- 16 Şubat 2015
- 51
- 24
- 37
-
- Konu Sahibi tugceeekck
Başın Sağolsun canım 4 aydır hayata farklı bakıyorum bende Aralık 24 anne oldum 31 Aralık'ta melek annesi.günler geçtikçe ağırlaşıyor ama dayanmak zorundayız biliyosun Rabbim hepimize sabır versin tesellilerimizi tez zamanda göndersin inşallahMerhaba melek anneleri , aralık 2014 de ne çok kayıp olmuş, bende 15 aralıkta 36 haftalık oğluşumu kaybettim, bende ve bebeğimde herşey normaldi , kordon çok sıkı bişekilde burulmuştu ve kan akışını kesmişti , sezeryanla aldılar , 4 ay geçti.Bende hastanedeyken eşyalarını evden toplattım, herşeyi hazırdı kuzumun , hastanede hemen sütün gerilemesi için ilaç verdiler evdede 1 hafta kullandım.2 yıllık tedavim içinde 2 kez boş gebelik yaşamıştım , sonrasında adet düzensizliği ve yumurtlama tembelliği oluşmuştu, cyclo progynova , klomen ve çatlatma iğnesi eşliğinde 3. denememde hamile kalmıştım ama oğluşumun ömrü yetmedi anneciğine kavuşmaya.Çok zor günlerdi , bir an önce kendimi toplayıp hayata devam etmeliydim, şükrettim daha zor durumlar var.
Doktorum ilk adetinden sonra korunmana gerek yok demişti,zaten zor gebe kalıyorum , ilk 3 ayım geçti fakat halen regl olmamıştım , doktorum tekrar cyclo progynova verdi, çok şükür 29 martta ilk adetimi oldum, korunmuyoruz inşallah Allahım hayırlı zamanda melek oğluşuma hayırlı bi kardeş nasip eder.
Sizleri çok çok iyi anlıyorum, Allah ım hepimiz için herşeyin en hayırlısını nasip etsin.
canım yaaa Allah sabırlar versin.çok zor durum.doğumdan sonra emzirememek eve boş dönmek kucağı boş kalmak....ne tarif edilemez acılar...ama Rabbimden gelene ne denirki.inşallah en kısa zamanda tekrar hamilelik nasip olur hepimize.5 aralıkta kızımı kaybettim.ama halaa korunuyoruz bizMerhaba melek anneleri , aralık 2014 de ne çok kayıp olmuş, bende 15 aralıkta 36 haftalık oğluşumu kaybettim, bende ve bebeğimde herşey normaldi , kordon çok sıkı bişekilde burulmuştu ve kan akışını kesmişti , sezeryanla aldılar , 4 ay geçti.Bende hastanedeyken eşyalarını evden toplattım, herşeyi hazırdı kuzumun , hastanede hemen sütün gerilemesi için ilaç verdiler evdede 1 hafta kullandım.2 yıllık tedavim içinde 2 kez boş gebelik yaşamıştım , sonrasında adet düzensizliği ve yumurtlama tembelliği oluşmuştu, cyclo progynova , klomen ve çatlatma iğnesi eşliğinde 3. denememde hamile kalmıştım ama oğluşumun ömrü yetmedi anneciğine kavuşmaya.Çok zor günlerdi , bir an önce kendimi toplayıp hayata devam etmeliydim, şükrettim daha zor durumlar var.
Doktorum ilk adetinden sonra korunmana gerek yok demişti,zaten zor gebe kalıyorum , ilk 3 ayım geçti fakat halen regl olmamıştım , doktorum tekrar cyclo progynova verdi, çok şükür 29 martta ilk adetimi oldum, korunmuyoruz inşallah Allahım hayırlı zamanda melek oğluşuma hayırlı bi kardeş nasip eder.
Sizleri çok çok iyi anlıyorum, Allah ım hepimiz için herşeyin en hayırlısını nasip etsin.
Başın Sağolsun canım 4 aydır hayata farklı bakıyorum bende Aralık 24 anne oldum 31 Aralık'ta melek annesi.günler geçtikçe ağırlaşıyor ama dayanmak zorundayız biliyosun Rabbim hepimize sabır versin tesellilerimizi tez zamanda göndersin inşallah[/QUOT
allah sabır versin hepimize
canım yaaa Allah sabırlar versin.çok zor durum.doğumdan sonra emzirememek eve boş dönmek kucağı boş kalmak....ne tarif edilemez acılar...ama Rabbimden gelene ne denirki.inşallah en kısa zamanda tekrar hamilelik nasip olur hepimize.5 aralıkta kızımı kaybettim.ama halaa korunuyoruz biz
Rabbim yar ve yardımcın olsun.benimde 4 aralık doğum oldu.5 aralık kızım gitti.maalesef
4 aralık doğum
6 ocak
1 şubat
1 mart
29 mart adet tarihlerim doktor düzene girmiş dedi.çok şükür bakalım hemen gelir bekletmez bizi inşallah
allah yardımcınız oolsunEpeydir kimse yazmamış. Melek anneleri 14 martta 40 haftalık bebeğimin kalp atışları durdu. Normal doğum oldu . 3. Adetim şuan doktorlar genelde 6 ay diyor. Sadece biri üç aydan sonra korunmayı bırakabilirsin ama nekadar geç olursa okadar iyi dedi. Sizlerde durumlar nedir. Tecrübeleriniz tavsiyelerimiz nelerdir
İlki düşüktü ikinci de planlanan sezeryan tarihine iki gün kala kalp atışları durdu.allah yardımcınız oolsun
ne zor bi imtihandır......
benim de düşük oldu ona bile çok üzülüyor insan..
ilk bebeğiniz miydi..
Epeydir kimse yazmamış. Melek anneleri 14 martta 40 haftalık bebeğimin kalp atışları durdu. Normal doğum oldu . 3. Adetim şuan doktorlar genelde 6 ay diyor. Sadece biri üç aydan sonra korunmayı bırakabilirsin ama nekadar geç olursa okadar iyi dedi. Sizlerde durumlar nedir. Tecrübeleriniz tavsiyelerimiz nelerdir
başınız sağolsun, rabbim sabrını mükafatını versin inşaallah. öyle büyük bir acı ki, kelimelerle anlatmanın imkanı yok. ben de 3 eylülde 40 haftalık bebeğimi kaybettim. herşeyi hazırdı oğlumun, 2 gün önce kontrole gitmiştim, hiç bir sıkıntı yoktu, doğumu bekliyorduk. doğum için hastaneye gittiğimde kalp atışının olmadığını söylediler. normal doğum yaptım. öyle büyük bir acı ki rabbim kimseye yaşatmasın, doğum için hastaneye gidip de eve eli kucağı boş dönmek... memelerim süt doldu, oğlumu emziremedim... allahım sen büyüksün, sen herşeyin en iyisini bilirsin, en güzelini bilirsin. hakkımızda hayırlısı buymuş, ne diyeyim. rabbim inşaallah başka evlatlarda unuttrusun acımızı, bir daha evlatlarımızla imtihan etmesin bizi.
Başınız sağolsun, büyük geçmiş olsun. Söyleyecek söz yok; acımız çok büyük çok taze. ben 40 hafta 6 günlük oğlumu bir ay önce 3 eylül'de doğumunu beklerken kaybettim. Bebeğimin kalbi durmuş, karnımdayken. 2 gün önceki kontrollerinde her şey normaldi, 2 gün içinde kaybettim oğlumu. Bizde tespit edilebilen bir neden yoktu. Benim bir hastalığım yoktu; ikili üçlü tarama ve ultrason kontrolleri normaldi bebeğimin. Hep öyle söylemişlerdi. Sezaryen olmak istemediğim için normal doğum zamanını bekliyordum. Sancılanıp hastaneye gidince öğrendik bebeği kaybettiğimizi. Bana suyun azalmış, bebek kakasını yapmış dediler. 2 günde su nasıl azalır biz hiç anlamadık. Ben de normal yolla doğurdum. Biz otopsi yapılmasını kabul etmedik bebeğimize, kesilip biçilmesini istemedik. Sizin ek bir hastalığınız var mıydı? İlk bebeğiniz miydi? Bebeğin ölüm nedeniyle ilgili bi şey söylendi mi? Kalbi mi durmuş? Otopsi yapıldı mı? Bundan sonraki aşamada sizin bazı testler yaptırmanız gerekiyor, pıhtılaşma testleri trombofili paneli diye geçiyor. Bunlar önemli, annede pıhtılaşma testlerinde sorun çıkarsa sonraki gebeliklerde sorun olmaması için kan sulandırıcı aspirin veya iğne kullanmak gerekiyor. Normal doğum yaptığınız için şanslısınız, normal doğumdan 6 ay sonra gebe kalmaya izin veriyolar. Sezaryen doğumda en az bi sene beklemek gerekiyor rahmin toparlaması için. Ben bir aydır evden dışarı çıkamıyorum. Her yerde hamile kadın ya da yenidoğan bebek görüyorum. Allah herkesin evladını bağışlasın, kıskanmıyorum kesinlikle ama çok canım yanıyor, ağlamaklı oluyorum hemen. Rabbim sabır versin, inanın sizi çok iyi anlıyorum. Yaşasaydı oğlum tam bir aylık olacaktı. Dışarı çıkamadığım için ben de tahlillerimi henüz yaptırmadım, haftaya yaptırıcam. Siz de biraz dinlenin, istirahat edin, ağlamak gelince ağlayın rahatlayın. Kendinizi toparlayınca gidip tahlillerinizi yaptırın. Bi de bende süt gelmesi olmuştu, hiç emzirmediğim halde göğsüm şişti ve 3 hafta kadar aralıklı olarak süt geldi. Onun için havluları ıslatıp buzluğa koyup soğuk havluyla kompres yaptım göğsüme ve adaçayı içtim. Süt gelmesi öyle kesildi. Rabbim inşaallah en hayırlı zamanda bizlere de nasip etsin anneliği.Bir hafta oldu bebeğimi kaybedeli. 18 haftalık dı. Normal Doğumla aldılar oğlumu. Çok acı bişey. Gözlerimi kapatamiyorum o anlar gelio gözlerimin önüe... Allah'ım hepimize sabırlar versin. Fatma anamızın eli üzerimizde olsun. Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese... Bundan sonra naparz ne yapmalıyız bilmiyorum. Tecrübesi olan kardeşlerim paylaşın lütfen bizlerle. Teşekkür ederim simdiden.
Canım benim, trizomi 18 anneleri için ayrı bi başlık var, oraya yazabilirsin. Senin durumunda olup tekrar gebe kalan anneler var. Sonraki gebeliğin %99 normal olacak. Sakın üzülme, bebeklerimiz cennet kuşu oldu. Onlar bizim meleklerimiz. İlk zamanlar çok zor geçiyor, yaşamayan anlamıyor. Daha gençsin yine bebeğin olur diyolar ama benim kaybımın acıSını hiç bi şey geçirmiyor. burda birbirimize destek oluyoruz işte. Ben süt gelmesi için ilaç kullanmak istemedim, vücudumun dengesini bozmak istemedim. Alternatif yöntemlerle geçirdim. Rabbim bütün melek annelerine en münasip en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli bebekler doğurmayı nasip etsin. Allah kucaklarımızı boş bırakmasın, kardeşleriyle unuttursun acımızı inşaallah.Ah canım benim. Rabbim sanada sabır versin. Sözlerin bittiği yerdeyiz.seni inan çok iyi anlıyorum. Zaten kimse beni anlamadığı için buraya yazıyorum.acılarımız aynı.düşüncelerimiz aynı...
Benim bebeğime önce omfosali teşhisi kondu. Yani karın çevresi tam kapanmamış bağırsakları ince biz zar ile kapaliymış.böyle dogarsa basit bi ameliyatla kapanır dediler.lakin bu durumu bişey tetikliyomuş.genel durumu gelişimi gayet iyiydi ikili testte normaldi.kıpır kıpır hareket ediyodu.doktor garanti olsun die amniyosentez önerdi kabul ettik. Ve sonucu trizomi 18 teşhisi. Bi kere daha yıkıldım.agir bi zihinsel Engelmiş.doktor doğmadan kaybederiz.dogsada yaşamaz dedi. Yaşamsal durumu yok gibi bişi dedi. Yani güzel kardeşim gebelik sonlandı.taburcu edilirken bissürü bisey dediler hatırlamıyorum.sütüm gelmesin die ilac verdiler dogumdan hemen sonra.gögüslerimi 3 gün sıkı sargıda kaldı.Sunni sanciyla 6 saatten fazla sancı cektim,doğurdum,gördüm,gömdüm ..Sonuç olarak elime bi kagit verdiler "120 gr ölü erkek fetüs abort etti." aklımdan çıkmayan tek şey bu paragraf..
Başınız sağolsun, çok çok üzüldüm inanın. 3 eylülde kaybettim ben de 40 haftalıktı oğlum. Doğum diye gittim cenazesini aldık oğlumun. Bugün çok kötüydüm zaten, sabahtan beri ağlıyodum. Şimdi sizi okuyunca tekrar kötü oldum. Çok zor bi acı, rabbim sabrımızı versin inşaallah. Allah kimseyi evladıyla sınamasın, yaşamAyan anlamaz. En kısa zamanda kardeşleriyle güldürsün yüzümüzü, ne diyeyim.Bende bir melek annesiyim bebegimi kaybedeli 1 ay olacak 7 eylülde yavrum bana veda etti benm hikayemde syle kızlar ansızın evde ağrılarım başladı ve 2 cm açıklığım oldu doktora gttim doktor geç kalınmış dedi dikiş atılmalı rahime dedi bebek doğuma hazırlıyor kendini doğarsa yaşamaz dedi bende ameliyat olmayı kabul ettim ancak doktor içerse enfeksyon var sürekli ilerliyor sana zarar verebilir dedi pek yanaş ması ben bişey olmaz ameliyt yapın dedim ve doktr ısrarıma dayanamadı dikiş attı bebeğim 1 hafta daha dayandı ve sonra bana veda etti burnumun ucu sızlıyor hep aklıma gelince 24 haftalık doğum yaptım meleğim 630 gram doğdu dktr yaşamaz dedi ve yasamadi da çok özlüyorum kizler karnimda oynamasinı rabbm dayanma gücü versin inşallah ınsallh en kısa zamanda nasip eder hep korkularım var ..
Bebeklerimiz meleklerimiz bizim. Ezan okunuyo şimdi burda, hepimiz için dua ettim. Rabbim en hayırlı zamanda en münasip zamanda sağlıklı sıhhatli bebeklerle şenlendirsin yuvalarımızı. Kontrolden sonra iyi haberlerinizi ümitli haberlerinizi bekliycez.E eymenbebek , başın sağolsun kardeşim. Ne kadar zor bir zamanlar yaşadığını inanki cok iyi anlıyoruz. 10 gün oldu bebeğimi kaybedeli. Yeniden başlamak zor elbet. Ama derdi veren Rabbim sabrınıda veriyor. Dayanıcaz kardeşim. Hep dua ediyorum rabbim, sağlıkla hayırlı evlatlar nasip etsin isteyen herkese.. cuma günü ilk kontrole gidicem. Süreç ne olucak nasıl olucak ogrenicem.. paylaşırım burda.