- 24 Nisan 2023
- 52
- -39
-
- Konu Sahibi stres topu
Karadenizde buranın orfunde adetinde bu ayıp görülür. Bende abim supurdugu u gördüğümde usulen sordum çünkü normali burada bu. Al dese alirdim. Elime yapismaz. Anne babamın evinde de aynı şekilde gelin varkende iş yaptik. Elti gelin görünce işi bölüsur , evden ayrıldık bir sene önce zaten biz çıkınca birşeyler değişti fasrk ettik ama yüze vurmasi yıl basindan bu yana olanki sürec. ayrica zaten sac saca girdik .eşim vardı kaynım aktif olarak ortyas cikawmwdi çünkü olay onlarin yninda patladı yazarımSon konuya kadar kesinlikle haksız olan sizsiniz. Anne babanızın evine gitseniz o evi süpürmek size mı düşer kardeşinizin eşine mi? Eşiniz kendi anne babasının evini süpürüyor eltinizin dokunmamasi çok normal. Siz çok rahatsızsanız sizde oturun. Kimse zorlamaz diye düşünüyorum.
Son konudan anladığım ise ailede ne size ne eşinize kimse saygı duymuyor artı olarak eşiniz de size asla saygı duymuyor. Hala o evde kalmaya devam ediyorsanız sizin probleminiz üzgünüm. Bir daha ki sefer ayıracak kimse de olmaz dayak yersiniz muhtemelen.
Ne anlatıyon be ablaÇok sevindim senin için . Ne mutlu yararım dokundu yeni bir cümle kalıbı öğrendin. Buna yazacağın mükemmel cevaba karşılık vermeyeceğim. Benim kalemim olacak ışık göremedim.
Aynen çocuklarla sürdüm. Eltim sahip cikmadigi için. Eltim kiskanmiyorum hayastimi onun düzeninden ayırmaya caslisiyorum. İkici çocuğu bu yüzden sakladim yaparken. Herşeyim aynı olsun istemiyorum. Çünkü iş olwrak ağırlığı yükü bana kitliyorlarEltinizi kıskanmaktan vazgeçin. Olması gereken zaten onun yaşadığı siz kendinizi pas pas etmişsiniz. Kocan ev süpürdüyse ne oldu ne alaka elti süpürecek? Sen zaten bu zihniyetinle bu muameleyi sonuna kadar hak ediyosun. Hele yorumlarda kızını dövdüğünü okudum. Küçüklerin kavgasına büyükler karışmaz diye de kılıfını uydurmuşsun. Eltinizle yarıs tutacağınıza saksı kılıklı kocanıza, özgüvensiz silik benliğine ve bakımınıza ihtiyaci olan evlatlarınıza layığıyla bakın.
Hele traktör olayını anlamadim umarim cocuklarla sürmek gibi bi şuursuzluk yapmamışsınızdir.
Biz de diyoruz ki fırsat bu fırsat gitme sen de. Var mı maddi çıkarınız?Aynen çocuklarla sürdüm. Eltim sahip cikmadigi için. Eltim kiskanmiyorum hayastimi onun düzeninden ayırmaya caslisiyorum. İkici çocuğu bu yüzden sakladim yaparken. Herşeyim aynı olsun istemiyorum. Çünkü iş olwrak ağırlığı yükü bana kitliyorlar
Konu gittikçe değişik bir hal alıyorZaten biz saç baş yonduk birbirimizieltim çocukları alıp yürüme çıktı gitti kapıdan ama orada kavga öncesi dedikleri baya tuhaftı ben kaynım evde uyurken ortak kayinvaslidemin evi bu. Pijsamwyla ortadas dolasamaszmisim ki ben iki saast sabah öyle oturdum sonra kaynım kwalkmadan etek giyerim. Kadın bana bunun hesabını sordu ,yaspmazmisin haddim değilmiş. Ki kalın polar pijama. Sonra basim açık olmayacakmis. (Bazen ev içinde yada diswarida eşarp takmam )kendi köyüme evliyim onun rwhawtligi var. Ama kaynimd aynı şeyi dedi sonra konuştuğumuzda basım açık olmayacakmis. Yani diğer konuyu yazsam mesele sawdece benim. Bir erkek yengesinin eşarbını düşünür mü hele ki o bir yönetici açık bayn arkadaşları eşi dostu akrabası var.
Malesef olayın fasrkli yerlere kayma durumu oldu. Şöyle ki biz eltime abime ve hatta kaynanasmlra zaten kızıyorduk ,ama yüz yuze gelmemiştik konu üzerine hep susuyorduk. Abime ,karısını kenara oturtup annesini karısına hizmet etmesine ses etmeyisine. (Kaynanam her yıl ameliyatlik bir hastaslik geçirir,gecirmesede uzun süre yatar) ( şimdi de ak cigerde nodül var yada leke adı neyse izlem altinda.) Eltime bu kadar rahat davrasnip ta aslında din bilgisi öğretmeni olmasına vicdan ve merhametten uzak olmasına. Bahçede böcek var korkuyorum deyip kaynanamin işini yapmwayip sıra kendine gelince kova kova toplyip evine götürmesini faslan baya yüzümüze karşı bizi salak yerine koyuyor olmasına , kaynama ise bana her işi tembih edip ,yetişemediğim işte laf vurmasina ,asma onu kayirmassina uzulse bile beni uyardığı gibi onu uyarmayisina sesiz kalisina aslında sessiz olmadığını bildiğim için onu da sasgini solunu toplayip yol gostermeyisine kızıyoruz. Eşimde dahil benle bu fikirlerde ama hep sustuk demeniz gibi.
Maslesef değil. Gerçek hayat hikayesi. Olmaz olsun. Yer Samsun. Karadenizliyim.
Üni mezunuyum dört yıllık köy kızıyım. Mesleğimi yapmadim evlendim kendi köyüme . Üstüne yüreğinize insin kayinvaildemin kayınvalidesi de vardı her yaz dört tane kayinvaslidemin kayınvalidesi çocuk çocuk yatılı gelir k boy boy kahvaltı hazırlanır çay yapılır gecede kahve keyfi yapwrkar swbwh temizliğini ben ywpwrdim. Şimdi bir yıldır ayriyim. Amas evden çıkarken her tatilde orada olacağız diye söz verdim halen bu eziyete katlanmam bundan sebeb.Ya siz emin misiniz üniversite mezunu olduğunuza? Yok yani okumuş okumamış ayrımı yaptığımdan değil de ömrü boyu köyden çıkmamış bir kadın profili çizdiniz. Bu zamanda istesen bu kadar cahil kalınmaz. Lütfen "canım sıkılıyordu biraz dalga geçeyim eğleneyim dedim" yazın. Bir de sanki nefes almadan turbo modda ilaveler yapıyorsunuz. Aslında öyle değildi burası eksik olmuş şunu da yazayım... Siz ve kocanız hariç herkes suçlu. Pardon kaynanızdan şikayetçi değildiniz. Kalabalık evde pijamayla gezmek nedir?
Okuldan mezun olur olmaz evlenmek, check
Kayınvalideyle beraber yaşamak, check
Kendini saydırmadığı gibi karısını da ezikleten koca, check
Kendisi hizmetçi gibi dört döndüğü halde el üstünde tutulan elti, check
Çocuk dövmek, check.
Acıların kadını, cefakar gelin yarışında ipi göğüslemek, check
...
...
...
Üyelerin sinirlerini hoplatan ne kadar aktivite varsa hepsi mevcut.
Ya kardes sen anlatiyosun. Gecen sene Trabzondaydim, findik toplamaya gitmedim. Hayatimda bi kere toplamamisim. O kadar orumcegin icine giremem. Alisik degilim, bisey degilim. Cagirdilar gitmedim. Esim gitti topladi geldi. Yapmayin bisey. Karadeniz kadını kendi çilesini kendisi yaziyor. Maalesef kadinlar calisirken erkekler oturup çay, kahve servisi bekledigi icin bunlari yaşıyorsunuz. Yinede ders almak yerine kendi cocuklarinizida boyle yetistiriyorsunuz. Sac saca girdiniz de ne çözüldü? Bu sene siz fındık toplarken eltiniz yine oturacak
Karadenizde buranın orfunde adetinde bu ayıp görülür. Bende abim supurdugu u gördüğümde usulen sordum çünkü normali burada bu. Al dese alirdim. Elime yapismaz. Anne babamın evinde de aynı şekilde gelin varkende iş yaptik. Elti gelin görünce işi bölüsur , evden ayrıldık bir sene önce zaten biz çıkınca birşeyler değişti fasrk ettik ama yüze vurmasi yıl basindan bu yana olanki sürec. ayrica zaten sac saca girdik .eşim vardı kaynım aktif olarak ortyas cikawmwdi çünkü olay onlarin yninda patladı yazarım
Aynen çocuklarla sürdüm. Eltim sahip cikmadigi için. Eltim kiskanmiyorum hayastimi onun düzeninden ayırmaya caslisiyorum. İkici çocuğu bu yüzden sakladim yaparken. Herşeyim aynı olsun istemiyorum. Çünkü iş olwrak ağırlığı yükü bana kitliyorlar
Ya kardes sen anlatiyosun. Gecen sene Trabzondaydim, findik toplamaya gitmedim. Hayatimda bi kere toplamamisim. O kadar orumcegin icine giremem. Alisik degilim, bisey degilim. Cagirdilar gitmedim. Esim gitti topladi geldi. Yapmayin bisey. Karadeniz kadını kendi çilesini kendisi yaziyor. Maalesef kadinlar calisirken erkekler oturup çay, kahve servisi bekledigi icin bunlari yaşıyorsunuz. Yinede ders almak yerine kendi cocuklarinizida boyle yetistiriyorsunuz. Sac saca girdiniz de ne çözüldü? Bu sene siz fındık toplarken eltiniz yine oturacak
Yüzde 20 si kendi öz hadsizlikleri ise, yüzde 80 ailecek kendinizi ezdirmenizden kaynaklanıyor. Hadi yine insaflı davrandım. Eltiniz şu ortamda en zararsız insan. Ona gelene kadar başta eşiniz var, ailesi var. Kadının tek suçu kocasının onu sevmesi diyebiliriz.Malesef olayın fasrkli yerlere kayma durumu oldu. Şöyle ki biz eltime abime ve hatta kaynanasmlra zaten kızıyorduk ,ama yüz yuze gelmemiştik konu üzerine hep susuyorduk. Abime ,karısını kenara oturtup annesini karısına hizmet etmesine ses etmeyisine. (Kaynanam her yıl ameliyatlik bir hastaslik geçirir,gecirmesede uzun süre yatar) ( şimdi de ak cigerde nodül var yada leke adı neyse izlem altinda.) Eltime bu kadar rahat davrasnip ta aslında din bilgisi öğretmeni olmasına vicdan ve merhametten uzak olmasına. Bahçede böcek var korkuyorum deyip kaynanamin işini yapmwayip sıra kendine gelince kova kova toplyip evine götürmesini faslan baya yüzümüze karşı bizi salak yerine koyuyor olmasına , kaynama ise bana her işi tembih edip ,yetişemediğim işte laf vurmasina ,asma onu kayirmassina uzulse bile beni uyardığı gibi onu uyarmayisina sesiz kalisina aslında sessiz olmadığını bildiğim için onu da sasgini solunu toplayip yol gostermeyisine kızıyoruz. Eşimde dahil benle bu fikirlerde ama hep sustuk demeniz gibi.
Karadeniz örfü bi tek size geçerliymiş demek, eh kim talip olursa o alır. Herkes hizmetçi ruhlu değil, o örfler herkese işlemiyor işte.Karadenizde buranın orfunde adetinde bu ayıp görülür. Bende abim supurdugu u gördüğümde usulen sordum çünkü normali burada bu. Al dese alirdim. Elime yapismaz. Anne babamın evinde de aynı şekilde gelin varkende iş yaptik. Elti gelin görünce işi bölüsur , evden ayrıldık bir sene önce zaten biz çıkınca birşeyler değişti fasrk ettik ama yüze vurmasi yıl basindan bu yana olanki sürec. ayrica zaten sac saca girdik .eşim vardı kaynım aktif olarak ortyas cikawmwdi çünkü olay onlarin yninda patladı yazarım
Bende bikez gittim, karadenizli de degilim. Ev isine falan yardim ettim kismen. Herkes kendi odasini temizliyordu, elim degmisken salona da el atmistim. Bunun haricinde hummalı calismalarda benden bisey bekleyen olmadi. Karadenizde apayri bir kultur var, aliskin olmayanlardan da bisey beklemiyolar bence.Eltisi karadenizli değil muhtemelen. Benim eşimler de karadenizli ve abisinin eşi de karadenizli. Eltim de ayni konu sahibi gibi kv evini temizler, hizmet eder. Ayni şehirde kvde eltime yatili kalır filn.
Ben misafirlige giderim, oturuyorum kenarda benden bir şey bekleyen olmuyor.
Valla Karadeniz'de evet dediğiniz gibidir. Ama yıl olmuş 2023 biraz aklını çalıştıran, biraz okumuş, at gözlüğünü çıkarmış hiçbir kadın böyle ezdirmiyor kendiniz yeni nesilde.Eltisi karadenizli değil muhtemelen. Benim eşimler de karadenizli ve abisinin eşi de karadenizli. Eltim de ayni konu sahibi gibi kv evini temizler, hizmet eder. Ayni şehirde kvde eltime yatili kalır filn.
Ben misafirlige giderim, oturuyorum kenarda benden bir şey bekleyen olmuyor.