• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olumlu dnp, istedii gerek olanlar

basit bir örnek vereyim bizim kültürümüzde çok güldük az sonra ağlıcaz herhalde lafı yaygındır bilirsiniz
ve sonrasında ne olur ya fiziksel bir kaza olur ya da hararetli bir tartışma vs...yani ben hep buna şahit oldum
şimdi buna kim sebep oldu soruyorum size...

Çok yerinde bi yorum olmuş tebrik ederim...
Kalben ve ruhen Allah'a inanarak ve en önemlisi şükrederek birşey istenilirse
Gerçekten olur.Buna birçok kez şahit oldum...
Sıkıştığımız zaman değil önemli olan verilen her nimette şükretmek...
6.his vb bu gibi şeyler saçmalıktan ibaret bana göre..

ıstemek ve düşlemekten ziyade onun için birşeyler yapmanın gerekliliğine inanıyorum, yoksa sabah akşam işi gücü bırakıp Alice hesabı düşler dünyasında gezelim bir kaç ay, sonuç farklı olmaz eminim."Çoook param var, çoook" diye düşleyen ama çalışmayan, ya da "0 bedenim Allahım ne güzel" diye düşleyip bir oturuşta 3 tabak makarna yiyen insan evladı sabah akşam yatsı düşlese ne çıkar?
Olumsuz kodlamaya daha çok inanıyorum, "ay ben su içsem yarıyor" diyen insanlar bunu mütemadiyen söylerler ve daima da kilolu olarak hayatlarını tamamlarlar,"şanssızım, bahtsızım" falan diye sürekli yakınanlar da aynı şekilde hep talihsiz kalırlar dikkat ettiyseniz.
Sınavı iyi geçenler, istediği şeyleri başaranlar bunu kitapları çantada 3 gün mütemadiyen düşleyerek değil, ders çalışıp, aynı zamanda bir nevi dua ederek ya da adı her neyse onu yaparak gerçekleştirmişlerdir.Bence herşeyin en iyi diye tabir edilen bir zamanı var, istemek, bunun için elinden geleni insanın yapması ve doğru zamanı beklemek, tüm olay bu bence.

bende buna inanıyorum çünkü bu haftasonu kuzenimin düğünü var eşim benim akşam köyde kalmamı kalmamı istemiyrdu bende bunun olacağını izin vereceğini düşündüm ve verdi yarın gidip pazar günü dönecem benim için aslında imkansız bişeydi çünkü eşim inanılmaz derecede kıskanç biri ama sağ olsun izin verdi

bende geçirdiğim 3 gebelik kaybından sonra asla umudumu yitirmedim ve bir gün mutlaka anne olacağım diye çok inandım ve Allah'a şükür 4. bebeğimi doğurdum ve ANNE oldum:)

Çok yerinde bi yorum olmuş tebrik ederim...
Kalben ve ruhen Allah'a inanarak ve en önemlisi şükrederek birşey istenilirse
Gerçekten olur.Buna birçok kez şahit oldum...
Sıkıştığımız zaman değil önemli olan verilen her nimette şükretmek...
6.his vb bu gibi şeyler saçmalıktan ibaret bana göre..

evet canım bende sana katılıyorum
başka bir topikte de yazmıştım şükretmeden daha fazlasını istemek
sadece bencillik oluyor bence...

ben atanmayı istedim tabi çalıştım da atandım. hemde 56 kadrolu kişi arasına girdim. korunmayı bıraktığımız ay hamile kaldım.

Merak ettiğim birşey var düşünce düşünce diyoruz da yorumlara dikkat ettim düşünüpte oturup bekleyelim mi ? Var mı gerçekten böyle yapanlar ? Eğer birşey için mücadele vermessek istediğim şeyi almak için uğraşmassak ve istediğimizi kesinlikle alıcağımızı düşünmessek buna inanmassak oooo daha çok düşünürüz o zaman.
Bu aynı boşa dua etmek gibi değil midir ? Misal öğrenci sınavına çalışmassa ve allaha dua ederse o sınavı nasıl geçer ?
Dua-olumlu düşünmek-dilemek-istemek-mücadele ruhu bence bunlar bir bütündür.

Derler ki: 'Düşüncelerinize, dualarınıza dikkat edin, gerçek olabilirler.'

Olumlu düşünme becerisi zamanla öğrenilen bir şeydir.
Bir olayı kafanızda bıkıp usanmadan 1000 kere canlandırın, yaşıyormuş gibi davranın ve en önemlisi yaptığınız bu oyuna yürekten inanın.
İşe yarayacaktır. a.s

Amaaa mesela gireceğiniz sınavlar için geçerli değil sadece durup düşünmek.
Çaba ve çalışma lazım onun için. Ekstradan da iyi düşünce.

Bir ara çok iyiydim bu konuda ama uzun zamandır hep olumsuz düşünceler içindeydim ve gerçekten de olumsuz şeyler yaşadım.
Bugünden itibaren olumlama yapmaya başladım bile.hihoyyyt
Artık ağlayıp, sızlanmak yokk!!

Allah'ım hepimizin yüzünü güldürsün inşallah.

Ben ara ara heveslenip polyannacılık oynuyorum ama kısa sürüyo benimkiler unutuyorum çünkü
O nedenle unutmadan uzun süre böyle devam etmeliyim
Çünkü fazlasıyla ihtiyacım var bu aralar..
Ben bişeyi çok istersem çok dua ederim ve Allahım dualarımı kabul edecek diye inanırım..Gerçekten de kabul olur zaten..
Bi şeyi daha çok istiyorum ama biraz imkansız bakalım olabilecek mi..
En iyisi ben bu konuya abone olayım da ara ara hatırlayayım :)

ayy ben de abone oldum hemen biraz ümitlendim şimdi ama
allegria nın dediği gibi geçici oluyo bende de
ama olsun az da olsa olsun zamanla düzelir

Emek gerektiren durumlarda kesinlikle elimizden geleni yapmalıyız ama şunu da unutmamakta fayda var ki olumlama yapmak, olmuş gibi davranmak ve buna inanmak elimizden geleni yaptıktan sonraki adımdır (tevekkül etmek gibi) Cahiliye devrinde dini kavrayamanlar (hatta günümüzde bile bazıları) sabah akşam ibadet edip camiden çıkmayarak ve çalışmayarak Allahın nimetlerini sunacağını zannettiler. Bu dünyanın da öbür dünyanın da gayreti, emeği gerektirdiğini unuttular. Biz de bu felsefelere gözü kapalı inanırsak onlar gibi kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmayız ki felsefenin özü "İnan, iste, gayret et ve başar"dır.
Lakin...
Bazı durumlarda gerçekten sadece oturmak ve "olacak" demek yetiyor. (Evvela hakkımızda takdir edilmişse oluyor o ayrı...) Geçen yıl büyük huzursuzluklarla son verdiğim bir iletişim sadece isteyerek ve daha düzeyli olacağına inanarak kaldığı yerden devam etti. Büyük "tesadüflerle" karşılaştık, ikimizin de bir çabası olmadı, benim de istediğim buydu aksi halde ikimiz de birbirimizi suçlayacaktık. Bu şekilde "ee nolmuş yani?" dedirten ve basit görünen bir olay yaşanırken imkansızın gerçekleştiğini gösteriyor size zira dünyada en zor hadise ilişkilere, başkasının aklına, iradesine etki etmektir. Yoksa çalışıp bir sınavı kazanmak, para kazanmak vs. kendi irademizle alakalı durumlar... Oysa tüm bağların koparıp atıldığı bir ilişkide ağzınızla kuş tutsanız yaranamayacağınız insanların size tekrar sevgi,ilgi beslemesi ancak böyle bir etkiyle mümkündür çünkü başkasının isteği ve iradesi sözkonusudur, isteyip dilemek, olumlamak dışında oluru yoktur... :kahve:

geçen yıl ingilizce sınav notları acıklanıyordu ve cok da iyi gecmemisti ama kendimi 70 alacagıma inandırmıstım. defterime 2. sınav notu: 70 yazdım ve soranlara 70 dedim garip ama gercekten 70 aldım..

daha önce paylaşıldımı hiç burada bilmiorum ama ben bir ara telekült ile baya ilgiliydim
gruplar oluşturur ve telekült okumalaır yapardık
olumlu düşünme gibi birşey oda sadece bikaç kişi aynı anda ve saatte yapılıor
ozaman dahada etkili oluor
ama benim hamilelik ve sonrasında bağlantım koptu:(
şimdi eskisi gibi yapamıorum
onunla biçok şeyi gerçekleştirmiştim aslında
düşünce gücünüze inanın olanlara inanamayacaksınızzz

bende inanıyorum olumlu düşünceye ama başaramıyorum... ugraşıyorum 2 dk sonra yine kötü düşünmeye başlıyorum bir süre sonra artık bıkıyorum kurtulamayınca kötü düşüncelerden...bazende komik buluyorum sürekli olumlu şeyler tekrarlarken kendimi ...velhasıl sonuç her türlü olumsuz...

Ne kadar olumlu düşünmeye çaba sarfetsemde çok kısa oluyor.. Düşüncelerim çabucak olumsuz oluyor..Hayatımda bir defa zor olacak bir şeyi olumlu düşünerek olduğunu hatırlıyorum...Tek bir sefer....

Back