Ömrümü yedi bu elti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim mülayim orta yollu düşünen ve atık eş bulunur ana bulunmaz kwfsini yasayan biri aslında bu huylarini seviyorum çünkü kavgacı gürültücü uyumsuz değil ama beni savunmamis olması benimde içimde yara tabiki ama sonraki olsyimizda bir kavgamiz daha oldu emtimle darp ettik birbirimizi orada eşim sasyesinde yanımda olması sayesinde sasvunabildim kendimi. O konuyu müsait olunca ywzascasgim.
Oyuncak için kendi çocuğunuzu dövüyor, eltiyle birbirinizi darp ediyorsunuz
Bilinç akıyor konudan maşallah.

Eşim mülayim orta yollu düşünen ve atık eş bulunur ana bulunmaz kwfsini yasayan biri aslında bu huylarini seviyorum çünkü kavgacı gürültücü uyumsuz değil ama beni savunmamis olması benimde içimde yara tabiki ama sonraki olsyimizda bir kavgamiz daha oldu emtimle darp ettik birbirimizi orada eşim sasyesinde yanımda olması sayesinde sasvunabildim kendimi. O konuyu müsait olunca ywzascasgim.
2 çocuk verdiğiniz adam sizi kolay vazgeçilebilir olarak görüyor, ama bütün konu elti de elti. Siz de sizin için bir anlam ifade etmeyen birini bulup onun üzerinden deşarj olmaya çalışıyorsunuz.

Sizin aklınız yok mu? Kavga etmeye gerek yok da çocuğunuzu korumak zorundasınız, siz aklına bir dövmüşsünüz. Sizin pasifliğinizin sorumlusu ne elti ne kayın.
İşte konunun gerisini yazacwk zamanım olsa. Olay daha büyük . Ama genel olarak dwha pasif durmadigimiz için çocuğumuzu korudugumuz için patladı olay oysa iki buçuk yıl onun eşi benim kızımı ezerken bgirken biz susarken onlar rahastti. Ben kızımı korumaya başladım bu olay çıktı

Merhaba ,grupta yeniyim aslında derdim olmasa yada içimden atabiliyor olsaydım yazmazdım.
Konuya gelirsek. Basım kaynım ve eltimle belada. Ama öyle böyle değil ,sanırsınız yarisiyoruz ölümüne .Söyle kaynimla düğünüm arasinda iki ay var. Kendisi eşimden baya büyük geç evlendi sayılıyor benden yaşça küçük bir bayanla ,eltimle . iki çocuğumda da eltimle ayni zamanlarda hamile kaldık hatta ikincisini beş ay kadar sakladim o da yapmasin diye ama sadece ay farkini uzatabildim sene yok aralarinda malesef. Bu dert olan birinci kısım ,ikinci kısım sulalede eltim için yada abim için o olmasa evlenemezdi iyiki geldi. Gibi sayısız pohpohlama cümlesi dolaştı halen devam ve artık yedi yıllık olduk ikimizde. Ve sadece evlendi abimle diye hanimvari bir dolasma var, elini birşeye surmedigi gibi gelen misafire hizmet etmiyor. Belki sart değil ama onun yapmadığı kısımları ben iki kat fazla çaba ediyorum şöyle ki . Eşimin ailesiyle beş yıl bir kaldım ben, o ayrıydı ama sürekli geldi gitti ve yaz boyu yatılı misafir ağırlıyoruz. Beş yıl yazları bana çok yoğun ve yorucu oluyor, eltimde evde herşeye karışıp yönetmeye çalışırken(ben öyle hissediyordum) misafirlere sıra gelince hizmet yerine onlardan fazla misafir oluyor. Oysa ikimizde evin geliniyiz. Onu geçtim eşi açken kimseye sormaz mutfaga geçer yemek hazırlar beş dakikada masayi donatir ama abim toksa evde kimseye acmısın demez bir cay yapar geçer köşeye. Bende bu yıl ayrıldım ama halen onun eksiklerini tamamlamak zorundaymisim gibi hissediyorum. Ona sofra kur denmiyor kaynanamgil için diyorum bana söylüyorlar. Geçen yılbaşı zaten olaylarin tırmanışa geçmesine neden oldu. Şöyle ki yılbaşında köye gittik kaynanamlara onlarda geldi. Ben hastaydım grip ama ayakta duramayacak gibiyim. Kaynanamda hasta ama benden bir tık iyi ,eltimse sapa saglam. Oturuyor. Eşim işten geldi balık temizledi (baya büyüktü o yüzden ben yapmadım) kaynanam tavaya koydu baligi ,ben masa hazırladım eltim sadece oturuyor. Kaynanam hasta onun işini al elinden oturt kadını , hayrın dokunsun ,yapmadı. Bir şekilde yemek yendi masayi kaldırdım yer supurulecek eşime rica ettim. Eşim kalkti abisi yengesi varken yeri süpürdü makineyle . Eltim sadece izledi. Ve yemeği yiyip gittiler. Biz çok üzüldük sadece yapmasada hatır için eşime ben yapayım demesi gerekirdi demedi. Sonrasında baska bir olay ise bize köyde oda yapılmisti ayrılık sonrasi gelip kalmamız için ama kaynanamın eski bazasi ve vitrinden bozma bir dolap olan odada kaliyorduk ,onlarda kaynanamin odasinda kalıyorlardı. Aynı şekilde onlarında odası bizimki gibiydi kendi eşyaları vardı Kaynanam onlar gelince mutfakta yatiyordu. Bunlar kaynanamın yattigi odayi kitlemeye basladilar. Dört beş haftadan fazla sürdü bu olay eşim ve ben üzüldük odayı bizim cocuklarimiz girmesin diye kitlediklerini düşündük ki oncesinde böyle bir durum hiç olmadi. Ben onun pek çok çamaşırını birken kaynanamgille yıkayıp asmisligim katlamisligim var. Odayi bir şekilde actirdik bu kadar da havalanma olmaz diyerek. Sonrasında oğlu kızım üzerinde müthiş bir baskı kurmasya basladi beş yaş ama kizim ağlarken asla çocuklarını uyarmadilar hatta bir ara oğlunu kızıma özel bölgesini gösterirken yakaladim kaynanama söylemistim. Böyle böyle birikiyor zaten bir çok şey. Sonrasında kızımı oglundan korumaya ve eltimin oğlunu uyarmaya basladin kızıma karışmaması icin. Çünkü hakkım olduğunu düşünüyorum. Kızım benim. Çocuğa da kötü bir hitap yada asagilama cümlesi kurmadım. Oysa eltim kızıma karsi bizim yanimizda sayisiz "agzina acibiber surerim. Çekil suradan. Bana bak bana, anne döv şunu (kızımı) "gibi birçok sayısız psikolojik şiddet içeren cümlesi varken. Biz büyüklerin çocuk için kavga olmaz lafına inanarak sustuk. Hata etmişiz. Büyük hata. İşte benim uyarmam onlarda olayi patlatacak nokta oldu.
Asıl olayin gelişi ,ben bayramdan önce giderek evi temizledim yorgunum bide onlar gelmiş. Çocuk yere muz kabuğu atmis dediğim yere muz kabuğu atma burasıda ev temizleniyor. Kardesin küçük atabilir ama sen yapma. Çocuk bu lafına odaya geçip ağlamış ki oncesinde pipi olayindan dolayı sürekli gözün üzerindeydi. Sanırım benden çekinir olmuş. Kaynim oğlu ağlamış diye üzerime yurudu. Eşimin tatile gelen amcasi kurtardi beni. Kaynım Üç kere yeltendi. Ama dokunmadı. Dokunamadi. Ve bu kişi bir yönetici. Basit biri cahil felan değil.baya masa başı beyaz yakali yönetici. Kaynangil çocuk için kavga olmaz diyerek ortaya atıldılar ama abim durmuyordu. Kaynanam bayilinca durdu. Güya abim beni oğlu için uyardiginda, " tamam " deyip susmam gerekiyormuş. Susmamisim. Ondan üzerime yurumus. Var mı böyle bir dunya. Tabiki sormaliyim. Kendimi aciklamaliyim yanlisim yok çünkü olay uzerinden soruyorum neden böyle şöyle ben ne yaptım. Anlamam lazim ,adamin egosu vatanmis ben farkında değilmişim. Eşim geldi sağolsun neden yaptın abi yakismasi bida olmasin demesi gerkirken tek dediği iyiki daha fazla ileri gitmedin. Bu yani. Saka gibi. Çok uzun oldu kusuras bakmayın asıl mesele burda basladi ama konu çok uzun. Devamı var.
Siz minnoş gelincilik oynarken elti hanım gayet kendini düşünüp istediği gibi yaşıyor.Kocaniz anacı ama suç eltide,onlar kendilerine başka bir hayat kurarken eşiniz sizi 5 sene ailesine köle etmiş ama suç eltide,kaybınız sizin ve eşinizin ezik olduğunu bildiği için her istediğini yapıyor,arkanızda durması gereken kocanız,aman ağzımızın tadı bozulmasın abiiiiii modunda ama suç eltinin.Hadi gerçekle yüzleşme zamanı .Eltiniz sizin hayalinizi yaşıyor,kocadan yana şanslı,ezdirmiyor,ezmiyor Kadın tam ozlediginiz hayatın kahramanı.....
Kv yanında eltiyle kavga etseniz sizce eş,kv,kayın tepkisi size nasıl,eltiyle nasıl olur hadi bir düşünün ........

Okumussun da kavrama eksik kalmış. Kendini paspas yapıp elti neden yapmıyor diyor. Bu kadar paspas olursan abi dediğin kayın da yürür. Ayrıntıları bütüne tamamlamakta biri aciz de bilin bakalım kim*¿
Aynen tek sorun kızın ezik olması gerisinde yazılanın önemi yok sen haklısın hadi bil bakalım kim 😃

Kaynı dövmeliydi üstüne yürüdüğünde ama neyse..
Kayna hesabi, eve sonradan gelip, iyi ki ileri gitmemişsin abicim diyen pısırık kocası sormalıydı ama o yürek yokmuş kendisinde.
Karı koca pasif pasif dolanmislar başkasının evinde kapıyı vurup çıkma, görüşmeme durumu da olmaz tabi. Yazık çocuk arada kaynamış.

İşte konunun gerisini yazacwk zamanım olsa. Olay daha büyük . Ama genel olarak dwha pasif durmadigimiz için çocuğumuzu korudugumuz için patladı olay oysa iki buçuk yıl onun eşi benim kızımı ezerken bgirken biz susarken onlar rahastti. Ben kızımı korumaya başladım bu olay çıktı
Ah işte neden 2 buçuk yıl sustunuz? Kayinvalide evinde olduğunuz için mi? Yapmasaydınız o zaman 2 çocuğu orada? Yazık günah 2 buçuk yıl yengesi tarafından anne babasınin gözü önünde kötü davranışlara maruz kalan çocuğa. Büyükler bir zahmet kendini korusun. Çocuklar önemli olan.

Ah işte neden 2 buçuk yıl sustunuz? Kayinvalide evinde olduğunuz için mi? Yapmasaydınız o zaman 2 çocuğu orada? Yazık günah 2 buçuk yıl yengesi tarafından anne babasınin gözü önünde kötü davranışlara maruz kalan çocuğa. Büyükler bir zahmet kendini korusun. Çocuklar önemli olan.
Çocuksuz olmaz ki? Karı dediğin başka ne işe yarar? (!). Boş boş besleyecekler mi bi de ?(!).

Bakın eltimle ayni olmak istemedim ve sakladim ilk cocklar aynı yaş ve zararını çok çektim. (Hatta buraya yazmdin sonraki konuda yazascasktim asma sonraki kavgasmizda abim üç yıl öncesi annesi ve eşimin çocuklar oyuncak için kavga ettiğinde, kaynimin oğlunun elinden almış benim kızıma vermişler oyuncağı sonra cocuklar susunca tekrawrdan oyuncağı abimin oğluna geri vermişler) adam bunun hesabını kardeşinden annesinden sormak yerine benden soruyor hesabını ki ben asla böyle birşey yapmadim aksine kızımı dövdüm 😞 illede tutturmasin diye. İkincide benzer sorun olur diye korkuma çocuklar aynı yaş uyumsuzluğu olmasın diye ikinci çocuğu sakladım. Ama yine denk getirdi. Üstüne çocuk bir buçuk yaşındaydı abim tarlaya getirdi ,ben traktör kullanırken kıza da sahip çıkmaya çalıştım eltim evde oturdu dreksiyonda sürekli kipirdaywn bir kıza ve yanimda iki yas oğlum vardi böyle zorluklarla sinandim. Troktor yanında beş yaş onun ve benim kızım vardı. Yük çok yorucu. Dört çocuğum varmış gibi cwnlwrini korumak ve traktör kazası yapmamak yoğun dikkat gerektiri.
Hey Allahım hala abim diyor, bir de çocuğunu dövmüş millet için, siz var ya herşeyi haketmissiniz, aferin eltiye...

Ben bunlari sormadim ki? Esiniz mülayim degil, kırlent. Evet, koltugun ustunde bekleyen bir kirlent. Is yapmasin, cocuk bakmasin, kimseye karismasin, oylece bekliyor tıpkı kirlent gibi.
Sizde gereksiz mevzulardan birbirinizi yiyorsunuz. Kocaniz bu kadar isi size yüklemek yerine yardim etseydi, biraz dinlenip soluklanabilseydiniz eltinize kafayı takmazdiniz.

Bakın eltimle ayni olmak istemedim ve sakladim ilk cocklar aynı yaş ve zararını çok çektim. (Hatta buraya yazmdin sonraki konuda yazascasktim asma sonraki kavgasmizda abim üç yıl öncesi annesi ve eşimin çocuklar oyuncak için kavga ettiğinde, kaynimin oğlunun elinden almış benim kızıma vermişler oyuncağı sonra cocuklar susunca tekrawrdan oyuncağı abimin oğluna geri vermişler) adam bunun hesabını kardeşinden annesinden sormak yerine benden soruyor hesabını ki ben asla böyle birşey yapmadim aksine kızımı dövdüm 😞 illede tutturmasin diye. İkincide benzer sorun olur diye korkuma çocuklar aynı yaş uyumsuzluğu olmasın diye ikinci çocuğu sakladım. Ama yine denk getirdi. Üstüne çocuk bir buçuk yaşındaydı abim tarlaya getirdi ,ben traktör kullanırken kıza da sahip çıkmaya çalıştım eltim evde oturdu dreksiyonda sürekli kipirdaywn bir kıza ve yanimda iki yas oğlum vardi böyle zorluklarla sinandim. Troktor yanında beş yaş onun ve benim kızım vardı. Yük çok yorucu. Dört çocuğum varmış gibi cwnlwrini korumak ve traktör kazası yapmamak yoğun dikkat gerektiri.
Aferin bir de kızınızı oyuncak için dovmuşsunuz,şimdi mi aklınıza geldi çocuğu korumak? Bu koruma işinide evladınız için değil eltiye inat olsun, onun koruduğu gibi bende evladima sahip çıkayım diye yaptığınıza eminim ama kanitlayamam

Elti nasıl tamamen suçsuz bulunmuş ben ona şaşırdım sizin kızınız için kayınvalidenize "anne şunu döv" demesi başlı başına bir hadsizlik! Kaynınızın üstünüze yürüme cürretini kendinde bulmasını şaşkınlıkla okudum. Ev işleri konusunda haksızsınız siz de eltiniz de yapmak zorunda değil. Bir de sınır çizme konusunda arkadaşlarla hemfikirim sınırları baştan koymamışsınız bari şimdi koyun.

Gerisini yazdıgında adres ver bende gelip döveym seni içim sogur belki o cocuga vurmandan ötürü

Çocuksuz olmaz ki? Karı dediğin başka ne işe yarar? (!). Boş boş besleyecekler mi bi de ?(!).
Tabi canım daha evim yok ne çocuğu diye düşünmek yerine gizli saklı hamile kalmalılar. Çocuğu da sonradan eltiye inat korumuştur katip, koruyacak olan başta korur zaten. Baktı elti koruyor çocuğunu benim neyim eksik demiştir.

Elti nasıl tamamen suçsuz bulunmuş ben ona şaşırdım sizin kızınız için kayınvalidenize "anne şunu döv" demesi başlı başına bir hadsizlik! Kaynınızın üstünüze yürüme cürretini kendinde bulmasını şaşkınlıkla okudum. Ev işleri konusunda haksızsınız siz de eltiniz de yapmak zorunda değil. Bir de sınır çizme konusunda arkadaşlarla hemfikirim sınırları baştan koymamışsınız bari şimdi koyun.
Eltiye suçsuz demiyoruz amanhengi anne babamın yanında çocuğuna bu lafları edebilirler ?
Ben söyleyenden önce bunu söyletene kızarım. Çocuk onun çocuğu çünkü. Pasif davranıp tüm suçu karşıya yüklemek tamamen kolaycilik.

konu sahibi kendi çocuğunu oyuncak konusundan "aksine kızımı dövdüm" yani yapılacak olan şeyi yaptım diyerek anlatıyor. konu sahibi elti gibi baştan sınırını çizip, çocuklarını -aksine kızını dövmek- yerine korusaydı kimse bir şey diyemezdi bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X