- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 40
-
- Konu Sahibi tugceeekck
Başınız sag olsun ben de 39 haftada evladımı kaybettim. Testleri biBenimde kuzum uçtu gitti 26 Haftalık... Gelişim geriliği vardı erken doğdu sezeryan oldum 6 ay sonra doktora gidicem İnş hayırlısıyla kalabilirsin der çok istiyorum ama önce şu pıhtılaşma tahlili yapmam lazım doğumdan nekadar sonra yapıyorlar onu bilmiyorum bilen varmı acaba
Merhaba. Allah bağışlasın bebeğini kucağına almışsındır umarım. Ne kadar süre sonra tekrar hamile kaldın acababugun hayatımın en güzel haberini aldım tekrara hamileyim cok şükür onu veren Rabbime
Basiniz sagolsun kardesimÖncelikle Kandiliniz mübarek olsun...Sonrada hepimizin başı saolsun.
Tez vakitte Allah bizlerin kucağını sağlıkla sıhhatle gelen hayırlı evlatlarla doldursun.
Ben 14 mart 2018 de,24 haftalık kızımı anomali sebebiyle normal doğum ile ölü doğurmak zorunda kaldım.(eşim sekiz ay önce varikosel ameliyatı olmuştu,ameliyat olduktan 3 ay sonra hamile olduğumu öğrenmiştim)
Şuan kanamalarım peçeteye silince gelen cinsten az bir şekilde devam ediyor(hala lohusayım sanırım)
Hiç sütüm gelmedi doktor sütü kesen bir ilaç verdi yarım yarım onu kullandım.
Bir daha ne zaman regli olucam da hamile kalacağım vallahi bilmiyorum. Bana kalsa ben hemen çalışmalara başlamak istiyorum ama offf offff...Sanırım en az üç ay beklemem gerekecek?hemen mayısta regli olurmuyum bilemedim.(ki reglilerim hamilelik öncesi hep düzenliydi)
Allahımmm sen yardım et bize,mübarek Cuma,mübarek kandil günü...
Merhaba bende 24 haftalıkken anamoli sebebiyle bebegimi kaybettim ölü doğum yaparak sonlandırmak zorunda kaldık sizinkinin ne idi problemi genetik birşey cıktı mi bizde amniyosentez temiz çıktığı için normal yollarla çocuk düşünebilirsiniz dedi kromozomsal değilmiş 22 hafta korunun dedi bana bu süre çok uzun gibi geliyor çünkü ilk bebegimizdi 5 6 ay çocuğumuz olmamıştı çok istemiştik korkuyorum 6 ay bekleriz yine hemen olmaz diye ya da yine aynı şeyleri yaşarız diye bende 6 ay bekleyip beklememek konusunda kararsizim diyorum 4 ay bekleyeyim hemen de olmazda falan diye insallh bir daha aynı seyleri yasamayizÖncelikle Kandiliniz mübarek olsun...Sonrada hepimizin başı saolsun.
Tez vakitte Allah bizlerin kucağını sağlıkla sıhhatle gelen hayırlı evlatlarla doldursun.
Ben 14 mart 2018 de,24 haftalık kızımı anomali sebebiyle normal doğum ile ölü doğurmak zorunda kaldım.(eşim sekiz ay önce varikosel ameliyatı olmuştu,ameliyat olduktan 3 ay sonra hamile olduğumu öğrenmiştim)
Şuan kanamalarım peçeteye silince gelen cinsten az bir şekilde devam ediyor(hala lohusayım sanırım)
Hiç sütüm gelmedi doktor sütü kesen bir ilaç verdi yarım yarım onu kullandım.
Bir daha ne zaman regli olucam da hamile kalacağım vallahi bilmiyorum. Bana kalsa ben hemen çalışmalara başlamak istiyorum ama offf offff...Sanırım en az üç ay beklemem gerekecek?hemen mayısta regli olurmuyum bilemedim.(ki reglilerim hamilelik öncesi hep düzenliydi)
Allahımmm sen yardım et bize,mübarek Cuma,mübarek kandil günü...
28 haftalık ölü doğum yaptım.22 ARALIKTA 30 HAFTALIK BEBEGİMİN KALBİ DURDU VE HİÇBİR NEDEN BULAMADILAR NORMAL DOĞUM YAPTIM VE HEMEN HAMILE KALMAK İSTİYORUMNE KADAR SÜRE SONRA KALABILDINIZ BAZI KİŞİLER 7-8 AY KALAMIYORMUŞ ÖYLE Bİ DURUM VAR MI ?
28 haftalık ölü doğum yaptım.
35 gün sonra adet oldum.
2. adetim 32 gün sonra oldu.
Sonraki 3 adetim düzenli bir şekilde 28 günde oldu. 21 gün incir kürü yaptım ve şuan yeniden hamileyim.
Yani ölü doğumdan yaklaşık 4-5 ay sonra yeniden hamile kaldım.
Rabbim isteyen herkese sağlıkla versin.
Allah hepinize sabırlar , sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin. Hamile arkadaşlarımızın sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin. Bende 25 haftalık oğlumu karnımda kaybettim. Kan pıhtılaşması nedeniyle büyük ihtimalle doktorların söylediği bu. İğne kullanıyordum ama az gelmiş. Çok zor durumlar da yaşadım hamileyken 3 lü testte sorun çıktı, amniyosentezi istemedim Amerikaya gönderilen testi yaptırdım 2 defa sonuç alamadık ve Allah ne yazdıysa o olacak down sendromluysa da ben onu aldıramam dedim ve bilmeden hamileliğim devam etti. Miyomlar vardı rahmimde büyüme yaptı günlerce sancı çektim... Herşey iyi gidiyor düzene girdi tüm kötü günleri atlattık derken bebeğim melek oldu. Hiç bir sorun çıkmadı araştırmasında gayet sağlıklıydı. Sorun bende yani...3 ay 8 gün oldu. Şimdi biraz daha iyiyim. Günler geçtikçe biraz daha alışmaya başlıyor insan. Yeni kaybeden arkadaşlar için diyorum acınızı yaşayın ve kimseyi umursamayın. Ben hala unutmadım ama etrafımdaki herkes unuttu o yüzden kimse umrumda değil sizinde olmasın. Her günüm Allaha dua ederek geçiyor,her gün istiyorum ondan tekrar anne olmayı. Her gece hayal kuruyorum yatarken anne olmuşum tekrar , bebeğim yanımda ,eşim...huzurla uyumaya çalışıyorum gerçekten iyi geliyor deneyin. Güzel düşünün. 2,5 ay daha bekleyeceğim bir engel olmazsa sonra tekrar deneyeceğiz inşaallah. Umudunuzu kaybetmeyin , hala nefes alıyorsak , son nefese kadar umut edeceğiz. Yaşıyorsak hala herşey mümkündür. Rabbim merhamet ile muamele etsin bizlere...
öncelikle çok geçmiş olsun demek istiyorum inşallah rabbim bizlere yeniden annelik duygusunu tattırır benimde henüz 20 gün önce 37 haftalık oğluşumun minik kalbi durdu ve normal doğum yaptım 2 gün öncesinde kontrolünde hiçbişeyi yoktu doktor hatta emme refleksinin çok iyi olduğunu falan söyledi ve ilk defa o gün bize yüzünü tam gösterdi tek sorun böbreğinde erkek bebeklerin %70 inde görülen ve sünnet derisiyle de ilgili olabilecek bir genişleme vardı ama bu ölümüne neden olmazmış ben şuan lohusa olduğum için test veremedim ve genetik testleri bekliyorum hissediyorum onun hiçbişeyi yoktu rabbim onu bize şefaatçi etmek istedi bende hemen hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan beklemek de istemiyorum doktorum bana sadece 3 ay gebelik olmasın dedi testler sonuçlar çıksın öyle planla dedi ne yapacağımı bilmiyorum1 ay once 37. Haftamda kızım karnımda vefat etti.ilk bebegimdi. 37 haftaya kadar hiç problemsiz geldik. Hareketli ve saglıklı bir bebekti kilosu boyu saglıgı herşeyi cok iyiydi. Sezeryana karar verdik( tabi bir umut kızımı hızlıca kurtarırlar belki dedi. Ama olmadı). Muaynede kesesi ptladı cok temiz dedi doktorumuz. Hiçbir belirtisi yoktu suyu bile bulanmamış. Cansız bedeni kucagımda melek gibiydi doğduğunda. Doktorumuz kordon düğümü oldugunu söyledi fakat asıl sebep o olmayabilirmiş. Boyle dogan yüzlerce bebek var. 2 gun onceki nst si de kordon akışı da cok güzeldi. Biz yine de Kordon kanı dahil bir sürü test için kan verdik. Şimdiye kadar hepsi normal cıktı. Bazı genetik testler cıkmadı ama onlar da büyük ihtimalle normal gelicek. takdiri ilahi. Allahım onu bizim için cennette bekletiyor. Allah verdi Allah aldı tek avuntumuz bu. Yoksa katlanılacak şey değil yaşayan annelerim bilir.
Aranız da boyle bişey yaşayan varmı sebebi neydi?
Tekrar hamilelik yaşadınız mı?
Doktorum 8 ay sonra çagırdı bu süreçte toparlanmamı istedi kesinlikle gebelik olmasın dedi.
BEN Bu yorumu yazalı 5 ay kadar olmus nerederyse. şuan aklım kafam daha salim. daha aklı başında düşünüyoruym. o zaman hemen acım dinsin istiyordum şimdi bu acıyla yaşamayı öğrendim ve bu acıyı nasip olursa başka bebeğime hissettirmemek için kendime daha iyi bakmaya çalışıyorum. 3 ay bile azmış düşününce. ben 3. ayımda kendimi cok iyi hissettigimi zannediyordum ama şimdi diyorum ki o kadar da iyi değilmişim. tabi benim sezeryan oldugu için senden farklı gecti sürecim.öncelikle çok geçmiş olsun demek istiyorum inşallah rabbim bizlere yeniden annelik duygusunu tattırır benimde henüz 20 gün önce 37 haftalık oğluşumun minik kalbi durdu ve normal doğum yaptım 2 gün öncesinde kontrolünde hiçbişeyi yoktu doktor hatta emme refleksinin çok iyi olduğunu falan söyledi ve ilk defa o gün bize yüzünü tam gösterdi tek sorun böbreğinde erkek bebeklerin %70 inde görülen ve sünnet derisiyle de ilgili olabilecek bir genişleme vardı ama bu ölümüne neden olmazmış ben şuan lohusa olduğum için test veremedim ve genetik testleri bekliyorum hissediyorum onun hiçbişeyi yoktu rabbim onu bize şefaatçi etmek istedi bende hemen hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan beklemek de istemiyorum doktorum bana sadece 3 ay gebelik olmasın dedi testler sonuçlar çıksın öyle planla dedi ne yapacağımı bilmiyorum
inşallah ikinci bebeklerimizi sağ salim alabiliriz kucağımıza Allah onlara sağlıklı uzun ömür versin başka diyecek bişey bulamıyorum. Eşim asker ve herzaman benimle değil doktorumda bunu bildiği için en az 3 ay beklememiz gerek dedi yoksa rahmin kendisini toparlaması açısından falan beklenilmesi daha sağlıklıymış tabi. maalesef benimde durumum seninle aynı hiçbir sorunu olmayan bir bebekti şuan testlerde de bi sorun çıkmayacak hissediyorum. senin ne sonuca varıldı hangi testleri yaptırdın?BEN Bu yorumu yazalı 5 ay kadar olmus nerederyse. şuan aklım kafam daha salim. daha aklı başında düşünüyoruym. o zaman hemen acım dinsin istiyordum şimdi bu acıyla yaşamayı öğrendim ve bu acıyı nasip olursa başka bebeğime hissettirmemek için kendime daha iyi bakmaya çalışıyorum. 3 ay bile azmış düşününce. ben 3. ayımda kendimi cok iyi hissettigimi zannediyordum ama şimdi diyorum ki o kadar da iyi değilmişim. tabi benim sezeryan oldugu için senden farklı gecti sürecim.
bu hesap tan yorumu ben yapmıstım. 6lı trombofili . bebegın kordonunda patalojiye gitti. kordon kanını genetige yolladık. benım pıhtılaşma kan degerlerime bakıldı. şimdiye kadar hepsi iyi cıktı pıhtılaşma yok cıktı. ama 6lı tromfofili olanı henuz alamadım daha. genetik temız cıktı. yani hiçbir sonuca varılmadı en azından bi genetik rahatsızlık yok. şimdi bidahaki gebelikte garanti olsun diye planlı olarak kan sulandırıcıyla baslanıcak sanırım öncesinde baslanıyor. onun dısında yapılabilecek pek birşey yok gibi1 ay once 37. Haftamda kızım karnımda vefat etti.ilk bebegimdi. 37 haftaya kadar hiç problemsiz geldik. Hareketli ve saglıklı bir bebekti kilosu boyu saglıgı herşeyi cok iyiydi. Sezeryana karar verdik( tabi bir umut kızımı hızlıca kurtarırlar belki dedi. Ama olmadı). Muaynede kesesi ptladı cok temiz dedi doktorumuz. Hiçbir belirtisi yoktu suyu bile bulanmamış. Cansız bedeni kucagımda melek gibiydi doğduğunda. Doktorumuz kordon düğümü oldugunu söyledi fakat asıl sebep o olmayabilirmiş. Boyle dogan yüzlerce bebek var. 2 gun onceki nst si de kordon akışı da cok güzeldi. Biz yine de Kordon kanı dahil bir sürü test için kan verdik. Şimdiye kadar hepsi normal cıktı. Bazı genetik testler cıkmadı ama onlar da büyük ihtimalle normal gelicek. takdiri ilahi. Allahım onu bizim için cennette bekletiyor. Allah verdi Allah aldı tek avuntumuz bu. Yoksa katlanılacak şey değil yaşayan annelerim bilir.
Aranız da boyle bişey yaşayan varmı sebebi neydi?
Tekrar hamilelik yaşadınız mı?
Doktorum 8 ay sonra çagırdı bu süreçte toparlanmamı istedi kesinlikle gebelik olmasın dedi.