Evet canim, aynen öyle. Biz böyle büyüdügümüz icin ve Türkiye`de hersey ayip oldugu icin insanlarin bizi anlamasi gercekten zor. Üzücü ama öyle.ben yurt disindayim anne sutune tesvik için dr d a ahstanede her yerde emen bebek resmi var
hiç aklima gelmemisti cinsel obje oalrak bakmak sapik bu millet valla
Iste, ön yarginin, genelleme yapmanin, en güzel örnegi !!!
O zaman herkes ulu orta sokaklarda, misafirlige gittiginde ulu orta kakasini yapsin ve isesin. o zaman ulu orta herkes osursun ve gegirsin. O zaman ulu orta herkes her yerini acsin ve herkese göstersin. O zaman ulu orta herkes sevissin.
Bu yukarida verdigim örnekle ve senin verdigin örnekle , bir annenin emzirmesinin ne ortak yönü var ?????
-mai- neden ülkemizde tecavüz ve cinsel istismarlar, kadin ölümleri cogaldi saniyorsun ? Hep bu zihniyet yüzünden. Cünkü daha biz kadinlar bunu sex objesi olarak görürsek ve ayiplarsak, erkeklere bir laf demeye hakkimiz yok o zaman !
yapma olivia karşı tez geliştireyim derken bizi kadınları eve kapatalım, kadınlar kendilerini sakınsın diyen insanlar gibi gösteriyorsun.Iste, ön yarginin, genelleme yapmanin, en güzel örnegi !!!
O zaman herkes ulu orta sokaklarda, misafirlige gittiginde ulu orta kakasini yapsin ve isesin. o zaman ulu orta herkes osursun ve gegirsin. O zaman ulu orta herkes her yerini acsin ve herkese göstersin. O zaman ulu orta herkes sevissin.
Bu yukarida verdigim örnekle ve senin verdigin örnekle , bir annenin emzirmesinin ne ortak yönü var ?????
Evet ne güzel degilmi ama sende kutsalsin, bir cöp toplayan insanda kutsal, bir cobanda kutsal, bir hayvanda kutsal. birde böyle baksan olaya. Evet hersey kutsal, her insan degerli, herkes önemli.her şeye kutsiyet yüklemekten oluyor bunlar hep.. ülkede kutsal olmayan adam yok.. öğretmenler kutsal, anneler kutsal, babalar kutsal, doktorlar kutsal, hemşireler kutsal..
Evet ne güzel degilmi ama sende kutsalsin, bir cöp toplayan insanda kutsal, bir cobanda kutsal, bir hayvanda kutsal. birde böyle baksan olaya. Evet hersey kutsal, her insan degerli, herkes önemli.
Doktor olmadigi aman seni ameliyat eden olmaz !
Hemsire olmadigi zaman senin halin ne durumda biliyormusun ?
Ögretmen olmazsa sen egitimsiz kalirdin, okula gitmek icin yirtik abuclariyla bir köyden öteki köye giden cocuklar var....
yav annelik kutsal falan değildir. yapmayın Allah aşkına. biyolojik bir olay alt tarafı. erkek döller, kadın doğurur.
tamam içinde bir can büyütüp dünyaya getirmek hakikaten çok muhteşem, doğanın (ya da Tanrı'nın, inanç şeklinize göre dilediğinizi seçin) bir canlıya bahşedeceği en mükemmel özellik.
ama çocuk doğurmak kutsal falan değil. döllendiğiniz sürece 9 ay aralıkla yavrulayabilirsiniz, son derece "doğal" bir olay.
Tabiki öyle olmali, yani bir insan mini etek giyse bile oturmasini kalkmasini bilmeli. Mesela is yerinde cok acik dekolte olmaz, orasi bir is yeri ve herkes ceki düzenli olmali ama yazlikta kadin dekolteli giymis bu kimseyi ilgilendirmez, mayosunu giymis bu kimseyi ilgilendirmez.ama bence hafif bir örtü ve biraz mahremiyet daha iyi bir yöntem
yok ben bazen gerçekten anlamıyorum. bunları hep yazıyorlar da BDV bebekten sonra kocamla sevişmez olduk başlıklarıyla dolu.öyle deme, birazdan annen olmasan halin ne olurdu biliyor musun? denecek.. eğer kadınsan kutsalsın, anne isen kutsalsın, doktorsan kutsalsın, mühendissen kutsalsın.. diyorum ya ülkede kutsal olmayan adam yok..
Yok kattiyen öyle demek istemedim yani annelik cok kutsal ben cok kutsalim, Meryem ana oldum simdi gibi düsünürlerse tabiki olmaz.yok ben bazen gerçekten anlamıyorum. bunları hep yazıyorlar da BDV bebekten sonra kocamla sevişmez olduk başlıklarıyla dolu.
e annelik kutsal kutsal diye diye adamlar bu hale geliyor, kendisini anasına halleniyormuş gibi hissediyor.
annelik de regl olmak gibi kadınlığın doğal bir hali. öyle çok büyük anlam vermeye gerek yok.
her bir annenin evladıyla bağı elbette sarsılmaz ve çok derin amenna ama bir kavram olarak anneliğe bu kadar yüklenmeyelim, memlekette sorunsuz evliliğin neredeyse olmamasının bir sebebi de bu.
annelik doğal bir süreç, emzirmek de öyle. tuvaletimizi yapmamız da öyle.Yok kattiyen öyle demek istemedim yani annelik cok kutsal ben cok kutsalim, Meryem ana oldum simdi gibi düsünürlerse tabiki olmaz.
Kadin hem anne, hemde es olmayi bilmeli tabikide.
Tabiki öyle olmali, yani bir insan mini etek giyse bile oturmasini kalkmasini bilmeli. Mesela is yerinde cok acik dekolte olmaz, orasi bir is yeri ve herkes ceki düzenli olmali ama yazlikta kadin dekolteli giymis bu kimseyi ilgilendirmez, mayosunu giymis bu kimseyi ilgilendirmez.
Anne emzirirken illaki icgüdüsel kapatir zaten uluorta bir türk kadini bunu yapacagini hic sanmam, ama yapsa bile hakkim yok birsey demeye. Hatta bir kadin isterse eger burkada giyeblir bu onun hayati karisamam.
Ama burkayla ne yazikki ayni o dekolteli kadin gibi bir siniri olacaktir muhakakk calisma hayatinda.
Ne yazikki emziren anne icinde gecerli, onunda belirli bir saati olacak.
Kimse burda heryerinizi acin demiyor demedide, tabiki herseyin bir usuli ve nazikligi olmali, baskalarina saygi cercevesinde.
office , senin meslegin ne bilmiyorum ama dikkatimi cekti bu konuda cok kizginsin meslek sahibi olan insanlara, nedeni nedir ? Kutsalliga gelecek olursak, kutsal demek benim anlayasimda saygi, sevgi ve güven demek. sizde nasil bilmiyorum ama Avrupa`da her meslegi yapabilmek icin 3 sene egitimini görüyorsun ve insanlar her yaptigi ve ögrendigi meslegide cok iyi basariyla uyguluyor.
Onun icin her insanin bir meslegi vardir ve buda cok güzel birsey. ben diyemem, ammaaannnnnn doktormus veya amannn hemsireymis, cünkü onu cok basit görürsem, son zamanlarda oldugu gibi öldürme hakkinida kendimde görebilirim. Bu arada o doktorda veya hemsirede beni sayacak ve meslegini önemseyecek yani karsilikli birbirimize saygimiz olacak. Eger, bir doktor hasatasina saygili degilsede lmaz, bir hasta doktoruna saygili degilse bu is olmaz. Güven ve saygi her ki tarafli olmali.
Yine anlayamamissin ya da anlatamamisim diyeyim.. benim kizginligim mesleklere degil, meslekleri "kutsal" olarak gormeye.. karsiligini maddi/ manevi aldigin hicbir sey kutsal degildir benim icin.. doktor, hemsire, muhendis maasini aliyorsa nasil bir kutsiyet kabul edebiliriz?
Benim kuzenim yurtdisinda doktor, altinda BMW jeep'i ve bilmem kac metrekarelik eviyle yasiyor.. meslegin kutsalligindan ziyade alacagi maasa bakiyor her insan gibi..
Ben yazilimciyim sevgili olivia, bu mantikla en kutsal benim yoksa su an ki patronum resmen ortada kalirdi