum

Heh o da var.. Eylülde ya, yazın başında başlasak bile olur modunda çoğu kişi..
Bende sıkı yönetime giremiyorum ama şöyle adam gibi de asılmadım hiç, arafta gibiyim yani.
Napsak birleşip konu açsak orda mı aktifleşsek, gaza geliyor insan öyle.. :5:

Back