Ömrümü yedi bu elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karadenizde buranın orfunde adetinde bu ayıp görülür. Bende abim supurdugu u gördüğümde usulen sordum çünkü normali burada bu. Al dese alirdim. Elime yapismaz. Anne babamın evinde de aynı şekilde gelin varkende iş yaptik. Elti gelin görünce işi bölüsur , evden ayrıldık bir sene önce zaten biz çıkınca birşeyler değişti fasrk ettik ama yüze vurmasi yıl basindan bu yana olanki sürec. ayrica zaten sac saca girdik .eşim vardı kaynım aktif olarak ortyas cikawmwdi çünkü olay onlarin yninda patladı yazarım

Okurken size çok üzüldüm haklı olduğunuz bir çok konu var ama pasif kişiliğiniz yüzünden eziliyorsunuz. Adam çocuğunuzu dövmüş yetmemiş sizi 3 defa dövmeye kalmış siz de halen abim de abim diyorsunuz bu şuursuz, pislik adama. Size ve eşinize ne saygı duyuyor nede çekiniyor.

Önce şu pislik kayına abi demeyi bırakın ardından da her şeye yetişen iyi gelin rolünden çıkın. Eşiniz sizi ailesine karşı savunamıyor ve ne yazık ki sizde kendinizi savunamıyorsunuz. Belli ki nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsunuz
bu yüzden iletişiminizi eş ailesiyle mümkünse tamamen kesin bu en hayırlısı olacak sizin için.

Ya siz emin misiniz üniversite mezunu olduğunuza? Yok yani okumuş okumamış ayrımı yaptığımdan değil de ömrü boyu köyden çıkmamış bir kadın profili çizdiniz. Bu zamanda istesen bu kadar cahil kalınmaz. Lütfen "canım sıkılıyordu biraz dalga geçeyim eğleneyim dedim" yazın. Bir de sanki nefes almadan turbo modda ilaveler yapıyorsunuz. Aslında öyle değildi burası eksik olmuş şunu da yazayım... Siz ve kocanız hariç herkes suçlu. Pardon kaynanızdan şikayetçi değildiniz. Kalabalık evde pijamayla gezmek nedir?

Okuldan mezun olur olmaz evlenmek, check
Kayınvalideyle beraber yaşamak, check
Kendini saydırmadığı gibi karısını da ezikleten koca, check
Kendisi hizmetçi gibi dört döndüğü halde el üstünde tutulan elti, check
Çocuk dövmek, check.
Acıların kadını, cefakar gelin yarışında ipi göğüslemek, check
...
...
...
Üyelerin sinirlerini hoplatan ne kadar aktivite varsa hepsi mevcut.

Çok sevindim senin için . Ne mutlu yararım dokundu yeni bir cümle kalıbı öğrendin. Buna yazacağın mükemmel cevaba karşılık vermeyeceğim. Benim kalemim olacak ışık göremedim.
Ne anlatıyon be abla 2cümle cevap yazınca cümle kalıbı mı öğretmiş oldun kimsin sen ya.?? Lütfen karşılık verme zaten hemen alınıp cevap yazdın bide karşılık veremeyecegim diyosun. Fikrin uymazsa oku geç. Bir daha da insanları tanımadan laf soktugunu sanma ışıklı günler dilerim sana

Aynen çocuklarla sürdüm. Eltim sahip cikmadigi için. Eltim kiskanmiyorum hayastimi onun düzeninden ayırmaya caslisiyorum. İkici çocuğu bu yüzden sakladim yaparken. Herşeyim aynı olsun istemiyorum. Çünkü iş olwrak ağırlığı yükü bana kitliyorlar

Biz de diyoruz ki fırsat bu fırsat gitme sen de. Var mı maddi çıkarınız?

Konu gittikçe değişik bir hal alıyor sizin yapmanız gereken elti ve kaynınız (o sizin ağabeyiniz değil kaynınız) oradayken kv evine gitmemek

Maslesef değil. Gerçek hayat hikayesi. Olmaz olsun. Yer Samsun. Karadenizliyim.

Ya kardes sen anlatiyosun. Gecen sene Trabzondaydim, findik toplamaya gitmedim. Hayatimda bi kere toplamamisim. O kadar orumcegin icine giremem. Alisik degilim, bisey degilim. Cagirdilar gitmedim. Esim gitti topladi geldi. Yapmayin bisey. Karadeniz kadını kendi çilesini kendisi yaziyor. Maalesef kadinlar calisirken erkekler oturup çay, kahve servisi bekledigi icin bunlari yaşıyorsunuz. Yinede ders almak yerine kendi cocuklarinizida boyle yetistiriyorsunuz. Sac saca girdiniz de ne çözüldü? Bu sene siz fındık toplarken eltiniz yine oturacak

Üni mezunuyum dört yıllık köy kızıyım. Mesleğimi yapmadim evlendim kendi köyüme . Üstüne yüreğinize insin kayinvaildemin kayınvalidesi de vardı her yaz dört tane kayinvaslidemin kayınvalidesi çocuk çocuk yatılı gelir k boy boy kahvaltı hazırlanır çay yapılır gecede kahve keyfi yapwrkar swbwh temizliğini ben ywpwrdim. Şimdi bir yıldır ayriyim. Amas evden çıkarken her tatilde orada olacağız diye söz verdim halen bu eziyete katlanmam bundan sebeb.

Buyrun yazdiklarimin ispati. Adam yerleri supurse eline yapisacak sanki. Ne kadar gozunuzde büyütüyorsunuz erkek olmayi

Ay okurken sinirleniyorum çocuk ne alaka eltinizin çocuklarına da mı? siz bakıyorsunuz.

Eltisi karadenizli değil muhtemelen. Benim eşimler de karadenizli ve abisinin eşi de karadenizli. Eltim de ayni konu sahibi gibi kv evini temizler, hizmet eder. Ayni şehirde kvde eltime yatili kalır filn.

Ben misafirlige giderim, oturuyorum kenarda benden bir şey bekleyen olmuyor.

Yüzde 20 si kendi öz hadsizlikleri ise, yüzde 80 ailecek kendinizi ezdirmenizden kaynaklanıyor. Hadi yine insaflı davrandım. Eltiniz şu ortamda en zararsız insan. Ona gelene kadar başta eşiniz var, ailesi var. Kadının tek suçu kocasının onu sevmesi diyebiliriz.

Neden birilerine yaranmak, kabul görmek, sevilmek için kendinizi bu kadar küçük düşürdünüz? Bir çıkarınız mı var? Kaynınıza neden abim diyorsunuz? Ve bu olaylar yaşanırken eşinizin görü kör müydü? Eltiniz ve kaynınıza kızmadım, kendi değerinizi ortaya koymuşsunuz onlar da bu şekilde davranılmasını hak ettiğinizi düşünmüş vr davranmış. Tepki vermeyerek onları haklı çıkarmışsınız.

Karadeniz örfü bi tek size geçerliymiş demek, eh kim talip olursa o alır. Herkes hizmetçi ruhlu değil, o örfler herkese işlemiyor işte.

Konuyu okurken dedim bu şey değil mi 50 sene öncesi doğu Karadeniz ailesi kavgaları.
Doğu Karadenizliyim dibine kadar. Traktör falan dediğinize göre siz daha batıda/ortadasınız. Öncelikle Karadenizde hala ayıp karşılanıyorsa erkeklerin ev süpürmesi sizin gibi kafaların yüzünden. Şu yaşadıklarımızın binde birini yaşama riskine karşı Samsundan doğusuyla asla evlilik düşünmedim. Bütün arkadaşlarıma da bu yönde tavsiye verdim. Ama çok şükür ilkokul mezunu en domestik kızlar bile artık böyle şeyler yaşamıyor bizim oralarda.
Kayınvalidenizle yaşamayı neden kabul ettiniz yıllarca? Çok mu kıymetliydi eşiniz, kaçırmak istemediniz mi? Tahmin edebiliyorum az çok senelerce herkese hizmet etmişsinizdir gelen giden akrabalar misafirler vs. Üzüldüm sizin adınıza ama bunun suçlusu sizsiniz eltiniz değil ki. Siz eşiniz ve 2 çocuğunuzla o evdesiniz. Malesef misafir gibi takılamazsınız. Eltiniz misafir gibi gelmiş gitmiş. Bana anormal gelmedi. Keşke size yardımcı olsaymış geldiği zamanlarda. Ama öyle bir iyi niyet nerde var kimde var ki?
Elinizin çocuklarınıza, kaynınızın da size ve çocuklarınıza tavırları da berbat ayrıca. Bütün bunlara eşinizin ses çıkarmamak korkunç.
Eltiniz ve kaynınız leş gibi insanlar. Ama kusura bakmayın siz de bu insanlara çanak tutmuşsunuz.

Bende bikez gittim, karadenizli de degilim. Ev isine falan yardim ettim kismen. Herkes kendi odasini temizliyordu, elim degmisken salona da el atmistim. Bunun haricinde hummalı calismalarda benden bisey bekleyen olmadi. Karadenizde apayri bir kultur var, aliskin olmayanlardan da bisey beklemiyolar bence.

Kimse kusura bakmasın ama bu durum kadinlarin eseri. Kadinlar disarida calisip para kazaniyor, bahçede çalışıyor, cocuk bakiyor, ev isi yapıyor. Adamlar sadece oturup su getir, cay yok mu, aciktik sofrayı kurun, balkon cok kirli su tutun diye direktif veriyor.

Valla Karadeniz'de evet dediğiniz gibidir. Ama yıl olmuş 2023 biraz aklını çalıştıran, biraz okumuş, at gözlüğünü çıkarmış hiçbir kadın böyle ezdirmiyor kendiniz yeni nesilde.
Kendi annem bana demişti kayınvalidenin evini biraz toparlasan mı bayrama gittiğinde diye.
Dedim anne ben kendi evime yardımcı alıyorum. Bana ne kayınvalidenin evinden. İsterse ona da yardımcı tutarım. Sen de haklısın dedi geçti.
Ama bu zihniyet malesef kendini korumadığı gibi kendisinin kıymetini bilen kendini ezdirmeyen kadınlara da düşmanlık besliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…