Ömrümü yedi bu elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 çocuk verdiğiniz adam sizi kolay vazgeçilebilir olarak görüyor, ama bütün konu elti de elti. Siz de sizin için bir anlam ifade etmeyen birini bulup onun üzerinden deşarj olmaya çalışıyorsunuz.
Malesef olayın fasrkli yerlere kayma durumu oldu. Şöyle ki biz eltime abime ve hatta kaynanasmlra zaten kızıyorduk ,ama yüz yuze gelmemiştik konu üzerine hep susuyorduk. Abime ,karısını kenara oturtup annesini karısına hizmet etmesine ses etmeyisine. (Kaynanam her yıl ameliyatlik bir hastaslik geçirir,gecirmesede uzun süre yatar) ( şimdi de ak cigerde nodül var yada leke adı neyse izlem altinda.) Eltime bu kadar rahat davrasnip ta aslında din bilgisi öğretmeni olmasına vicdan ve merhametten uzak olmasına. Bahçede böcek var korkuyorum deyip kaynanamin işini yapmwayip sıra kendine gelince kova kova toplyip evine götürmesini faslan baya yüzümüze karşı bizi salak yerine koyuyor olmasına , kaynama ise bana her işi tembih edip ,yetişemediğim işte laf vurmasina ,asma onu kayirmassina uzulse bile beni uyardığı gibi onu uyarmayisina sesiz kalisina aslında sessiz olmadığını bildiğim için onu da sasgini solunu toplayip yol gostermeyisine kızıyoruz. Eşimde dahil benle bu fikirlerde ama hep sustuk demeniz gibi.

Kayna hesabi, eve sonradan gelip, iyi ki ileri gitmemişsin abicim diyen pısırık kocası sormalıydı ama o yürek yokmuş kendisinde.
Karı koca pasif pasif dolanmislar başkasının evinde kapıyı vurup çıkma, görüşmeme durumu da olmaz tabi. Yazık çocuk arada kaynamış.
İbicimm ibicimmmm 🥴 kocasını ellerini ovusturup boynu bükmüş ve bunu söylerken hayal ettm

aksine kızımı dövdüm
Bu nedir ya? Çocuğunu döven, kocasının dövmesine engel olmayan üyeye sinirlenip çıktım konusundan, burada da aynısı. X üniversitenin çocuk dövme bölümü mü var nedir? Üniversiteyi bitiren çocuğunu dövmeye koşuyor. Siz dövüyorsunuz, elti kayın dövmüyor çocuğunu. Orada bile aciz olan sizsiniz. Ben de merak ettim kocanızın ne işe yaradığını.

Elti nasıl tamamen suçsuz bulunmuş ben ona şaşırdım sizin kızınız için kayınvalidenize "anne şunu döv" demesi başlı başına bir hadsizlik! Kaynınızın üstünüze yürüme cürretini kendinde bulmasını şaşkınlıkla okudum. Ev işleri konusunda haksızsınız siz de eltiniz de yapmak zorunda değil. Bir de sınır çizme konusunda arkadaşlarla hemfikirim sınırları baştan koymamışsınız bari şimdi koyun.
Ve üstüne kendi çocuğunu dövdüğünü yazdı zatenn. Anne döverse, başkasıda dövmeli lafları eder.

Elti genç kendine saygısı olan kocası ağzına bakan karısından yaşça büyük,yönetici pozisyonunda işi gücü olan,ailenin de evin okumuş hayırlı evladı,çocuklarını ve karısını ezdirmeyen değer veren.
Ekonomik olarak da özgür hatta anne babaya da harçlık atan,ailevi meselelerde sözü geçen olarak canlandırdım.

Bizim baş rölde kocası pısırık,eli ekmek tutmayan,parasız pulsuz evlenmiş,anne baba evine çöreklenmiş 5 yıl,çoluğuna karısına baktırtan hala ana babadan otlanan,para tırtıklayan.

Karısını hem ev işine hem tarla işlerine ucuz işçi olarak çalıştıran,ne kadar ekmek o kadar köfte annemler bize bakıyor hizmette kusur etmemeliyiz diyen olarak canlandırdım.

konu sahibi kendi çocuğunu oyuncak konusundan "aksine kızımı dövdüm" yani yapılacak olan şeyi yaptım diyerek anlatıyor. konu sahibi elti gibi baştan sınırını çizip, çocuklarını -aksine kızını dövmek- yerine korusaydı kimse bir şey diyemezdi bence.
Onu okumamıştım ya, zaten konu sahibinin sınırlar konusunda ciddi sıkıntısı var.

Birbirnizin cocuklariyla muhatap olmayin en iyisi, kimse kimsenin cocugunu uyarmasin cunku iki tarafta cocukla nasil konusulur bilmiyor ya da bir araya gelmeden sirayla ziyaret gercekleştirin ayni anda gitmeyin köye.

Ayrica siz birlikte yaşamişsiniz kv ile işleri yapmaniz normal, kv evinde temizlik, hizmet yapmak zorunda değil eltiniz dogrusunu eltiniz yapiyor yani.
Ama eşiniz sizi herkese ezdiriyor, neredeyse dayak bile yiyecekmişsiniz. Eltinizi dert etmek yerine kocanizi dert edinin öyle koca olmaz. Eşiniz abisi gibi olsa el ustunde tutulurdunuz.
Bir ailede kocaniz size deger vermiyorsa kimse vermez, bu böyle.

Bu nedir ya? Çocuğunu döven, kocasının dövmesine engel olmayan üyeye sinirlenip çıktım konusundan, burada da aynısı. X üniversitenin çocuk dövme bölümü mü var nedir? Üniversiteyi bitiren çocuğunu dövmeye koşuyor. Siz dövüyorsunuz, elti kayın dövmüyor çocuğunu. Orada bile aciz olan sizsiniz. Ben de merak ettim kocanızın ne işe yaradığını.
O traktör sürerken kocasıda bostanda korkulukmuş 😏

Eltiye suçsuz demiyoruz amanhengi anne babamın yanında çocuğuna bu lafları edebilirler ?
Ben söyleyenden önce bunu söyletene kızarım. Çocuk onun çocuğu çünkü. Pasif davranıp tüm suçu karşıya yüklemek tamamen kolaycilik.
Evet sınırlar ve pasifik konusunda ciddi sıkıntıları var zaten.. Ben kedilerime dahi laf söyletmem.

Gerisini yazdıgında adres ver bende gelip döveym seni içim sogur belki o cocuga vurmandan ötürü
Zaten biz saç baş yonduk birbirimizi🤭 eltim çocukları alıp yürüme çıktı gitti kapıdan ama orada kavga öncesi dedikleri baya tuhaftı ben kaynım evde uyurken ortak kayinvaslidemin evi bu. Pijsamwyla ortadas dolasamaszmisim ki ben iki saast sabah öyle oturdum sonra kaynım kwalkmadan etek giyerim. Kadın bana bunun hesabını sordu ,yaspmazmisin haddim değilmiş. Ki kalın polar pijama. Sonra basim açık olmayacakmis. (Bazen ev içinde yada diswarida eşarp takmam )kendi köyüme evliyim onun rwhawtligi var. Ama kaynimd aynı şeyi dedi sonra konuştuğumuzda basım açık olmayacakmis. Yani diğer konuyu yazsam mesele sawdece benim. Bir erkek yengesinin eşarbını düşünür mü hele ki o bir yönetici açık bayn arkadaşları eşi dostu akrabası var.

O traktör sürerken kocasıda bostanda korkulukmuş 😏
Eşim isteydi. Kaynım daha esnek çalışma şartlarına sahip olduğu için kayınvalidem cwgirmisti. Bende acemi düzeyde sürüş bilgim var. Ben sürerken traktörü kaynanamla Abim arkadan ot yigiyirlardi kasasyas küçükler benim kucağımda. Beş yaş grubu da tarktor çevresinde yerdeydi. Ve eltimde babasnnemizde evde. Yemekleri babnnemiz zasten yaspmisti

Zaten biz saç baş yonduk birbirimizi🤭 eltim çocukları alıp yürüme çıktı gitti kapıdan ama orada kavga öncesi dedikleri baya tuhaftı ben kaynım evde uyurken ortak kayinvaslidemin evi bu. Pijsamwyla ortadas dolasamaszmisim ki ben iki saast sabah öyle oturdum sonra kaynım kwalkmadan etek giyerim. Kadın bana bunun hesabını sordu ,yaspmazmisin haddim değilmiş. Ki kalın polar pijama. Sonra basim açık olmayacakmis. (Bazen ev içinde yada diswarida eşarp takmam )kendi köyüme evliyim onun rwhawtligi var. Ama kaynimd aynı şeyi dedi sonra konuştuğumuzda basım açık olmayacakmis. Yani diğer konuyu yazsam mesele sawdece benim. Bir erkek yengesinin eşarbını düşünür mü hele ki o bir yönetici açık bayn arkadaşları eşi dostu akrabası var.
Bacım sen ne anlatıyon Allah askına.. z.cayım onunda yöneticiliğine.. sen ve kocan muhtaçmış muamelesi görüyosunuz.. pijamayıda cıkarır eltinin suratına fırlatır donla otururum yahu kime ne.. saç baş yolmak nedir.. bana bi noktadan sonra hikaye yazıyosn gbi geldi

Eşim isteydi. Kaynım daha esnek çalışma şartlarına sahip olduğu için kayınvalidem cwgirmisti. Bende acemi düzeyde sürüş bilgim var. Ben sürerken traktörü kaynanamla Abim arkadan ot yigiyirlardi kasasyas küçükler benim kucağımda. Beş yaş grubu da tarktor çevresinde yerdeydi. Ve eltimde babasnnemizde evde. Yemekleri babnnemiz zasten yaspmisti
O abinde beyinsiz.. o cocukların orda ne işi var bırak traktörde olmayı cevresinde bile olmalılar hepiniz cahilsiniz beee nefret etttim bu nee

Bacım sen ne anlatıyon Allah askına.. z.cayım onunda yöneticiliğine.. sen ve kocan muhtaçmış muamelesi görüyosunuz.. pijamayıda cıkarır eltinin suratına fırlatır donla otururum yahu kime ne.. saç baş yolmak nedir.. bana bi noktadan sonra hikaye yazıyosn gbi geldi
Maslesef değil. Gerçek hayat hikayesi. Olmaz olsun. Yer Samsun. Karadenizliyim.

O abinde beyinsiz.. o cocukların orda ne işi var bırak traktörde olmayı cevresinde bile olmalılar hepiniz cahilsiniz beee nefret etttim bu nee
Dimi , bide bu sacmasligi yasayan bir ben. Eşim ve evliliğim hariç gerisinden bende memnun değilim eşimle kavga sebebimiz. Babası ölmüş anasi hasta. Büyük oğlunu kasyiriyor ki odwa el kızı olarak bana zarar verdi

Eltinizi kıskanmaktan vazgeçin. Olması gereken zaten onun yaşadığı siz kendinizi pas pas etmişsiniz. Kocan ev süpürdüyse ne oldu ne alaka elti süpürecek? Sen zaten bu zihniyetinle bu muameleyi sonuna kadar hak ediyosun. Hele yorumlarda kızını dövdüğünü okudum. Küçüklerin kavgasına büyükler karışmaz diye de kılıfını uydurmuşsun. Eltinizle yarıs tutacağınıza saksı kılıklı kocanıza, özgüvensiz silik benliğine ve bakımınıza ihtiyaci olan evlatlarınıza layığıyla bakın.
Hele traktör olayını anlamadim umarim cocuklarla sürmek gibi bi şuursuzluk yapmamışsınızdir.

Aynı olmak istemedim. Aynı yaş cocuklasr büyük sorun demek. Oyuncak paylasimi iki yaş sendromu gereksiz ağlamalar. Yada çocuklar birbirine vururken falan sürekli başlarında olup mudahasle etmek gerekiyor ve bunu. Yukunude genelde ben çekiyorum. Ve bu olay da zaten artık bu yükü çekmek istemesemden kaynakli çıktı. Konuya sizin gibi bende sacma diyorum ama saçma da olsa basima gelmesine mani bir durum olmadı.
Tam tersi aslında benle ablam 5 ay ara ile doğum yaptık. Çocuklarımız birbirlerinin en iyi arkadaşı. Bu durum bir avantaj yani. Covid döneminde birlikte sosyalleşme şansı buldular. 2-3 yaş dönemi biraz zorlayabilir ama sonuçta aynı evde dipdibe yaşamıyorsunuz. Her gün birlikte değiller ya.. genel olarak gereksiz işgüzarlık yapmışsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X