Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

Sokakta emzirirken şal örtüp , örtünün bir ucundan bebeğine bakan kadınları görünce mutlu olanlardanım ben.

Ev gezmesinde veya akraba ziyaretlerinde yanımda örtüsüz emzirildiği de oldu , iğrenmedim , tiksinmedim , tersine bebeğin o mutlu halini , annesine pırıl pırıl bakan gözlerini ve memeyi tutarken ki halini çok sevimli buldum.

Açıkçası benim yanımda 100 kadın birden şak diye çıkarıp emzirse en fazla ay maşallah falan derim gibi duruyor Hoppa

öyle deme, birazdan annen olmasan halin ne olurdu biliyor musun? denecek.. eğer kadınsan kutsalsın, anne isen kutsalsın, doktorsan kutsalsın, mühendissen kutsalsın.. diyorum ya ülkede kutsal olmayan adam yok..
Damacana da kutsaldı bak başına gelenlere:KK70:

annelik çok özel dünyanın en güzel duygusu ama hakkıyla yerine getirene

ondan bundan hamile kalıp sokaklara atan tuvaletlerde doğurup öldürene de

anne sıfatı yükleniyor

her anne sıfatı yüklenen kutsal değildir

ben senin gibi düşünmüyorum, çünkü karşılığını para olarak bile alsa bu herkesin kaldırabileceği birşey değil. Ben mesela hiçbir zaman doktor olmayı düşünmedim, olabilirdim ama olmadım. Çünkü gerçekten zor bir iş. (hastaya köpek gibi davranılmasından bahsetmiyorum). Gerçekten yeri gelince fedakarlık yapacaktım hatta o hastanın hayatı ya da sağlığı benim elimde olacaktı ve ben bu riski almak istemedim, bunu kaldıramazdım. Ama bu işleri de birilerinin yapması lazım ve gerçekten buna hazır olan insanlar yapabiliyor.

Ben de yazılımcıyım senin gibi. Çok şükür fena kazanmıyorum ama ben bu mesleği biraz da neden seçtim biliyor musun? Düşüncem aynen şuydu:
'akarı yok, kokarı yok, temiz iş'
Aynen böyle.

son paragraftan başlayayım, nasıl akarı yok lake? (çok özür dileyerek yazayım) embesil elemanımın yaptığı bir syntax hatası yüzünden dün gece sabahladım ben, sistem aksadı falan falan.. aslında ciddi pis bir iş, bilsem girmezdim :)

diğer taratan zaten bu işi seven ve kaldırabilen insanlar tercih ediyorlar o meslekleri.. yani ben Edebiyat öğretmeni olacaktım ama doktor oldum diyen yok.. Bunun yanında "hiçbir şey olmazsan öğretmen olursun" diyerek eğitimci (!) olanlar var.. o yüzden karşılığı alınan mesleklerin kutsal olduğuna inanmıyorum..

bebeğini emziren bi arkadaşım bu konuyla ilgili face de aynen şu yorumu yazmış sonuna kadar destekelediğim için paylaşayım istiyorum

''Sen memelerini Ferhat'ın eline oyuncak yap,biz evladımızı emzirelim sakın karışma Ömür Gedik !!!''
Çok seviyesizce :) sanki hepiniz rahibe teresasınız. Hepinizin Kocası var. Ne edepsiz bir yorum yapmış arkadaşınız.

Anne olmak kutsal olabilir. Ancak ve ancak iyi bir anne, fedakar bir anne, kendinden çok çocuğunu düşünen bir anne benim gözümde kutsallık mertebesine yaklaşabilir. Her anne öyledir demeyin ne olur. Bir bildiğim var benim de.

Kutsallık emzirmekle olmaz. O zaman sütü gelmeyip hazır mama yediren anneler kutsallıktan mahrum mu kalacak? Emzirmek çocuğu beslemenin bir yoludur.

Memenin içinden bazen süt çıkar. Ama bu memenin cinsel bir organ olduğu gerçeğini değiştirmez. Öyle olsa kadınlar anne olduktan sonra göğüslerini örtme ihtiyacı duymazlardı. Ben kadın vücuduna cinsel gözle bakan bir kadınım. Emziren kadından tahrik olmam ama bu memenin benim gözümde cinsel anlamlar yüklenen bir organ olduğu gerçeğini değiştirmez. Normalde vapurda yabancılara memesini göstermeyi hayal bile edemeyecek bir kadının sırf bebeği emiyor diye rahat hissetmesini anlayamıyorum. Bebeğini istediği yerde emzirsin. Ben bakmam, ayıplamam. Ama benim mememden süt geliyor, memem artık kutsal, cinsel bir "obje" değil deyip kendini kandırmasın. Bebek meme örtülüyken de emebilir zannediyorum.

Kadınları eve kapatmayı düşünecek, cinselliklerinden utanmalarını isteyecek en son kişiyim. Kendimi bir feminist kabul ederim ama meme cinsel bir organdır. Bunu bilir bunu söylerim.

Çok seviyesizce :) sanki hepiniz rahibe teresasınız. Hepinizin Kocası var. Ne edepsiz bir yorum yapmış arkadaşınız.
çok afedersiniz ama böyle kadınların yegane amacının çocuk doğurmak olduğunu bu nedenle de kocalarını "damızlık" olarak gördüklerini düşünüyorum.
tamam Ömür Gedik, hakikaten kötü bir üslupla ve üzerine vazife olmayan bir buyurganlıkla söylemiş ama sen sevişiyorsun boksun ben emziriyorum kutsalım kadar saçma bir yaklaşım olamaz.
böyle düşünen bir kadının kocası olsam ciddiyim libidom yerlerde sürünürdü. yarın öbür gün çocuğunun babası aldatırsa o adamdan kötüsü olmaz ama.

Bu arada Ömür gedik'i hiiiiç sevmem. Ama hayvan seven insandan hiç zarar görüldüğünü görmedim. O yüzden bu konuda vicdansız bir yaklaşımda bulunacağını sanmıyorum Ömür gedik'in.

çok afedersiniz ama böyle kadınların yegane amacının çocuk doğurmak olduğunu bu nedenle de kocasını "damızlık" olarak gördüklerini düşünüyorum.
tamam Ömür Gedik, hakikaten kötü bir üslupla ve üzerine vazife olmayan bir buyurganlıkla söylemiş ama sen sevişiyorsun boksun ben emziriyorum kutsalım kadar saçma bir yaklaşım olamaz.
böyle düşünen bir kadının kocası olsam ciddiyim libidom yerlerde sürünürdü. yarın öbür gün çocuğunun babası aldatırsa o adamdan kötüsü olmaz ama.
Ya işte duruma göre canım, bazen mükemmel anne bazen de mükemmel eş bu hanımlar. Ama şuan Durum mükemmel anne konusu : D

son paragraftan başlayayım, nasıl akarı yok lake? (çok özür dileyerek yazayım) embesil elemanımın yaptığı bir syntax hatası yüzünden dün gece sabahladım ben, sistem aksadı falan falan.. aslında ciddi pis bir iş, bilsem girmezdim :)

diğer taratan zaten bu işi seven ve kaldırabilen insanlar tercih ediyorlar o meslekleri.. yani ben Edebiyat öğretmeni olacaktım ama doktor oldum diyen yok.. Bunun yanında "hiçbir şey olmazsan öğretmen olursun" diyerek eğitimci (!) olanlar var.. o yüzden karşılığı alınan mesleklerin kutsal olduğuna inanmıyorum..

o şekilde haklısın, ben de bilseydim seçmezdim bu mesleği ama sonuçta yapılan bir hata en fazla sabahlamamıza neden oluyor, kimsenin hayatına ya da sakatlanmasına neden olmuyoruz. En azından benim çalıştığım alan o şekilde. En fazla para kaybedilir. Tabi o arada işyeri sahibi kalp krizi geçirise bilemeyeceğim:KK70:

ya aslında anlatmak istediğim benim cesaret edemediğim şeyleri yapıyorsa bir insan hele hele bunu ömrünün sonuna kadar meslek olarak yapmayı kabul etmişse ona sırf bu yüzden daha fazla saygı duyarım.

yazık ya özür dilemesi gerekirken bir de foto paylaşın diye posta koymaya çalışmış noldu ama gelen fotolar da kapak niteliğinde cevabını almıştır şimdi susup otursun kimse annelere ne yapması gerektigini söyleyemez sanane isteyen emzirir , libido düşüyormuş lafa bak kafayı da cinsellikle bozmuş , ayrıca bu kafanın dekolte giyiyorsun tahrik ediyorsun diyen kafalardan bir farkı yok, sert kayaya çarpmış bu sefer annelere bulaşmayacaktın ömürcüm.

emziren bir kadından rahatsız olan kadınlar da varmış daha neler göreceğiz acaba.

şu olayı da hakkaten anlamıyorum.
ben hayatımdaki adam için seks objesi de olmak istiyorum, bunun nesi kötü? benim mememi ya da popomu gördüğünde ağzının suyu aksın, benimle sevişmek için elinde hangi iş varsa yarım bıraksın istiyorum.
bunun kadını "metalaştırmak"la ne gibi bir alakası var?
benim memem de benim popom da vajinam da benim için seks objesi, hatta sevgilimin/kocamın poposu, penisi, elleri, ağzı da öyle.
ben bir kadınım ve kadın olduğuma dair en belirgin ipucunu veren memelerimi de bir seks objesi olarak görüyorum. ama kendi evimde kendi partnerimle, bize ait mahrem bir ortamda bir seks objesi, yoksa memelerimin fotoğrafını çekip nette paylaşmıyorum mesela.
aradaki farkı bilmem anlatabildim mi?

ha emziren kadının memesini seks objesi olarak görmüyorum, yani o memeyi gördüğümde "öfff kocası nasıl emiyordur, mıncırıyordur" gibi abuk sabuk düşünceler gelmiyor elbette aklıma. göğüs dekoltesi giyen kadına bakınca da gelmiyor mesela, memeyi seksi bir organ olarak görmeme rağmen.
sadece diyorum ki bebek doğurmadan önce çay servisi yaparken bile memeleri görünmesin diye elbisesinin yakasını tutan kadınların bebek doğurduktan sonra memenin tek görevini çocuk beslemek olarak görmeleri doğru değil.
ha memesini gözümün önünde çıkarıp emziren kadın görürsem, ayıplamam, kınamam, cıkcıklamam, çok rahatsız olursam başımı çevirir, ortamı terk ederim.
emzirmek o bebek ve o kadın için bir ihtiyaç çünkü aynı zamanda.
sadece anneliği fazla kutsal olarak görüp kadınlığı bu kadar törpülemek doğru değil bence.
ama sen kadınsın canım düşünsene kaslı bir yakışıklı erkek vede şeyy kem küm anla işte gördüğünde azda olsa aklından geçirmezmisinn ..bilemedim şimdi yanii..:KK49::KK49::KK49:

Ay 2 cocugum var ikisinide iki yila yakin emzirdim. Hemde heryerde. Okulda, parkda, havaalanlarinda, ucakda, araba, matkette orda burda surda...
Sacmaligin daniskasi bi yazi:confused:
Ah ne omur bey(!) sana ne desek az, sen bunu anlayamazsinkii....

ama sen kadınsın canım düşünsene kaslı bir yakışıklı erkek vede şeyy kem küm anla işte gördüğünde azda olsa aklından geçirmezmisinn ..bilemedim şimdi yanii..:KK49::KK49::KK49:
:KK53:
anlıyorum dediğini ama şöyle bir şey var anam ne yakışıklı herif der geçerim, bu adamın yanında misal çocuğu ya da parmağında yüzüğü olsa.
e düşün şimdi taş bir kadın çocuk emziriyor, herif gidip ne diyecek "abla bi fırt da ben alabilem mi?" mi diyecek.
hani normal bir insansan ve normal şartlar altında seni seksüel anlamda etkileyen bir insan gördüğünde yol yordam bellidir, ama bu tepkiyi her güzel ya da yakışıklıya yapmazsın.

Kendisi de emmemiş bence.. Anne sütü şart diye boşuna demiyorlar
ben de emmemişim, ne olacak şimdi? annemin sütü gelmemiş.
sizin şu yaptığınız, Ömür Gediğin yaptığından çok daha beter, bebeğini emziremediği için kadınlar nasıl bir baskı altında, kendilerini ne kadar kötü bir anne olarak hissediyorlar, haberiniz var mı?

:KK53:
anlıyorum dediğini ama şöyle bir şey var anam ne yakışıklı herif der geçerim, bu adamın yanında misal çocuğu ya da parmağında yüzüğü olsa.
e düşün şimdi taş bir kadın çocuk emziriyor, herif gidip ne diyecek "abla bi fırt da ben alabilem mi?" mi diyecek.
hani normal bir insansan ve normal şartlar altında seni seksüel anlamda etkileyen bir insan gördüğünde yol yordam bellidir, ama bu tepkiyi her güzel ya da yakışıklıya yapmazsın.
yok ben zaten cinsel bir objeymiş emziren anneler diye demiyorum anacım çok var parklarda hoppa çıkarıpta meme verenler bende evlat büyüttüm elbette bende emzirdim ama olivia olivia adlı bir arkadaş fidel kastronun o resmini vermiş yaa.. o hareketler bana abartı geliyor..yoksa evladım acıkmış elbet emziririm .. ama yolu var yordamı varr.. düşünsene işten çıkmış eve gidiyoruz sağımızda solumuzda emzirerek yürüyen kadınlar var

Gündeme gelmek için şimdide bunu mu bulmuş dangalak! O mahrem yerlerini ortaya çıkaran deri taytını daha unutmadık sen ne anlatıyorsun densiz.

katıldıkları davetlerde meme ucu dışında hepsini açmak oluyor da bebeğin karnını doyurmak için bır kadının emzirmesi neden olmuyor bu nasıl bir kafa ya ? ateistler bunu da açıklasın :KK45::KK53:

yok ben zaten cinsel bir objeymiş emziren anneler diye demiyorum anacım çok var parklarda hoppa çıkarıpta meme verenler bende evlat büyüttüm elbette bende emzirdim ama olivia olivia adlı bir arkadaş fidel kastronun o resmini vermiş yaa.. o hareketler bana abartı geliyor..yoksa evladım acıkmış elbet emziririm .. ama yolu var yordamı varr.. düşünsene işten çıkmış eve gidiyoruz sağımızda solumuzda emzirerek yürüyen kadınlar var
Chavez, Castro değil.
yani sonuçta ben örtü de olsa bakmamayı tercih ediyorum zaten, muhafazakar bir toplum sonuçta, kadın rahatsız falan olur, neme lazım, olay çıkar bi de.
ama onun dışında valla kendileri rahatsız olmuyorlar çok da şey değil yani bana.
bana ne meme onların memesi, bebe onların bebesi sadece ben bu kadar aleni görmesem daha mutlu olabilirim gibi.

X