Ömrümü yedi bu elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neymiş niye eltisi süpürmüyormuş da kocası süpürüyormuş. Niye illa eltiniz süpürecek? Kocanız süpürmüş işte.

Hepsini de okuyamadım karışık karışık bi dünya yazmışsınız. Eltinizin sizinle bir derdi yok anlattığınız kadarıyla. Kendiniz kurulmuşsunuz.
Hepsini okusaydiniz ,Keske supurme olayı a tek ben kurulmadim eşimin basbasnnesi eşim ben . Biz de erkeğe pek iş yaptirilmaz. Bu yüzden ben eşime söylerken asslinda eltime casgrisim yapmistim.

Bakın eltimle ayni olmak istemedim ve sakladim ilk cocklar aynı yaş ve zararını çok çektim. (Hatta buraya yazmdin sonraki konuda yazascasktim asma sonraki kavgasmizda abim üç yıl öncesi annesi ve eşimin çocuklar oyuncak için kavga ettiğinde, kaynimin oğlunun elinden almış benim kızıma vermişler oyuncağı sonra cocuklar susunca tekrawrdan oyuncağı abimin oğluna geri vermişler) adam bunun hesabını kardeşinden annesinden sormak yerine benden soruyor hesabını ki ben asla böyle birşey yapmadim aksine kızımı dövdüm 😞 illede tutturmasin diye. İkincide benzer sorun olur diye korkuma çocuklar aynı yaş uyumsuzluğu olmasın diye ikinci çocuğu sakladım. Ama yine denk getirdi. Üstüne çocuk bir buçuk yaşındaydı abim tarlaya getirdi ,ben traktör kullanırken kıza da sahip çıkmaya çalıştım eltim evde oturdu dreksiyonda sürekli kipirdaywn bir kıza ve yanimda iki yas oğlum vardi böyle zorluklarla sinandim. Troktor yanında beş yaş onun ve benim kızım vardı. Yük çok yorucu. Dört çocuğum varmış gibi cwnlwrini korumak ve traktör kazası yapmamak yoğun dikkat gerektiri.
İş makiensine çocuk bindirilmez, ulaşım aracı değil o. Yürek mı yediniz? Bir de üstün başarı gibi anlatıyorsunuz. Çocuğunuzu dovmenize ne demeli, off ki off.

Yazacağım amas gece çocuklar uyuyunca olur. Darp ettik eltimle birbirinizi ben tarihci o ilhiyatci
bence sen gereginden fazla hizmet ediyorsun. niye ezdiriyorsun bu kadar kaynin nasil olurda uzerine yurume cesareti bulur. tavrini koy muhattap bile olma. canından onemlimi. eltinin senin cocugun icin kayinvalidene anneeee dov şunu diyosa demekki sen baya taviz vermissin. kendini kurban secmissin ama sen yapmissin bunu onlar degil.. bazi insnalar malesef iyi niyeti suistimal eder seninkilerde boyle yapmis. tabiri caizse bir cinnet herseyi halleder. yani sert cik tersle kimseden çekinme. kimseye hizmet etmek zorunda degilsin degiliz. mesafe koy su an ayni evdemisin kv ile derhal tasin derim. tasindiysan da gidip gelme esin senin huzurunu mutlulugunu dusunmuyorsa oyle es mi olur

Okurken size çok üzüldüm haklı olduğunuz bir çok konu var ama pasif kişiliğiniz yüzünden eziliyorsunuz. Adam çocuğunuzu dövmüş yetmemiş sizi 3 defa dövmeye kalmış siz de halen abim de abim diyorsunuz bu şuursuz, pislik adama. Size ve eşinize ne saygı duyuyor nede çekiniyor.

Önce şu pislik kayına abi demeyi bırakın ardından da her şeye yetişen iyi gelin rolünden çıkın. Eşiniz sizi ailesine karşı savunamıyor ve ne yazık ki sizde kendinizi savunamıyorsunuz. Belli ki nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsunuz
bu yüzden iletişiminizi eş ailesiyle mümkünse tamamen kesin bu en hayırlısı olacak sizin için.
Bir yıldır ayrıyız ama bu evi acerken anlasmamizda her tatilde köyde olmak şart koymustu eşim bende uydum duruma. Eşimde eltimde nefret ediyor ama susuyor onu haddiz dengesiz biri olark görüyor muhattap olmuyor ki onun için kolay bu ondan yemek ve su istemiyor ,bağ bahçe de zaten eltim olmuyor. Ortak paydalri yok çocuk ev işi ve misafir olarak yük bana biniyor. Şimdi bile kırk beş gün sonra üç ay boyunca köyde olacsagin ve gelen misafir çabası olacak. Ama bu durumdan sonra açıkçası herkesle yüzleşmeyi düşünüyorum. Bir çay bardaginun etrafında kim beni ne kadar anlarsa.

Konu sahibi sana yazmıyorum belli ki burda yazılanları uygulama niyetin de yok. Eğer eğitim seviyesi dediği gibiyse vay halimize. Tarih bölümü ve bu kadar imla, yazım hatası😔
Klavye yüzünden ve çok konusan ve mesajlasan biri değilim. Bunca yıl kendi kabugumdaydim ne kadar az iletişim o kadar az sorun diye düşünüyordum. Ayrica Şinasi 'yle yazım kurallari üzerine ayrı bir konuşma yapmadığım için eski dil ve yeni dil arasında bir yerdeyim.

Klavye yüzünden ve çok konusan ve mesajlasan biri değilim. Bunca yıl kendi kabugumdaydim ne kadar az iletişim o kadar az sorun diye düşünüyordum. Ayrica Şinasi 'yle yazım kurallari üzerine ayrı bir konuşma yapmadığım için eski dil ve yeni dil arasında bir yerdeyim.
Kimsenin dört dörtlük degil ama yazdığın okunmuyor.

Erkeğe iş yaptırma yoksa essek gibi yapacaksınız o zaman neyden şikayet ediyorsunuz?
Orda onca yazidan tek oraya mi takıldı akliniz. Mesela şey vardi. Ben hastasıyım Gripim ayakta zor duruyorum kaynanmda hasta ama benden bir tık iyi o balığı tavaya koydu ben masa hazırladım eltim oturdu sadece. Saglikliydi. Hadi beni sevmiyorsun kaynananas neden yardım etmiyorsun. Gibi şeyler de yazdım. Hatta abim bunu gördüğü halde eşini uyarıp annesine yardım etmesini söylemedi. Hazır yemeğe

Orda onca yazidan tek oraya mi takıldı akliniz. Mesela şey vardi. Ben hastasıyım Gripim ayakta zor duruyorum kaynanmda hasta ama benden bir tık iyi o balığı tavaya koydu ben masa hazırladım eltim oturdu sadece. Saglikliydi. Hadi beni sevmiyorsun kaynananas neden yardım etmiyorsun. Gibi şeyler de yazdım. Hatta abim bunu gördüğü halde eşini uyarıp annesine yardım etmesini söylemedi. Hazır yemeğe
Ben Asla başkasının evinde yemek yapmam mesela, ondandır. Elti değil ama kayniniz yapabilirdi yemeği. Eli kolu tutuyorsa. Ne münasebet misafir olduğum yerde yemek yapayım? Siz de yapmayın. Oğulları yapsın anneleri çok yaşlı ya da hastaysa. Sizin kizmaniz gereken elti değil.

Merhametli olan sana yardım ederdi ,kul hakkına giriyor ,
Birde seni suçlamış kk kadınlar seni suçlayanlar aynı cinsten ,demek onlarda ayağına hizmet istiyor ,kendilerini birşey sanıyorlar
Böyle cazgır,kadınlardan çok var

Hepsini okusaydiniz ,Keske supurme olayı a tek ben kurulmadim eşimin basbasnnesi eşim ben . Biz de erkeğe pek iş yaptirilmaz. Bu yüzden ben eşime söylerken asslinda eltime casgrisim yapmistim.
Sizde yaptırılmıyor ama eltinlerde yaptırılıyormuş demek ki. Helal olsun mum etmiş adamı. Siz de titreyin anca önlerinde erkek milletinin.

Merhametli olan sana yardım ederdi ,kul hakkına giriyor ,
Birde seni suçlamış kk kadınlar seni suçlayanlar aynı cinsten ,demek onlarda ayağına hizmet istiyor ,kendilerini birşey sanıyorlar
Böyle cazgır,kadınlardan çok var
Öncelikle iyi ki cazgır kadınlar var ve kendini ezdirmiyorlar. Vallahi evet ayağıma hizmet yapılsa o kadar iyi olur ki.
Konu sahibi şundan suçlu bence. Mutluluk ve rahatlığından birinci derece sorumlu olan eşi yerine Eeti gibi kırk kat el birinin eksiklerini/hatalarını diline doluyor.
Eşinin evi süpürmesine takılıyor. Çocuklarla beraber tarla sürerken mesela eşi neredeydi? Bir de ayrı eve çıkmak için bütün tatilleri köyde geçirme şartı koşmuş pek muhterem eş. Eş muhterem ama elti tü kaka. Neden? Çünkü kadın ve kendini paspas etmemiş. Büyük ayıp gerçekten.
Yapması gereken önce o erkekten de ataerkil kafasını değiştirmek. Eşine rest çekmek ve sonra da o elti ile bir daha görüşmemek.

Sen kaynananla yasadigin icin bayramlarda eltin geldigin evin gelini degil evin sahibi gibi oldugun icin hizmet gormen bence gayet normal .hem onlarla bir yasahip evlerini kullanacaksin hemde eve oteki gelin gelip hizmet edecek kimse yapmaz .bide goreviymis gibi ben onun yerinede yapiyorum yazmissiniz .

Ywa bence metnin uzun diye yarıda kesip yazmissiniz

Öncelikle iyi ki cazgır kadınlar var ve kendini ezdirmiyorlar. Vallahi evet ayağıma hizmet yapılsa o kadar iyi olur ki.
Konu sahibi şundan suçlu bence. Mutluluk ve rahatlığından birinci derece sorumlu olan eşi yerine Eeti gibi kırk kat el birinin eksiklerini/hatalarını diline doluyor.
Eşinin evi süpürmesine takılıyor. Çocuklarla beraber tarla sürerken mesela eşi neredeydi? Bir de ayrı eve çıkmak için bütün tatilleri köyde geçirme şartı koşmuş pek muhterem eş. Eş muhterem ama elti tü kaka. Neden? Çünkü kadın ve kendini paspas etmemiş. Büyük ayıp gerçekten.
Yapması gereken önce o erkekten de ataerkil kafasını değiştirmek. Eşine rest çekmek ve sonra da o elti ile bir daha görüşmemek.
Ben Asla başkasının evinde yemek yapmam mesela, ondandır. Elti değil ama kayniniz yapabilirdi yemeği. Eli kolu tutuyorsa. Ne münasebet misafir olduğum yerde yemek yapayım? Siz de yapmayın. Oğulları yapsın anneleri çok yaşlı ya da hastaysa. Sizin kizmaniz gereken elti değil.
Yedi yıllık evliyiz. Misaafirlik falan yok. Evde oterite kurmuşlar zaten biz fark etmemisiz ne zas kizmi korudum bunlar çıktı piyasaya. Eltim eşi için evlendiği ilk günden beri kimseye sormadan girip yemek yapıyor. Mesele ev haslkina ben ve eşim değil hız ayrıyız onlara yapmiyor diyorum. Kaynanam hastas kayinpederin rahmetli oldu üç yıl önce. Bir tane babnnemiz var eşim oda yetmiş beş yasinda kadın ondan istemediği yemeği bana söylüyor. Sadece iş yüküm arttığı için kızıyorum ki oda bir insan eşten kaynwkli hürmet etmesi gerek ki zaten o u pohpohlayip böyle hanim eden zaten babasnnne ve Kaynanam. Ama onlara bile hürmet etmiyor

Sen kaynananla yasadigin icin bayramlarda eltin geldigin evin gelini degil evin sahibi gibi oldugun icin hizmet gormen bence gayet normal .hem onlarla bir yasahip evlerini kullanacaksin hemde eve oteki gelin gelip hizmet edecek kimse yapmaz .bide goreviymis gibi ben onun yerinede yapiyorum yazmissiniz .
Ben bir yıldır ayriyim. Ayrı evim var merkezde. Haft sonlari ve tatilde köyde kalıyorum. Burada normalde bir evde iki gelin aynı anda varsa biri bir işi yaparken diğeri başka bir iş yapar. Bölüsur. Burda ben yapıyorum diyorum bölsme falan yok hadi yön bana olmasın belki sevmiyor ama gelen misafir yatılı onlarla gülüp eglenebiliyorken bir zahmet caylarunu doldursun. Boslari alsın. Hadi onu da ysapmiyor eşinin anası kaynasnasu hastsyken bari oturtsub kdinu zaten bunu bu şekilde ortsay çıkarıp süsleyen kaynanamdi.

Yedi yıllık evliyiz. Misaafirlik falan yok. Evde oterite kurmuşlar zaten biz fark etmemisiz ne zas kizmi korudum bunlar çıktı piyasaya. Eltim eşi için evlendiği ilk günden beri kimseye sormadan girip yemek yapıyor. Mesele ev haslkina ben ve eşim değil hız ayrıyız onlara yapmiyor diyorum. Kaynanam hastas kayinpederin rahmetli oldu üç yıl önce. Bir tane babnnemiz var eşim oda yetmiş beş yasinda kadın ondan istemediği yemeği bana söylüyor. Sadece iş yüküm arttığı için kızıyorum ki oda bir insan eşten kaynwkli hürmet etmesi gerek ki zaten o u pohpohlayip böyle hanim eden zaten babasnnne ve Kaynanam. Ama onlara bile hürmet etmiyor
Ben mi anlatamadım acaba? Kadın yapmak istemiyorsa yapmaz, size iş yükü çok geliyorsa siz de yapmayın. Ben de eşimin ailesine yemek yapmam neden yapayım? Kendi evime misafir olarak cagirirsam o zaman yaparım anca. Normal olan eltinin yaptığı yani, siz şikayetçi tarafsaniz siz de yapmayın. Ben mesela eltiye de kayinbiradere de asla yemek yapmam. Kalksın kendileri zıkkımlansin bana ne? Ay eltim falan da yok yani ama sinir oldum sizin tavrınıza.

Önce kendi kafasını değiştirsin sanki kendi eşitlikçi. Karadeniz adetlerinden bahsediyor, eşine süpürge çek derken eltiye imalı bakış atıyor, eşi azcık iş yapsa kahroluyor. Sanırsın herkes ataerkil de konu sahibi eşitlikçi. 😂

Sorun eltin mi ? Sorun kocan bana kalirsa. Kaynin ustune yuruyor, kocan oyle bekliyor. Eltin is yapmıyormuş kime ne ? Yapmaz sende yapma. Gelinler hizmet etmek zorunda mi ?
Eşimin ailesinde ki bakış açısı malesef öyle. Kocam yoktu yanımızda eşimin amcası vrdi o kurtardı eşim sonrasdan geldi zaten gorur görmez. Arabayi yolda açık şekilde bırakıp yanimiza koştu ama annesi byilmisti o ara. Gözümle görseydim izin vermezdim dedi. Sonradan konuyu açıp konustuklarind birebirde savunmamis olmasına kızdım. Sdece iyimi ileri gitmedin demiş. Buna bende kızıyorum. Ben senin diğer yarınım sana yapilmis gibi dusunmelisin felan dedim ama garnti veriyor bir daha olmazmış .yersen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X